Mercedes 200 E Detailing (auto glanz supernova-zymöl titanium)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Merhabalar; aracımıza bir güncelleme yaptım mecburen. Karantina sürecinde aracın üstüne çok miktarda kuş pislemiş ve maalesef verniğe zarar vermiş, bu uygulamamda hem bu kusurları giderip hemde aracın korumasını yenileyeceğim. Keyf almanız ümidiyle diyelim ve başlayalım.

Aracımızın kirli halleri.

Ekli dosyayı görüntüle 19592
Ekli dosyayı görüntüle 19593
Ekli dosyayı görüntüle 19594
Ekli dosyayı görüntüle 19595

Davlumbazlara ceviz ve jantlara Kc Fb ile başladım.

Ekli dosyayı görüntüle 19596

Hemen akabinde Flowey B33 ile ön yıkama işlemine başladım. Araç baya kirliydi, hem bu kirden güçlü bir ürünle kurtulmak hem de üzerinde ki wax dan kurtulmak istiyordum. Bu işin piri de b33. Lakin wax ı tam anlamıyla öldüremedi, hafif bi su iticilik devam ediyordu durulama sonrası.

Ekli dosyayı görüntüle 19597
Ekli dosyayı görüntüle 19598

Köpük yüzeyde çalışırken bende detayları fırça ile geçtim. Sonra durulama işlemimizi yaptım.
Akabinde jant davlumbaz ve lastiklerin deayını yaptım.Kovaya B33 ve ceviz az bir miktarda meg. sarı şampuan koydum. CG diiablo kullandım jantların detayında. Vp detay fırçalrını kullandım. Bu fırçaları çok seviyorum. Çok dayanıklı ürünler. Ama artık tüyleri yavaş yavaş eksilmeye başladı. Yıllardır hoyratça kullanmama rağmen çok iyi dayandılar. Bu arada aracın alt kısımlarına da biraz el attım.

Hemen ardından kova yıkamamıza geçtik. Bu arada @Muratcan kardeşimde imdadıma yetişti:)
Kovada Ad Velvet kullandım.Önce foam ile yüzeye sonra temaslı olarak eldivenle devam ettim.

Durulama işleminin ardında Marflo kil eldiven ile yüzeyi bir tur geçtim ve tekrar durulayıp kurulamamızı yaptık. Kurulama havlumuz Klin Dooka Edition.

Ekli dosyayı görüntüle 19599

Dip bucak kalan sulardan kurtulmak için hava tabancası ile hava tuttuktan sonra kuş pisliklerinin zarar verdiği yerlere zımparalama işlemini yaptık. Maaşallah kuşlar iyi çalışmışlar. Neyseki verniğe kalıcı zarar verecek kadar da çalışmamışlar. Bir kaç tane hariç.Birazda arkadaşa verdiğim telkinler de işe yaramış, kuş pisliklerini temizlediği için çok derine girmesine engel olabilmiş sanırım. Bu arada ben takoz kullanmadım yani benim uygulamam hatalı aslında zımpara uygulamasında takoz kullanmanız çok daha güvenli olur arkadaşlar.

Zımpara çiziklerini Dewalt ve Sonax cutmax kullanarak aldım. Sonra aracın bütün yüzeyine Meg. D300 ile geçtim Master shine ile. Biliyorsunuz wax öncesi temizlik polisajı severim.

Ekli dosyayı görüntüle 19600

D300 sonrası

Ekli dosyayı görüntüle 19601
Ekli dosyayı görüntüle 19602
Ekli dosyayı görüntüle 19603
Ekli dosyayı görüntüle 19604

Meguiars D300 çok sevdiğim bir üründir, Hem finiş hem cutting olarak en dengeli ürünlerden biridir.

Wax tercihimi bizim Detailforumwax ını kullanarak yaptım. ilk kat üstüne bir saat bekleyerek ikinci kat yaparak iki kat uyguladım.

Camları Flowey s3 ile temizledik.
Lastiklere Turtlewax Jet Black kullandım.

Plastik aksam ve Jantlarada bizim wax kullandım.

Camlara kaydırıcı olarak Turtlewax Ice kullandım.

Ekli dosyayı görüntüle 19605
Ekli dosyayı görüntüle 19606
Ekli dosyayı görüntüle 19607

Buyurun Finaller.

Ekli dosyayı görüntüle 19608
Ekli dosyayı görüntüle 19609
Ekli dosyayı görüntüle 19610
Ekli dosyayı görüntüle 19611
Ekli dosyayı görüntüle 19612
Ekli dosyayı görüntüle 19613
Ekli dosyayı görüntüle 19614
Ekli dosyayı görüntüle 19615
Ekli dosyayı görüntüle 19616
Ekli dosyayı görüntüle 19617
Ekli dosyayı görüntüle 19618

Videoda resimleri olmayan yerlerin ayrıntılı çekimlerini bulabilirsiniz, keyifli seyirler dilerim.Umarım beğenirsiniz.

.

Abi eline koluna sağlık, elinize kolunuza sağlık hatta :)

Yalnız oraya yaz gelmiş belli, eller ve ayaklar yine açıkta cıbıldak :) ne eldiven var ne ayakkabı, ben de bunlara takılıyorum biliyorsun :)
Videoyu izleyince bilberry mi sıkıyor napıyor jantlara dedim ama konuda görünce CG diabloymuş rahatladım :D

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Teşekkür ederim kardeşim, Murat video da var, gözünden kaçırmışsın koca adamı :)

Teşekkür ederim kardeşim, yardımcı olabiliyorsam ne mutlu. Kova yıkamasında ben ben kayganlığı artırmak, çizilmeye minimuma düşürmek için kova şampuanını eldiven ile temastan önce foam lance ile atıyorum, böyle daha iyi oluyor, şampuan kullanımı evet biraz artyor tabiiki, bir de burası çok sıcak memleket, kuruma hozlı oluyor, böyle yapınca kurumada biraz gecikiyor, zaten daha hızlı yıkamış oluyorsun, kovaya daha az gidip geldiğin içinde. Aslı da şampuan kullanım miktarın çok artıyor dedim ama çok fazla değil, sonuçta kovaya daha az su ve şampuan karışımı yetiyor.

Teşekkür ederim kardeşim, her zamanki halimiz:)

Teşekkür ederim, ikiside benzer ürünler, ama bana az biraz D300 finali daha parlak geliyor. Daha parlak finişi var.
Evet wax ın parlaklığı da gayet başarılı oldu çift kat olunca.

Teşekkür ederim İdris

Teşekkür ederim kardeşim, keyifli seyirler.

Teşekkür ederim kardeşim

Teşekkür ederim, yardımcı olabiliyorsak ne mutlu.

Teşekkür ederim kardeşim, işin biraz püf noktaları var, önce lekenin üstüne su dök, leke gözden kayboluyorsa iyi demek, 3000 ile başla, ben 2000 ile yaptım ama bu biraz agrasifti, fazla oldu yani, 3000 kalmamıştı elimde. Ve kesinlikle takoz kullan, yoksa çok riskli.

Teşekkür ederim üstadım, kendisini bu konuda yine uyardım, park yerini değiştirmesini söyledim.
o su muhabbeti biliyorum abi aklımda ama ne garip bir iş demi suda gözükmüyorsa iyi durumda gözüküyorsa bişey yapamıyoruz. bakalım zaman bulupta işallah halladeceğim.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Harika gözüküyor ellerine sağlık masterım :) Eski ve bakımlı araba en sevdiğim.
Teşekkür ederim kardeşim, aynen benimde en sevdiğim. Çok keyifle uğraşıyorum her detayıyla.
Ellerine sağlık Onur abi. Çok şanslı bir Mercedes bu :alkis:
Teşekkür ederim kardeşim, evet şanslı ağır abimiz.
Hay maşallah masterım ellerine sağlık. Efsane gözüküyor. Yılların delikanlısı deyişinin karşılığı.:nazar: eline emeğine sağlık
Teşekkür ederim kardeşim, daha iyi yapacaz inşallah.
Ellerine sağlık abi mükemmel olmuş :) 2 yıl kadar oluyor hatırlarsın yüksel ihtimalle bendeki 190 e ye fusso sürdüğüm günleri hatırlayıp biraz iç çektim :rulet:
Hatırlamaz mıyım ya, içimde kalmıştı o zaman. Başka birşey mi dileseymişim ne:kop:Sen satınca gerçekten üzülmüştüm.
Ellerine sağlık hacı
Taunusu keyifle takip ediyordum, kaldığımız yerden bununla devam ediyoruz
Teşekkür ederim hacı, bu neyseki tanusu aratmadı bana.
off agam yine parçalamışsın mübarek sen ne zaman bu arabayı yapsan kendimi w124 ilanlarında buluyorum :)
Harika olmuş gerçekten bayılıyorum bu arabaya maşaAllah :nazar:
Eline koluna sağlık abi <3
Teşekkür ederim kardeşim, aldıracam sana bundan en sonunda:)
Sağolasın Onur abi, bende senin gibi foam atım ile daha mantıklı olduğu kanısına vardım.
Aklın yolu bir:) tabi imkanın varsa en güvenlisi bence.
Abi yalan yok videoyu izlememiştim izleyince gördüm adam almış eline eldiveni kabak gibi :)

Hacı açıkçası videoyu izlememiştim, izleyince ne kadar saçma bir yorum yaptığımın farkına vardım :D
Video önemli ağa:D Asıl bilgiler orada.
Abi eline koluna sağlık, elinize kolunuza sağlık hatta :)

Yalnız oraya yaz gelmiş belli, eller ve ayaklar yine açıkta cıbıldak :) ne eldiven var ne ayakkabı, ben de bunlara takılıyorum biliyorsun :)
Videoyu izleyince bilberry mi sıkıyor napıyor jantlara dedim ama konuda görünce CG diabloymuş rahatladım :D
Ne billbery mi, kaportadan başka olmaz:) Aman uzak olsun.
Kardeşim Antalya sıcağında ayakkabı eldiven, valla ya ufunet geçirirsin ya hastahaneye kaldırırlar:)

onurolgun

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arabanin cizgileri kordonlari muazzam masallah.Senin cikardigin iş zaten yorumsuz adaş eline koluna saglik bu işin hakkini fazlasıyla veriyorsun bravo

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
@onurçiko üstad ellerinizde her araç hayat buluyor. Bu araca bakım çok özel olmuş gerçekten :alkis:
Teşekkür ederim hocam, aracın sahibi uzun yıllardır arkadaşım o beni biliyor ben onu, daha önceki aracını da bilir eski arkadaşlar. Araba alırken bile bana sormadan alamaz.

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhaba arkadaşlar, uzun zaman sonra bir giriş yapalım.
Bizim ihtiyar delikanlı 4 aydır benden uzakta yazlıktaydı. Antalya'da olupta yazlıktaydı demek de garip ya:)
Sahibi 2 kere yıkamacıya yıkatmış. Onlarda üzerine düşeni yapıp arabayı soldurmuşlar tabii ki. Şimdi tekrar toparlayıp kondisyonuna kavuşturmaya çalışalım bakalım. Artık selası verilen korumasını da kışa giriş şartlarına uygun olarak yenileyelim.

Öncelik kirli hallerimiz tabii ki;

Her zamanki gibi davlumbaza ve jantların ön yıkanması ile başlıyoruz.
Davlımbazlara arexons fulcron kullandım. Bu konuda en favori ürünüdür. Üstüne tanımam bilirsiniz. Temizlik kabiliyeti oldukça yüksek bir ürün.
Jantlara kc fb kullandım. Bu da bu kadar ürün içinde f/p olarak yine vazgeçemediğim bir ürün. Hep elim ona gidiyor.

Jantlarımız kızarırken ön yıkama işlemi ize kaportadan devam ediyoruz. Flowey b33 kullandım. 4 aylık kire karşı güçlü bir ürün lazım.

Köpük çalışırken bende detayların peşine düştüm.

Durulamamızı yapıp artık temalı yıkama işlemlerine başlayabiliriz.
Jant lastik ve davlumbaza detaylarımızı yapıyoruz. CG diablo kullandım kova ve foamer da. Sprey olarak Sonax tercih ettim.
Önce epoca ile başladım ama benim epoca nun gözü toprağa bakıyor sanırım. Değiştirip Alta ya geçtim.

Şimdi kova uıkamamıza geçiyoruz. Çoklu eldiven ile devam her zamanki gibi. Adam car shampoo kullandım. Önce foam olarak araca uyguladım sonra kova ve eldiven ile ellemeli yıkama...

Durulayıp aracımızı polisaj için hazır hale getirme çalışmalarına devam ediyoruz.
Demirtozu temizliğini yine kc fb ile yaptım. Hiç birşey çıkmadı yüzeyden.

Hemen akabinde Marflo kil eldiven ile kil işlemini yaptım.

Boya parlaklık durumu 85-89 arası çıkıyor bu işlemler sonrası.

Sıra geldi polisaja
Aracın bagaj kapağı üstü çizilmiş ve matlatmış haldeydi. Orayı ölçmedim ama paraklık durumu tahminim 70 küsür çıkardı. Bir de sağ dirsekte küçük bir kısmı boyatmış, orada da zımpara izleri mevcuttu. Bu iki bölgeye 3d aca 500 ve keçe ile müdahale ettim.
Diğer kalan kısımları Turtle wax ceramic polish ile hallettim.

Son düzenleme:

onurçiko

Konu Sahibi ✔
Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya

payeer e para yükleme

Wax tercihimi Madcow Colossus ceramic wax dan yana kullandım. Kokusu çok güzel bir wax. Uygulaması kolay, silmesi eh işte, pek zorlamıyor.

Wax işlemi sonucu parlaklık seviyemiz 92 lere ulaştı.

Lstiklere severek kullandığım, uygulaması oldukça kolay olan Angelwax Elixir kullandım.

Davlumbazlara kesinlikle bu konuda en favori ürünüm CG barebones kullandım.

Plastik aksama gerçekten çok beğendiğim back the future kullandım.

Gelelim emeklerimizin karşılığını aldığımız en güzel kısım olan finallere ;

ebay india sign up

komik adam resmi

Buyurun, keyifli seyirler...

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Maşallah abi eline sağlık. Uzun zaman oldu Uygulamalarını özlemiştik. Araba hak ettiği parlaklığa kavuşmuş. İnşallah sahibi dikkatli olur bu emeği ve parlaklığı korur.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi