İnceleme Mikrofiber Ürünlerin Bakimi ve Korunmasi

maxshine_türkiye

Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
merhaba yazılan bilgiler güzel .
bizde bir konuda ilavede bulunalım.
kurulama havlularında genellikle kullanıcılar kullanıma bağlı bir süre sonra performans düşüklüğünden şikayetçi
bu durum genellikle kullanılan sampuan ve cila kalıntılarının bezde birikip ipliklerin emiciliğinin zayıflamasından kaynaklı
genellikle sprey cilaların kurulanmasından oluşur.
cilalar iplik üzerine yapışarak kalkan oluşturur. suyu çekmek yerine itme yapmaya başlıyor.

bu gibi durumlarda bezinizi sıcak su ile dolu kovaya basıp arada bir karıştırarak mümkünse 1 gün bekletin ardından makinede yıkama yapabilirsiniz.
su içine beyaz sirke atabilirsiniz.

Eng

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yeni aldığımız bez ve havluları ilk kullanımdan önce yıkamalı mıyız ya da ne yapmalıyız, özellikle hızlı cila bezleri için soruyorum

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Yeni aldığımız bez ve havluları ilk kullanımdan önce yıkamalı mıyız ya da ne yapmalıyız, özellikle hızlı cila bezleri için soruyorum
Ilık bir su ile elde yıkayabilirsiniz tozunu vs almak icin ama ben hiç bir ürünü yikamiyorum genelde direk kullaniyorum bir sorun yasamadim.

akko

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba, beyaz sirke kullanmanızı tavsiye ederim. Beyaz sirkenin amacı suyun sertliğini kırarak yumuşatmak ve kireci engellemek. Bunun için her yıkamada kullanabilirsiniz bir zararı olmaz. Ben sularımız çok kireçli olmadığı için yarım çay bardağı kullanıyorum sizde suyunuzun durumuna göre yarım yada 1 çay bardağı kullanabilirsiniz.
Ben de her yıkamada perwoll + beyaz sirke yapıyorum. Wizard of gloss blue marlin 2017 den bu yana bu şekilde yıkanıyor ve performans kaybını hiç görmedim :) çok nadir kurutma makinesine atıyorum.

Yuzarsif

Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar Selamlar son 1 aydir yoğun bir şekilde Mikrofiber Havlu ve Bezlerin Temizliği ve Korunmasi hakkinda yoğun sorular var bu konuyu açmamin sebebi çok fazla Talep var.

Genelde Her Mikrofiber malzeme satan markalar mikrofiber şampuani da üretip satmaya başladi.

Sorulan Sorular: Yüksek fiyatlara Havlu Aldim,Bez Aldim,Eldiven Aldim bunlarin yikamasini nasil yaparim,ömrünü nasil uzatirim,ne ürünü almaliyim,nasil kullanmaliyim gibi sorularinizin cevaplari asagidadir :)

Mikrofiber Deterjanlari Ortalama 40/50 Ml Şampuani deterjan Haznesine koyup 40/60 Derece arasinda yikayabilirsiniz.800/1000 devir arasinda sıkma yapabilirsiniz.

Yıkama sonrasi bezlerinizi gölge bir alanda kurumasini saglayabilirsiniz.

Bezlerinizi kurutma makinasinda kurutabilirsiniz daha güzel ve yumusacik finalle karşilaşabilirsiniz.

Markalarin Mikrofiber Şampuanlari

Valet Pro Mikrofiber Revive
Vonixx Mikrolav
ADBL Mikrowash Storm
Nanolex Mikrofiber Wash
Chemical Guys Mikrofiber Wash
Gyeon Towel Wash
Goodstuff Mikrofiber Wash
İnnovacar Mikron Shampoo
Autobrite Clean Towel Wash
Shiny Garage Enzyme Mikrofiber Wash
Sams Detailing Mikrofiber Wash
Deturner Expertline Mikrofiber wash

En çok tercih edilen F/P üzerinde olan Valet Pro dur.

Aralarinda öyle bir fark yok arkadaşlar,İsteyen arkadaşlarimiz bütcelerine göre istedikleri ürünü secebilir ve alabilir.

Ben Valet Pro ve ADBL kullaniyorum.

Diger bir konumuz Sivi Deterjanlardir.
Perwoll+Bingo+Yumoş+Persil+Domol+Rinso...vs.+ Beyaz Sirke

En çok tercih edilen ürünlerin görsellerini attim.

Ortalama Bez in Kirlenme durumuna göre 40/60 Ml Deterjan 40/60 Derece de yikama yapabilirsiniz.800/1000 Devir Sıkma Yapabilirsiniz.

Yogun Kirler icin 60 Ml deterjan+60 Derece
Hafif ve Rutin Yikama 40 Ml Deterjan+40 Derece

Makinanin Yumasatici bölmesine Beyaz Sirke Ekleyebilirsiniz ektra yumusaklik ve koku giderme maksatli kullanabilirsiniz.Beyaz Sirkenin Markasi Önemli degildir 20 Ml yeterlidir.

Mikrofiberlerinizi gölge alanda kurutmaniz daha iyi olur.
Kurutma Makinaniz var ise çok daha iyi olur.

Yikama ve kuruma sonrasi mikrofiberlerin iplik liflerinde birbirine yapisma,topaklaşma olursa bir firca yardimi ile tarama yapabilirsiniz örnek bir firca atiyorum.

aaa logo full 2017

Konuyu açık birsekilde Anlattim arkadaslar kafa karısıkligina gerek yoktur.

Çok fazla bez,havlu,eldiven kullaniyorsaniz Uygun fiyatli Mikrofiber Sampuani alabilirsiniz,Daha Ekonomik olsun isterseniz Yukarida Bahsettigim deterjanlardan alip kullanabilirsiniz.

İyi Detaylar.

NOT:REKLAM DEGİLDİR BİLGİLENDİRME AMAÇLİDİR,REKLAMLA İSİMİZ YOKTUR.
Hocam peki kurutma makinesini nasıl ayarlıyoruz kurutma derecesi vs.

Venomz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Nevşehir
Merhaba arkadaşlar. @Adam’s Garage 'dan aldığım twisted havlumu eşim diğer çamaşırlarla yıkamış ve sonuç olarak havlu epey sertleşmiş. Ürün ile toplamda 2 kere kurulama yaptım, dolayısıyla yeni sayılabilir. Yol yakınken eski emiciğiliği ve yumuşaklığında nasıl döndürebilirim? Perwoll sarı tavsiyeleri okudum ama ürünü maalesef bulamıyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba arkadaşlar. @Adam’s Garage 'dan aldığım twisted havlumu eşim diğer çamaşırlarla yıkamış ve sonuç olarak havlu epey sertleşmiş. Ürün ile toplamda 2 kere kurulama yaptım, dolayısıyla yeni sayılabilir. Yol yakınken eski emiciğiliği ve yumuşaklığında nasıl döndürebilirim? Perwoll sarı tavsiyeleri okudum ama ürünü maalesef bulamıyorum. Yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Valet Pro Mikrofiber Revive
Vonixx Mikrolav
ADBL Mikrowash Storm
Nanolex Mikrofiber Wash
Chemical Guys Mikrofiber Wash
Gyeon Towel Wash
Goodstuff Mikrofiber Wash
İnnovacar Mikron Shampoo
Autobrite Clean Towel Wash
Shiny Garage Enzyme Mikrofiber Wash
Sams Detailing Mikrofiber Wash
Deturner Expertline Mikrofiber wash

Her hangi birisi ile denediniz mi hiç

BahadirA.

Usta Detaycı
Üye
İl
kocaeli
Beyaz sirke yumusatiyor bildigim kadariyla bir deneyin derim perwoll ya da rossman daki icinde sports vs gecen urunle

SM-G780G cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Throvision

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Perwoll ün sarı bakım ve koruma olan sarı şişesinin üretimi sanırım bitmiş. Aynı özelliklerde bingoda buldum acaba işe yarar mı

Bingo Onaran Koruma Sıvı Bakım Çamaşır Deterjanı

Denemek lazım abi. Zarar vereceğini düşünmüyorum bizim buradaki markette vardı alıp deneyebilirim müsait bir zamanda

ilker8698

Amatör Detaycı
Üye
Perwoll ün sarı bakım ve koruma olan sarı şişesinin üretimi sanırım bitmiş. Aynı özelliklerde bingoda buldum acaba işe yarar mı

Bingo Onaran Koruma Sıvı Bakım Çamaşır Deterjanı

Perwoll sarı yerine Perwoll yeşil kullanıyorum. Hemen hemen iki üründe birbiriyle aynı ben bir farkını göremedim. Favori mikrofiber Deterjanım Domol Sport (mavi şişe) size de tavsiye ederim Rossman da satılıyor.

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben blue wizard bezlerimi ilik suda hiç bir deterjan kullanmadan yıkiyorum banamisin demedi 3 sene kullandım sonra terzide eldiven yapıp temaslı yıkamada kullandım

Son düzenleme:

Akif Öz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Verilen bilgiler çok kıymetli. Ancak bez temizliği için özel temizleme deterjanlarına bu kadar para vermek istemediğimden yapay zeka destekli bir araştırma yaptım. 1400 GSM bir kurulama bezini yıkamam için yapay zeka çamaşır makinasını 30 derece sıcaklığa ve 600 rpm hızına ayarlayıp Hassas/Narin mod ve eğer makinada mevcut ise Ekstra Durulama özelliğini açmamı, Detarjan gözüne normal ölçüde sıvı bebek deterjanı, yumuşatıcı gözüne ise yarım çay bardağı beyaz sirke koymamı önerdi. Bu yöntemi daha önceden deneyen oldu mu?

berkesennturk

Uzman Detaycı
Üye
İl
.
Verilen bilgiler çok kıymetli. Ancak bez temizliği için özel temizleme deterjanlarına bu kadar para vermek istemediğimden yapay zeka destekli bir araştırma yaptım. 1400 GSM bir kurulama bezini yıkamam için yapay zeka çamaşır makinasını 30 derece sıcaklığa ve 600 rpm hızına ayarlayıp Hassas/Narin mod ve eğer makinada mevcut ise Ekstra Durulama özelliğini açmamı, Detarjan gözüne normal ölçüde sıvı bebek deterjanı, yumuşatıcı gözüne ise yarım çay bardağı beyaz sirke koymamı önerdi. Bu yöntemi daha önceden deneyen oldu mu?
bebek deterjanı değilde perwol ve domolun spor kıyafetler için yenileme özellikli deterjanları kullanılabiliyor ben bir zararını görmedim.

Akif Öz

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
bebek deterjanı değilde perwol ve domolun spor kıyafetler için yenileme özellikli deterjanları kullanılabiliyor ben bir zararını görmedim.
Birazcık daha araştırdım smartbee markasının yaklaşık 340 tl civarına 500 ml yani yaklaşık 35 yıkama yapabilen bir ürünü olduğunu gördüm güzel bir markaya benziyor denenebilir.

enesbkds

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ben denedim ama twisted bezde denemedim genel temizlik bezlerim vardı onlarda herhangi bir olumsuzluk olucak mı diye denedim ama bi sıkıntı ile karşılaşmadım deterjan olarak yumuşatıcı vs içermeyen bingo sıvı deterjan kullandım bir kapak koydum deterjan haznesine yumuşatıcı bölümüne de 40 ml beyaz sirke koydum narin yıkamada makina sıkma yapmıyor o yüzden bezleri makinadan alıp kendim sıktım 1000 devir 40 derecede yıkama yaptım kuruduğunda bezler yumuşacıktı ayrıca wax bezi ile de denedim superclean 800gsm onda da hiçbir sorun yaşamadım ama wax bezlerini ayrı atmanızı tavsiye ederim