Master Detailing | Peugeot 3008 (Moonlight)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Finaller şahane duruyor. Ortamla da uyumlu olmuş araç rengi tamamen göstermiş kendini :D Hayırlı uğurlu olsun, elinize sağlık @Berkay. Mikron değerleri üzücü seviyedeymiş. Aracın arka kısmı ilerleyen zamanlarda tam bir sinir harbi yaşama alanı olacak gibi :D b sütunundaki piano blackler bile üzerken bagajın yarısını kaplayan piano blacklere ppf şart gibi :D

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Teşekkür ederiim :)

Elinize sağlık, güzel parlamış. Maalesef 3008 boyaları çok ince ve narin. En ufak bir temasta kolaylıkla çizilebiliyor. Hazır polisaj yapılmışken imkan olsa da komple PPF kaplama yaptırılsaydı keşke.
Lastiklerde hangi parlatıcı/koruma ürünü kullandınız? Lastikler doğal canlı parlaklığına kavuşmuş.
Teşekkür ederim. Shine masters back to black kullandım. Fotoğraflarda güzel çıkıyor ama suya dayanım yok. Yazlık ürün.

Ppf son zamanların modası. Sosyal medya aracılığıyla popüler oldu. Hassas bir boyaya daha da hassas ve yumuşak olan bir şey kaplıyorsunuz, kir tutuyor, berraklığını kaybediyor, çizik toplama özelliğini kaybediyor, bol bol çiziliyor ve yüzeyden çizik alamıyorsunuz. Bir süredir pastaları deniyorum bir karışım buldum. Yüzeyi bozmadan az çizik alabiliyorum ama asla boyanın çıplak derinliğini ve berraklığını vermiyor. Kir topluyor dediğim üstü kirleniyor yıkayınca gidiyor değil :) Yapısına kir giriyor. Temizleyici bir ürünle simsiyah kir çıkarıyorum bakımlı bir arabadan bile..

Bu arabaya kaputundaki özel durum için kaput filmi tavsiye ettim. Onun haricinde asla sevmediğim bir yöntem.

Detailing ile ilgilenen birinin boyayla değil üzerindeki şeffaf şey ile muhatap olması da yaptığı işi sorgulatıyor insana.

Çok memnun olanlar illaki vardır ben kendi tecrübemi aktarmak istedim.

Finaller şahane duruyor. Ortamla da uyumlu olmuş araç rengi tamamen göstermiş kendini :D Hayırlı uğurlu olsun, elinize sağlık @Berkay. Mikron değerleri üzücü seviyedeymiş. Aracın arka kısmı ilerleyen zamanlarda tam bir sinir harbi yaşama alanı olacak gibi :D b sütunundaki piano blackler bile üzerken bagajın yarısını kaplayan piano blacklere ppf şart gibi :D
Teşekkür ederim. Evet arkadaki parça için mantıklı olabilir :)

Teşekkürler

Son düzenleme:

ihsanayna

Amatör Detaycı
Üye
İl
kastamonu
Elinize sağlık. Ama kaputtaki mikron değerleri korkuttu.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

edward

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bu boya degerleri hiç iyi degil. Araç eskidikçe illa vernik matlaşacak eger boya fabrikadan bu şekilde ince atıldıysa 3008 almamak için bir neden. İnce vernik eskidikçe güneş yanıgınada davetiye çıkarır bence. Yada araç üzerinde olası çiziklerde bile korkarak polisaj yaparsınız ecel teri döktürür.

Kullanılan pastaları ve kombinlediginiz pad vs yazarsanız daha güzel olur hatta kullandıgınız makineleri bile yazın bence.

''Bu araba, kendi arabasında polisaj yaparak öğrenmek isteyenlere ders niteliğinde bence. Dikkatli olmak lazım.'' diyerek korkuttunuz beni. Vag grubunun vernigi sert çizik almak zor ama bu kadarvernik kaldırmak kolay olmaz zaten genelde boya degerleridaha kalın. Özellikle yumuşak yada orta sertlige sahip araçlar daha tehlikeli bence.

Elinize saglık...

Fetih1453

Çaylak Detaycı
Üye
Teşekkür ederiim :)

Teşekkür ederim. Shine masters back to black kullandım. Fotoğraflarda güzel çıkıyor ama suya dayanım yok. Yazlık ürün.

Ppf son zamanların modası. Sosyal medya aracılığıyla popüler oldu. Hassas bir boyaya daha da hassas ve yumuşak olan bir şey kaplıyorsunuz, kir tutuyor, berraklığını kaybediyor, çizik toplama özelliğini kaybediyor, bol bol çiziliyor ve yüzeyden çizik alamıyorsunuz. Bir süredir pastaları deniyorum bir karışım buldum. Yüzeyi bozmadan az çizik alabiliyorum ama asla boyanın çıplak derinliğini ve berraklığını vermiyor. Kir topluyor dediğim üstü kirleniyor yıkayınca gidiyor değil :) Yapısına kir giriyor. Temizleyici bir ürünle simsiyah kir çıkarıyorum bakımlı bir arabadan bile..

Bu arabaya kaputundaki özel durum için kaput filmi tavsiye ettim. Onun haricinde asla sevmediğim bir yöntem.

Detailing ile ilgilenen birinin boyayla değil üzerindeki şeffaf şey ile muhatap olması da yaptığı işi sorgulatıyor insana.

Çok memnun olanlar illaki vardır ben kendi tecrübemi aktarmak istedim.

Teşekkür ederim. Evet arkadaki parça için mantıklı olabilir :)

Teşekkürler
Dediğiniz gibi ppf üzerinde gerçekten kirler birikiyor bunu bende fark ettim . Siz temizleyici kullanıyorum dediniz acaba hangi temizleyici ile kirleri temizliyorsunuz

Nobran

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline sağlık hocam arabaları bu arabaları filmlerle kaplama olayına oldum olası bende hiç sıcak bakamıyorum :(

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık Berkay uygulamada mekanda harika

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Dediğiniz gibi ppf üzerinde gerçekten kirler birikiyor bunu bende fark ettim . Siz temizleyici kullanıyorum dediniz acaba hangi temizleyici ile kirleri temizliyorsunuz
Autoglym srp ile elle temizleyebilirsiniz basitçe. Öncesinde kil temizliği öneririm.

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Elinize sağlık. Ama kaputtaki mikron değerleri korkuttu.

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim. Evet riskli seviyede.

Bu boya degerleri hiç iyi degil. Araç eskidikçe illa vernik matlaşacak eger boya fabrikadan bu şekilde ince atıldıysa 3008 almamak için bir neden. İnce vernik eskidikçe güneş yanıgınada davetiye çıkarır bence. Yada araç üzerinde olası çiziklerde bile korkarak polisaj yaparsınız ecel teri döktürür.

Kullanılan pastaları ve kombinlediginiz pad vs yazarsanız daha güzel olur hatta kullandıgınız makineleri bile yazın bence.

''Bu araba, kendi arabasında polisaj yaparak öğrenmek isteyenlere ders niteliğinde bence. Dikkatli olmak lazım.'' diyerek korkuttunuz beni. Vag grubunun vernigi sert çizik almak zor ama bu kadarvernik kaldırmak kolay olmaz zaten genelde boya degerleridaha kalın. Özellikle yumuşak yada orta sertlige sahip araçlar daha tehlikeli bence.

Elinize saglık...
Teşekkürler hocam :) Makineniz varsa ölçün, yoksa da aracın geçmişini iyi bilmeniz lazım. Her yeri 100-120 mikrondur, keçe yada sert sünger hatalı kullanılmıştır bir köşe veya kıvrım 80 mikrona düşmüştür. Bir anda köşe açılır. Yani sert olmasına vs. güvenmeyin fazla.

İİnce vernik konusuna katılıyorum kesinlikle daha fazla etkilenecektir ama bundan sonraki bakımına hangi şampuanla yıkanacağına vs. bitlikte karar verdik. Moonlight da iyi bir koruma. Düzgün bakıldığı takdirde güneşten yana hiç bir sıkıntı olmaz.

Eline sağlık hocam arabaları bu arabaları filmlerle kaplama olayına oldum olası bende hiç sıcak bakamıyorum :(
Bravo hocam aynen :D

Ellerine sağlık Berkay uygulamada mekanda harika

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Teşekkürler Süleyman abi.

Teşekkür ederim :)

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
Elinize sağlık araba tekrar fabrika ayarlarına dönmüş, kaputa önceden işlem uygulanmış olabilir mi acaba, olması gerekenden çok ince çünkü.

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Elinize sağlık araba tekrar fabrika ayarlarına dönmüş, kaputa önceden işlem uygulanmış olabilir mi acaba, olması gerekenden çok ince çünkü.
Konunun içerisinde durumu izah ettim hocam. İhtimal dahilinde. Teşekkür ederim :)

Elinize sağlık:) Mekan tekrardan hayırlı olsun finaller işçiliği ortaya koymuş:begenixx:
Teşekkür ederim, beklerim bayramdan sonra :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık Berkay. Mikron değerini görünce dudağım uçukladı desem yeri var. Helal olsun :alkıssx:

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul