Mavi Boncuk

ultimasalida

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Tamamdır çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Vp snow foam combo2 var o baya kir sökecek gibi. Daha sonra da vp apc yapayım. Motor 3 Yıldır hiç temizlenmemiş. K2 nin o uçsuz haliyle su tazyiği yeter mi? Bir de işlem bitip kuruduktan sonra elimde koch nanomagicPlastcare ürün var. Bunu uygulamam geç kirlenmesini mi sağlar yoksa sanayi ustası motor temizliği wd40 gibi direk toz mu toplar?
Combo ve apc gayet iş görür
3 yıldır yıkanmıyorsa iki kat geçersin tertemiz olur k2 ucsuz olarak sadece tabancadan cıkan su ile de gayet yeter zaten ordaki amac kalan kirleri kopukleri bertaraf etmek normal hortum ucundan cıkan su bilr olur tabancaya namluyu takmadan yapınca suyu hem az hemde perde şeklinde atıyor o yuzden daha kullanıslı oluyor
İşlem bitip kurutunca güzelce üstüne nanomagic gayet müthiş bir final bırakır tozlanmayıda geciktirir

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Tamamdır çok teşekkür ederim bilgilendirme için. Vp snow foam combo2 var o baya kir sökecek gibi. Daha sonra da vp apc yapayım. Motor 3 Yıldır hiç temizlenmemiş. K2 nin o uçsuz haliyle su tazyiği yeter mi? Bir de işlem bitip kuruduktan sonra elimde koch nanomagicPlastcare ürün var. Bunu uygulamam geç kirlenmesini mi sağlar yoksa sanayi ustası motor temizliği wd40 gibi direk toz mu toplar?
Wd 40 direk toz toplar, magiplast çok güzel bir üründür.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Combo ve apc gayet iş görür
3 yıldır yıkanmıyorsa iki kat geçersin tertemiz olur k2 ucsuz olarak sadece tabancadan cıkan su ile de gayet yeter zaten ordaki amac kalan kirleri kopukleri bertaraf etmek normal hortum ucundan cıkan su bilr olur tabancaya namluyu takmadan yapınca suyu hem az hemde perde şeklinde atıyor o yuzden daha kullanıslı oluyor
İşlem bitip kurutunca güzelce üstüne nanomagic gayet müthiş bir final bırakır tozlanmayıda geciktirir

Detay fırçası bi tane var da onu da direksiyon matlaştırmak için kullanıyorum. Bi boya fırçası alıp girişeyim o zaman apc varken. Apc yi direk sağı solu fısfıs şeklinde yapıyoruz dimi? Köpük yapıcı şişelerden yok maalesef bende
Wd 40 direk toz toplar, magiplast çok güzel bir üründür.
Aynen öyle. Babam baskı balatayı yaptırırken motoru da wd40la temizlediler dedi. Motoru bi açtım. Katman halinde çamur kaplamış resmen.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Detay fırçası bi tane var da onu da direksiyon matlaştırmak için kullanıyorum. Bi boya fırçası alıp girişeyim o zaman apc varken. Apc yi direk sağı solu fısfıs şeklinde yapıyoruz dimi? Köpük yapıcı şişelerden yok maalesef bende

Aynen öyle. Babam baskı balatayı yaptırırken motoru da wd40la temizlediler dedi. Motoru bi açtım. Katman halinde çamur kaplamış resmen.
Bir tane boya fırçası alıp kullanabilirsiniz.Boya fırçasını boyalı yüzeylere kullanmayın ama metal kısmı boyayı çizebilir.Köpük yapan başlığa gerek yok.Fıslayın her yere, bir kaç fıs da fırçaya püskürtün.Devamm...

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bir tane boya fırçası alıp kullanabilirsiniz.Boya fırçasını boyalı yüzeylere kullanmayın ama metal kısmı boyayı çizebilir.Köpük yapan başlığa gerek yok.Fıslayın her yere, bir kaç fıs da fırçaya püskürtün.Devamm...
Konu sahibinin konusunu baltaladık baya kusura bakmayın lütfen :) motoru yıkadık duruladık bitti diyelim. Kurulaması için kaput açık öylece mi beklemeliyim yoksa kaput kapalı çalışır vaziyette mi dursun biraz? Bununla ilgili çok farklı bildiler var çünkü

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Konu sahibinin konusunu baltaladık baya kusura bakmayın lütfen :) motoru yıkadık duruladık bitti diyelim. Kurulaması için kaput açık öylece mi beklemeliyim yoksa kaput kapalı çalışır vaziyette mi dursun biraz? Bununla ilgili çok farklı bildiler var çünkü
Çalışır vaziyett 15 dakika falan bırak, klimayı da açarsan işlem tamamdır.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Çalışır vaziyett 15 dakika falan bırak, klimayı da açarsan işlem tamamdır.
Motor ve göğüs için hangi oranda hazırlamalıyım vp apc yi? Ayrıca döşeme için de çok kirli olmasa da vp carpet cleaner kullanmayı düşünüyorum. Oranlar konusunda da yardıma ihtiyacım var :) amatörlük başa bela

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Bir kac hatirlatma yapmak isterim.
Alternator, hava filtresi kabini, sigorta kutusu gibi su girmesini istemedigimiz yerleri poset ile ortun.
Yikama isi bittikten sonra motoru calisir vaziyette olsun. Kaputu da kapatin. Bir sure calissin arac. 15-20 dk sonra acip bir kontrol edin cogu yer kurumus olacaktir.

ultimasalida

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Herkesin yıkama alışkanlıkları farklıdır hepsine saygı duyarım hepside doğru olabilir ben nacizane şöyle anlatayım
Yıkama işlemi bittikten sonra motoru çalıştırmadan kabada olsa motoru kuruluyorum çünkü motoru çalıştırıp kuruttuğum zaman su lekeleri ısınma ile kuruduğundan benek benek iz yapabiliyor birde ardından koruma uygulanacağı için tekrar motorun soğuması bekleniyor onun yerine kabacada olsa bezle kuruttuktan sonra kısa bir sure motoru çalıştırıp herseyin yolunda olup olmadığına bakarım ardından stop edip detaylı kurularım ardındanda korumaya alırım
Bunun yanı da cogu aracta gunumuzde kaput altında koruma keçesi yada halısı vardır o kısımları yıkamam onun yerine fırçalarım zira o alan ıslanınca cok su çekiyor ve yer çekimi etkisiyle sarkma yapabiliyor bunuda not olarak eklemek istedim