Koruma sonrası boncuklar...

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Öne çıkan konu #1,421
Sadece 5 dakikalık çiseleyen yağmura yakalandık.

Aracı son yıkamamın üzerinden 15 gün geçmiş. Farlarda ADBL hybrid glass, kaportada ise zeminde meg 3n1 üzerine ADBL syntetic uygulamıştım.

Zemin ilk gün yıkadığım gibi, yağ gibi. :) kir üzerinde duramadan iniyor. Farlara hybrid glass uygulamasının çok yararını görüyorum, geçen hafta da yağmura yakalanmıştım. Farlar üzerinde yağmur kuruduğunda trafik filmiyle kirlendiğinde performansı azalıyormuş meğersem bu haliyle görüş çok daha iyi ve temiz.

Eraycan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ordu
Sadece 5 dakikalık çiseleyen yağmura yakalandık.

Aracı son yıkamamın üzerinden 15 gün geçmiş. Farlarda ADBL hybrid glass, kaportada ise zeminde meg 3n1 üzerine ADBL syntetic uygulamıştım.

Zemin ilk gün yıkadığım gibi, yağ gibi. :) kir üzerinde duramadan iniyor. Farlara hybrid glass uygulamasının çok yararını görüyorum, geçen hafta da yağmura yakalanmıştım. Farlar üzerinde yağmur kuruduğunda trafik filmiyle kirlendiğinde performansı azalıyormuş meğersem bu haliyle görüş çok daha iyi ve temiz.

Syntetic sprey wax ı bende çok begendim favorim oldu :)

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
1 ay önce uygulanan soft99 fusso coat F7 ürünü ilk defa kullandım, 1 aylık süre içinde 2 defa bilerek benzinlik köpüğü ile yıkadığım halde ve hava şartları da göz önüne alınırsa şuana kadar gayet memnunum. Magifoam sonrası dayanımına bakıcam.
Bir sonraki yıkamada da özelliğini koruması için fusso coat speed&barrier cila sını da uygulayıp onu da test etmiş olurum.

SM-S911B cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Cycl3s

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Parlaklık ve toz tutma durumları nasıl hocam? Boncuklar çok güzel
Mükemmel seviyede hocam hepsi. Toz tutmaz, çekmez. Parlaklığı çok iyi, ben parlaklığıyla birlikte verdiği derinliği seviyorum. Carnauba tabanlı waxlar daha da parlak olabiliyor elbette ancak onların da ömür ve koruyuculukları genellikle yeterli olmuyor. Carnauba biraz yaz mevsimleri için daha uygun olabilir belki. Sio2 karışımlı ürünlerde ise toz çekme olabiliyor ayrıca uygulaması zor olabiliyor ve verdiği parlaklık güzel olsa da derinlik veremiyor. Bu wax içerisinde hepsinden var bana sorarsanız.

Aynı zamanda ben zeminde Meguiars 3 in 1 ile kullandım, meguiars 3 in 1'in kendisinden gelen bir ultra parlaklığı var. Ufak tefek var ise göz ile görülemeyen çizikleri de doldurduğu için Syntetic wax ile birleştiğinde hatasız ve çok temiz bir görünüm elde ediniliyor

Hilmi

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Eskisehir
Mükemmel seviyede hocam hepsi. Toz tutmaz, çekmez. Parlaklığı çok iyi, ben parlaklığıyla birlikte verdiği derinliği seviyorum. Carnauba tabanlı waxlar daha da parlak olabiliyor elbette ancak onların da ömür ve koruyuculukları genellikle yeterli olmuyor. Carnauba biraz yaz mevsimleri için daha uygun olabilir belki. Sio2 karışımlı ürünlerde ise toz çekme olabiliyor ayrıca uygulaması zor olabiliyor ve verdiği parlaklık güzel olsa da derinlik veremiyor. Bu wax içerisinde hepsinden var bana sorarsanız.

Aynı zamanda ben zeminde Meguiars 3 in 1 ile kullandım, meguiars 3 in 1'in kendisinden gelen bir ultra parlaklığı var. Ufak tefek var ise göz ile görülemeyen çizikleri de doldurduğu için Syntetic wax ile birleştiğinde hatasız ve çok temiz bir görünüm elde ediniliyor
Benim araça da ıslak ve parlak bir görüntü verdi ben o görüntüyü çok sevdim hoşuma gitti

emirhaneness

Uzman Detaycı
Üye
İl
Gebze
10 gün önce uyguladığım Adbl sentetik waxın durumu. Araç çok kirli yağmurlu havalarda kullanıldı. Boncuklar hala cok diri. Uzun zamandır carnauba içerikli wax kullanıyordum sentetik içerikli waxın boncuklanması şahane geliyor :)

3D Magic Dressingin boncuklanması bu şekilde. Uygularken aplikatörü ve elleri simsiyah yapmasa cok güzel parlatıcı ama zahmeti çok :)

burakn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
ya iyi tamam boncuk moncuk güzel oluyor da, yağmurdan sonra hareket ettin mi tepede biriken bütün boncuklar birleşiyor camdan aşağı dökülüyor. . fren yaparsan ön camdan sapa dönersen sağ camdan aşağı böyle dökülüyor. hayır bir kerede de bitmiyor ki bi fren yapayım hepsi bitsin de olmuyor. Boncuk bu söz dinlemiyor. Bir süre sonra tepede kalanlar tabii ki rüzgarın etkisiyle ve momentum etkisiyle gene birleşiyor bi fren hop bi daha ön cam kırık gibi. Biraz can sıkmaya başladı. Biz cilayı ne için kullanıyoruz bu wax ne işe yarıyor tam olarak ?

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
ya iyi tamam boncuk moncuk güzel oluyor da, yağmurdan sonra hareket ettin mi tepede biriken bütün boncuklar birleşiyor camdan aşağı dökülüyor. . fren yaparsan ön camdan sapa dönersen sağ camdan aşağı böyle dökülüyor. hayır bir kerede de bitmiyor ki bi fren yapayım hepsi bitsin de olmuyor. Boncuk bu söz dinlemiyor. Bir süre sonra tepede kalanlar tabii ki rüzgarın etkisiyle ve momentum etkisiyle gene birleşiyor bi fren hop bi daha ön cam kırık gibi. Biraz can sıkmaya başladı. Biz cilayı ne için kullanıyoruz bu wax ne işe yarıyor tam olarak ?

Arac kaporta yüzeyini korumasi icin kullaniyoruz Seramik/Wax/Glaze/Sealant larin geneli böyledir aslinda cokda sorun edilecek bir durum degil hocam relaxx belli bir km den sonra yuzeyde su kalmaz :)

hfurkan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Camda yağmur kaydırıcı varsa izlemesi baya zevkli oluyor aslında :D

Video

Son düzenleme: