Merhaba DetailForum

emrekrdeniz

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
İstanbul'dan herkese selamlar,

Arkadaşlar 2 gün önce ilk aracımı aldım 25 yaşımdayım aracım 2023 Egea şehir dışından aldığım için iç dış olarak bir hayli kirli ve tozlu durumda aracımda çelik jant mevcut kaportada herhangi bir boya koruma pasta cila vs. bulunmuyor araç temizliğini kendim yapmak istiyorum nerelere hangi ürünleri almalıyım ilk aracım olduğu için şu an üstümde bir heves var aşırı pahalı olmamak şartıyla kaliteli ürünler kullanmak istiyorum bez, detay fırçası demir tozu şampuanı vs. vs. a dan z ye aracıma neler almalıyım ne önerirsiniz araç kokusundan jant temizliğine her şey için tavsiyelerinizi bekliyorum :)

Aracın resmini ekliyorum koyu gri renk.

Herkese iyi günler..

irfanziii

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Trabzon
Hayırlı olsun güle güle sağlıkla kullan Emre. Sana daha önce tecrübe ettiğim ürünleri teker teker yazıcam fiyatına ve kullanımına göre seçebilirsin.
Şampuan : Flowey B33 (Korumasız araç)
K2 Bela ( korumalı araç hem kova hem foam lance ya da köpük pompası. Yeni denedim köpüğü çok iyi)
Valet Pro Concentrated (Kova)
Jant - Lastik : Ben genelde 1:5 Kc Green Star kullanıyorum. Nadiren Carpro İronX ile destekliyorum aracı hergün kullandığım halde 2 ayda bir falan anca. GreenStar alkali bir ürün olduğu için temaslı yıkamada bence yeterli. Hem ucuz hem işlevi büyük. Lastik Parlatıcısı olarak bugüne kadar Meguiars ve Carpro Darkside denedim. Meguiars bence üst düzey bir ürün bu alanda rakibi yok fakat sırf pahalı olduğu için darkside’a geçtim :)) O da bence şahane.
Dış Koruma : İlk zamanlar Koch Chemie PW kullanıyordum yıllar yıllar önce. Su ile tepkimeye giriyor uygulaması çok kolay su iticiliğini gerçekten beğeniyorum ama bi şişe alsan bir ömür gider başka ürün deneyemezsin ve malesef toz çekmesi genel olarak fazla. O yüzden artık sıvı koruma yerine katı wax kullanıyorum. Kiwami aşırı parlak harika bir wax showroom parlaklığında fakat dayanımı çok iyi yıkarsan 2 ay. Şimdilerde Dodo Juice hybrit katı wax kullanıyorum ve gayet memnunum. Kolay olsun diyorsan sıvı sık sil sleantar var denemek lazım.
Cam Temizleme : Eskiden direk İPA kullanıyordum ama kokusu bana çok ağır geldiği için şimdilerde Carpro Clarify kullanıyorum. Gayet memnunum güzel bir bezle kalıntı da kalmıyor kokusu da güzel temizliği de :)
İç Genel Temizlik : AutoFinesse Spritz kullanıyordum sıksil temizlik ve koruma. Kokusu mükemmel toz çekmesi fenalık… Şimdilerde Carpro İnnerQD kullanıyorum limoni bir kokusu var ve antibakteriyel. Toz çekmesi harika ama koruması yok. Üzerne gene CarPro Perl atıyorum. 1:3 sulandırılmış. Bir tık parlak oluyor ama idare eder bence.
Deri ve Tekstil Temizliği : Burda yıllardır Koch Chemie PolStar’dan şaşmam. Asla ama asla ( tavan hariç ) başka bir ürüne gerek yok. Alcantara koltuklarımı kapı döşemelerini heryer bu ürünle temizlerim. Genelde 1:10 sulandırarak köpük formunda kullanıyorum fazla fazla yetiyor. Tabi yüzeyde ürün bırakmayarak temizlenmesi gerekiyor.
Tavan temizliği : Badboys’un köpürmeyen temizleyicisi var. Bence performansı iyi fiyatı aşırı. Alternatifi K2 Pro Velor. Harici olarak K2 tapis ve würth köpük sprey denenebilir bütçeye ve zamana göre.
Motor Temizliği : Koch chemie GS ile fırçalaa abi köküne kadar. Koch Chemie Mp ile de koru oldu bitti. Ne eksik ne fazla 10 senedir aynısını yapıyorum.
Koku : Eskiden Be In a Good Mood’un havalandırma menfezine takılan beyaz vanilya kokusu vardı. İnanılmaz güzeldi ama şimdi yok. Würth’ün preminum sprey kokusuna geçtim ama araçta koku çok sevmiyorum tavsiye burda zayıfladı.
Kullandığım ürünlerin hepsini hatırlayamıyorum ama genel olarak çok değişiklik seven bir tip değilim.
Kurulama bezi : Aracın genelini PureStar 70x90 1400Gsm kurulama beziyle kuruluyorum. Haricinde tüm aksamları camlar hariç BİM’den aldığım Mrgreen 5’li bezlerle hallediyorum. Hem ucuz hem iyi su çekiyor. Bu bezle kapı içleri kaput içi jant yani çizikmeyecek çizilse de çok önemli olmayacak yerleri hallediyorum. Cam bezi olarak da klasik carbon cam bezi kulanıyorum gayet yeterli.
Fırçalar : Tüm fırçalarım Workstuff. İç kısımlarda albino turuncu, dış kısımlarda siyah versiyonu kullanıyorum. Jant ve Lastik fıtçası var kısa saplı jantlarda harika ama lastik için yumuşak kalıyor. Lastik için carteiner’ın ucuz bir fırçası var gayet iyi. Jant içi için ise SGCB’nin klasik fırçasını kullanıyorum. Bozulmuyor kolay kolay.
Sprey Şişe : bazı ürünleri sulandırmak, bölmek için iyi atınlı ve HDPE ( kimyasala dayanıklı şişe) kullanman gerekebilir. Kwazar aşırı iyi ama pahalı. Carpro’nun şişeleri uygun bence şık da duruyor sulandırma oranları galan yazıyor. Ama gene de herkeste en az 1 tane kwaxar olmalı çift atımı çok güzel :)
Aklıma gelenler bu kadar. Biraz uzadı elim boştu yazdım :)