Microfiber Bez Yıkama Kriterleri Tavsiyeler Güncellendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
@Ömer88 perwoll ile bir kaç kez yıka yine toparlamazsa çöp hale geldi dediğin anda 90-100 derecede kaynat yine toparlamazsa paspas.

Sent via my iphone x using Tapatalk from DENİZLİ
Henüz denemedim ama bundan iş çıkmaz dediğim anda artık eskiden güzderi bezleri çamura yatırırlardı yıkamacılar eskisin iyi silsin diye artık iş oraya kadar gidermi bilemeyecem.

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
İcatim olan perwoll sirke karışımı diye demiyorum hakikatten şuana kadar en iyi buluş microfiber yıkama için
@ffsahin devir max yap
Dostlar ben normalde sadece 40 derecede 1000 devirde yıkıyorum
10 yıkamada bir tüm bezleri 60 derecede uzun programda yıkıyorum tavsiyem bu şekildedir verimli uzun dönemli beziniz olur

bilalyildirim

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Avrupa
Bez ve havluları ne sıklıkla yıkamamız gerekiyor peki. kaç araba yıkama, silme de bir mesala ?
Wax kalıntılarının kristalleşip bezin yapısına zarar vermemesi için,ayrıca her yıkamada illaki bezin arasına küçük taşlar kaçtığı için her uygulamadan sonra yıkamak gerekiyor diye biliyorum.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Bez ve havluları ne sıklıkla yıkamamız gerekiyor peki. kaç araba yıkama, silme de bir mesala ?
Bu biraz kişisel kullanımla alakalı.
Diyelim ki yıkadıgınız yerin su sertliği (kireç yogunlugu) çok yüksektir bir yıkama kurulaması bile havluyu doldurur. Ama 2 yıkamayı geçmemek gerek gibi.
Tabi kullanımda önemli iyi yıkanmış bir araç kurulamada havlu kirlenmez. Lakin havlu kullanımı sadece dış boyalı yüzeylerde kullanılsada bazen camda yada kapı Kenarlarında biriken suyu almak için yapılan hızlı sürtme ler dış lastiklerden dolayı bezde iz yapabilir. Emdirerek kullanılması tecrübeyle gelir. Yine dış plastikler ana kurulma havlusu kullanılmamalıdır. Bu abartı gibi gelsene daha önce o plastikler bakımı için sürülmüş kullanılmış ürün yıkamaya bir miktar yumuşamış kendini salmıştır. Buda bezi dolaysız kirletir.
Kapı içleri için ana kurulma havlusu asla kullanılmamalıdır. O bölümün bezleri düzenli her yıkama sonrası yıkanması şart gibidir.
Motor yada daha yaglı kirli yerlerin temizliği için kullanılanlar zaten kurulana bezleriyle beraber yıkanmaz bile. Saymaya gerek yok. Kısacası bez temizliği demek çizik demek hare demek

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ben her seferinde yıkamıyorum kurulama bezini. Ancak wax, hızlı cila, ipa - m600 gibi işlemlerde kullanırsam vakit geçirmeden yıkamaya özen gösteriyorum.

K.İ.T.T

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
mikrofiber bezler için herhangi bir deterjanıda kullanabilirmiyiz persil gibi ben en başından beri hep granül kullandım

Son düzenleme:
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...