Meguiar’s Ceramic Wax ve Yağmur

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Selamlar,
Gyeon wet coat ve meg ceramic wax ikilemindeydim ve ceramic wax ı tercih ettim. Çok pratik ve çok hızlı sonuç vermesi beni oldukça mutlu etti. Uyguladıktan sonra ki gün yağmur testini de yapmış olduk :) Ekli dosyayı görüntüle 17335 Ekli dosyayı görüntüle 17336
Parlaklık gayet iyi, boncuklanma olarak da illaki katı Wax dan geride kalıyor(ömür anlamında da) . Fiyat ve performans anlamında bu yüzden pahalı qw yerine normal Wax tercih ediyorum hep qw olarak da uygun fiyatlı olanlara yöneliyorum ve favorilerim Koch pw ve flowey x50 favorim

cagatay16v

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara-İzmir
Parlaklık gayet iyi, boncuklanma olarak da illaki katı Wax dan geride kalıyor(ömür anlamında da) . Fiyat ve performans anlamında bu yüzden pahalı qw yerine normal Wax tercih ediyorum hep qw olarak da uygun fiyatlı olanlara yöneliyorum ve favorilerim Koch pw ve flowey x50 favorim
AutoGylm HD wax kullanıyorum. Hydrofobic özelliği gayet başarılı ve güzel parlaklık veriyor fakat elimin altında pratik bir qw bulundurmak istedim zira gerekli alt yapıyı yaptığım için araç daha fazla parlamıyor :) 92222E48-7AE4-43BE-BAAA-C9C4EEBAEB51.jpeg

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
AutoGylm HD wax kullanıyorum. Hydrofobic özelliği gayet başarılı ve güzel parlaklık veriyor fakat elimin altında pratik bir qw bulundurmak istedim zira gerekli alt yapıyı yaptığım için araç daha fazla parlamıyor :) Ekli dosyayı görüntüle 17337
Parlaklık başka boyuta geçmiş zaten maşallah rengin de etkisi çok,insana uygulama yaptıkça yaptırasını getiren bir renk. HD Wax da son derece başarılı bir ürün zaten. Ankarada dayanımı ne durumda? Özellikle kışın deneyimlerini bekliyorum :) fusso ve kiwami kullandım. Kiwami iyi, hoş, parlak ama dayanımı çok az Ankara şartlarında özellikle kışın :/

cagatay16v

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara-İzmir
Parlaklık başka boyuta geçmiş zaten maşallah rengin de etkisi çok,insana uygulama yaptıkça yaptırasını getiren bir renk. HD Wax da son derece başarılı bir ürün zaten. Ankarada dayanımı ne durumda? Özellikle kışın deneyimlerini bekliyorum :) fusso ve kiwami kullandım. Kiwami iyi, hoş, parlak ama dayanımı çok az Ankara şartlarında özellikle kışın :/
HD Wax yaklaşık 3-4 yağmur ve 6-7 yıkama sonrasında boncuklanmayı yitirmeye başlıyor. Parlaklıktan eksilme söz konusu değil. Ankara havası belli olmuyor malum. Bu gün tekrar uygulama yapacağım kar bastırmadan :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Talimatlara göre mi uyguladınız? Yoksa ıslak zemine sıkıp duruladınız mı? Bu arada, otomobilinize maşallah, pırıl pırılmış :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Beğeni görecelidir tabi ama 3 tane beğenmediğim ve asla tercih etmeyeceğim ürünler biri hd wax(parasının ürünü asla değil. Ki zamaninda distribitörüne madem seramik kadar uzun ömürlü güveniyorsun ürününe ver bir numune karşılaştırmalı test edeyim paylaşayım dedim, tıkı çıkmadı) diğerleri de koch pw(wet coatin gerisinde) ve x50. :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Beğeni görecelidir tabi ama 3 tane beğenmediğim ve asla tercih etmeyeceğim ürünler biri hd wax(parasının ürünü asla değil. Ki zamaninda distribitörüne madem seramik kadar uzun ömürlü güveniyorsun ürününe ver bir numune karşılaştırmalı test edeyim paylaşayım dedim, tıkı çıkmadı) diğerleri de koch pw(wet coatin gerisinde) ve x50. :)
Bence de gerisinde wet Coat tan her ikisi de kesinlikle orada şüphe yok. Ama konsantre ürünler olması ve buna rağmen fiyatlarının wet Coat tan daha uygun olması aradaki fark konusunda acaba dedirtiyor :) malum kur sebebiyle de fiyatı uçtu wet Coat ın. O fiyatlara çıkınca da 250 gram fusso-kiwami, dodo ve Vp waxları alınabiliyor oluşu sebebiyle cazip gelmiyor bana wet Coat :/

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bence de gerisinde wet Coat tan her ikisi de kesinlikle orada şüphe yok. Ama konsantre ürünler olması ve buna rağmen fiyatlarının wet Coat tan daha uygun olması aradaki fark konusunda acaba dedirtiyor :) malum kur sebebiyle de fiyatı uçtu wet Coat ın. O fiyatlara çıkınca da 250 gram fusso-kiwami, dodo ve Vp waxları alınabiliyor oluşu sebebiyle cazip gelmiyor bana wet Coat :/
Sulandırılmadan kullanınca pahalı geliyor evet ama yarı yarıya sulandırılabilir wet coat. Üretici bunu söylemese de üzerinde bolca test yaptım ve sulandırarak daha iyi sonuç elde ettim. O zaman makul bir fiyata gelmiş oluyor bence. Tabi pw de mübarek 1:50 falan.. yarım litre alsan torunlarına miras kalır :D

cagatay16v

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara-İzmir
Talimatlara göre mi uyguladınız? Yoksa ıslak zemine sıkıp duruladınız mı? Bu arada, otomobilinize maşallah, pırıl pırılmış :)
Sağolun hocam , talimatlara ve yetkili uygulama merkezinin önerisi ile uygulama yaptım. yıkama işlemim bittikten sonra araç ıslakken ilk uygulamada tavandan başlayıp bel altına kadar püskürttüm sonrasında lazer kesim cila bezim ile yüzeye düz hareketler le bastırmadan iyice yaydım(ilk kullanımda sadece bu şekilde uygulanmasını önerdiler). Sonrasında tekrar durulama işlemini yaptım ve sonuç oldukça tatmin edici oldu.

cagatay16v

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara-İzmir
Hocam katı HD wax oldukça cuzi rakama geldi bana şuan yanlış bilmiyorsam 350-400 küsür bandında ben çok daha alt fiyata aldım. Haliyle memnunum. Ama parasının ürünü değil kesinlikle çok haklısınız

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Sağolun hocam , talimatlara ve yetkili uygulama merkezinin önerisi ile uygulama yaptım. yıkama işlemim bittikten sonra araç ıslakken ilk uygulamada tavandan başlayıp bel altına kadar püskürttüm sonrasında lazer kesim cila bezim ile yüzeye düz hareketler le bastırmadan iyice yaydım(ilk kullanımda sadece bu şekilde uygulanmasını önerdiler). Sonrasında tekrar durulama işlemini yaptım ve sonuç oldukça tatmin edici oldu.
Bir de ürünü araç ıslakken bir mikrofiber pede her panel için iki fıs sıkıp (bir noktadan sonra tek fıs bile yetiyor) o şekilde uyguladıktan sonra temiz bir wax silme beziyle silmeyi deneyin. Bu sayede hem daha ekonomik olur hem de her yere eşit dağılacağı için daha iyi performans alırsınız.

Daha önceden yaptığım bir uygulamada bu uygulama şu şekilde sonuç vermişti;
3.jpeg

Son düzenleme: