Kova incelemesi ve karsilastirmasi

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaslar merhaba,

bu kovalar konusunda bir cok bilgi alisverisi oldu ama ben hem bir urun incelemesi hem de diger kovalarda su sizdirma durumunu herkesin paylasmasi adina bir konu acmak istedim.

ben benzilige kova icinde hazir sampuanli su tasimak amaciyla ab grit guardli sizdirmaz kapakli kova aldim. Alirkende bundaki amacim devrilse bile arabaya su sizdirmamasiydi.
Urun geldiginde yarisina kadar su doldurdum, kapagi sikica kapadim ve kovayi yatay biraz da kapaga su gelecek sekilde cevirdim ve gordum ki kova baya su akitiyor. Videoyu asagiya ekliyorum. Durumu satin aldigim firmaya ilettim , onlara da videoyu gonderdim . Ayni testi onlarda ellerindeki kovaya yaptilar ve sonuc ayni oldu. O kova da akitti. Dolayisi ile o kdr para verip aldigimiz kovalar asil alma amacimiza hizmet etmedigini gordum. Sizde elinizdeki kovalarla bu testi yaparsaniz belki gercekten sizdirmayan kova hangisiymis ogrenir ve bndan snra alacaklar o kovayi alirlar. Lutfen yapacaginiz testlero video cekip koyarsaniz daha guzel olur.

https://youtube.com/shorts/fpZJtJSvUJA?feature=share

Atsiz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara/Trabzon
Valla hocam aydınlandım sayenizde .
Aynı kovadan bende de mevcut (kırmızı kapak+kırmızı kova). Araçta taşırken max sallantı olur diye çok üstüne düşerek test yapmamıştım hafif sallantılarda su sızdırmıyor ancak yere paralel yatışlarda malesef görüntü videodakiyle aynı.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Elinize saglik hocam Bendeki AD Kovada Sizdiriyor @Atsiz hocam la bendeki eski seri belki yeni seri bizimkilerden farkli olabilir

Atsiz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara/Trabzon
Work stuff , Autobrite sitesinde bu ürünler için su geçirmez kapak diye bahsediyor.
Autobrite'a instagramdan yazdım gelen cevabı burada paylasırım.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
@Eaglemre, bu tür ürünlerin kapaklarına pek güvenmemek gerekiyor. Suyu 5lik veya 8lik su şişeleriyle ayrıca götürmenizi ve karışımı orda hazırlamanız daha güvenli olacaktır. :)

Eaglemre

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Eaglemre, bu tür ürünlerin kapaklarına pek güvenmemek gerekiyor. Suyu 5lik veya 8lik su şişeleriyle ayrıca götürmenizi ve karışımı orda hazırlamanız daha güvenli olacaktır. :)
@Pro hocam haklisin.
bn satin alirken sizdirmaz olduklarini dusunuyordum cunku urunlerin aciklamalarinda sizdirmaz olduklari yaziyor, ama sonradan dusundugumde plastik , esneyebilen bir malzemeden uretilen bir kapagin sadece tek bir o ring conta ile kapak uzerine su agirligi bindiginde sizdirma yapmamasi imkansiz gbi.
Tek sorun urun aciklamalarindaki sizdirmaz olduklarina dair bilgi. Ben urunun boyle sizdirdigini bilsem kapaksiz bir model alirdim mesela. Bu kapak sirf 200-250 tl civari cunku

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
En güzel yıkama çoklu eldivenle yıkama yöntemi bence, 2 kovaya o kadar para vermektense, 20-30 tl ye tek kova alıp, kalanı eldivene yatırmak daha mantıklı. Suyuda 5-10 lt şişeden aktarıdımı işlem tamam, benzincide yıkama için, öteki türlü 2 katı su gerekli, şampuanlı suya padı batır, panele uygula, durula, tekrar şampuanlı su, iki kova ile araç etrafında dön epey uğraştırıcı... Ayrıca Gg a gerek yok, daha az efor, daha hızlı işlem, benzikte yıkama için çok daha mantıklı..

Son düzenleme:

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bende bi ekleme yapayım.BB beyaz kova sıfır sızıntı ama siyah kova da belli bir noktada çok az damlama var. Parlatandamlar video istedi. Çözümü var mı bilmiyorum. aklıma gelen birkaç yöntem deneyeceğim olmazsa da sorun değil gül gibi geçiniriz. yan yatırıp etrafında çevirince damlattığı yeri buldum. normal kullanımda sallayınca falan dökülmedi. bi süre öyle kalınca dökülüyor sanırım. evden benzinliğe git gel için o sızıntının sorun yaratacağına pek ihtimal vermediğimden sorun olarak görmüyorum ama olmasaydı iyiydi tabi.

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
En güzel yıkama çoklu eldivenle yıkama yöntemi bence, 2 kovaya o kadar para vermektense, 20-30 tl ye tek kova alıp, kalanı eldivene yatırmak daha mantıklı. Suyuda 5-10 lt şişeden aktarıdımı işlem tamam, benzincide yıkama için, öteki türlü 2 katı su gerekli, şampuanlı suya padı batır, panele uygula, durula, tekrar şampuanlı su, iki kova ile araç etrafında dön epey uğraştırıcı... Ayrıca Gg a gerek yok, daha az efor, daha hızlı işlem, benzikte yıkama için çok daha mantıklı..
+1 yıllardır uyguladığım yöntem ucuz kova ve eldivene yatırım en iyisi bana görede

escaba_tr

Usta Detaycı
Üye
İl
Düzce
Hocam çoklu eldiven temaslı güvenli yıkama için güzel bir düşünce ama onda da kaliteli yıkama eldivenleri olması lazım, ortalama da 6 tane gerekir, ortalama 150 liradan 6 tane bez olsa ( o bile bence kaliteli eldiven için ucuz kalır ) bir de milyoncudan kova alınsa, ( geçen baktım tahtakale tarzı yerlere ama orada bile bildiğin plastik kovaya en az 60-100 lira fiyat çekiyorlar, çoklu eldiven olayın da 1,000 lira gibi bir maliyet çıkıyor.. az önce parlatanadamlar dan badboys un beyaz kovasından sipariş geçtim, indirime girmiş, kapak, grit ve 19 l kova toplam 362 lira.. sızdırmayan kapaklı.. kabaca bunda da aynı hesap olsa çoklu eldivenden daha uyguna gelir.. bu benim düşüncem tabi, her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır :) @vagnmilten @mirafiori

vagnmilten

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam çoklu eldiven temaslı güvenli yıkama için güzel bir düşünce ama onda da kaliteli yıkama eldivenleri olması lazım, ortalama da 6 tane gerekir, ortalama 150 liradan 6 tane bez olsa ( o bile bence kaliteli eldiven için ucuz kalır ) bir de milyoncudan kova alınsa, ( geçen baktım tahtakale tarzı yerlere ama orada bile bildiğin plastik kovaya en az 60-100 lira fiyat çekiyorlar, çoklu eldiven olayın da 1,000 lira gibi bir maliyet çıkıyor.. az önce parlatanadamlar dan badboys un beyaz kovasından sipariş geçtim, indirime girmiş, kapak, grit ve 19 l kova toplam 362 lira.. sızdırmayan kapaklı.. kabaca bunda da aynı hesap olsa çoklu eldivenden daha uyguna gelir.. bu benim düşüncem tabi, her yiğidin yoğurt yemesi farklıdır :) @vagnmilten @mirafiori
Kova için hayırlı olsun öncelikle. Ben de artık çoklu eldiven kullanıyorum ( 8 tane kaporta 2 tane jant ) ve artık 2 kova çoklu eldѩvene geçiş yapacağım sebebi ise jantlar için 2nci kova ihtiyacı duyardım ara sıra ( bahanesi bile yeterli değil inandırmaya da işte maksat kendimi kandırma ) badboys kova takımı olsun asıl sebep :)

piyasada satılan en ucuz ve işe yarar gibi duran slopes mf eldiven ( 150tl hatta trendyolda 135 ) iş görür alınabilir bence. gyeon,ws,klin hepsinden elimde var. maliyet çok yükseliyor o sebeple bunca para dökmeye değmez bence.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Kova için hayırlı olsun öncelikle. Ben de artık çoklu eldiven kullanıyorum ( 8 tane kaporta 2 tane jant ) ve artık 2 kova çoklu eldѩvene geçiş yapacağım sebebi ise jantlar için 2nci kova ihtiyacı duyardım ara sıra ( bahanesi bile yeterli değil inandırmaya da işte maksat kendimi kandırma ) badboys kova takımı olsun asıl sebep :)

piyasada satılan en ucuz ve işe yarar gibi duran slopes mf eldiven ( 150tl hatta trendyolda 135 ) iş görür alınabilir bence. gyeon,ws,klin hepsinden elimde var. maliyet çok yükseliyor o sebeple bunca para dökmeye değmez bence.
Slopes güzel hocam F/P ürünü beklentiyi karsiliyor alip test ettim :)