Ögeday Irkım Koçlar - Üsküdar

ogedaykoclar

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar selam ben Ögeday,

19.04.1991 İstanbul/Üsküdar doğumluyum ve Bilgisayar Mühendisiyim.

Yeni aldığım Honda Civic Executive + aracımla aranızdayım...saygılarımla.

*Yeni arabam için yeni bir detail seti yapacağım önerilere açığım :)

Yıkamaları bazı zamanlar kendim diğer kalan zamanlarda ise kaliteli yıkamacılarda(Sonax ve Meg gibi) yaptırmak niyetindeyim...Sahip olduğum detail set ve ekipmanlar;
* Bosch GHP 5-75 X basınçlı yıkama makinası.
* Divortex Ph nötr şampuan
* AUTO HDM Kuzu postu yıkama eldiveni
* AUTOGLYM SRP + EGP ve Rapid Aqua Wax.
* Menzerna 1-1000 + 2-2500 ve 3-3800 seti.
* Meguiars Plastx.
*
Chemical Guys VRP.

Son düzenleme:

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Hoşgeldiniz aracınızı güle güle kullanın. Öncelikle güzel bir köpük pompası(kwazar/alta) sonrasında ön yıkama şampuanı, pH nötr şampuan, yıkama eldiveni, kurulama havlusu alarak başlayabilirsiniz bunlar temel ekipmanlar. Sonrasında koruma olarak ister katı wax, ister hızlı cila isterseniz seramik kaplama gibi korumalara yönelebilirsiniz. Tecrübeli forum üyelerimiz de detayları aktarırlar. Tekrardan hayırlı olsun hoşgeldiniz

umrdmr

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hoşgeldiniz. Keyifli forumlar. Aracınız hayırlı olsun.

Benzinlikte mi yıkama yapacaksınız yoksa yeriniz var ve yıkama makinesi mi düşünüyorsunuz ? Bir de herhangi bir yıkama ürününüz var mı, bunları detaylı yazarsanız güzel tavsiyeler gelecektir.

ogedaykoclar

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bilgilerimi yukarıda güncelledim arkadaşlar :)

Almayı düşündüğüm ürünler Soft99 Kiwami Extreme Gloss WAX ve BSD ya da Gyeon Wet Coat bu konuda kararsızım :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Bilgilerimi yukarıda güncelledim arkadaşlar :)

Almayı düşündüğüm ürünler Soft99 Kiwami Extreme Gloss WAX ve BSD ya da Gyeon Wet Coat bu konuda kararsızım :)
forumda bir üye kiwami satıyordu. wet coat benim en sevdiğim ürünlerden biri. ikisini de alıp wet coatı destek amaçlı kullanabilirsiniz. :)

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
şampuan valet pro concentrated öneririm. divortex washberry de kötü şampuan değil ama valet concentrated daha iyi denilebilir. hatta imkan varsa autobrite purple velvet. srp ve egp de fena ürünler değil isterseniz onlar bitmeden almayın. bu detay işi çok büyük çukur :D

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hoşgeldiniz, keyifli forumlar. Kaliteli yıkamacılardan kastınız nedir bilemem ama bence aracınızı kendiniz yıkayın.:) Ben gerçek manada detay işi yapan yerler dışında doğru yıkama yapan yer çok görmedim. Çevrenizdeki butik yerlere baksanız bu konuda daha verimli olur.

Son düzenleme:

MagicofOz

Usta Detaycı
Üye
İl
Samsun
Hoşgeldiniz, keyifli forumlar. Kaliteli yıkamacılardan kastınız nedir bilemem ama bence aracınızı kendiniz yıkayın.:) Ben gerçek manada detay işi yapan yerler dışında doğru yıkama yer çok görmedim. Çevrenizdeki butik yerlere baksanız bu konuda daha verimli olur.
Kaldı ki en baba tabelalı şekilli şukullu dükkanlar bile, köpüğü vurduktan sonra tek eldivenle arabanın her yerini geziyor

architect_baki

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba aracınız hayırlı olsun. Avantajınız var gri renkk.. kiri asla belli etmez. Gidip aracı dışarıda marka adı altında çizdirip bir detaycı olarak kafaya takmak yerine; 2 haftada bir yıkamak yerine 1-2 ayda bir yıkayın çok daha güvenli olur. İnsan ayda 2-3 saat aracına vakit ayırsa cok birşey kaybetmez.

sıfır araç için pasta setiyle masrafa baslamaktan ise öncelik yıkama ve koruma ekipmanlarına ağırlık verin. Birde bütçeye yüklenince yorar ve bıktırır. Gerisini de cebiniz el verdikçe yaparsınız.