Mjjc Foam Cannon PRO satın alma süreci

photih

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Merhabalar Arkadaşlar,
Forumda zamanında araştırdım, hızlı soru cevaba da yazdım ancak bir sonuç alamadım.
Merak eden olursa diye buraya yazma gereksinimi duydum.

Öncelikle ürünü aliexpress'teki mjjc sayfasından aldım. Ürünün fiyatı 59$ görünüyordu. (TL den dolara çevirirseniz 5-10 tl daha ucuza geliyor) Satın alma sayfasına geçince vergilerle birlikte toplam maliyeti 75.47$'a geldi. Ürünün siparişini 7 şubat(2022) sabahında verdim. 10 şubatta sevk edildi ve 17 şubatta elime ulaştı. (İstanbul) Elime ulaşırken kargodan ayrıca açma ücreti falan istemedi sonuçta tam olarak 75.47$ olan maliyetini korumuş oldu.

İçindekilere gelince paket açma videosu izlediyseniz eğer oradaki filtreler yok. eskiden gönderiyorlarmış ancak artık göndermiyorlar. Paketi gayet iyi şekilde paketlemişler yolda kırılma falan olabileceğini düşünmüyorum. Son olarak önceden elimde karcher'in orjinal foam'ı vardı, aralarındaki fark net olarak büyük bir uçurum.

Fiyatına değer mi derseniz, hobi olduğu için çok tatmin etti ancak sadece arabayı yıkamak için alacaksanız ve araç yıkamak sizin için bir uğraşsa , çok gerekli bir parça değil, daha ucuzunu alabilirsiniz. Ancak ben olsam, ben yine bunu alırım çünkü hem ben araç yıkamaktan zevk alıyorum benim için bir hobi hem de çok kaliteli ve iyi bir ürün.

ekleme,
mirafiori
''Hayırlı olsun, keşke Mjjc ye satın alırken ürün bedelini daha düşük göstemelerini söyleseydiniz, daha az vergi öderdiniz. Bana inceleme için ürün gönderdiler. 30 dolar olarak göstermişler ürünü, 94 tl vergi ödedim. 150 tl ye kadar daha ucuza gelebilir yeni alacak arkadaşlara.. ''

Son düzenleme:

Saban46

Usta Detaycı
Üye
İl
Kahramanmaraş
Merhabalar Arkadaşlar,
Forumda zamanında araştırdım, hızlı soru cevaba da yazdım ancak bir sonuç alamadım.

Öncelikle ürünü aliexpress'teki mjjc sayfasından aldım. Ürünün fiyatı 59$ görünüyordu. (TL den dolara çevirirseniz 5-10 tl daha ucuza geliyor) Satın alma sayfasına geçince vergilerle birlikte toplam maliyeti 75.47$'a geldi. Ürünün siparişini 7 şubat(2022) sabahında verdim. 10 şubatta sevk edildi ve 17 şubatta elime ulaştı. (İstanbul) Elime ulaşırken kargodan ayrıca açma ücreti falan istemedi sonuçta tam olarak 75.47$ olan maliyetini korumuş oldu.

İçindekilere gelince paket açma videosu izlediyseniz eğer oradaki filtreler yok. eskiden gönderiyorlarmış ancak artık göndermiyorlar. Paketi gayet iyi şekilde paketlemişler yolda kırılma falan olabileceğini düşünmüyorum. Son olarak önceden elimde karcher'in orjinal foam'ı vardı, aralarındaki fark net olarak büyük bir uçurum.

Fiyatına değer mi derseniz, hobi olduğu için çok tatmin etti ancak sadece arabayı yıkamak için alacaksanız ve araç yıkamak sizin için bir uğraşsa , çok gerekli bir parça değil, daha ucuzunu alabilirsiniz. Ancak ben olsam, ben yine bunu alırım çünkü hem ben araç yıkamaktan zevk alıyorum benim için bir hobi hem de çok kaliteli ve iyi bir ürün.
Hayırlı olsun hocam :)

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Zevkin pahalısı olmaz:) Sonuçta 1 kova suyla da araba yıkayanlar var, bizim gibi her bölgenin ürününü ve bezini ayrı ayrı kullanan insanlarda var. Fl çok güzel bir olay bence de, hayırlı olsun, iyi günlerde kullanın:gulumsemex:

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hayırlı olsun, keşke Mjjc ye satın alırken ürün bedelini daha düşük göstemelerini söyleseydiniz, daha az vergi öderdiniz. Bana inceleme için ürün gönderdiler. 30 dolar olarak göstermişler ürünü, 94 tl vergi ödedim. 150 tl ye kadar daha ucuza gelebilir yeni alacak arkadaşlara..

photih

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
istanbul
Hayırlı olsun, keşke Mjjc ye satın alırken ürün bedelini daha düşük göstemelerini söyleseydiniz, daha az vergi öderdiniz. Bana inceleme için ürün gönderdiler. 30 dolar olarak göstermişler ürünü, 94 tl vergi ödedim. 150 tl ye kadar daha ucuza gelebilir yeni alacak arkadaşlara..
işte tam olarak bunun için araştırma yaptım ama forumda bulamadım. başlığa ekliyorum hemen

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Vergi dahil satın aldığı için herhangi bir düşük gösterme durumu olmuyor(aras kargo ile teslim), size gift olarak veya ücretsiz gönderildiği için ptt kargo ile göndermişlerdir ve vergi ödemişsiniz. Vergi dahil olmayan mağazadan satın alma yaptığınızda dediğiniz durum geçerli, satıcıya söyleyip 2-3 dolar yazdırıyorlar genelde.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Vergi dahil satın aldığı için herhangi bir düşük gösterme durumu olmuyor(aras kargo ile teslim), size gift olarak veya ücretsiz gönderildiği için ptt kargo ile göndermişlerdir ve vergi ödemişsiniz. Vergi dahil olmayan mağazadan satın alma yaptığınızda dediğiniz durum geçerli, satıcıya söyleyip 2-3 dolar yazdırıyorlar genelde.
Hocam selamlar o 2/3 Dolar işi her zaman olmuyor malesef gecen sene Makina aldim vergisi dusuk olsun diye 50 Dolar yazdirdim Gümrükten 'Degeri Tespit Edilemeyen ürün'oldugu icin belge talep ettiler Yani Aliexpress üzerinden Satin aldiginiz odeme sayfasi resmi ve Kredi karti Ekstre bilgisini istediler :) Sonuç olarak Cihaz gumrukten gecmedi tekrar gonderdiler Çin e

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Vergi ödemeden alınan ürünlerde, ülkeye girdikten sonra Ptt ile teslim oluyor. Mjjc nin kendi sitesinden alırsanız vergiyi burda ödersiniz. Onlara düşük fiyatlı göstermelerini rica edersiniz, yardımcı oluyorlar.

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Hocam selamlar o 2/3 Dolar işi her zaman olmuyor malesef gecen sene Makina aldim vergisi dusuk olsun diye 50 Dolar yazdirdim Gümrükten 'Degeri Tespit Edilemeyen ürün'oldugu icin belge talep ettiler Yani Aliexpress üzerinden Satin aldiginiz odeme sayfasi resmi ve Kredi karti Ekstre bilgisini istediler :) Sonuç olarak Cihaz gumrukten gecmedi tekrar gonderdiler Çin e
Aynen öyle sefa hocam, hatta adetli ürün alırsanız gümrüğe çağırıyorlar ben gibi:gulumsemex: Benim anlatmak istediğim aliexpress üzerinden mjjc den ürün alırsanız vergiyi düşük göstermek gibi bir durum olmadığı.

eddy35

Amatör Detaycı
Üye
İl
izmir
Vergi ödemeden alınan ürünlerde, ülkeye girdikten sonra Ptt ile teslim oluyor. Mjjc nin kendi sitesinden alırsanız vergiyi burda ödersiniz. Onlara düşük fiyatlı göstermelerini rica edersiniz, yardımcı oluyorlar.
Evet bende onu söylüyorum ancak fark şu, konu sahibi aliexpress üzerinden mjjc den almış ve bu mağaza vergi dahil satış yapar, düşük yazdırsaydınız demenizin bu mağaza üzerinde faydası yok.

forzaGilles

Usta Detaycı
Üye
İl
Istanbul
Merhabalar Arkadaşlar,

ekleme,
mirafiori
''Hayırlı olsun, keşke Mjjc ye satın alırken ürün bedelini daha düşük göstemelerini söyleseydiniz, daha az vergi öderdiniz. Bana inceleme için ürün gönderdiler. 30 dolar olarak göstermişler ürünü, 94 tl vergi ödedim. 150 tl ye kadar daha ucuza gelebilir yeni alacak arkadaşlara.. ''
Hayırlı olsun., güzel günlerde kullanın :)..,

İlerde alacak diğer arkadaşlar için bilgi amaçlı yazıyorum; MJJC Foam Cannon S (mavi-beyaz) modeli ile Foam Cannon Pro modelinin köpük yapma başarısı/performansı bire bir tamamen aynıdır., Cannon S modeli 10$ daha ucuzdur.,

Pro modelinin farkı; şişenin ağız kısmı “daha geniş” tasarlanmış olması neticesinde şampuan ve su koyarken kolaylık sağlar., sıvıyı emen borunun ucundaki (ağırlık yapan bilya) sayesinde sıvı bitmeye yakın foam lance ‘i baş aşşağı çevirirseniz bile şampuanı dibine kadar kullanır. Ve şişenin taban kısmı geniş olduğu için işiniz bitince tezgaz üstüne koyduğunuz zaman devrilme yapmaz., Başka bir fark yoktur,

Önemli olan köpük performansı olduğu için Cannon S alarak 10$ daha az ödemek daha mantıklı bir tercih,

Sebebi ise;
Cannon Pro modeline 75,47$ güncel kura göre (1.067 tl.) vereceğinize, onun yerine Foam Lance ‘lerin Mercedes ‘i olarak kabul gören AutoBrite Foam Lance (PA üretimi İtalyan malı) aldığınızda MJJC ‘den daha uyguna geliyor (fiyat: 965 tl. vergiler/kargo masrafı herşey dahil)

MJJC zaman içinde ürünlerini oldukça geliştirdi., Bundan 7-8 sene önceki ilk modeli ile şuan ki modelleri arasında dağlar kadar fark var, yeni modellerde ciddi iyileştirmeler yaptılar., Ürettikleri foam lance ‘ler (S ve Pro modeliyle) neredeyse en tepedeki markalara kafa tutabilecek seviyeye geldiler., Ancak geçen seneye göre ürünlere zam yaptıklarını görüyorum, 6 ay önce Cannon S modeli için 29$ +vergi/kargo toplamda 40,93$ ödemiştim., Pro modeli ise o zamanlar 49$ +vergi/kargo satılıyordu., ve hangi modelini alırsanız alın kutunun içinden 2 adet yedek metal filtre çıkıyordu (artık çıkmıyor).,

Uzun yıllardır biz detay severler için tam bir fiyat/performans ürünü olarak kabul gören MJJC (S ve Pro modeli) bana göre artık (yeni alacaklar arkadaşlar için) fiyat avantajını yitirmiş durumda olduğunu düşünüyorum.,

Foam Cannon Classic modeli (kırmızı renkli) olan F/P olarak hala değerlendirilebilir. S modeli de bir nebze alınabilir durumda diyebiliriz, ancak (Pro modeli) yerine AutoBrite Foam Lance almak şuan için çok daha mantıklı olacaktır(yurt dışından).