Herkese merhabalar,
Önceden yaptığım jant seramiği ve yağmur kaydırıcı-cam koruyucu uygulamamı hazırlık aşamalarıyla birlikte paylaştıktan sonra bugün yaptığım yıkamaya geçeceğim.
Jant seramik ve cam hazırlığı
temiz sayılabilecek jantlara valet pro ansf ve ceviz karışımını uyguluyorum
Koch chemie Felgenblitz demir tozu sökücü içerikli jant temizleyici sıkıyorum
Epoksi uç kullanarak jant arkalarının demir tozu sökücü ile iyice temas etmesini sağlıyorum
Ürün beklerken arabaya ön yıkama yapıyorum. Yine ceviz ve ansf karışımı
Bol suyla duruladıktan sonra camlara kil işlemine geçiyorum. Bu arada camlara da demir tozu yapıldı.
Kil kaydırıcı sulandırılmış af finale içerisine biraz nanolex pure şampuan.
Jantlara yakın zamanda kil yapılmıştı, o yüzden gerek görmedim.
Yağmur kaydırıcı uygulaması için önce cama temizleyici pasta yapıyorum. Gtechniq G4 tercih ettim.
Pasta kalıntılarından kurtulmak için Nanolex Ex yüzey temizleyici ile siliyorum
Ardından saf İzopropil alkol ile geçiyorum
Yağmur kaydırıcı olarak gtechniq g1 uygulayacağım. 3 kat uyguluyorum, her kat arasında 5 dakika bekleyip %100 pamuk bir bezle siliyorum.
5 dakika sonra donmaya başlıyor, görüntü bu şekilde olunca diğer kata geçilebilir
Kalıntıları g2 kalıntı temizleyici ve arkasından ipa ile silerek işlemi tamamlıyorum
Jant Seramik
Isı dayanıklı özel bir ürün tercih etmedim. Elimde Tac system Quartz Shine vardı onu kullandım. Çok yakında polisaj ve yeni bir koruma yapıcam o zaman jantlara da ısı dayanıklı bir seramik tercih edeceğim, çok detaylı konusu gelecek. Şimdilik bununla idare edelim
Nanolex Ex yüzey temizliği
Seramiğe geçiyorum. Ürün Tac system Quartz Shine
Uygulama bitti. Yıkamaya geçiyorum. Final fotoğrafları konunun sonunda olacak.
Yıkama
Tarih:07.12.2019
Kirliler
Jantların ön yıkamasından başlıyorum. Ceviz 1:3
Üzerine Koch Chemie felgenblitz
Ürün beklerken arabanın ön yıkamasını yapıyorum. Valet Pro Ansf (1:20) içerisine 50-100ml kadar ceviz kattım.

Önceden yaptığım jant seramiği ve yağmur kaydırıcı-cam koruyucu uygulamamı hazırlık aşamalarıyla birlikte paylaştıktan sonra bugün yaptığım yıkamaya geçeceğim.
Jant seramik ve cam hazırlığı
temiz sayılabilecek jantlara valet pro ansf ve ceviz karışımını uyguluyorum
Koch chemie Felgenblitz demir tozu sökücü içerikli jant temizleyici sıkıyorum
Epoksi uç kullanarak jant arkalarının demir tozu sökücü ile iyice temas etmesini sağlıyorum
Ürün beklerken arabaya ön yıkama yapıyorum. Yine ceviz ve ansf karışımı
Bol suyla duruladıktan sonra camlara kil işlemine geçiyorum. Bu arada camlara da demir tozu yapıldı.
Kil kaydırıcı sulandırılmış af finale içerisine biraz nanolex pure şampuan.
Jantlara yakın zamanda kil yapılmıştı, o yüzden gerek görmedim.
Yağmur kaydırıcı uygulaması için önce cama temizleyici pasta yapıyorum. Gtechniq G4 tercih ettim.
Pasta kalıntılarından kurtulmak için Nanolex Ex yüzey temizleyici ile siliyorum
Ardından saf İzopropil alkol ile geçiyorum
Yağmur kaydırıcı olarak gtechniq g1 uygulayacağım. 3 kat uyguluyorum, her kat arasında 5 dakika bekleyip %100 pamuk bir bezle siliyorum.
5 dakika sonra donmaya başlıyor, görüntü bu şekilde olunca diğer kata geçilebilir
Kalıntıları g2 kalıntı temizleyici ve arkasından ipa ile silerek işlemi tamamlıyorum
Jant Seramik
Isı dayanıklı özel bir ürün tercih etmedim. Elimde Tac system Quartz Shine vardı onu kullandım. Çok yakında polisaj ve yeni bir koruma yapıcam o zaman jantlara da ısı dayanıklı bir seramik tercih edeceğim, çok detaylı konusu gelecek. Şimdilik bununla idare edelim
Nanolex Ex yüzey temizliği
Seramiğe geçiyorum. Ürün Tac system Quartz Shine
Uygulama bitti. Yıkamaya geçiyorum. Final fotoğrafları konunun sonunda olacak.
Yıkama
Tarih:07.12.2019
Kirliler
Jantların ön yıkamasından başlıyorum. Ceviz 1:3
Üzerine Koch Chemie felgenblitz
Ürün beklerken arabanın ön yıkamasını yapıyorum. Valet Pro Ansf (1:20) içerisine 50-100ml kadar ceviz kattım.

Son düzenleme: