Microfiber Bez Yıkama Kriterleri Tavsiyeler Güncellendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Spark'ta bir zayıflama oldumu acaba? Iki yıkamadır X50 kullanıyorum spark ilk kurulamada tek başına sedani kuruladı ama geçenki yıkamamda resmen tavan ve ön cam harik hiç bir yeri istedigim gibi kurulayamadı.
@Cavraoğlu hocam pw kullanımı sonrası bezlerin performansı azaldı bende. Bir dahaki yıkamada performansları geldi mi göreceğiz :) Hızlı cila bez performansı kötü yönde etkiliyor sanırım..

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Bugün ilk bez yıkamamı gerçekleştim. Mikrfiber, spark ve wizard havlularımı yıkadım. Perwoll mavi + beyaz sirke kullandım. Son 2 araç yıkamada wizard da performans kaybı vardı. Sanırım Koch Chemie PW`nin etkisi..

Hızlı cila uyguladıktan sonra aracı iyi durulamazsanız havlular da bariz performans kaybı oluyor.

EKU

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Bolu
Emre hocam bahçe hortumu ile sanırım tam durulayamıyoruz aracı. Napalım eldeki şartlar bu :)

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
Bugün ilk bez yıkamamı gerçekleştim. Mikrfiber, spark ve wizard havlularımı yıkadım. Perwoll mavi + beyaz sirke kullandım. Son 2 araç yıkamada wizard da performans kaybı vardı. Sanırım Koch Chemie PW`nin etkisi..

perwoll sarı + yumuşatıcı kısmına beyaz sirke kısa program 30-40 derecede yıkayın. kurulduktan sonra yumuşak fırça ile bezleri tarayın yapısında bozulma olmadıysa ilk gün performansına kavuşur. genel yıkamayı da mavi yerine sarı perwoll ile yapın.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
perwoll sarı + yumuşatıcı kısmına beyaz sirke kısa program 30-40 derecede yıkayın. kurulduktan sonra yumuşak fırça ile bezleri tarayın yapısında bozulma olmadıysa ilk gün performansına kavuşur. genel yıkamayı da mavi yerine sarı perwoll ile yapın.
Twisted pile bezleri fırça ile taramak yapısına zarar vermez mi?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Twisted pile bezleri fırça ile taramak yapısına zarar vermez mi?
Mustafa abi zarar vermeden taramak gerekiyor, fırçayı taradığınız tarafa doğru açılı bir şekilde eğip nazikçe taramak gerekiyor. Burda ki amaç iplikler birbirlerine girdiyse onları ayırıp düzenli bir iplik yapısı yakalamak.

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Hangi deterjan ile yıkama konusu vardı, en son @technologyst abi mavi öneriyordu ancak ikisinin de bir zararını görmediğini söylemişti.

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Twisted pile kurulama bezleri, wax bezleri ve yıkama pedleri makinada birlikte yıkanır mı?
Yıkanır ama sıcaklığı artırın yani wax bezlerinizi yıkayacaksanız 50-60 derece arasında yıkayın ki sıcak su çözücülüğü artırsın

caner92

Usta Detaycı
Üye
İl
istanbul
Evet katıliyorum sizlere. Bende yıkadım ve 1 tanesi ayırdım sadece cila atttıgım zaman kulkanmak için.
yani bu pw yi ne kadar sıklıkta 1 atmalı? bende yarın compact k4 makinam ile kullanacağım pw yi yıkamadan sonra. chemical guys mammoth bezimide ilk defa kullanmayı planlıyorum. şimdi bez zarar görecekse elimde ucuz gojo kurulama havlusu var onu mu kullanmalı? böyle olacaksa niye aldık ki kurulama havlusunu :D gojo ile devam etseydik.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
yani bu pw yi ne kadar sıklıkta 1 atmalı? bende yarın compact k4 makinam ile kullanacağım pw yi yıkamadan sonra. chemical guys mammoth bezimide ilk defa kullanmayı planlıyorum. şimdi bez zarar görecekse elimde ucuz gojo kurulama havlusu var onu mu kullanmalı? böyle olacaksa niye aldık ki kurulama havlusunu :D gojo ile devam etseydik.
Emre agabey'in üst mesajda da belirttiği gibi cila atıldıktan sonra çok iyi durulanması gerekiyormuş. Kurulama havluları boya koruma ürünleri kulkandığımizda ( wax, seramik) meydana gelen hidrofobinin etkisi ile araç üzerinde kalan az miktar suları kurulamamızda yardımcı olur. Performans kaybıda olmaz diye düsünüyorum. Çünkü forumda hiç denk gelmedim yıkama talimatlarına da tam uyulduğu vakit.

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
Önceden sadece el sabunu ile yıkardım yeterdi. Şu an yaşadığım il muhtemelen en kireçli suya sahip şöyle ki bezi sade su ile yıkayıp asıyorum sonra bezi çırptığımda efsane toz çıkıyor :( tek bez ile kuruladığım aracı artık 3 bez ile zor kuruluyorum. Sirke be pervol bu sorunu halleder mi acaba? Beyaz Sirkeyi daha fazla kullanmanın faydası olacak mıdır acaba?

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Önceden sadece el sabunu ile yıkardım yeterdi. Şu an yaşadığım il muhtemelen en kireçli suya sahip şöyle ki bezi sade su ile yıkayıp asıyorum sonra bezi çırptığımda efsane toz çıkıyor :( tek bez ile kuruladığım aracı artık 3 bez ile zor kuruluyorum. Sirke be pervol bu sorunu halleder mi acaba? Beyaz Sirkeyi daha fazla kullanmanın faydası olacak mıdır acaba?
Şimdi kireç oranı ne kadar fazla ise o kadar sertleşecektir su yapmanız gereken sirkeyi yumuşatıcı gözünede koyun. Normal perwoll - sirke karışımını deterjan kısmına koyun ayrıca yumuşatıcı kısmınada sirke koyun deneyin

Selimcanklnc

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Merhaba konuyu iyice okudum ve hemen uygulama koyuldum beyaz sirke den 1 kapak perwollden 4/1( tam kapak (110ml)) koyarak Gyeon Silk Dryer havlumu makineye attım 40 derecede sentetik modunda yıkamaya koydum ek olarak ilave su modu ile yıkamada şuan yanlış yaptığım bir yer yoktur umarım konu başlığı altında yorum yapan fikirlerini söyleyen herkese teşekkür ederim

toprakyalin

Acemi Detaycı
Üye
Kurulama havluları ve mikrofiber bezleri yıkamak için şimdi en son karar nedir?
Sarı perwoll mü? Mavi perwoll mü?

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
@toprakyalin @yetatlidil
Sarı perwoll uzun test sürecinden geçmiş halde ve sorun yaşayan yok
Yeşille ben 8-9 aydır haşır neşirim onda da bir sorun görmedim sadece şurda bir ayrım yapmak istiyorum yeşil daha şeffaf formda sarıya göre sarıda yumuşatıcı krem vs gibi bir madde olduğunu düşündüğümden yeşil seriyi
Önderdim ayrıca yeşil seri sentetik ürünler için üretlmiş bir ürün bizim bezler tamamen sentetik olduğundan yeşilin daha uygun olacağı kanaatindeyim bu açıdan eğer elimizde hiç yoksa yeşil alın varsa sarıdan devam edebilirsiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...