İnceleme Mikrofiber Ürünlerin Bakimi ve Korunmasi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

maxshine_türkiye

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
merhaba yazılan bilgiler güzel .
bizde bir konuda ilavede bulunalım.
kurulama havlularında genellikle kullanıcılar kullanıma bağlı bir süre sonra performans düşüklüğünden şikayetçi
bu durum genellikle kullanılan sampuan ve cila kalıntılarının bezde birikip ipliklerin emiciliğinin zayıflamasından kaynaklı
genellikle sprey cilaların kurulanmasından oluşur.
cilalar iplik üzerine yapışarak kalkan oluşturur. suyu çekmek yerine itme yapmaya başlıyor.

bu gibi durumlarda bezinizi sıcak su ile dolu kovaya basıp arada bir karıştırarak mümkünse 1 gün bekletin ardından makinede yıkama yapabilirsiniz.
su içine beyaz sirke atabilirsiniz.

Eng

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yeni aldığımız bez ve havluları ilk kullanımdan önce yıkamalı mıyız ya da ne yapmalıyız, özellikle hızlı cila bezleri için soruyorum

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Yeni aldığımız bez ve havluları ilk kullanımdan önce yıkamalı mıyız ya da ne yapmalıyız, özellikle hızlı cila bezleri için soruyorum
Ilık bir su ile elde yıkayabilirsiniz tozunu vs almak icin ama ben hiç bir ürünü yikamiyorum genelde direk kullaniyorum bir sorun yasamadim.

akko

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, beyaz sirke kullanmanızı tavsiye ederim. Beyaz sirkenin amacı suyun sertliğini kırarak yumuşatmak ve kireci engellemek. Bunun için her yıkamada kullanabilirsiniz bir zararı olmaz. Ben sularımız çok kireçli olmadığı için yarım çay bardağı kullanıyorum sizde suyunuzun durumuna göre yarım yada 1 çay bardağı kullanabilirsiniz.
Ben de her yıkamada perwoll + beyaz sirke yapıyorum. Wizard of gloss blue marlin 2017 den bu yana bu şekilde yıkanıyor ve performans kaybını hiç görmedim :) çok nadir kurutma makinesine atıyorum.

Yuzarsif

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar Selamlar son 1 aydir yoğun bir şekilde Mikrofiber Havlu ve Bezlerin Temizliği ve Korunmasi hakkinda yoğun sorular var bu konuyu açmamin sebebi çok fazla Talep var.

Genelde Her Mikrofiber malzeme satan markalar mikrofiber şampuani da üretip satmaya başladi.

Sorulan Sorular: Yüksek fiyatlara Havlu Aldim,Bez Aldim,Eldiven Aldim bunlarin yikamasini nasil yaparim,ömrünü nasil uzatirim,ne ürünü almaliyim,nasil kullanmaliyim gibi sorularinizin cevaplari asagidadir :)

Mikrofiber Deterjanlari Ortalama 40/50 Ml Şampuani deterjan Haznesine koyup 40/60 Derece arasinda yikayabilirsiniz.800/1000 devir arasinda sıkma yapabilirsiniz.

Yıkama sonrasi bezlerinizi gölge bir alanda kurumasini saglayabilirsiniz.

Bezlerinizi kurutma makinasinda kurutabilirsiniz daha güzel ve yumusacik finalle karşilaşabilirsiniz.

Markalarin Mikrofiber Şampuanlari

Valet Pro Mikrofiber Revive
Vonixx Mikrolav
ADBL Mikrowash Storm
Nanolex Mikrofiber Wash
Chemical Guys Mikrofiber Wash
Gyeon Towel Wash
Goodstuff Mikrofiber Wash
İnnovacar Mikron Shampoo
Autobrite Clean Towel Wash
Shiny Garage Enzyme Mikrofiber Wash
Sams Detailing Mikrofiber Wash
Deturner Expertline Mikrofiber wash

En çok tercih edilen F/P üzerinde olan Valet Pro dur.

Aralarinda öyle bir fark yok arkadaşlar,İsteyen arkadaşlarimiz bütcelerine göre istedikleri ürünü secebilir ve alabilir.

Ben Valet Pro ve ADBL kullaniyorum.

Diger bir konumuz Sivi Deterjanlardir.
Perwoll+Bingo+Yumoş+Persil+Domol+Rinso...vs.+ Beyaz Sirke

En çok tercih edilen ürünlerin görsellerini attim.

Ortalama Bez in Kirlenme durumuna göre 40/60 Ml Deterjan 40/60 Derece de yikama yapabilirsiniz.800/1000 Devir Sıkma Yapabilirsiniz.

Yogun Kirler icin 60 Ml deterjan+60 Derece
Hafif ve Rutin Yikama 40 Ml Deterjan+40 Derece

Makinanin Yumasatici bölmesine Beyaz Sirke Ekleyebilirsiniz ektra yumusaklik ve koku giderme maksatli kullanabilirsiniz.Beyaz Sirkenin Markasi Önemli degildir 20 Ml yeterlidir.

Mikrofiberlerinizi gölge alanda kurutmaniz daha iyi olur.
Kurutma Makinaniz var ise çok daha iyi olur.

Yikama ve kuruma sonrasi mikrofiberlerin iplik liflerinde birbirine yapisma,topaklaşma olursa bir firca yardimi ile tarama yapabilirsiniz örnek bir firca atiyorum.

aaa logo full 2017

Konuyu açık birsekilde Anlattim arkadaslar kafa karısıkligina gerek yoktur.

Çok fazla bez,havlu,eldiven kullaniyorsaniz Uygun fiyatli Mikrofiber Sampuani alabilirsiniz,Daha Ekonomik olsun isterseniz Yukarida Bahsettigim deterjanlardan alip kullanabilirsiniz.

İyi Detaylar.

NOT:REKLAM DEGİLDİR BİLGİLENDİRME AMAÇLİDİR,REKLAMLA İSİMİZ YOKTUR.
Hocam peki kurutma makinesini nasıl ayarlıyoruz kurutma derecesi vs.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...