Kwazar Orion Pro+ Foamer İlk İzlenim, Secho İle Ceviz Uyumu, Fusso Coat'ın Kış İle İmtihanı, Aslan'ın Yıkama Günü

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Herkese teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Secho ve Kwazar foamer ile ilgili olarak genel bir yorum yapmak istiyorum.

Sechodan bahsetmek gerekirse, fıs fıs şişelere göre sarfiyatınız bir miktar artacaktır. Başlığı tam istediğim gibi pulverize şeklinde atmıyor. Video da görmeniz için bir ara boşa çalıştırdım ama tam belli olmuyor sanırım. İzlediğim ve araştırdığım kadarı ile pulverize olarak en iyi atan pompa yine kwazar 6 litrelik basınçlı pompa.
5 Litre almamın sebebi de tam olarak sizlerin belirtiği nedenlerden ötürü. Evde hazırlayıp dışarı çıkarıyoruz. Bitti mi bitecek mi korkusu olmasın diye fazla fazla hazırlıyorum. Artanı da evde bir pet şişeye geri doldurup sonraki yıkama için bekletiyorum. Ancak genelde bitiyor zaten :D
Tüm belirttiğim eksi yönlere nazaran püskürtme ucunun uzun saplı olması ve neredeyse 2 pompalama ile aracın her yerini ıslatabiliyor olmam sebebiyle şiddetle tavsiye ederim. Özellikle sapı uzun olduğu için çamurluk ve aracın alt kısımları gibi ulaşması zor alanları rahatlıkla ön yıkama yapabiliyorsunuz.

Kwazar için ilk izlenimim olumlu yönde. Şimdi parasının karşılığı mı diye düşünürsek belki tereddüt yaratabilir. Ama bu tamamen kişisel bir tercih. Ben köpüklü yıkamayı seviyorum mesela. Bu nedenle modifiye pompalar ile uğraşmak yerine böyle bir ürün tercih ettim.
Hissiyat olarak kaliteli ve sağlam. Ancak ne yalan söyleyeyim ben daha marjinal bir algı yaratmasını bekliyordum.
Bütün bu yorumlardan sonra bana kalırsa olumsuz iki yönü var.

Birincisi, aracı tamamen köpüklemek için (davlumbazlar dahil) 4-5 kere pompalamak zorunda kalıyorsunuz. Çünkü basınç azalınca videoda gördüğünüz o güzel perde şeklinde püskürtülen köpük kalmıyor. Daha dar bir alana püskürtüyor. Bunu da bizler istemeyiz tabii ki. Üstelik istediğiniz verimi almak için sağlam basınç yaratmanız gerekiyor. Bunun için de biraz kol kuvveti gerekiyor.

ikincisi ise, bendeki kwazar pompanın takıldığı yerden hafif hava kaçırıyor. Bendeki diyorum çünkü araştırdığım kadarı ile böyle bir sorun göremedim. Bu kaçağı fark etmeniz için dikkatli dinlemeniz lazım. Ne kadar sıksam da bu durumu düzeltemedim. O bölümde bir conta var. O contanın da yedeğini göndermişler. Değiştirip tekrar deneyeceğim. Ama çalışmamı engelleyecek bir şey değil bu.

Yazdıklarımız dışında merak ettiğiniz bir şey varsa gerek yazılı gerek videolu olarak anlatmaya çalışırım tekrardan.
Yani bu yorumlar önemli bence tecrübe paylaşımı şimdi çok kişi var benzinlikte araba yıkayıp krndi ön yıkama veya köpüğünü kullanmak isteyen. Malesef de çoğu kişi bi alta foam 2000 ya da kwazar 2lt köpük pompa alarak bu sorunu aşacağını araca köpük banyosu yaptırıp tertemiz çıkaracağını sanıyor. Kaldı ki sen 6lt lik kwazar almışsın çok az kişinin cesaret edip maliyetine katlanacağı onda bile olumsuzluklardan ve fiyatın karşılığını alıp alamamaktan bahsediyorsun. Bu işe meraklı arkadaşlar da 140TL verip kwazar 2lt içine biraz vp ansf koyup köpük banyosu hayal ediyor. Videolarda izlenilen köpükler foam lance dışında elde edilemez basınçlı makineye takmadan ve içibde ne şampuan olduğu önemlidir kir sökmek ve waxı koruyabilmek için ayrıca Türkiye şartlarında kılın birikmiş o kir film tabakası youtube videolarındaki trmiz araçlara yapılacak köpük banyosu ile kıyaslanamaz. Evet köpük bu işin görsek olarak çok güzel noktasıdırama benzinlikte kendi imaknlarınla yapıp kir sökmesini beklemek malesef hüsranla sonuçlanır. Ceviz bu iş için biçilmiş kaftan olarak gözüküyor ve 5lt Secho streaten kurtarömış Can eline sağlık tekrar. Detay işi zevk işidir kişisel tercihtir ama beklenti ve yorumlar önem arz eder. Bol bol spreyle bol bol köpükle Can umarım kwazar hava kaçırma sorunu da kolaylıkla çözülür varsa sıkıntısı yenisini verirler. ;)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Herkese teşekkür ederim güzel yorumlarınız için. Secho ve Kwazar foamer ile ilgili olarak genel bir yorum yapmak istiyorum.

Sechodan bahsetmek gerekirse, fıs fıs şişelere göre sarfiyatınız bir miktar artacaktır. Başlığı tam istediğim gibi pulverize şeklinde atmıyor. Video da görmeniz için bir ara boşa çalıştırdım ama tam belli olmuyor sanırım. İzlediğim ve araştırdığım kadarı ile pulverize olarak en iyi atan pompa yine kwazar 6 litrelik basınçlı pompa.
5 Litre almamın sebebi de tam olarak sizlerin belirtiği nedenlerden ötürü. Evde hazırlayıp dışarı çıkarıyoruz. Bitti mi bitecek mi korkusu olmasın diye fazla fazla hazırlıyorum. Artanı da evde bir pet şişeye geri doldurup sonraki yıkama için bekletiyorum. Ancak genelde bitiyor zaten :D
Tüm belirttiğim eksi yönlere nazaran püskürtme ucunun uzun saplı olması ve neredeyse 2 pompalama ile aracın her yerini ıslatabiliyor olmam sebebiyle şiddetle tavsiye ederim. Özellikle sapı uzun olduğu için çamurluk ve aracın alt kısımları gibi ulaşması zor alanları rahatlıkla ön yıkama yapabiliyorsunuz.

Kwazar için ilk izlenimim olumlu yönde. Şimdi parasının karşılığı mı diye düşünürsek belki tereddüt yaratabilir. Ama bu tamamen kişisel bir tercih. Ben köpüklü yıkamayı seviyorum mesela. Bu nedenle modifiye pompalar ile uğraşmak yerine böyle bir ürün tercih ettim.
Hissiyat olarak kaliteli ve sağlam. Ancak ne yalan söyleyeyim ben daha marjinal bir algı yaratmasını bekliyordum.
Bütün bu yorumlardan sonra bana kalırsa olumsuz iki yönü var.

Birincisi, aracı tamamen köpüklemek için (davlumbazlar dahil) 4-5 kere pompalamak zorunda kalıyorsunuz. Çünkü basınç azalınca videoda gördüğünüz o güzel perde şeklinde püskürtülen köpük kalmıyor. Daha dar bir alana püskürtüyor. Bunu da bizler istemeyiz tabii ki. Üstelik istediğiniz verimi almak için sağlam basınç yaratmanız gerekiyor. Bunun için de biraz kol kuvveti gerekiyor.

ikincisi ise, bendeki kwazar pompanın takıldığı yerden hafif hava kaçırıyor. Bendeki diyorum çünkü araştırdığım kadarı ile böyle bir sorun göremedim. Bu kaçağı fark etmeniz için dikkatli dinlemeniz lazım. Ne kadar sıksam da bu durumu düzeltemedim. O bölümde bir conta var. O contanın da yedeğini göndermişler. Değiştirip tekrar deneyeceğim. Ama çalışmamı engelleyecek bir şey değil bu.

Yazdıklarımız dışında merak ettiğiniz bir şey varsa gerek yazılı gerek videolu olarak anlatmaya çalışırım tekrardan.
Bende sizin gibi vakti zamanında 1-2 tane 5 lik pompa almıştım. En begendigim yönü tabiki o uzun çubuk başlık. Çok büyük kolaylık saglıyor. 360° diye lanse edilen ürünlere gerek kalmıyor. Sabit gövde ama oynar başlık güzel bir ikili. Agırlık ve taşıma handikapları dışında seçilebilirler. pulverize zerresel atış işi uç kısımdaki sıvı çıkışının son Nokta kadar sıkılması bile bir getiri saglamıyorsa farklı pompaları uyunlu olan ön delik çapının daha az olanını seçerek belki çözülebilir. O delikte bitiyor herşey.
Kwazar benimde radarıma girdi lakin f/P beni caydırdı.ama güzel seçim. Gülegüle kullan

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Yani bu yorumlar önemli bence tecrübe paylaşımı şimdi çok kişi var benzinlikte araba yıkayıp krndi ön yıkama veya köpüğünü kullanmak isteyen. Malesef de çoğu kişi bi alta foam 2000 ya da kwazar 2lt köpük pompa alarak bu sorunu aşacağını araca köpük banyosu yaptırıp tertemiz çıkaracağını sanıyor. Kaldı ki sen 6lt lik kwazar almışsın çok az kişinin cesaret edip maliyetine katlanacağı onda bile olumsuzluklardan ve fiyatın karşılığını alıp alamamaktan bahsediyorsun. Bu işe meraklı arkadaşlar da 140TL verip kwazar 2lt içine biraz vp ansf koyup köpük banyosu hayal ediyor. Videolarda izlenilen köpükler foam lance dışında elde edilemez basınçlı makineye takmadan ve içibde ne şampuan olduğu önemlidir kir sökmek ve waxı koruyabilmek için ayrıca Türkiye şartlarında kılın birikmiş o kir film tabakası youtube videolarındaki trmiz araçlara yapılacak köpük banyosu ile kıyaslanamaz. Evet köpük bu işin görsek olarak çok güzel noktasıdırama benzinlikte kendi imaknlarınla yapıp kir sökmesini beklemek malesef hüsranla sonuçlanır. Ceviz bu iş için biçilmiş kaftan olarak gözüküyor ve 5lt Secho streaten kurtarömış Can eline sağlık tekrar. Detay işi zevk işidir kişisel tercihtir ama beklenti ve yorumlar önem arz eder. Bol bol spreyle bol bol köpükle Can umarım kwazar hava kaçırma sorunu da kolaylıkla çözülür varsa sıkıntısı yenisini verirler. ;)
Nuri abi şimdi şöyle bir şey var. Senin de dediğin gibi bizim yaptığımız bu hobinin belli bir kitabı yok. Tamam demirbaş kurallarımız var doğru. Ancak kişisel tercihler her zaman bir rota yaratıyor bizlere.

Düşüncelerin hür olarak sergilenmesini istediğimiz detailforum ailesi içerisinde kimseyi kandırmanın, fiyatı yüksek ürünleri sırf fiyatı yüksek diye çok bedel ödendi diye yüceltmenin anlamı yok. Ancak kendimizi kandırırız öyle değil mi?

Senin de dediğin gibi kimse bir foam lance performansı beklemesin. Foam lancesi olan da zevk için içine daha ağır bir şampuan koyup jantlarda vs. kullanabilir. Mesela bu da bir tercih.

Maalesef korumasız araçlarda kirler çok yoğun ise yıkamacı köpükleri bile tüm kiri indirmiyor. Çok şahit oldum kirli kirli aracı hem bez ile temizleyip hem kuruttuklarına....

Kirlerin kolay indirilmesi ve araca zarar vermemesinin en demirbaş kuralı koruma yapmaktır. Bu böyle yani.. O yüzden kimse ansf ile veya başka bir ön yıkama şampuanı ile korumasız araca köpük yapıp sıfır kir beklemesin.

Bende sizin gibi vakti zamanında 1-2 tane 5 lik pompa almıştım. En begendigim yönü tabiki o uzun çubuk başlık. Çok büyük kolaylık saglıyor. 360° diye lanse edilen ürünlere gerek kalmıyor. Sabit gövde ama oynar başlık güzel bir ikili. Agırlık ve taşıma handikapları dışında seçilebilirler. pulverize zerresel atış işi uç kısımdaki sıvı çıkışının son Nokta kadar sıkılması bile bir getiri saglamıyorsa farklı pompaları uyunlu olan ön delik çapının daha az olanını seçerek belki çözülebilir. O delikte bitiyor herşey.
Kwazar benimde radarıma girdi lakin f/P beni caydırdı.ama güzel seçim. Gülegüle kullan
Abi dediklerine katılıyorum. Ucundaki başlığı sonuna kadar sıktım ama hala istediğim pulverize performansı yok. Bir yapı marketten çeşitli uçlar bakacağım artık.

Arabayı yıkamaya giderken karşı komşum ile karşılaştık. Hayırdır diye sordu tabii ki. Bir omzumda kwazar diğer omzumda secho ellerimde kovalar :komik: Dedim arabayı yıkamaya gidiyorum. Bana daha çok ilaçlama yapmaya gidiyorsun gibi geldi dedi. :heyecan: Verdiği cevap aslında çok doğru :utandim:

Okan48

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Marmaris
Can eline sağlık çok güzel yeni başlamış arkadaşlarda nerde neyi kullanılır ders niteliğinde olmuş , daha geçen hafta sana sordum ney alayım diye benden önce almışsın güzel günlerde kullanman dileğimle o mekan senin mi bu arada

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

İdris

Usta Detaycı
Üye
İl
Bursa
Eline saglik hocam bizm bu isde sinir yok 2 lt fomer aliriz 5 lt mi alsam alirz foem lance olsa super olur kendi adima solim doyumsusuz biraz sanirim gerci herkesin tercih meselesi yikama sitili aracada subhanallah maşallah

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Can ellerine sağlık çok güZel temizlik olmuş. Videoda 1.40 dakikadan sonraki ceviz performansı mükemmel görünüyor.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ

Son düzenleme:

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Can eline sağlık çok güzel yeni başlamış arkadaşlarda nerde neyi kullanılır ders niteliğinde olmuş , daha geçen hafta sana sordum ney alayım diye benden önce almışsın güzel günlerde kullanman dileğimle o mekan senin mi bu arada

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkür ederim Okan. Elimden geldiğince kendi çapımda ürün tanıtmaya, hangi kimyasal nasıl ve nerelerde kullanılır şeklinde tavsiyeler vermeye videolar çekmeye çalışıyorum. Soran herkese de forum ailesi olarak yardımcı olmaya çalışıyoruz. Sana da kendi tecrübelerim ve tercihlerim doğrultusunda naçizane tavsiyeler vermeye çalışmıştım. Sende burada bu konuya değinerek beni onurlandırdın :)

Mekan benim değil. Tanıdığım bir abimin. Yüzüm eskimesin diye sürekli gitmek istemiyorum. Çünkü mekan hem kapalı hem de kafama göre arabamı yıkayabiliyorum :D

Eline saglik hocam bizm bu isde sinir yok 2 lt fomer aliriz 5 lt mi alsam alirz foem lance olsa super olur kendi adima solim doyumsusuz biraz sanirim gerci herkesin tercih meselesi yikama sitili aracada subhanallah maşallah
Güzel yorumun için teşekkür ederim abi. Senin de dediğin gibi sınır tanımıyoruz. Elimizdekiler ile yetinmiyoruz. Sadece detay dünyasında değil insanın yapısında var sanırım. Sadece zaafımız olan konularda daha belirgin oluyor :D

Teşekkür ederim :D

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Can ellerine sağlık çok güZel temizlik olmuş. Videoda 1.40 dakikadan sonraki ceviz performansı mükemmel görünüyor.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
Teşekkür ederim Süleyman abi. Ceviz videosunda benim de dikkat çekmek istediğim nokta en sonundaydı. Senin de dikkatinden kaçmamış :D

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
@_CaN_ üstad eline sağlık,arac fena temizlenmiş tüm detayına kadar.

O kapı içlerini nasıl okadar temiz yaptın,bi kaç tüyo verebilirmisin ?Özellikle el girmeyen o menteşe kısımları ve davlumbaz icindeki amortisör helezonları :fisilti:

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik

O kapı içlerini nasıl okadar temiz yaptın,bi kaç tüyo verebilirmisin ?Özellikle el girmeyen o menteşe kısımları ve davlumbaz icindeki amortisör helezonları :fisilti:
İlk gereken sabır :D

Kapı içleri ise kimyasal ve fırça ile o şekilde temizleniyor. Bir kere tamamen temizledikten sonra her yıkamada kapı aralarına da el atarsanız eğer zamanla oluşan kalıcı kirler olmuyor.

Davlumbazları ve amortisörleri ise her yıkamada fırça, mikrofiber yıkama eldiveni ve bol tüylü bez ile yıkıyorum. Ben aracı sıfır aldığım için ilk günkü görüntüsünü korumaya çalışıyorum. Zamanla yıpranma olacağı için kötü bir görüntü oluşabilir. O zaman da boyarız olur biter :D

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-

@_CaN_ zaten söylemiş ancak spesifikleştirmek adına ben de bir ekleme yapayım. Hortum kullanma imkanı yoksa 2 adet sprey pompa ve bir adet fırça gerekiyor. Şayet uzun süredir işlem görmemişse pompaların birisinin içine degreaser/APC diğerinin içine temiz su koyuluyor. Tahmin edeceğiniz üzere APC sıkıp fırçayla kirleri uzaklaştırıp sonrasında temiz su ile duruluyorsunuz. Şayet düzenli temizleniyorsa çok kirli olmayacaktır. O durumda da hem kolay temizleneceği için hem de kimi araçlarda o kısımlarda lastik parçalar ve fitiller olduğu için bunların sertleşmesine ve zarar görmesine yer vermemek adına APC yerine şampuanlı su karışımı yapmanız yeterli. Zaten bu karışımı yıkama öncesi logo, depo kapağı vb. yerleri temizlemek için de kullanabilirsiniz. En azından ben böyle yapıyorum.

M U R A T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Üye
İl
34
benzinlik tayfası için örnek setup olmuş merak ettiğim konu secho 5 lt kwazar gibi köpük yapacak hale getirilebilir mi?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Tabiki bir kwazar değil ama yeeşil süngerle olduğu kadar. Tek başıma 2 litrelikleri basit şekilde yapıyordum da 5 litre olunca tabi işler ecük karıştı. Yardım alarak daha iyi hale getirdim. Ama hala içesine bir performans alamadım

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Tabiki bir kwazar değil ama yeeşil süngerle olduğu kadar. Tek başıma 2 litrelikleri basit şekilde yapıyordum da 5 litre olunca tabi işler ecük karıştı. Yardım alarak daha iyi hale getirdim. Ama hala içesine bir performans alamadım
Konu dışı olacak ama sechonun modifiyesini anlatan bir konu yada mesajınız varmıydı? Bu aralar baya merak ediliyor secho modifiyesi ayrı konu olarak açabiliriz.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
@_CaN_
@Paian

Kapı aralarındaki kirleri temizlerken kapı bağlantı menteşesinin ordaki doğal yağ maddesini de ister-istemez alıp götürüyoruz., temizleme sonrası o bölgenin liqui moly veya tunap gibi markaların ürettiği kapı/menteşe yağlama sıvılarıyla tekrardan sırf bu iş için geliştirilmiş yağ sıkıyorum., yoksa zamanla kapı menteşesi yağsız kalacağından ses yapıyor., bazıları wd40 kullanıyor ama bence wd40 güzel ürün olsa da tam olarak menteşe yağlamak için geliştirilmiş bir ürün değil

_CaN_

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
@_CaN_
@Paian

Kapı aralarındaki kirleri temizlerken kapı bağlantı menteşesinin ordaki doğal yağ maddesini de ister-istemez alıp götürüyoruz., temizleme sonrası o bölgenin liqui moly veya tunap gibi markaların ürettiği kapı/menteşe yağlama sıvılarıyla tekrardan sırf bu iş için geliştirilmiş yağ sıkıyorum., yoksa zamanla kapı menteşesi yağsız kalacağından ses yapıyor., bazıları wd40 kullanıyor ama bence wd40 güzel ürün olsa da tam olarak menteşe yağlamak için geliştirilmiş bir ürün değil
Evet önemli bir konu bu dediğiniz. Servis bu kapı menteşeleri için özel bir yağ kullanıyor. Yağlandıktan sonra akma, leke vs. yapmıyor. Bakımdan bakıma söylüyorum yağlıyorlar. Söylemezseniz yapmıyorlar çünkü maliyetli bir ürünmüş.

Wd40 çok güzel ürün ama herkesin atladığı bir nokta var. Wd40'ın içeriğinde temizleyiciler de var. Yani paslı yere sıkarsınız temizler mesela. Araç boyasına yapışan folyo yapışkanlarını temizler mesela. Yani esas amacınız yağlamak ise wd40 sizin için iyi bir tercih olmayabilir dediğiniz gibi.