kuş pisliğinden korunma yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

wgshepherd

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
kırklareli
Arkadaşlar merhaba,

Detailing konusunda bilgim sıfır fakat en bilgili arkadaşların burada olabileceğini düşündüm. Kurşun gri egea aracacım var yeni aldım fakat dün tavanındaki kuş pisliğini temizlememe rağmen leke çıkmadı. max 2 günlüktür ama işlemiş boyaya malesef.

1. sorum, lekeyi çıkarmanın yolu var mı?
2 leke büyüme-ilerleme yapar mı
3 seramik kaplama yapılmaya değer mi gerçekten yada onun yerine basit kendimin yapabileceği bir uygulama var mı, kuş pislikleri için.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

s-Works

Firma Yetkilisi
Üye
Selam. Hasarı görmek lazım Bazıları düzelir,bazıları düzelmez. Seramik Kaplamalar Asitlere karşı dirençlidir ancak seramik kaplama yaptığınızda kuş pisliğinin yakmayacağını kimse garanti edemez. Folyo kaplamalar bu konuda kesin çözümdür. En kötü senaryoda folyo değişimi ile boyanız zarar görmemiş olur (Folyolar ısı ile kendini yenilediği için yanık oluşsa dahi kendisini yenileyebilir. Yenileyemediği durumda değişim yapılması gerekir. )

Mevcut hasar büyümez. Ortamdaki asit uzaklaştırıldığı için şimdiki durumda kalır.

eynipa

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
BENİM TECRUBELERIME GORE YAZDIM DAHA TECRUBELI ARKADASLARDA YANITLAYACAKTIR
1- PASTA DENE CIKMAZSA ZIMPARA
2- TEMİZLENDİKDEN SONRA İLERLEMEZ
3-SERAMIK BİLE 1-2 GUN KORUYOR EN KESIN COZUMU PPF ONUDA İYİ MARKALARA YAPTIRMALISIN

detayseverr

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Antalya
Hocam bu tarz durumlarda lekeyi pisliği görür görmez temizlemek en önemlisi.

Onun için de ıslak mendil kullanmayın boyayı açtığına bizzat şait oldum ıslak mendille kuş pisliği temizlenen yerleri
Pisliğin üzerine 1 parça peçete koyup üzerine su döküp 1-2 dakika bekleyin peçeteyi kaldırırken tamamen gidiyor eriyip

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Arkadaşlar merhaba,

Detailing konusunda bilgim sıfır fakat en bilgili arkadaşların burada olabileceğini düşündüm. Kurşun gri egea aracacım var yeni aldım fakat dün tavanındaki kuş pisliğini temizlememe rağmen leke çıkmadı. max 2 günlüktür ama işlemiş boyaya malesef.

3 seramik kaplama yapılmaya değer mi gerçekten yada onun yerine basit kendimin yapabileceği bir uygulama var mı, kuş pislikleri için.

Öncelikle geçmiş olsun. Umarım forumda vakit geçirdikçe detay sevginiz katlanarak büyür :)

1- Kuş pisliği gibi durumlarda en kısa sürede müdahale etmek gerekiyor. Aracınız o an yıkanmayacaksa, bölgeye quick detailer sıkılarak kir yumuşatılmalı sonrasında da bir peçete yardımıyla temizlenebilir.

2- ilerleme yapmaz hocam.

3- Seramik kaplamaya değer mi derken durum şöyle hocam, “seramik yaptırdım tamam daha bişey olmaz” mantığı söz konusu değil. Seramik kaplamanın kalitesi ve uygulanışı kadar, kaplama sonrası seramiği koruyacak şekilde bakım yapılması daha da önemli bir husus.

yani örnek veriyorum 3 bin tl ye seramik yaptırdınız. Sonrasında yüksek ph derecesi olan ürünlerle arabayı temizlediğinizde yüzeydeki koruma ortadan kalkar ve siz de “ boşa para verdik” diye düşünebilirsiniz.

benim size tavsiyem ilk etapta hızlı cilalar kullanarak aracınızı korumaya alın. Vonixx blend ceramic spray wax, ürününü kesinlikle öneririm. Kaliteli bir hızlı ciladır. Bu tarz ürünler de kuş pisliğinden kolay kurtulmanıza imkan sağlar.

umarım açıklayıcı olmuştur :)

wgshepherd

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
kırklareli
Selam. Hasarı görmek lazım Bazıları düzelir,bazıları düzelmez. Seramik Kaplamalar Asitlere karşı dirençlidir ancak seramik kaplama yaptığınızda kuş pisliğinin yakmayacağını kimse garanti edemez. Folyo kaplamalar bu konuda kesin çözümdür. En kötü senaryoda folyo değişimi ile boyanız zarar görmemiş olur (Folyolar ısı ile kendini yenilediği için yanık oluşsa dahi kendisini yenileyebilir. Yenileyemediği durumda değişim yapılması gerekir. )

Mevcut hasar büyümez. Ortamdaki asit uzaklaştırıldığı için şimdiki durumda kalır.
çok teşekkür ederim hocam şu an maddi açıdan sermaik kaplama veya folya yapamacağım gibi maalesef. hızlı cila tarzı birşeyler önermiş arkadaşlar onları deneyeyim en azından. bir de açıkçası folyo korkutuyor sökünce komple kaldırıyor vs diyorlar.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
çok teşekkür ederim hocam şu an maddi açıdan sermaik kaplama veya folya yapamacağım gibi maalesef. hızlı cila tarzı birşeyler önermiş arkadaşlar onları deneyeyim en azından. bir de açıkçası folyo korkutuyor sökünce komple kaldırıyor vs diyorlar.
Poliüretan ppf kaplamalar sorun yapmaz hocam ancak bütçe ve kullanım tercihi ile ilgili bir durum.

ancak bu işin başrolü ppf değil siz olun derim :)

wgshepherd

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
kırklareli
BENİM TECRUBELERIME GORE YAZDIM DAHA TECRUBELI ARKADASLARDA YANITLAYACAKTIR
1- PASTA DENE CIKMAZSA ZIMPARA
2- TEMİZLENDİKDEN SONRA İLERLEMEZ
3-SERAMIK BİLE 1-2 GUN KORUYOR EN KESIN COZUMU PPF ONUDA İYİ MARKALARA YAPTIRMALISIN
Teşekkür ederim hiç ellemesem daha iyi herhalde pasta vs daha kötü olabilir benim bilgim olmadığı için ve büyümeyeceği için.
ppf iyi marka bilgisi verebilir misiniz, yukarıda bir arkadaş daha yazmış, sökülünce sorun olmuyorsa sadece tavan ve kaput a yaptırıp rahat binmek mantıklı geldi açıkçası

eynipa

Acemi Detaycı
Üye
İl
istanbul
Filmin az bir miktar da kapatıcılıgı var zaten prof. bir yere yaptırırsan gerekenı yaparlar diye düşünüyorumki anahtar nokta yapacak yer.
Markalar : stek , llumar , cliff design , xpel ,madico , zirvent...

wgshepherd

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
kırklareli
Öncelikle geçmiş olsun. Umarım forumda vakit geçirdikçe detay sevginiz katlanarak büyür :)

1- Kuş pisliği gibi durumlarda en kısa sürede müdahale etmek gerekiyor. Aracınız o an yıkanmayacaksa, bölgeye quick detailer sıkılarak kir yumuşatılmalı sonrasında da bir peçete yardımıyla temizlenebilir.

2- ilerleme yapmaz hocam.

3- Seramik kaplamaya değer mi derken durum şöyle hocam, “seramik yaptırdım tamam daha bişey olmaz” mantığı söz konusu değil. Seramik kaplamanın kalitesi ve uygulanışı kadar, kaplama sonrası seramiği koruyacak şekilde bakım yapılması daha da önemli bir husus.

yani örnek veriyorum 3 bin tl ye seramik yaptırdınız. Sonrasında yüksek ph derecesi olan ürünlerle arabayı temizlediğinizde yüzeydeki koruma ortadan kalkar ve siz de “ boşa para verdik” diye düşünebilirsiniz.

benim size tavsiyem ilk etapta hızlı cilalar kullanarak aracınızı korumaya alın. Vonixx blend ceramic spray wax, ürününü kesinlikle öneririm. Kaliteli bir hızlı ciladır. Bu tarz ürünler de kuş pisliğinden kolay kurtulmanıza imkan sağlar.

umarım açıklayıcı olmuştur :)
Çok teşekkür ederim bahsettiğiniz cilayı nasıl uygulayabilriim tam oalrak, aracım kurşun gri renginden renk fark eder mi ? yanlış uygulamada sorun olur mu vs kısaca bilgi verebilir misiniz ?

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Çok teşekkür ederim bahsettiğiniz cilayı nasıl uygulayabilriim tam oalrak, aracım kurşun gri renginden renk fark eder mi ? yanlış uygulamada sorun olur mu vs kısaca bilgi verebilir misiniz ?
Aracınızı yıkayıp kuruladıktan sonra yüzeye püskürtüp ardından mikrofiber bez ile silip bezin diğer tarafıyla da parlatıyorsunuz.

Ürünün koyu renk için olan modeli de var dilerseniz onu alın.

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
forumdaki faydalı konular başlığını da incelerseniz, güzel bir yıkama eldiveni ve şampuan da bulmuş olursunuz.

cilalı veya yüksek pH değeri olan şampuanlar kullanırsanız yüzeyde koruma kalmaz.

k2 bela, flowey ev12 gibi pH nötr şampuanlara yönelebilirsiniz

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaşlar merhaba,

Merhaba Resim paylasirmisiniz yakindan gorelim ona gore size tavsiye verelim

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
Biraz önce , arabama binerken yaşadığım durumdur.
Sabah ne göreyim ,Tavanda ceviz büyüklüğünde bir kuş pisliği. En fazla 15 saattir orada duruyordur ,park ettiğimde tavanda pislik yoktu.
Arabada her zaman sprey şişede su bulundururum ve k 2nin kuş ve böcek temizleme losyonunu aldım.
Pisliğin üzerine bol su sıkıp, sonrada peçeteyi yerleştirdikten sonra , peçeteyide spreyleyip bir kaç dk bekleyince , pislik aracı çizmeden rahatlıkla güvenli bir şekilde temizledim. Sakın peçeteyi ileri geri yapmayın çizersiniz.
30 dk sonra tekrar baktığımda vernikte ceviz büyüklüğünde leke oluşmuştu.
Aracın rengi desire red diye geçiyor. Boya matlaşmıştı. Net bir şekilde bölge belli oluyordu .Elimi gezdiriğimde ise kabardığını hisedebiliyordum.

Meguarsın elle uygulanan pastası var elimde . Pamuk yardımı ille uyguladım. Boyadaki matlık kayboldu, elimi sürdüğümde kabarıklık hissiyatıda kayboldu, pürüssüzleşti.
Sonra izo propil alkol su karışımı yardımı ile pasta kalıntısını temizledim.
Son olarakta aracım koyu renk olduğu için ,wonixx blend black edition katı waxı uyguladım, tekrar o bölgeyi azda olsa korumaya aldım.

Sonuç yüzde 99,5 pisliğin bıraktı hasar gözle görülmeyecek ve elle hissedilemeyecek şekilde kayboldu. 3 ay sonra belki geri gelir bilemem, ama ilk halinden kalan o cansıkıcı iz yok oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...