Opel Astra F Hatchback Automatic

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Evet arkadaşlar. Neredeyse 5 yıldır benimle olan aracımı sizlere tanıtayım. Astra F Hb Automatic 1997 model X16XEL motorlu 4 ileri tork konvertörlü otomatik şanzımanlı bir araç. Aklınıza gelebilecek her şeyi sıfırladım. :) Kalan işlemlerini yazayım. Sonrasında sizi fotoğraflarla başbaşa bırakayım.
Mekanik eksikleri: Şanzıman contaları ve yağı keyfi olarak değiştirilebilir. Son susturucu değiştirilebilir. Bir de alt yıkama yapılırsa iyi olur.
Kozmetik eksikleri: Kampanalar ve kaliperler boyanacak. Bir de güzel zımpara ve polisaj işlemi yapılabilir.
İnterior eksikleri: Koltuk ileri geri ayarı yapan plastikler değiştirilebilir. Koltuklara ve taban halısına güzel bir temizlik gerekiyor. Müzik sistemine bir el atmam gerekiyor. Bir de ön 2 kapıyı söküp kapı naylonlarını değiştireceğim. :)
Fotoğraflara geçelim.
Aracı aldıktan sonra güzel bir yıkama yapmıştım. Üzerinde sadece hızlı cila vardı.

Güncelleme tarihi: 20/03/2020

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Sonrasında yaptığım işlemler şöyle oldu. Aracı takozların üzerine aldım. Komşular kaza yaptık, zabıta ise aracı parçalamaya başladık diye ziyarete gelse de durum öyle değildi.
Aracın kampanaları daha önceden yeşile boyamışlar. Ben de Akçalı 306 gri renge boyamıştım. Ancak sanırım altını güzel hazırlayamadım ve kampanaları tornaya gönderince biraz da boyası çıktı.Sonrasında hızlı bir şekilde boyası kötüleşti. Bir fırsatta tekrar söküp boyayacağım.
Önce güzelce davlumbazları detaylı bir şekilde yıkadım. Tel fırça ile yüzeyi temizleyip zımpara sonrası 3 kat boya üzerine de vernik attım. Çok hoş ve oem bir rengi vardı. Paçalıkları da monte etmiştim. Ama bu tampona uyumlu olmadığını farkedip bayağı bir uğraştan sonra orjinal ve uyumlu olanları temin ettim.

Güncelleme tarihi: 21/03/2020

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Tabi bu arada naz da yapmadı değil. Havalar soğuk giderken bir anda kalorifer rezitansı istifa etti. :) Kendim internetten bakarak parça sipariş ettim ve değiştirdim. :) İstifa eden parçamızın fotoğrafını da paylaşalım.

Güncelleme tarihi: 24/03/2020

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Eski rezistansı da kurtarabilirmişim aslında. Ama bu tür elektrikli parçaları çok tamir etme taraftarı değilim. Parça fiyatları da çok ucuz olmayınca direk değişim yapıp diğer parçayı restore edip kendime yedek yapıyorum. Dremel bu konuda vazgeçilmez ekipmanlarım arasında yer alıyor.

Güncelleme tarihi: 25/03/2020

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Elinize sağlık, güzel bir çalışma ve paylaşım oldu. Emek olan her şey çok güzeldir. Lakin bu araçta emek çok , :) .

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Tabi söküp takarken gözümüze çarpan yerleri güzelce temizledik. Aracın bu kısmını bir kez temizledim. Sonrasında ise asla böyle bir kirlenme olmadı. Sanırım önceki sahipleri ağaç altı yerlere çok bırakıyordu.

Güncelleme tarihi: 25/03/2020

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Elinize sağlık, güzel bir çalışma ve paylaşım oldu. Emek olan her şey çok güzeldir. Lakin bu araçta emek çok , :) .
Evet hocam daha devamı gelecek. :) Bu araç kendime olan özgüvenimi ortaya çıkarmamda çok rol oynadı. Bende yeri çok ayrıdır. Devamı geliyor. Çekirdekleri hazırlayın. :)

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Tabi aracın orjinalliği güzel durumdaydı. Trimleri yerli yerindeydi. Sadece kalorifer ızgarasının biri yoktu. Onu da ben temin ettim. Koltuk ayar mekanizması plastiklerini almıştım ama takarken biri elimde parçalandı. Kuzenle birlikte güzel bir 3 boyutlu yazıcı ürünü yapacağız. Kullanma kılavuzu, avadanlıkları, orjinal teybi ve teyp kodu dahi duruyor. :)

Güncelleme tarihi: 30/03/2020

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Araca da henüz boya koruma yapmadığım için yıkamacıya veriyordum. Çizebildikleri kadar çizsinler. Benim de kafam rahat oluyordu. :) Ama detay aşkı bitmiyor. İlla ki kendi elimiz değecek. Yıkamacıya verdiğim bir günün ardından çektiğim fotoğrafları paylaşayım.

Güncelleme tarihi: 31/03/2020

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Sonrasında döşemeci arkadaşımızın yanına uğradık. Dikilmiş kötü kılıftan kurtulduk. Üzerinden geçen 4 yıla rağmen hala taş gibi duruyor. Airbag orjinal çıkınca tabi yine tebessüm ettik. :)

Güncelleme tarihi: 02/04/2020

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Ha bir de elim biraz ağırdır. İşi ya tam yaparım ya da hiç yapmam. Kampanaları ve kaliperleri boyadık dedim ya. Bunları ikiye böldüm. :D Aradaki zaman farkını da siz tahmin edersiniz. :) Yeşik kaliper nedir yahu? Gözlerimi kanatan kaliperlerden kurtulmuştum. Yine aynı sıralamayla devam ettik. Fırça, zımpara ve boya...

Güncelleme tarihi: 16/04/2020

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Hanım da telefon alınca ilk kez güzel fotoğraf çeken bir telefonum olmuştu. İlk fotoğrafımız ne oldu? Tabi ki Opel. :) Bir de amber rengi ayak aydınlatma yapmıştım. Onun işlemlerini çekmemişim sanırım. :) Kesme biçme yoktu. Soketli ve bolt-on bir sistem yapmıştım. Sonrasında söktüm. İlk fırsatta tekrar yapacağım. (Hararete iyi bakmanızı öneririm. İlerleyen zamanlarda bununla ilgili de konuşacağız.)

Güncelleme tarihi: 29/04/2020

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Oldum olası cam filmlerine hiç ısınamadım. Akşam geri geliyorum camı aç. Selam vereceksin camı aç. Hiç değilse ön 2 kapı biraz daha soft cam filmi yapılmalı diye düşünüyorum.
Tabi oem seviyoruz. Hemen söktük. :) Filmler hiç uğraştırmadan söküldü. Fitilleri de elden geçirdik. Bir de ilave fren lambamız vardı söksek mi diye düşündük.

Güncelleme tarihi: 01/05/2020

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Şimdi hayatımda dönüm noktası yaratan ustamla yaptığımız ilk çalışmaya bakalım. 15 mart 2024 tarihinde vefat etti. O gün bugündür artık mekanik anlamda işlerimin daha zor olduğunun farkındayım. Detaylı bir bakıma girmiştik. Yağ ve filtrelerin tümü değişti. Diskler, balatalar, fren merkezleri ve en önemlisi yanıp sönen S ışığını yabancı kaynaklardan bakarak çözdük. Sonunda ustamla kendimize 2 bira da ısmarlamayı ihmal etmedik tabi. :)

Güncelleme tarihi: 29/10/2020

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Patlayan stop lambasını değiştireceğiz. Yanında yine temizlik yapıyoruz. :) Söktüğümüz yerlerde görünen bütün kısımları temizleyip öyle toplarım. Hatta bundan alakası olmayan motor bile nasibini almış.

Güncelleme tarihi: 01/03/2024