Marolex axel 3000

serkan06

Amatör Detaycı
Üye
İl
ANKARA
@Passat Bey izin varsa yaptığım karşılaştırma ile katkıda bulunmak isterim konunuza, eğer yok bu benim konum derseniz kaldırırım mesajı.

Marolex Axel 3000 vs Alta Foam 2000 vs Kwazar Venus | Köpük Yapan Pompa Kapışması Part 1

Marolex Axel 3000 vs Alta Foam 2000 vs Kwazar Venus | Köpük Yapan Pompa Kapışması Part 2

Video altlarında karışım oranları ve nozul gibi bilgiler yer alıyor.

Kolay gelsin.
Emeğinize sağlık çok faydalı bir video olmuş, daha iyi karar verebiliriz.

Passat

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Passat Bey izin varsa yaptığım karşılaştırma ile katkıda bulunmak isterim konunuza, eğer yok bu benim konum derseniz kaldırırım mesajı.

Marolex Axel 3000 vs Alta Foam 2000 vs Kwazar Venus | Köpük Yapan Pompa Kapışması Part 1

Marolex Axel 3000 vs Alta Foam 2000 vs Kwazar Venus | Köpük Yapan Pompa Kapışması Part 2

Video altlarında karışım oranları ve nozul gibi bilgiler yer alıyor.

Kolay gelsin.
Olur mu hiç aksine memnun olurum amacımız kalıcı, akılcı ve mantıklı bir sonuç almak :) hep birlikte elimizdeki imkanları kullanarak neler başarılı neler başarısız tespit edip herkese fayda sağlamak ;)

Ayrıca müsait olunca marolex e alta foam 2000 kullandığı nozülü denermisin ?
Sanırım o gri renk kullanıyor 110-06

Son düzenleme:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Olur mu hiç aksine memnun olurum amacımız kalıcı, akılcı ve mantıklı bir sonuç almak :) hep birlikte elimizdeki imkanları kullanarak neler başarılı neler başarısız tespit edip herkese fayda sağlamak ;)

Ayrıca müsait olunca marolex e alta foam 2000 kullandığı nozülü denermisin ?
Sanırım o gri renk kullanıyor 110-06
Tesekkurler.

Denemiştim bunu da, marolexin atımı cok guzel oluyor oylr yapinca. 110-06 alta foamin nozulu.

Ama aciklik arttikca nefesi azaliyor en guzeli kendi orjinal nozulu olan 80 ligi kullanmak benim gorusum. Kapsamli testlere devam edecegim bakalim.

Passat

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Tesekkurler.

Denemiştim bunu da, marolexin atımı cok guzel oluyor oylr yapinca. 110-06 alta foamin nozulu.

Ama aciklik arttikca nefesi azaliyor en guzeli kendi orjinal nozulu olan 80 ligi kullanmak benim gorusum. Kapsamli testlere devam edecegim bakalim.
Alta foam ve benzeri performans gösterenlerin sırrı araştırmalarımdan anladığım ara parçanın daraltılması. Böylece son çıkış öncesi basınç arttırıyor marolex e altanın başlık kısmı uyuyor mu denededin mi hiç ?

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Ellerinize sağlık çok güzel karşılaştımalar olmuş,alta foam bence diğerlerinin önünde görünüyor,ancak değişik kombinasyonlar ile belki diğerlerindende daha iyi verim alınabilir

Passat

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Axel ile ValetPRO ANSF 1:20 ile yaptığım testin sonucunu ana gönderi altına ekledim görebilirsiniz.

Redmi Note 8 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

overlockcu

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Ben şu videoya göre yaptım.

Mavi başlığı kullanıyorum.

merhaba hocam, bendede kwazar aynısından, videoda ki olay nedir ? bende köpüğü güçlendirmek istiyorum. Sizin yaptıgınız uygulamayı bende yapmak istiyorum. malzeme larak ne gerekiyor ? köpük anladıgım kadarıyla daha uzun süre duruyor araç üzerinde.

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elimdeki akbel köpük pompasının parçalanmasından sonra yerine 3L olması ve kalitesi nedeniyle axel 3000 aldım orj nozül ve köpük perdesi alta foam vs gibi rakiplerinden geride olması ancak kalitesi vede 4 bar kapasitesi nedeniyle üzerinde 10 dak bir uğraş ile denemeler yaptım.

Köpük aparatı olarak orta başlığı (açık mavi) kullandım nozül ise akbelden elimde kalanı kullandım üzerindeki yazıyı okumak mümkün değil ancak sanırım Sarı 100-02 olduğunu düşünüyorum.

Axel orj de 45 ve 80 derecelik flat nozül mevcut.

Açık mavi olan başlığın içine elimdeki keçelerden bir kaç tanesini denedim en iyi performansı siyah olandan aldım.

Kumpasım olmadığı için kalınlık hakkında bilgi veremeyeceğim ancak dikkatimi çeken keçenin maddesi ciddi anlamda etkiliyor! Elimdeki keçelerin bir kısmı daha naylonumsu bir kısmı yüne benzer vs. Bu konu hakkında ileride araştırma ve denemeler sonucunu ayrıca belirteceğim.

Şimdilik burada bir konu açılsın beyin fırtınası başlasın :)

Video eklemeye çalışacağım

Akbel Videosu

Axel Videoları

Standart Orta Köpük başlığı 45 derecelik orj nozül

Orta Köpük başlığı bir parça siyah keçe ve sarı 110-02 derecelik akbel nozül

ValetPRO ANSF 1:20
Orta Köpük başlığı bir parça siyah keçe ve sarı 110-02 derecelik nozül

Ve Sonuç :)
Emeğinize sağlık hocam. Son videoda tam pompalamadınız sanırım değil mi? Arkadasımda da var sağ ve ön tarafı sedan araçta tek pompayla rahat yapıyor. Şampuan yogunluk kıvamı falan etki eder mi diye düşündüm.

Bende de 5 litrelik pompa var benzinlik tayfa olduğumdan taşıması zor oluyor. Çok kararsızım. Modifiye mi etsem yoksa marolex alsam mı diye

Tolga0066

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba, Marolex Axel 3000 köpük yapan pompanın kendi nozulları istenilen püskürtme yapmadığı için önereceğiniz nozul açısını paylaşırmısınız ? internette aşağıdaki linke yer alan 03-110 nozul olarak buldum. Uygun olur mu ya da farklı bir nozul mu önerirsiniz. Link paylaşırsanız sevinirim.

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, Marolex Axel 3000 köpük yapan pompanın kendi nozulları istenilen püskürtme yapmadığı için önereceğiniz nozul açısını paylaşırmısınız ? internette aşağıdaki linke yer alan 03-110 nozul olarak buldum. Uygun olur mu ya da farklı bir nozul mu önerirsiniz. Link paylaşırsanız sevinirim.
110-06 tercih ederseniz daha iyi olur. 03’ü denemedim ama kullananlarda 06’nın tam kıvamında olduğunu duydum. Kendimde 110-08 mevcut basıncı cabuk bitiriyor.

Aiakos41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Arkadaşlar merhaba konuyu hortlattım biraz ama ben de marolex aldım videodakiler gibi bir sonuç elde edemedim. Sorularım şu sizlere. İçteki ufak boruya delik açtınız mı? Magifoam kullanan varsa 2lt suya ne kadar magifoam ekliyorsunuz? İçindeki açık mavi ucu mu kullanıyorsunuz? Ek keçe koyuyor musunuz?

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Arkadaşlar merhaba konuyu hortlattım biraz ama ben de marolex aldım videodakiler gibi bir sonuç elde edemedim. Sorularım şu sizlere. İçteki ufak boruya delik açtınız mı? Magifoam kullanan varsa 2lt suya ne kadar magifoam ekliyorsunuz? İçindeki açık mavi ucu mu kullanıyorsunuz? Ek keçe koyuyor musunuz?

Merhaba,

Ben sibop eklentisi yapıp 3 3.5 bar arası hava basarak 110-06 nozul ve 15 cm uzatma aparatı ile kullanıyorum ve çok memnunum. Foam şampuanını 2 litreye 50-70 mil ekliyorum 50 eklediğimde daha soft 70 ml de daha yoğun köpük elde ediyorum. Uç olarak üzerinde standart takılı olanı kullanıyorum yoğun ve seyrek olanı sevmedim.

Elimde birde IK foam pro var bu pompanın köpük atma başarısı Marolexe göre çok daha iyi ancak kapasitesi yetmediği için onu lastik, jant, davlumbaz temizliğinde kullanıyorum.

110-06 nozulu buradan almıştım.
agroturkey Lechler 110-06 Meme Yüksek Etki Alanlı Meme / Lu-c ( Nozul Ucu ) - 2 Adet - Fiyatı, Yorumları

Aiakos41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Merhaba,

Ben sibop eklentisi yapıp 3 3.5 bar arası hava basarak 110-06 nozul ve 15 cm uzatma aparatı ile kullanıyorum ve çok memnunum. Foam şampuanını 2 litreye 50-70 mil ekliyorum 50 eklediğimde daha soft 70 ml de daha yoğun köpük elde ediyorum. Uç olarak üzerinde standart takılı olanı kullanıyorum yoğun ve seyrek olanı sevmedim.

Elimde birde IK foam pro var bu pompanın köpük atma başarısı Marolexe göre çok daha iyi ancak kapasitesi yetmediği için onu lastik, jant, davlumbaz temizliğinde kullanıyorum.

agroturkey Lechler 110-06 Meme Yüksek Etki Alanlı Meme / Lu-c ( Nozul Ucu ) - 2 Adet - Fiyatı, Yorumları
Çok teşekkürler nozul siparişi verdim hemen. İçte açık mavi geliyor ve oranı da 2 litreye 60ml deneyeceğim bakalım. İçine önce şampuan sonra su koyup çalkalıyorsunuz dimi kullanmadan?

senturk35

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Çok teşekkürler nozul siparişi verdim hemen. İçte açık mavi geliyor ve oranı da 2 litreye 60ml deneyeceğim bakalım. İçine önce şampuan sonra su koyup çalkalıyorsunuz dimi kullanmadan?

Hayır su doldurup şampuanı öyle ekleyip çalkalıyorum. Sizin dediğiniz gibi yapınca su koyma esnasında köpürdüğü için taşma yapabilir.

Ama bence en önemlisi stabil şekilde 2,5 3 bar civarında havanın sabit olması bu sebeple şarjlı kompresör desteğide performansı açısından çok önemli bir detay.

Her kullanım sonrasıda pompayı temizleyip içinde hava bırakmamanızı öneririm.

Aiakos41

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Kocaeli
Hayır su doldurup şampuanı öyle ekleyip çalkalıyorum. Sizin dediğiniz gibi yapınca su koyma esnasında köpürdüğü için taşma yapabilir.

Ama bence en önemlisi stabil şekilde 2,5 3 bar civarında havanın sabit olması bu sebeple şarjlı kompresör desteğide performansı açısından çok önemli bir detay.

Her kullanım sonrasıda pompayı temizleyip içinde hava bırakmamanızı öneririm.
Çok teşekkürler bilgiler için

alperg2

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Manisa
herkese merhabalar benim marolexin iç kısma takılan parçaları sanırım bozuldu doğru düzgün köpük yapamaz oldu bu iç parçaları nerden bulabilirim acaba birde yukarıda link verilen yerde nozullardan kalmamış

kotan86

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tarsus
herkese merhabalar benim marolexin iç kısma takılan parçaları sanırım bozuldu doğru düzgün köpük yapamaz oldu bu iç parçaları nerden bulabilirim acaba birde yukarıda link verilen yerde nozullardan kalmamış
Merhaba parlatanadamlarda hertürlü yedek parçası mevcut

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,

15cm uzatma aparatını IK Foam Pro2 için kullanabilir miyiz? Kullanabiliyorsak link varsa ben de denemek isterim.