Microfiber Bez Yıkama Kriterleri Tavsiyeler Güncellendi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Teşekkür ederim, sizde sirke ile perwol karışım yaparak mı? Yoksa sirketi yumuşatıcı gözemş koyuosunuz :)
Sonuçta yıkanırken de karışıyor :) @technologyst Hocam bez işinin masterıdır, onun da dediği gibi ister karışık koyun ister ayrı ayrı. Ben yumuşatıcı gözüne koyuyorum sirkeyi. Ve en önemlisi de yine @technologyst 'in dediği gibi kurumaya bırakmadan bezleri güzelce çırpmak.

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Ben bu foruma daha önce nasıl denk gelmedim ? Kendim gibi insanları gördükçe anlamsızca sırıtıyorum. Tam hasta işi tavsiyeler burada, en sevdiğim <3 :)

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Evet açıklama yapalım buluş hala iş görüyor perwoll- sirke efsanedir beyler patentini alsam valla çok para kazanırdım
1. Perwoll sirkeyi karıştırıp kullanabilirsiniz ben şuan şöyle yapıyorum
2-sentetik yıkamada ilave su tuşuna basıyorum canavar gibi bol sulu 30-40 derece MAX DEVİR
3- perwoll karışımı yapmak isteyenler benim şuan ki karışımlar 2 birim perwoll- 1 birim sirke koyuyorum
4- bezin kir durumuna göre yıkama bölümüne temiz ise bezler 1.5 perwoll kapağı kirli ise 3 kapak karışımı koyuyorum
5- bezlerde performans düşümü olursa tehlikesi hep vardır o zaman 60 derece uzun programda yoğun deterjanlar yüksek devirde yumuşatıcı kısmına temizlik sirkesi ile kesin olarak koyun ve yıkayın.
6- her araç kurulama sonrası bezininizi kesinlikle YIKAYINIZ unutmayın ne kadar temiz kaldığınızı düşünsenizde o bezler aracın kirli bir yerini silmiş olabilir ve tekrar kullanımda bu kir parçaları aracı çizecektir. Parlaklık kaybolacaktır.
7- mikrofiber bezlerinizi ya da twisted pile bezleri kesinlikle yıkama sonrası 4 kenardan en az 2-3 defa bütün gücünüzle çırpınız ki yapışan tüyler açılsın ve kururkende doğal bir şekilde kurusun.

varsa başka bir bez sorusu buyrun
1.5 kapak deterjanı yaklaşık kaç adet bez yıkarken koyuyorsunuz hocam? Benim en ağır detay işleminde 8-10 bezi geçmiyor kurulama havlum hariç. Bezleri bekletmeden yıkamayı tercih ediyorum. Ona göre ortalama bir miktar çıkarayım :p

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Çok teşekkür ederim bilgiler için. Yıkama eldivenim ufs kuzu yünü buda makinede yıkanabiliyor sanırım doğru mudur? Ayrıca yumuşatıcı gözüne sirke olayını sadece bez yıpranmış gibi olursa yapıyoruz o halde. Perwol ile sirke karıştırıp deterjan gözüne koyucam o zaman bende bundan sonra.
Hocam merhaba,

Arkadaşların gözunden kaçmış sanırım. Kuzu yünü eldivenleri makinaya atmayın. Sadece suyla elde yıkayip güzelce silkeleyip fazla suyunu attırıp kurumaya bırakın. Aksi takdirde ilk makina ile yikanişta hüsrana uğrayabilirsiniz eldivenin son halini görünce..

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
1.5 kapak deterjanı yaklaşık kaç adet bez yıkarken koyuyorsunuz hocam? Benim en ağır detay işleminde 8-10 bezi geçmiyor kurulama havlum hariç. Bezleri bekletmeden yıkamayı tercih ediyorum. Ona göre ortalama bir miktar çıkarayım :p
Ben kir durumuna göre yapmıyorum en az bezde olsa 2 ölçek perwoll 1 ölçek sirke kullanıyorum bu karışımı 1.5 kapak koyuyorum ben karışımı bir şişede hazırlıyorum hazır halde bekletiyorum kullanmadan önce sirke ile perwoll iyice karışsın diye çalkalayıp sonra 1.5 kapak koyuyorum yoğun kirde 2-2.5 kapak

akko

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam merhaba,

Arkadaşların gözunden kaçmış sanırım. Kuzu yünü eldivenleri makinaya atmayın. Sadece suyla elde yıkayip güzelce silkeleyip fazla suyunu attırıp kurumaya bırakın. Aksi takdirde ilk makina ile yikanişta hüsrana uğrayabilirsiniz eldivenin son halini görünce..
Çok teşekkür ederim, bende bu şekilde yapmıştım ilk temizlemeyi :) doğru yöntemi uygulamışım demekki

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Arkadaşlar bu Bezleri taramak için tarak öneriniz nedir?
orta sert kıl yapısına sahip elbise fırçası yardımıyla yapıyoruz.

fazla baskı yapmadan bez yapısını bozmadan sadece iç içe geçmiş bez gözeneklerinin içine girip onları açmak amaç. bu yüzden internetten almamanızı mümkünse elleyip sertligini temasla algılayabileceginiz koşullarda alımyapmanızı öneririm.

kullaım olarak: sert düz bir zeminde dört yönlü tekrar olarak ortalama 15-20 ° açıyla gezdirin. açı önemli çünkü tam boy yüzey teması yapılırsa fırça yüzey temas kılsayısı artacak ve bir birim bez yüzeyinde birçok defa farklı kıllar geçecek ve lif direnci düşerek yıpranacak ve hatta kopmalar gerçekleşecektir. gözle görülemez. bu işlemde bezin durumuna ihtiyacına göre tekrarlanarak gitmekte fayda var. bir seferde yapmak zayi sayısını artırmak yerine tek tek ihtiyaç kadar taranmalı.

iyi detaylar.

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
orta sert kıl yapısına sahip elbise fırçası yardımıyla yapıyoruz.

fazla baskı yapmadan bez yapısını bozmadan sadece iç içe geçmiş bez gözeneklerinin içine girip onları açmak amaç. bu yüzden internetten almamanızı mümkünse elleyip sertligini temasla algılayabileceginiz koşullarda alımyapmanızı öneririm.

kullaım olarak: sert düz bir zeminde dört yönlü tekrar olarak ortalama 15-20 ° açıyla gezdirin. açı önemli çünkü tam boy yüzey teması yapılırsa fırça yüzey temas kılsayısı artacak ve bir birim bez yüzeyinde birçok defa farklı kıllar geçecek ve lif direnci düşerek yıpranacak ve hatta kopmalar gerçekleşecektir. gözle görülemez. bu işlemde bezin durumuna ihtiyacına göre tekrarlanarak gitmekte fayda var. bir seferde yapmak zayi sayısını artırmak yerine tek tek ihtiyaç kadar taranmalı.

iyi detaylar.
Hocam fırçayı 15* 20* tutarak nasıl tarayacağız ki ? dimdik tutmayacağım anladığım kadarıyla, ama 15 20de tahta kısmı değer gibi geldi deneyeceğim.

Şimdi fırça kullanan arkadaşlar varsa örnek gösterirse internetten alabilirim şu ara dışarı çıkmıyorum işin gerçeği. bir fırça için sağı solu riske atmayayım hiç virüsten kaynaklı. Elimde Colourlock deri fırçası var mesela olur mu emin değilim. Bir de elimde şu var,
3d İç Mekan Koltuk, Halı, Paspas Temizleme Fırçası. M15 - n11.com

Ama bu sert biraz.

Son düzenleme:

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Hocam fırçayı 15* 20* tutarak nasıl tarayacağız ki ? dimdik tutmayacağım anladığım kadarıyla, ama 15 20de tahta kısmı değer gibi geldi deneyeceğim.

Şimdi fırça kullanan arkadaşlar varsa örnek gösterirse internetten alabilirim şu ara dışarı çıkmıyorum işin gerçeği. bir fırça için sağı solu riske atmayayım hiç virüsten kaynaklı. Elimde Colourlock deri fırçası var mesela olur mu emin değilim.
o açı yüzeye tam temas eden kılların yüzeyden sag yada soldan yukarı dogru yapılacak kaldırma açısı. yani şöyle düşünün bir tarafının dışta kalan en son kıl tarafı degecek yani kıl temas sayısı azalacak . bezin üstüne fırçayı koyun ve biraz bir tarafından kaldırın. hepsi bu .yada düz olarak yapın seçim sizin.

Colourlock deri fırçası elimde yok ama bildigim kadarıyla sert bir yapısı vardı. deri fırçalarının amacı ürünü yüzeyde köpürtmek ve kaldırmak bu yüzden aslında yumuşak olurlar. bu fırça bu özelligiyle kıl yapısıyla kullanılabilir gibi kesin olmamakla beraber.. sahip olan arkadaşlar bilgi verecektir fırça sertlik düzeyi hakkında.

yinde küçük boyu ve kıl oranıyla yetersiz kalır bence.

acileyeyi olmadıgını düşünerek dışarı çıkmanız için söylemedin zati .genel dogru ürünü seçmenizde izlemeniz gereken en mantıklı yolu yazdım. virus düşünülürse gereksiz kargoda şimdi alımda mantıksız.

iyi detaylar.

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
o açı yüzeye tam temas eden kılların yüzeyden sag yada soldan yukarı dogru yapılacak kaldırma açısı. yani şöyle düşünün bir tarafının dışta kalan en son kıl tarafı degecek yani kıl temas sayısı azalacak . bezin üstüne fırçayı koyun ve biraz bir tarafından kaldırın. hepsi bu .yada düz olarak yapın seçim sizin.

Colourlock deri fırçası elimde yok ama bildigim kadarıyla sert bir yapısı vardı. deri fırçalarının amacı ürünü yüzeyde köpürtmek ve kaldırmak bu yüzden aslında yumuşak olurlar. bu fırça bu özelligiyle kıl yapısıyla kullanılabilir gibi kesin olmamakla beraber.. sahip olan arkadaşlar bilgi verecektir fırça sertlik düzeyi hakkında.

yinde küçük boyu ve kıl oranıyla yetersiz kalır bence.

acileyeyi olmadıgını düşünerek dışarı çıkmanız için söylemedin zati .genel dogru ürünü seçmenizde izlemeniz gereken en mantıklı yolu yazdım. virus düşünülürse gereksiz kargoda şimdi alımda mantıksız.

iyi detaylar.
evet biraz küçük kendileri. Denemek için 1 bezde denedim dediğiniz gibi açı ile, çok değişti ihtiyaç varmış meğerse. Bu diğer verdiğim 3d fırçası hakkında ne düşünürsünüz Bu da biraz daha sert plastiğimsi.

Haklısınız hocam işte bakalım evdekiler olursa bana da evde meşgale olur. 9 gün evdeyiz şimdilik uğraşacak şeyler bulmak psikolojimize iyi geliyor :)

Bunu her yıkama kurutmadan sonra yapacak mıyız ?

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Konu tekrar ön plana çıkmışken, bende bi süredir sormak istediğim soruyu sorayım :)

Cam bezlerini nasıl yıkıyoruz acaba?

Cam bezlerini, perwoll+sirke şeklinde yıkayınca, kısa bir sürede performans kaybı oluyor benim bezlerde. Şimdiye kadar kullandığım cam bezleri hep uygun fiyatlıydı belki o yüzden ama @Tonyukuk07 Atalay hocamdan glass shine ve nasip olursa carbon bezide alınca onları en doğru şekilde nasıl yıkayabilirim?

BLA-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
evet biraz küçük kendileri. Denemek için 1 bezde denedim dediğiniz gibi açı ile, çok değişti ihtiyaç varmış meğerse. Bu diğer verdiğim 3d fırçası hakkında ne düşünürsünüz Bu da biraz daha sert plastiğimsi.

Haklısınız hocam işte bakalım evdekiler olursa bana da evde meşgale olur. 9 gün evdeyiz şimdilik uğraşacak şeyler bulmak psikolojimize iyi geliyor :)

Bunu her yıkama kurutmadan sonra yapacak mıyız ?
3d fırçada elimde yok. ama gördügüm kadarıyla görsellerinde kıl yapısı kalın ve çok sert. buna benzer başka marka bir fırça farklı amaçla kullanıyorum. bezler için önermiyorum. genelde kumaş gözeneklerindeki kirlerin kaldırılması için bu sertlik kullanılır.

konuyu başa alırsak microfiber polyamid ve polyester elyafın micro düzeyde inceltimesiyle üretilir. işte bu micro derece bu bezlerin kullanılmasında başaılı oldugu özelligidir. kullanım ve temizlik aşamaları dahilinde yapısal bozukluklar gerçekleşip elyaf yapının birbirine geçmesini açmak için fırçalama teknigini kullanıyoruz. .

elyaf lif yapısının açılmasını saglamak ama yapısını bozmadan - koparmadan yapmak mesele.kısaca kaş yaparken göz çıkarmamak gerekli
işte bu fırça bu yüzden çok sert ve kalın gelecektir.

her yıkamadan sonra gerekmemektedir. düzenli gözle kontrool yaparsanız zati ihtiyacı oldugunu kendisi söyler bezin. iç içe geçer ve topaklanmalar başlar. tabi önlemek amaçlıda sizin belirleyeceginiz ( yıkama ve kullanım sıklıgınıza göre ) yine belli periyotlarda tekraarlanmasında fayda görüyorum.

iyi detaylar.

dorukhanalev

Çaylak Detaycı
Üye
3d fırçada elimde yok. ama gördügüm kadarıyla görsellerinde kıl yapısı kalın ve çok sert. buna benzer başka marka bir fırça farklı amaçla kullanıyorum. bezler için önermiyorum. genelde kumaş gözeneklerindeki kirlerin kaldırılması için bu sertlik kullanılır.

konuyu başa alırsak microfiber polyamid ve polyester elyafın micro düzeyde inceltimesiyle üretilir. işte bu micro derece bu bezlerin kullanılmasında başaılı oldugu özelligidir. kullanım ve temizlik aşamaları dahilinde yapısal bozukluklar gerçekleşip elyaf yapının birbirine geçmesini açmak için fırçalama teknigini kullanıyoruz. .

elyaf lif yapısının açılmasını saglamak ama yapısını bozmadan - koparmadan yapmak mesele.kısaca kaş yaparken göz çıkarmamak gerekli
işte bu fırça bu yüzden çok sert ve kalın gelecektir.

her yıkamadan sonra gerekmemektedir. düzenli gözle kontrool yaparsanız zati ihtiyacı oldugunu kendisi söyler bezin. iç içe geçer ve topaklanmalar başlar. tabi önlemek amaçlıda sizin belirleyeceginiz ( yıkama ve kullanım sıklıgınıza göre ) yine belli periyotlarda tekraarlanmasında fayda görüyorum.

iyi detaylar.
Çok teşekkür ederim bilgiler için.

Dediğiniz gibi uygulama yapacağım.

İyi akşamlar dilerim.

Cavraoğlu

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Bugün ilk bez yıkamamı gerçekleştim. Mikrfiber, spark ve wizard havlularımı yıkadım. Perwoll mavi + beyaz sirke kullandım. Son 2 araç yıkamada wizard da performans kaybı vardı. Sanırım Koch Chemie PW`nin etkisi..

Spark'ta bir zayıflama oldumu acaba? Iki yıkamadır X50 kullanıyorum spark ilk kurulamada tek başına sedani kuruladı ama geçenki yıkamamda resmen tavan ve ön cam harik hiç bir yeri istedigim gibi kurulayamadı.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...