Opel Astra F Hatchback Automatic

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Arıza yapar sökeriz, kirlenir sökeriz... Bu detay hastalığı çok kötü bir durum arkadaşlar. :) Cam suyu deposu da bundan nasibini aldı. Kireçli ve filtresi tıkanmış bir depoyu kurtardık. İçini yıkamak biraz uğraştırsa da sonuç yeterli...

Güncelleme tarihi: 30/05/2021

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Düzen takıntısı ve detay takıntısı birleşince her deliğe bir parmak attım. Bu tesisatı hazırlayan arkadaşa çok selamlarımı iletiyorum. Amfi kablolarını tek tek ayırıp pabuç ve makaron yaptım. İlerleyen zamanda neler yaptığımı da göreceksiniz zaten...

Güncelleme tarihi: 09/06/2021

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Sonra kafama takılan amfi böyleyse bu tesisatın gerisi nasıldır sorusu oldu... Teybe de bir el atayım dedim. Makarna severiz tabi ama bu kadar dağınık olmasa daha iyi olur. Su alan çamurluk antenini bulana kadar göbeğim çatlamıştı. Ama sonunda bulup yaptım. Çok zor sökülüyor. Araç Gls paket. Elektrikli anten için altyapı hazır. Ama benim anten manueldi. Yine manuel tercih ettim. Hatta hızımı alamayıp cam suyu fıskiylerini bile değiştirdim. :)

Güncelleme tarihi: 16/06/2021

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Arabayı çoğu zaman hanım kullanıyor. Pandizot ipi kopunca heyecanlanmış. :) Kopsun bize iş çıkar. Severiz. :) Tekrar tekrar yıkadık ve bindik. :) Havalar ısınınca içi çok sıcak oluyor diye Almancılar gibi örtüyorum.

Güncelleme tarihi: 26/06/2021 (Devam edecek!)

Deniz_86

Amatör Detaycı
Üye
İl
Ankara
Hocam maşallahınız var elinizden her iş geliyor, aracınıza çok güzel bakmışsınız. Kazasız belasız kullanın inşallah.

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Tamponlarda bir problem gözledim. Kimse düzgün boyamıyor. Girintili ve çıkıntılı yerlerinden hep atmaya başlamıştı. 1-2 de sürtme izi vardı. Bu zamana kadar sadece 1 kez araba boyatmıştım. Çekiniyordum da tabi boya işleri için. :) (Başımıza geleceklerden habersiz işleniyoruz.)

Güncelleme tarihi: 02/08/2021

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Ön ve arka tamponu söktürdük. Park sensörünü takmak için tamponun iç plastiğini doğramışlar. Tekrar plastik kaynak yaptırdım. Arabayı söktükçe orjinalliği mutlu etti. Tamponlarına varıncaya kadar orjinal. :) Çamurluk ağzındaki kabaran kısımda kesilerek yenisi yapıldı. :)

Güncelleme tarihi: 21/09/2021

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Sonra ne yaptım biliyor musunuz? Amfi, subwoofer ve o kablo kalabalığını tek tek söktüm. Midleri direk teypten besleme yaptım. Arkalarda da 10 veya 13 inç hoparlör var. Teyp hepsine fazlası ile yetiyor. Bolt on kitleri eskiden beri çok severim. Pioneer teyp için bir kit yaptım. Aracın orjinal soketi üzerinde. :) Direk soketi takıp Pioneer bağlıyoruz. Soketi söküp orjinal teybe geçiyoruz. Elektronik bilgim çok iyi değil ama iyi bir araştırmacı olduğumu düşünüyorum. Ve işte o kablo kalabalığından geriye kalanlar...

Güncelleme tarihi: 24/09/2021

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Araç kaportadayken ben de boş durmadım. Can çekişen sislere bir el attım. Metal rengi sprey boya ve kahverengi meges kullanarak bir tamirat yaptım. (Tamiratın kötü yapıldığını sonradan göreceksiniz...)

Güncelleme tarihi: 24/09/2021

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Sonra çok hızlı şekilde aracı toplayıp teslim aldım. :) Bir de fotoğraflarda görüleceği üzere öne kare plaka takmak için ön tamponu komple doldurttum. Plaka montaj braketlerini plastik kaynakla dolgu yapıp tamponları öyle boyadık. Mafia stili ön plakasız olarak bayağı bir süre gezdim.

Güncelleme tarihi: 06/10/2021

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Demiştim ya tüm tesisat çöp olmuş. Ben de söküp attım diye. :) Bunları da tabi street detailing olarak sokaklarda yaptık. Meraklı bakışlar, söktün ama toplayamazsın diyenler vs. kimseye aldırmadan topladım. :) Bu arada gözüme takılan eski kolçak deliklerini de Mitsubishi Canter kamyonun tavan döşemesi klipslerinden yaptım. Tekrar kolçak takmak istediğimde klipsleri söker takarım. :) Merkezi kilit beynini de güzelce sabitledim. (Boşta duruyormuş döşemeyi sökünce aşağı düştü.)

Güncelleme tarihi: 11/10/2021

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Daha önceki postlarda bahsetmiştim. 1 kerede yaptığım bir iş hiç olmuyor. :) Hanım da nöbetli çalışınca haftada 2 gün bana kalıyordu. Merkezi kilit kablolarını tekrar açıp toparladım. Bez bantla döndüm. :) Sonrasında düşüp ses yapan park sensörünü güzel bir montaj bandı ile sabitledim. Bagaj döşemesi ve pandizotu da güzelce temizleyip araca öyle yerleştirdim. Ses yapan ve birbirine temas eden parçalara da keçe uygulaması yaptım. Bagaj lambasının olduğu kısım aşındırmış biraz. Ama artık aşındıramaz. :) (Havalar soğudu tabi akşamları hanım yokken evin içinde detay yaptım.) :D

Güncelleme tarihi: 16/10/2021

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Araç bitti mi? Tabi ki hayır. Her boşlukta aracın yanına inip göz tırmalayan şeyleri düzelttim. Otomobiller için üretilmiş kablo kılıflarını aradım. Tabi burada bulmak mümkün değil. Sonra aklıma şöyle bir fikir geldi. Sıva altı esnek kablo kılıflarını güzelce yarıp kablo kılıfı haline getirdim. (Metresini 1.5 liraya almıştım.) Paçalıklar da kasıntılı duruyordu. Onları da söktüm.

Güncelleme tarihi: 19/10/2021

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Aracın içi sökükken çok uzun süre gezdim. Tahliye tapasının olmadığını farkettim. Bayağı da toz almış içeri... Onlar tek tek temizlendi. Stepne temizlendi parlatıldı. Kaput altında kalan yerleri toparladım. Ve son olarak aracı aldığımdan bu yana eksik olan plastik kablo gizleme parçasını Ordu'dan temin ederek yerine monte ettim. :) Artık kaput altı daha temizdi...Pandizot sağa sola kayıp duruyordu. Ben de böyle bir çözüm ürettim. Polen filtresini her fırsatta değiştiriyorum. Konumu gereği çok kir topluyor ve ıslanıyor.
Kaput keçesi çok kötü durumdaydı ve sarkmıştı. Söktüm attım. Vectra A ile uyuyor mu halâ emin değilim. Belki çok gerekli görürsem biraz tadilatla uydurabilirim.

Güncelleme tarihi: 24/10/2021