Önce köpük mü yoksa su mu?

xawia

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
kayseri
Arkadaşlar merhaba ben normalde yıkama yaparken önden bir su tutuyordum ama bugün denk geldiğim bir videoda enteresan bir sonuç ortaya çıkmış önce su vurulup sonra köpük atılan kısım ve direkt kirin üzerine köpük atılan kısım olarak test ediyor arkadaş ve sonuç olarak su atılan kısım daha kirli çıkıyor. Yorumlarda da suyun araya perde yaptığını ve bundan dolayı yüzey aktif maddenin iyi çalışamadığını söylemişler sizce bu durum ne kadar doğru? Ve siz yıkama yaparken ne yapıyorsunuz?
İlgili video:

Cilacı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araç kuruyken ön yıkama köpüğü atıp bekliyorum daha iyi tutunuyor yüzeye bu nedenle daha iyi kir söküyor benim tecrübe ettiğim bu şekilde oldu hep , , ,araç hafif tozluysa ve temizse zaten korumada olduğu için araç üzerinde yaz aylarında özellikle suyla yüzeyden tozu alıp çift kova yapıyorum

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Her zaman önce köpük/ön yıkama spreyi atarım, su tutup, üzerine atıldığı zaman, ıslak zemin sebebi ile sıvı tutunmıyor ve akıp gidiyor, buda daha kötü bir ön yıkama performansı demek..
Tabiki önce köpük :)

Fatih37

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bende bu yöntemleri uyguluyorum.

Kirli kuru yüzeye prewash (ön yıkama) basınçlı püskürtme pompası + basınçlı su yıkama + foam lance köpük + basınçlı su yıkama + temaslı yıkama + basınçlı su yıkama + kurulama

Videomda var izleyebilirsin

Dorukkutluay

Firma Yetkilisi
Üye
İl
İstanbul
Arkadaşlar merhaba ben normalde yıkama yaparken önden bir su tutuyordum ama bugün denk geldiğim bir videoda enteresan bir sonuç ortaya çıkmış önce su vurulup sonra köpük atılan kısım ve direkt kirin üzerine köpük atılan kısım olarak test ediyor arkadaş ve sonuç olarak su atılan kısım daha kirli çıkıyor. Yorumlarda da suyun araya perde yaptığını ve bundan dolayı yüzey aktif maddenin iyi çalışamadığını söylemişler sizce bu durum ne kadar doğru? Ve siz yıkama yaparken ne yapıyorsunuz?
İlgili video:
Bilgi doğru.

Biraz açmak gerekirse suyun perde yapması, yüzey aktif maddenin (sabun, çözücü, vb) yüzeye tutunamaması ve kirleri çözememesi sebebiyle ürün maalesef verimli kullanılamıyor.

Ancak prewashların kuru köpük formundan ziyade biraz daha sıvı atılması kirlere işlemesi, çözmesi ve akıtması açısından daha anlamlı olacaktır. Şampuan köpük formunda yüzeye atıldıktan sonra bir süre asılı kalması ve kirlerle birlikte çözülerek aşağı inmesi, kirleri akıtması gerekir. Çok köpük/kuru köpük kirleri çözemeyecek, fazla sıvı köpük ise kirlerin çözülmesini sağlayamadan yüzeyden akıp gidecektir. Burada genel bir seyreltme oranı vermek doğru değil. Kullandığınız suyun metal oranı, kirliliği, saflığı yüzey aktiflerin köpürme performansını değiştirecektir. Bu sebeple deneme yanılma yöntemi ile en doğru oranı belirlemenizi tavsiye ederim.

Bir de genel ve yanlış bir kanı var, ne kadar çoğalacağı ile ilgili. Naçizane tavsiyem üründe tavsiye edilen min oranla başlamanız ve kirlilik durumu/ürün performansı ile gerekiyorsa daha fazla seyreltmeniz yönünde olacaktır.

Ürün denemelerimizde doğru seyreltme oranı ile yapılan köpük atım işlemi sırasında şirket aracımız lodgyde mak 250ml karışım kullandığımızı defalarca tecrübe ettik. 2 kez köpükleme yapılan bir detaylı yıkamada toplam 500ml, yani 1:5 seyreltme ile toplamda 84gr ürün kullanıldığını belirtmeliyim. Köpük yapıcının performansı köpüğün atılma hızı, vb elbette etkileyecektir.

18 Ocak 2023 kurlarına göre PW baz alındığında 2 köpüklemenin, şampuan maliyeti 12,25kuruş
ilk kat PW (6,106TL) ikinci kat CS (8,0052TL) ile yapılırsa toplam şampuan maliyeti yaklaşık 14,25 TL olacaktır.
Bir de sonrasında 1:30 wet coat (900ml ambalaj fiyatına göre 500ml karışım maliyeti 7,10TL) uygulanırsa toplam maliyet 21,35TL olacaktır.

ErkanBener

Amatör Detaycı
Üye
İl
Gaziantep
Hocam ozellikle her konuda her uygulamada herkez ön yikamadan bahsetmis nasilkullanilacagi galiba sizin gozden kacmis

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Önce su kullanmanız köpüğün yüzeye tutunmasını engelleyecektir. Eğer pre wash kullanma niyetiniz varsa önce pre wash sonra köpük sonra tazyikli su sıralamasını kullanmanız yıkamanızdan sağlayacağınız verimi arttıracaktır.

GirayGirgin

Usta Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
pre-wash'ların iyice yaygınlaşması ve daha verimli hale getirilmesi ile bel altı bölgesine pre-wash ardından foam sıkıp bekliyorum ardından duruluyorum gözle görülür derecede yüzey temizleniyor ardından çift kova ile sonlardırıyorum.

Seymen

Çaylak Detaycı
Üye
İlgili video:
İlgiç gerçekten, bu kadar farketmesini beklemezdim