Koruma sonrası boncuklar...

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

Geçtiğimiz Cuma günü wax atmıştım. Bugün yağmur çiseledi ve sonra da sağanak şeklinde yağdı. Bu mevsimde pek temiz kalmıyor araba. Ama bu görüntü keyfimi kaçırmayı engelledi ne yalan söyleyeyim.
En büyük keyfimiz:)

ugurus

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir-Antalya
Arkadaşlar , yağmur yağıyor oh ne güzel boncuklar var tamam . Şimdi soru
1. Niye bu boncuklar var ? Neye göre oluşuyor. ?
2. Aynı yerde diğer arabalar yağmurdan bi süre sonda kururken üstünde boncuklu araba uzun süre öyle duruyor )) Niye bu böyle ?
3. Boncukların boyuna şekline göre nasıl neye göre yorumlama yapıyorsunuz ?

bana gelen sorulara cevap veremediğim için hemde muhabbet olsun diye atıyorum bu mesajı . Maksat muhabbet olsun .

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Arkadaşlar , yağmur yağıyor oh ne güzel boncuklar var tamam . Şimdi soru
1. Niye bu boncuklar var ? Neye göre oluşuyor. ?
2. Aynı yerde diğer arabalar yağmurdan bi süre sonda kururken üstünde boncuklu araba uzun süre öyle duruyor )) Niye bu böyle ?
3. Boncukların boyuna şekline göre nasıl neye göre yorumlama yapıyorsunuz ?

bana gelen sorulara cevap veremediğim için hemde muhabbet olsun diye atıyorum bu mesajı . Maksat muhabbet olsun .
1. Pürüzsüzlük ve yüzey gerilimi. Bunlar sağlandığında hidrofobik bir yüzey elde edilmiş olur ve suyun kohezyon kuvveti iyice ön plana çıkar. Su damlacıkları yüzey ile açı oluşturarak boncuk haline gelir.

2. Suyun havayla temas eden yüzey alanının azalması.

3.Boncukların düzenine ve açısına bakılıyor. Bu zamanla ürün denedikçe oturacak bir şey.

coskusu06

Amatör Detaycı
Üye
İl
Diyarbakır
Bence Wetcoat çok pahalı ve vaadedilen kadar kalmiyor 6 ay deniliyor bence zor.

Sahsen 90 liraya 500 ml sanırım Turtle Wax Hybrid Wax kullanıyorum su iticilik baloncuk olusumu gayet güzel.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bence Wetcoat çok pahalı ve vaadedilen kadar kalmiyor 6 ay deniliyor bence zor.

Sahsen 90 liraya 500 ml sanırım Turtle Wax Hybrid Wax kullanıyorum su iticilik baloncuk olusumu gayet güzel.
Fiyatı yüksek evet de gyeon kendi sitesinde dayanıklılık 3 aya kadar diye belirtiyor zaten. Bu tarz ıslak bir ciladan 6 ay beklemek hayal. Kışın soğukta yüzeye bir şeyler sürüp silmek zor oluyor o zamanlar işe yarıyor baya:)