Microfiber Bez Yıkama Kriterleri Tavsiyeler Güncellendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@technologyst hocam selamlar konuyu açtığınız için öncelikle çok teşekkür ederim bunca tecrübelerinize dayanarak sizlere soru sormak istiyorum bu konuda cahil biri olarak. öncelikle Gyeon Q²m Silkdryer Evo bir bez aldım dün ilk kurulamamı yaptım sonrasında bezi mahvetmeyeyim diye yıkamayı henüz yapmadım ( 16 saat civarı oldu ) .
önceden granülle yaptığım yıkamalar vardı bu yüzden mahvettim bir bezi o yüzden korkuyorum birşeyler kullanmaya . bahsettiğiniz ilk deterjan olan perwoll sarı şu anda araştırdığım kadarıyla satılmıyor onun yerine ne kullanabilirim güncel olarak ? hangi programda yıkama yapmalıyım 30° yazıyor paketin üstünde bilgilendirebilirseniz sevinirim . şu anda bu şekide kuruyor güneş görmeyen bir şekilde

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@yagizzeness perwoll yeşil- sirke karışımı kullanınız sarı yerine
öncelikle cevap verdiğinize çok mutlu oldum teşekkür ederim . perwol yeşilin aşşağıda belirtmiş olduğum gibi iki türlüsü var hangisini almalıyım ? ve kaç perwoll kapağı ölçek olarak hesap edersek kullanmalıyım sirke ve perwoll ve bunları makinenin neresinde hangi programda çalıştırmalıyım ? bilgi verebilirseniz çok sevinirim çok teşekkür ederim şimdiden

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
.
öncelikle cevap verdiğinize çok mutlu oldum teşekkür ederim . perwol yeşilin aşşağıda belirtmiş olduğum gibi iki türlüsü var hangisini almalıyım ? ve kaç perwoll kapağı ölçek olarak hesap edersek kullanmalıyım sirke ve perwoll ve bunları makinenin neresinde hangi programda çalıştırmalıyım ? bilgi verebilirseniz çok sevinirim çok teşekkür ederim şimdiden

spor giysiler için olan yenileme uygundur ben 1 seneden uzun süredir kullanıyorum bir problem yaşamadım memnunum.

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
spor giysiler için olan yenileme uygundur ben 1 seneden uzun süredir kullanıyorum bir problem yaşamadım memnunum.
ilk defa kullandım bezi ilk defa da yıkayacağım sizce yine de kullanmalı mıyım ? veya bir parmak izi kadar tamponun altında kir varmış onu sildim yanlışlıkla yine de yıkamam gerekir mi alternatif bir yol var mıdır ?

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
.
ilk defa kullandım bezi ilk defa da yıkayacağım sizce yine de kullanmalı mıyım ? veya bir parmak izi kadar tamponun altında kir varmış onu sildim yanlışlıkla yine de yıkamam gerekir mi alternatif bir yol var mıdır ?
ben bezlerimi her kullanımdan sonra yıkıyorum çünkü bezler su çekiyor veya kullandığımız ürünleri siliyoruz ve yıkanmazsa bir süre sonra kireçlenme sertleşme olur

sltmaker

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Sadece 1 adet bez için şahsen makine açmazdım.

İşleri çokta zorlaştırmaya gerek yok, kiri sildiğiniz bölüm çok büyük değilse o bölüm için çok az deterjan ve suyla elde temizleyebilirsiniz o ufak bölümü. Sonra dört bir tarafından silkeleyin ve güneş görmeyen yerde kurumaya bırakın.

Benim deterjan önerim Domol Sport olur içerik olarak daha az parfüm ve daha iyi mikrofiber temizleyici madde mevcut.

yagizzeness

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
liquid elements black hole 80x50 1400gsm
Duplex Towel 45 × 75CM Purestar 1100gsm
Virtues Twisted Double Plus 50x80 1200gsm
Klin drying duo evo editon 80x75
Smartbee Queendry Edgeless 50x70 1000gsm
peki hocam ölçek olarak bir perwol kapağını hesaplarsak ne kadar koymalıyım sirke ve perwol ve de ikisini karıştırıp deterjan bölümüne mi koymalıyım yoksa ayrı ayrı mı koymalıyım ve de son soru :) sentetik modunda mı yıkamalıyım makinede

berkesennturk

Usta Detaycı
Üye
İl
.
peki hocam ölçek olarak bir perwol kapağını hesaplarsak ne kadar koymalıyım sirke ve perwol ve de ikisini karıştırıp deterjan bölümüne mi koymalıyım yoksa ayrı ayrı mı koymalıyım ve de son soru :) sentetik modunda mı yıkamalıyım makinede
normal düzenli yıkamada perwol kapağı ile yarım kapak kullanıyorum yumuşatıcı gözünede yarım kapak sirke koyuyorum, bezlerde ekstra bir kir varsa 1 kapak perwol koyuyorum. yıkama modları makineden makineye değişiklik gösterir 40 dereceyi geçmesin benim fikrim bu yönde sentetik programlar genelde uzun oluyor benim yıkama makinemde 3 saat civarı sürdüğü için 10-15 yıkamada bir kullanıyorum normaldede hızlı 40 derece diye bir program var 1 saat sürüyor o programı kullanıyorum. biliyorsunuzdur ama yinede hatırlatmakta fayda var wax veya cila uyguladığınız bezleri kurulama bezlerinizle birlikte yıkamayın zamanla su çekme özelliği azalır.

Burak731

Çaylak Detaycı
Üye
İl
ESKİŞEHİR
normal düzenli yıkamada perwol kapağı ile yarım kapak kullanıyorum yumuşatıcı gözünede yarım kapak sirke koyuyorum, bezlerde ekstra bir kir varsa 1 kapak perwol koyuyorum. yıkama modları makineden makineye değişiklik gösterir 40 dereceyi geçmesin benim fikrim bu yönde sentetik programlar genelde uzun oluyor benim yıkama makinemde 3 saat civarı sürdüğü için 10-15 yıkamada bir kullanıyorum normaldede hızlı 40 derece diye bir program var 1 saat sürüyor o programı kullanıyorum. biliyorsunuzdur ama yinede hatırlatmakta fayda var wax veya cila uyguladığınız bezleri kurulama bezlerinizle birlikte yıkamayın zamanla su çekme özelliği azalır.
Ben her yıkamadan sonra ADBL syntetik wax kullanıyorum. 2 bez için makineyi ayrı mı çalıştırmalıyım? Ya da bu bezleri digerleri ile makineye atmak için ne yapmalıyım?

AB01

Amatör Detaycı
Üye
İl
Adana
Ben her yıkamadan sonra ADBL syntetik wax kullanıyorum. 2 bez için makineyi ayrı mı çalıştırmalıyım? Ya da bu bezleri digerleri ile makineye atmak için ne yapmalıyım?
Her yıkamadan sonra sentetik wax'ı kullanmanızın özel bir nedeni var mı? Forumda daha önce yapılmış incelemelerde sentetik wax'ın dayanımının fena olmadığı 3-4 yıkama da bile hala geçmediğini deneyimlemişti @Sefa46 .

Ayrıca benim buradaki arkadaşların anlattığı ve benim anladığım şekilde kabaca mantığı şu.
Kurulama havlusu (bezi): Sadece kir toz toprak toplayabilir. Ayrıca su çektiği için kireç biriktirme durumu oluyor. Doğal olarak yıkama kapsamında yapılması gereken şey bu "kir" ve "kireç" in bezin performansını düşürmemesi için bezden uzaklaştırılması. Ondan dolayı deterjan + sirke içeriği öneriliyor.

Wax bezleri: Zaten temiz (kurulama havlusu tarafından suyu alınmış ve kiri yok olmuş ) yüzeye sürülen waxları yaymak ve fazlasını almak için kullanılıyor. Dolayısı ile kontamine olduğu tek şey bu waxlar. Bunların uzaklaştırılması için ise mikrofiber şampuanı, wax çıkarıcı (degreaser de önerilenler içerisinde) ayrıca bezlerin yıkanması sırasında çamaşır makinesinde su ile temas ettiği için ordan kireç kapmaması için sirke öneriliyor.

Eğer ki siz kurulama havlusu ile wax bezini yıkarsanız, wax bezinden ayırıp temizlediğiniz, çamaşır makinesinde yıkama esnasında dolaşan wax içeriğinin kurulama havlularına bulaşıp onların performansını düşürme, yok etme durumu ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle bezlerin ayrı olarak yıkanması savunuluyor.

Ayrıca fiyat olarak karşılaştırıldığında da kurulama havlusu wax bezlerine kıyasla çok çok daha pahalı ve önemli olduğu için öncelikli korumamız gereken ürünün kurulama havlusu olduğunu düşünüyorum.

Yukarıdaki çıkarım benim şahsi anladıklarımdır. Kimya bilgim çok fazla olmamakla beraber havlu/bezlere bulaşan içeriklerin sirke, şampuan, deterjan vs ile nasıl bağ kurup temizlendiği konusunda bilgim/fikrim sınırlıdır. İşin uzmanları, bilgisi yüksek insanlar eksik tarafları çok daha detaylıca anlatabilirse onların görüşlerini dikkate alınız.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Her yikama da Wax kullanmayin her yikamada kullanmaniz zamanla perdeleme yapar tam performans vermez ekstra parlaklikda vermez.Adbl icin diyorum minimum 3 yikamada bir kullanin.Showroom cilalarinin dayanimi olmaz pek onlari her yikamada kullanabilirsiniz mesela.

Bez ve Havlu Konusuna gelecek olursak ayri ayri calistirmaya gerek yok.

Cila Bezlerinizi uygulama yaptiktan sonra normal ilik su ile durulayin gölgede kurutun illa 1 gunde kurumasi elzem degil 2 gunde kurusun.

Kurulama havlusuda keza ayni sekildedir isiniz bittikten sonra ilik suyla durulayip bezlerin yanina asin kendi kendine kurusun.

3 yikama da bir Mikrofiber deterjani ile de yikama yapabilirsiniz hatta kurutma makinasi ile.kuruttugunuzda yumusacik.cikiyor.

Yada Perwoll,Bingo,Domol,Yumoş (Deterjanlari alirken üzerlerinde yenileyici ibaresi varsa onu alin) deterjan yumusatici yerine sirke koyup bu sekildede yapabilirsiniz.

Her arac yikamadan sonra makinede havlu yikamaya gerek yoktur havlu yere düşüp veya toz a bulasmazsa.

Konu uzamasin islemler basittir akliniza takilan soruyu özelden sorabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...