Leon mk 3.5 genel ve GoodStuff Sio2 wax uygulamaları

batikankodak

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
Merhabalar , geçtiğimiz kapanmayı fırsat bilip aracıma koruma uygulaması olarak GOOD STUFF Sio2 waxı uyguladım. Hem detaylı bi temizlik yapmış olduk hemde bu temizliği ve aracı korumuş olduk. Yaptığım uygulamaları bazen foto bazen video ile destekleyip paylaşıyorum.Yıkama adımları benzinlikte yaptığım için tek kişi hem kamera hem yıkama işi biraz zor oluyor. O yüzden şimdilik mağzur görünüz.
Öncesinde ilk gün jant ve lastik temizliği yaptım. 2.gün de detaylı temizlik yaptık ,3.gün de waxımızı yapıp bitirdik. ilk ne mi yaptık .

Valet pro foamula 1 ile ön yıkamamızı gerçekleştirdik , videoyu göstermelik çekip esasen pompa ve köpük durumu için paylaşıyorum.

Streamable Video

Daha sonra her yeri köpükledikten sonra güzelce durulayıp jant ve davlumbaz temizliğine başlıyoruz.Davlumbaz ve lastik için de 1:15 KC GS-3D apc karışımı ve f1 in kalanı ile müdahale ettim.

Streamable Video

Daha sonra detaylıca flowey r1 ile jant temizliğimizi yapıp üstüne birkaç yıllık turtle waxın böcek ve zift çözücü ile ön kısma , davlumbazlara , eteklere fısfıs ile sıkıp suyla bi daha duruluyorum . (alırken çok ucuza almıştım , böcekte bi nebze işe yaradığını söyleyebilirim )
böcek

Ön yıkamayı komple bitirdiğimden dolayı demir tozu temizliği için KC FB yi -tw yeşil şişede- aldım başta jantlara daha sonra kaportaya güzelcene fısladım (kovadan önce yapma sebebim dün de jantları yıkarken tazikli suyla arabayı bi geçtim ve pisliği orda da biraz akıtmıştım )

Hazır ön yıkama bitmişken kalan gs-3d apc nin içine biraz su ekleyip başta depo kapağı daha sonra fitillere fıslayıp detay fırçası ile fırçalıyorum

depo
Streamable Video

Ön yıkama ve hazırlık aşaması tamamen bittikten sonra VP Concantrated ile tek kova çift eldiven kullanarak , eldivenleri de 2 panelde bir durulamak şekliyle temaslı yıkamamızı yapıyoruz ; Ve sıra geliyor kil uygulamasına.

Kil uygulaması için yine vp concantrated kullanıyorum , hem kokusu hem kayganlığı hoşuma gidiyor.Kil için ise soft 99 un orta/yumuşak arası kilini kullanıyorum.

Streamable Video

Kili yaptıktan sonra f1 sıkıp bidaha durulayıp kuruladım , garaja gelip lastiklere 3D Ultra protectant sürdüm. Eve çıkmadan da motoru nemli gs li bez ile tozunu alıp KC mp fısfıslayıp bıraktım

Gelelim cuma gününe yani bugune :

Garajdan çıkardığım gibi motora yine KC mp fısladım.

Motor ve lastiklerin ilk halini şöyle bırakıyorum.

Wax ve yüzey hazırlığı olarak ilkten arabayı bir daha durladım. Sonrasında kurulayıp yeni aldığım CG V04 all in one ile kaputtan başlıyorum . Fakat başlamadan önce aracın ilk halini şöyle bırakayım

Şu gülenyüzü hep yapmak istemiştim , sonunda nasip oldu. Arabanın durumunu gösteriyor yani parlayıp korunacağı için MUSMUTLU ..

El padi ile yüzeye mercimek gibi dokunup yuvarlak hareket ile kaputumuza uyguladık. uygulama sonrası ise şu şekilde :

Daha sonra farklı bezle bidaha geçip bu sefer GOOD STUFF SİO2 waxı yine cg nin üstüne yani kaputa sürmeye başladım. Yanlız wax 50 ml lik küçük şişede ve bendeki el padleri de büyük olduğu için sürmesi biraz zor oldu. Bu yüzden de tam ayarlayamadım gibi , yada wax biraz değişik bazı sürdüğüm yerlerde gözükmüyor telefonda

Kaputtaki waxı sildikten sonra sağ 3 parçaya uygulayıp sildim sonra sol 3 parça , en son da arka 3 parça şeklinde bütün her yere waxı uygulamış olduk.
Parlaklığı ise şu fotodan anlayabiliriz :

Biraz mola verirken güzel bir parlaklık yakaladım ve bunu kaçırmamak olmaz ;)

Arabayı bitirip de dış trimlere , kapı eşiklerine ,davlumbaza birde lastiklere bir daha süngerle 3D Ultra protectant uyguladım.

Tabi bu kadar uygulama yapılına su testi yapılmadan olmaz değil mi ?
Streamable Video
Streamable Video
boncuk

Normalde lastiğe de su testi yapmıştık fakat bi baktım videoyu başlatmamışım. Hadi bi daha test uyguladık. Bu önceki ıslaklık için kusurumuza bakmayın.Eldiven ile fotoğraf/video çekimi bazen olmuyor
Streamable Video

Arabanın dışını bitirip içini de spritz ile sildim ve motora fısladığım MP yi bir daha sildim.Genel olarak sonuçları da şöyle bırakayım ;

En son 500 gsm lik bez ile de her yeri parlatma adına bi daha geçtim

En güzel resmi sona bırakıyorum , var mı boncuk fantazisi olan ???

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Elinize saglik parlaklik güzel dayanim nasil olacak takibini paylasirsaniz seviniriz 50 Ml Wax icin Fiyat biraz yuksek insallah Amorti eder :)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, güzel konu olmuş, nacizane tek tavsiyem demirtozu nu kova yıkamasında sonra kil öncesi uygulama.

Kırmızı parlayınca ayrı güzel.

batikankodak

Konu Sahibi ✔
Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
öncelikle hepinize teşekkürler

Elinize saglik parlaklik güzel dayanim nasil olacak takibini paylasirsaniz seviniriz 50 Ml Wax icin Fiyat biraz yuksek insallah Amorti eder :)
tabi ara ara paylaşırım. İlk yıkamayı 20 gün sonra yaptım ve videolardaki gibiydi .yaklaşık bi 15 gündür de yıkanmıyor. Birdahaki yıkamada yine paylaşırım

Eline sağlık, güzel konu olmuş, nacizane tek tavsiyem demirtozu nu kova yıkamasında sonra kil öncesi uygulama.

Kırmızı parlayınca ayrı güzel.
Demir tozunu bilerek kova öncesi yaptım araba pek pis değildi , sadece fazlaca tozlu idi.Zaten belirttiğim gibi öncesinde 2 ön yıkama yapıldı gibi düşünebilirsiniz.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık keyifli bir uygulama olmuş,kırmızı her zaman emeğin hakkını veriyor :) güle güle kullanın

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Elinize sağlık. Güzel parlamış araç. Kırmızının hakkı verilmiş. Waxın hidrofobisini beğendim. Dayanımı da uzun sürerse tamamdır bu iş :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine Sağlık güzel uygulama olmuş. Uygulamaları makina kullanmadan tek tek elle yapmak kolay iş değil. Kırmızıda yapılan uygulamanın hakkını vermiş.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerinize sağlık. Çok keyifli bir uygulama olmuş anlaşılan gülen yüz falan var. :gulumsemex: Maşallah diyelim de nazarımız değmesin :nazar: