Koruma sonrası boncuklar...

emredkmn

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Öne çıkan konu #141
Paian' Alıntı:
Haftasonu KC PW’yi acaba yıkama kovasına koysam nasıl olur diye bir deneme yaptım. Geçen hafta 1:200 şekilde sprey pompa ile uygulamıştım aynı ürünü. Yani korumasız değildi altı. Tahminen 8 Lt suya 10 ml ekledim ve normal olarak yıkadım. Yıkama durulama faslından sonra yine 1:200 şeklinde bir kat daha attım. Sonuç şu şekilde oldu;

Edit: Yukarıdaki görsel temiz araç ile 25 km yol yapıldıktan sonra işe vardığımdaki sonuç
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Arap-yağ ilişkisi gibi olmuş sanki hocam ya kova yıkamayla çok verimli olmamış mıydı? İkinci uygulamayı ne için yaptınız?

Moderatör tarafında düzenlendi:

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
@emredkmn Aslında hem deneme amaçlı hem de sulandırma mevzuu yüzünden. Deneme amaçlı olarak yaptım çünkü eldivenle yayılınca daha iyi olduğu söylenmişti acaba şampuanla reaksiyona girer mi girmezse yıkama ve korumayı aynı anda yapmış olurum diye düşündüm. Sulandırma mevzuu yüzünden yaptım çünkü bu tür ürünlerin sulandırıldıktan sonra derhal kullanılması öneriliyor. Özellikle Washcoat'da paket üzerinde yazar. Yıkamaya gitmeden önce pompaya zaten sulandırmıştım. Yani mecburen kullanacaktım. Kova işi biraz spontane gelişti.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Paian' Alıntı:
@emredkmn Aslında hem deneme amaçlı hem de sulandırma mevzuu yüzünden. Deneme amaçlı olarak yaptım çünkü eldivenle yayılınca daha iyi olduğu söylenmişti acaba şampuanla reaksiyona girer mi girmezse yıkama ve korumayı aynı anda yapmış olurum diye düşündüm. Sulandırma mevzuu yüzünden yaptım çünkü bu tür ürünlerin sulandırıldıktan sonra derhal kullanılması öneriliyor. Özellikle Washcoat'da paket üzerinde yazar. Yıkamaya gitmeden önce pompaya zaten sulandırmıştım. Yani mecburen kullanacaktım. Kova işi biraz spontane gelişti.
Sulandırıldıktan sonra derhal derken? Fısfıs şişede sulandırılmış vaziyette bekleyemez mi ilerki kullanımlar için? Arkadaş ne ürünmüş yaa nasıl karıştırdı ortalığı... :)

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
@nuriksari yani apcler gibi sulandırıp bir kenara atılmıyor bu ürünler. Ben kullanmadan hemen önce hazırlıyorum. PW'de doğrudan böyle bir yönerge yok ama dediğim gibi bezer ürünler olan Nanolex Washcoat ve Gyeon Wetcoat bu şekilde öneriliyor. 2-3 yıldır kullanırım bu tür ürünleri bu şekilde hep memnun kaldım.

Nanolex Washcoat için bir kaç saat içinde kimyasının değiştiğimni söylüyor. Şuradan "how to use" başlığına bakabilirsiniz;

http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog/nanolex-wash-coat.html

"must be diluted to an appropriate strength immediately before use (the diluted solution becomes unstable and much less effective within a few hours of being made up, so always make up a fresh solution every time you use it).

Dediğiniz gibi bu ürünler hızlı ve kolay olması ile ünlüdür. Bizde nedense olay oldu hakikaten :) Halbuki yapılacak iki şey var birisi üreticinin belirttiği oranda sulandırmak ikincisi ise su ile durulamak.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@Paian farklı kullanımlar için teşekkürler.

Kova ile uygulama yöntemini bende deneyeceğim hoşuma gitti :)

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Paian' Alıntı:
@nuriksari" yani apcler gibi sulandırıp bir kenara atılmıyor bu ürünler. Ben kullanmadan hemen önce hazırlıyorum. PW'de doğrudan böyle bir yönerge yok ama dediğim gibi bezer ürünler olan Nanolex Washcoat ve Gyeon Wetcoat bu şekilde öneriliyor. 2-3 yıldır kullanırım bu tür ürünleri bu şekilde hep memnun kaldım. 

Nanolex Washcoat için bir kaç saat içinde kimyasının değiştiğimni söylüyor. Şuradan "how to use" başlığına bakabilirsiniz;

http://www.polishedbliss.co.uk/acatalog/nanolex-wash-coat.html

"must be diluted to an appropriate strength immediately before use (the diluted solution becomes unstable and much less effective within a few hours of being made up, so always make up a fresh solution every time you use it).

Dediğiniz gibi bu ürünler hızlı ve kolay olması ile ünlüdür. Bizde nedense olay oldu hakikaten :) Halbuki yapılacak iki şey var birisi üreticinin belirttiği oranda sulandırmak ikincisi ise su ile durulamak.
Bilgilendirme için teşekkürler abicim. Kovaya atıldığını bir yerde okumuştum ama ben şahsen şampuanla karıştırmam kimyaları
İçiçe geçmesin. Geçen sefer 10ml koydum fısfıs şişeye araç yıkanıp durulandıktan sonra sıktım ıslak araca kuruladım. Kapı aralarına da beze ve yuzeye 2 fıs hoop sildim. Yarın aracı yıkadıktan sonra durulayıp ıslakken sıkıcam sonra gene bol suyla durulucam 10ml ürün fısfıs şişede hazırlayıp taze kullanıcam. Burdan paylaşırım izlenimlerimi. Araçta authentic wax var koruma olarak. Bi de jantlara sıkmıştım geçen sefer bol fısfıs bakayım nasıl olmuş. Jantlarda da klasse AIO vardı gerçi.

Dragstar

Konu Sahibi ✔
Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Polishangel master sealant

Dr breasley carnabua wax

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
Fusso 12 + protector wax + sonax bsd fusso uygulanma tarihi 1 aralık 2017

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Sabah erken nasıl oldutsa yağmur yağdı 5 dakika. Senede 3-5 hün en fazla yağmur görülüyor Dubaide; fırsattan istifade aşağı spora inerken bocuklara bir göz atayım dedim ve birkaç kare fotoğraf çektim. Araç üstü örtülü yerde değildi bugün yıkamayı planladığım için yerimizi eşimin aracına ayırmıştım açık havada yağmuru yemek nasibiymiş. Soft99 Authentic Wax boncukları. Sanırım 1 -1 buçuk aylık toplamda 2 kat var.

Sent from my SM-G955F using Tapatalk

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@Okan48 evet authentic boncukları..

Detail Guy

Profesyonel Detaycı