Megane sw Detailing ( Chemical Guys VSS-Chemical Guys White Light - s100)

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhaba arkadaşlar, geçen hafta yaptığımız bir uygulama. Anca vakit bulup şimdi konuyu açabildim.
Otomobil forum üyemiz @DropX kardeşimin aracı. Kendisi iznini kullanmak için Antalya'ya geldi. Uygun bir zaman ayarlayıp görüştük. Gün içinde @Muratcan kardeşim de bize katıldı. Güzel bir detay günü geçirdik.

Kirli hallerimiz ile başlayalım.

Yağmur yağdığı için ataç zaten ıslaktı. Bu sefer değişiklik yapıp Davlumbazlara başlamadım. Flowey b33 ile mjjc foam lance ile ön yıkama yaptım.

Durulayıp Jant, lastik, davlumbaz temizliğini yaptım. Davlumbazlara Asperox, jantlara demirtozu için Carpro ıronX, temaslı temizlik için CG signature, kova içene CG diablo kullandım.

Ben jantlar ile ilgilenirken DropX detayları geçti.

Geldik kova yıkamasına. Şampuan seçimimiz Zymöl den yana oldu. Çoklu eldiven her zaman ki gibi.

Durulama zamanı

hızlı resim yapma

Geldik demirtozlarıyla olan mücadelemize. Silahımız Bilt Hammer Corrosol.

Akabinde vakit kaybetmeden kil işlemimizi yaptık. Bilt Hammer kullandım yine.

Artık polisaj aşamasına geçebiliriz. Sercan'ın kendi getirdiği CG VSS ı kullandım. Ürünün en iyi varyasyonunu bulmak için çeşitli spot testler yaptım. Ürün ile yorumum fena ürün değil. Sert olmayan orta-yumuşak verniklerde çizik alıp final yapabilirsiniz.

Aslında Poorboys White Diamond glaze kullanacaktır ama ürünü koyduğum şişe hava almış ve ürün bozulmuş. Bende CG White Diamond kullandım.

Lastiklerde Meguiars Endurance kullandı Sercan ben diğer işleri yaparken.

Davlumbazlara CG Barebones kullandık.

Plastikler ne kullandık hatırlamıyorum :) @DropX Sercan hatırlıyor ise yazsın.

Wax olarak S100 tercih ettim. Sevdiğim bir waxtır gerçekten. Uygulaması ve silmesi çok rahattır. Dayanımı da iyidir.
İşte finaller.

hatim paylaşım

Bunca emek var ama dışarıda hala yağmur yağıyor. Bu durumda arabayı dışarı çıkarmak içime otursa da yapacak bir şey yok. Sercan kardeşim kazasız belasız güzel günlerde kullansın.

Keyifli seyirler

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Abi ellerine ve gönlüne sağlık, hiç yabancılık çektirmedin, ne sorsam cevapladın kendi aracın gibi ilgilendin sırf forum sayesinde. Forum sayesinde güzel dostluklar sahibi olduk çok şükür. @onurçiko abinin garajı görünce dedim Ki yüzüne abi hayallerimi yaşıyorsun resmen :) beyaz parlamaz fazla derdim hep ama o zamanlar seni tanımıyordum tabi :) o kadar ürün kullandın ki ben takip edemedim bir de yanımda malzeme getirdim ama utandım senin malzemeleri görünce :)

Abi plastiklere sprey şeklinde birşey kullandık ama adını hatırlayamıyorum.

@onurçiko abi pasta atarken bende bulaştım öğrenmek için kendi makinem ve süngerim ile daldım bi yandan ama onur abi bakınca biraz sinirlendi :) o yaptıkça ben bozdum o tekrar düzeltti sağolsun, bana korkmadan çalışmak gerektiğini öğretti özgüvenimi yerine getirdi. Çok minnettarım hocam çok memnun kaldım ve mutlu oldum. Herşey için sağolun iyi ki varsınız detailforum ailesi :sevilenx:
Daha çok şey var anlatılacak aracıma baktıkça bakasın geliyor. İlk fırsatta öğrendiklerimi denemek istiyorum bakalım. Bir daha ki izne geldiğim de yine muhakkak sizi görmeye gelicem. Uzun zamandır en çok zevk aldığım şeylerden biriydi sizinle detay yapmak. Sizin gibi olacağımız günlere kadar baya bi yol varmış onu anladım :)

ha bide o gece işimiz bitince ayrılırken hava da yağmur vardı içim acıya acıya yola çıkmak zorunda kaldım, @onurçiko hocam nasıl da istemeye istemeye gittim biliyor öyle ki 20dk yolu 1 buçuk saatte gittim emeğine kıyamadığımdan :kahkahaa:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@onurçiko abi eline sağlık, işlem sonrası beyaza gelen bu derinlik... (beyaz araç sahibi olanlar daha derinden anlıyor bu durumu :D ) @DropX maşallah gt line güzel araç, yakışıklı sw :) işlem sonrası daha da kendine gelmiş :) kazasız belasız güle güle kullanın inşallah :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama bahane ortam şahane maşallah,keyifli olduğundan hiç şüphemiz yok. Emeğine sağlık abi,sizde aracınızı güle güle kirletin hocam :) emeğe iyi bakılacak uygulamalardan biri

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Abi ellerine ve gönlüne sağlık, hiç yabancılık çektirmedin, ne sorsam cevapladın kendi aracın gibi ilgilendin sırf forum sayesinde. Forum sayesinde güzel dostluklar sahibi olduk çok şükür. @onurçiko abinin garajı görünce dedim Ki yüzüne abi hayallerimi yaşıyorsun resmen :) beyaz parlamaz fazla derdim hep ama o zamanlar seni tanımıyordum tabi :) o kadar ürün kullandın ki ben takip edemedim bir de yanımda malzeme getirdim ama utandım senin malzemeleri görünce :)

Abi plastiklere sprey şeklinde birşey kullandık ama adını hatırlayamıyorum.

@onurçiko abi pasta atarken bende bulaştım öğrenmek için kendi makinem ve süngerim ile daldım bi yandan ama onur abi bakınca biraz sinirlendi :) o yaptıkça ben bozdum o tekrar düzeltti sağolsun, bana korkmadan çalışmak gerektiğini öğretti özgüvenimi yerine getirdi. Çok minnettarım hocam çok memnun kaldım ve mutlu oldum. Herşey için sağolun iyi ki varsınız detailforum ailesi :sevilenx:
Daha çok şey var anlatılacak aracıma baktıkça bakasın geliyor. İlk fırsatta öğrendiklerimi denemek istiyorum bakalım. Bir daha ki izne geldiğim de yine muhakkak sizi görmeye gelicem. Uzun zamandır en çok zevk aldığım şeylerden biriydi sizinle detay yapmak. Sizin gibi olacağımız günlere kadar baya bi yol varmış onu anladım :)

ha bide o gece işimiz bitince ayrılırken hava da yağmur vardı içim acıya acıya yola çıkmak zorunda kaldım, @onurçiko hocam nasıl da istemeye istemeye gittim biliyor öyle ki 20dk yolu 1 buçuk saatte gittim emeğine kıyamadığımdan :kahkahaa:
Ben de büyük zevk aldım, hava iyi olaydı daha iyi olacaktı ama neyse bir daha ki sefere inşallah.
Elinize saglik uygulama sahane ortam guzel beyazlarda parlar elbetteki :)
Teşekkür ederim kardeşim, parlar be ya, kendiminkşnden biliyorum:)
Uygulama bahane ortam şahane maşallah,keyifli olduğundan hiç şüphemiz yok. Emeğine sağlık abi,sizde aracınızı güle güle kirletin hocam :) emeğe iyi bakılacak uygulamalardan biri
Teşekkür ederim kardeşim, inşallah bir gün beraber de yaparız.
Hocam elinize sağlık, böyle el birliğiyle yapılan detaya imreniyorum. Sonuç baya güzel olmuş @DropX güle güle kirletsin.
Teşekkür ederim hocam. Aynı kafada adamlarla detay yapmak ayrı bir keyif.
@onurçiko abi eline sağlık, işlem sonrası beyaza gelen bu derinlik... (beyaz araç sahibi olanlar daha derinden anlıyor bu durumu :D ) @DropX maşallah gt line güzel araç, yakışıklı sw :) işlem sonrası daha da kendine gelmiş :) kazasız belasız güle güle kullanın inşallah :)
Teşekkür ederim kardeşim, bizim halimizden biz anlarız:)
Masallah elinize saglik cok guzel ortam arabaya soylencek bisey yok zaten :) gule gule guzel gunlerde kullanin :)
Teşekkür ederim, bir gün bir buluşma olur da hep beraber yaparız inşallah.

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
Maşallah emeklerinize sağlık çok güzel olmuş.. Kıskandım)) ben de ankarada şöyle elimden tutacak bir tecrübeli arkadaş arıyorum bakalım kısmet))

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Maşallah emeklerinize sağlık çok güzel olmuş.. Kıskandım)) ben de ankarada şöyle elimden tutacak bir tecrübeli arkadaş arıyorum bakalım kısmet))
Ankara dayim hocam Her zaman yardimci olurum yeterki su pandemi olaylari bitsin Yikama-Polisaj Cay kahve yapariz :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Abi ellerine sağlık ,pb niye tercih etmemis diyodum ki ürün bozulmuş..:terlisırıtan:

Araca maşallah, güle güle kirletin @DropX