Koruma sonrası boncuklar...

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Öne çıkan konu #881
@Berkay haklısın kardeşim
Tekrar baktım da yan panelmiş
Ben nedense hep kaput veya tavanmış gibi baktım fotoğrafa :of:
Güneş ve kire maruz kalma durumu çok daha düşük olan yan panellerde durum çok daha iyi olmalıydı :noo:

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Güneş ve kire maruz kalma durumu çok daha düşük olan yan panellerde durum çok daha iyi olmalıydı :noo:
Aynen abi yan panel ve aracın üst paneli arasında ki fark aşırı derece de farklı oluyor, daha dün yıkadığım araç da yan panellerin de boncuklanma harikaydı ancak üst panel çok kötüydü. Fotoğrafda ki yan panel olduğuna göre @Berkay abinin sunduğu teori sanırsam daha olanaklı.

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Arkadaş şartları anlatmış
Benim araç da benzer şartlara maruz kalıyor, ve benzer tepkiler veriyor
Yanlış anlaşılmasın kimseye iş öğretmek gibi bir amacım yok, ama hatırlarsın ben de yaklaşık üç hafta önce buble gum uygulamamın üstüne bir hafta sonra yağan yağmurdaki boncuklar sonucu yaşadığım hayal kırıklığını paylaşmıştım
Sonra da yıkamada nasıl düzenlediğini görünce derin bir oh çekmiştim ;)
Sonuç olarak @bahtitopal forumda sana veya bana göre daha yeni bir arkadaş ve herhangi bir polisaj paylaşımını hatırlamıyorum, yağmura maruz kaldığı için de aracın dışarıda durduğunu düşündüm, bir de yağmura tozlu yakalanma ihtimalini düşününce sonuç bana tatminkar geldi
@bahtitopal
Ben açıkçası waxın son demlerini yaşadığını da düşünmüyorum yani eğer boncukların açısının bozulmaya başlamasını wax gidiyor diye kabul ediyorsanız o başka tabi
Benim şahsi fikrim eğer yağmur yağdıktan sonra bütün araçlar kuruyor ve bizim araçlar hala (bozuk açılı veya yayvan hatta yuvarlak bile olmayan boncuklar şeklinde) ıslaksa ürün hizmetine devam ediyor demektir ve bu durum boncuk açılarının bozulmaya başlamasından sonra bayaa daha zaman gider :)
hallettik yanlış anlaşılmayı,o da uykusuzmuş bende 24 saat hastanedeydim çalışıyordum kelimeleri de doğru seçememiş olabilirim yorgunluğun etkisi ile.Ben arabanın durumunu anlatmaya çalışmıştım :) evet yan panel c sütünü.doğru yeni sayılırım,geçen sene üye olmuştum forumu ilk başlarda takip edip yapılan uygulamaları izleyip sonra konu paylaşımında bulunurum diye düşünmüştüm. sonraki dönemlerde babamı kaybettim ve bu salgın dönemi ile pek vakit bulamadım foruma zaman ayırmak için. Teşekkür ederim değerli düşünceleriniz için.umarım bende faydalı paylaşımlarda bulunurum.

SM-N950F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
hallettik yanlış anlaşılmayı,o da uykusuzmuş bende 24 saat hastanedeydim çalışıyordum kelimeleri de doğru seçememiş olabilirim yorgunluğun etkisi ile.Ben arabanın durumunu anlatmaya çalışmıştım :) evet yan panel c sütünü.doğru yeni sayılırım,geçen sene üye olmuştum forumu ilk başlarda takip edip yapılan uygulamaları izleyip sonra konu paylaşımında bulunurum diye düşünmüştüm. sonraki dönemlerde babamı kaybettim ve bu salgın dönemi ile pek vakit bulamadım foruma zaman ayırmak için. Teşekkür ederim değerli düşünceleriniz için.umarım bende faydalı paylaşımlarda bulunurum.

Başınız sağ olsun
Bence forumdaki her paylaşım faydalı olur, tabi kişi ve durum değişkenleriyle değerlendirildiği sürece ;)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli

Başınız sağ olsun. :(

Uygulama yaptıkdan sonra konu açmayı her zaman mantıklı bulmuşumdur, sonuçta cevap/yorum yaptığımız da fikir birliliği yaparak doğruyu yanlışı görüyoruz. :)

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Başınız sağ olsun. :(

Uygulama yaptıkdan sonra konu açmayı her zaman mantıklı bulmuşumdur, sonuçta cevap/yorum yaptığımız da fikir birliliği yaparak doğruyu yanlışı görüyoruz. :)
Teşekkür ederim. inş vakit buldukça doğru yapmaya çalıştığım uygulamaları paylaşırım.yanlışları da daha bilgili ve uzman arkadaşlar yardımı ile düzeltiriz.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Abi zaten sorun yan panel olması, tavanda ve kaputta koruma kalmış olma ihtimali pek yok o yüzden diyorum :) Ha tavanda bu görüntü olsa tamam koruma devam ediyordur dediğin gibi ama benim için yine kötü, hemen yüzeyi temizler yenilerim, huyum böyle :)

@bahtitopal başın sağ olsun hocam

bahtitopal

Usta Detaycı
Üye
Abi zaten sorun yan panel olması, tavanda ve kaputta koruma kalmış olma ihtimali pek yok o yüzden diyorum :) Ha tavanda bu görüntü olsa tamam koruma devam ediyordur dediğin gibi ama benim için yine kötü, hemen yüzeyi temizler yenilerim, huyum böyle :)

@bahtitopal başın sağ olsun hocam
sağolasın. Allah razı olsun.

Burak-Akın

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara

2014 yılı olması lazım. Meg. Lıquıd wax sonrası boncuklanması. Lıquıd'in en güzel etki gösterdiği araç buydu. Boncuklanması, patlatması gayet yeterliydi. Bir süre bakımsız kalmış olan s14'ün boyası kendine gelmişti.

Son düzenleme:

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
arkadaşlar uyarıyorum fotoğraf ile baya oynadım. gerçek renkleri vs yansıtmıyor. sabah 10.00 da çektim . yağmur yağmış.
sokaktaki bütün arabalar kuru varsa 1-2 damla var . benim araba böyle .
halbuki eğim var. Yokuş ta araba arkası öne göre daha alçak .

en son araba yıkadığımda autobrite superfoam + çift kova purple velvett ile yıkadım. üstünden 1 ay geçti. 2 ay önce de meguiars mor cilalı şampuan ile yıkayıp meguiars quick wax sıkmıştım.

1 sene öncede seramik yapıldı.

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
arkadaşlar uyarıyorum fotoğraf ile baya oynadım. gerçek renkleri vs yansıtmıyor. sabah 10.00 da çektim . yağmur yağmış.
sokaktaki bütün arabalar kuru varsa 1-2 damla var . benim araba böyle .
halbuki eğim var. ama demekki düz olduğunda öne doğru aksın diye bi eğim varmış ki denge oldu sular öyle kaldı.

en son araba yıkadığımda autobrite superfoam + çift kova purple velvett ile yıkadım. üstünden 1 ay geçti. 2 ay önce de meguiars mor cilalı şampuan ile yıkayıp meguiars quick wax sıkmıştım.

1 sene öncede seramik yapıldı.

Suların o şekilde kalması normal düz zeminde

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
@Mentalfeed, Biraz. Yanlış anlatım. Yapmışım Düzelttim yukardaki mesajı şimdi . Fotoğrafta yanıltıyor. Yokuş sayılır parkettiğim yer. . Ön taraf daha yukardan arka taraf daha aşağıda )

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
@Mentalfeed, Biraz. Yanlış anlatım. Yapmışım Düzelttim yukardaki mesajı şimdi . Fotoğrafta yanıltıyor. Yokuş sayılır parkettiğim yer. . Ön taraf daha yukardan arka taraf daha aşağıda )
Tamam kullandığınız ürünleri göz önüne alarak durum normal gözüküyor. Fusso bile taze olsa zemin düzlüğünde aynı olur. Şunuda unutmamak lazım normalde kaput daima eğimlidir ama üst taraflarında hep kalır boncuklar

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Bir güncel bırakalım :foto:

Zymöl Carbon üzerine Zymöl Deep Gloss boncukları :para:
Carbondan sonra biraz yayvanlaşma oldu tabi deep glossla :utandim:

Buda ön tampon panjurunda çamurla mücadele eden Dr.Beasley Plastic Conditioner boncukları

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Bir güncel bırakalım :foto:

Zymöl Carbon üzerine Zymöl Deep Gloss boncukları :para:
Carbondan sonra biraz yayvanlaşma oldu tabi deep glossla :utandim:

Buda ön tampon panjurunda çamurla mücadele eden Dr.Beasley Plastic Conditioner boncukları

O bu degil de renk super renk :) masallah

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi