Opel Astra F Hatchback Automatic

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Sol ön kapıdan tıkırtılar gelmeye başladı. :) Adamlar crossoverı çift taraflı bantla sabitlemişler. :) Sökmüşken kırık klipsleri ve gözüme çarpan herşeyi değiştirip yeniledim. :) Bu kapı naylonlarını da değiştireceğim arkadaşlar merak etmeyin. :)

Güncelleme tarihi: 04/11/2021

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Aracı yıkamaktan en çok zevk aldığım an bu an olabilir. :) Evin bahçesine malzemeleri indirip bindirmek çok zor olsa da sonucu gayet güzeldi. :) Silahlar zayıf görünse de ben ekipmanlardan çok mutluyum. :) (Yıkama makinesi sonradan istifa etti işten ama o zamana kadar gayet güzel çalışmıştı.) Çift kova yönteminde şampuan kovası temizse ve kurulama bezi kirlenmiyorsa yıkama başarılı olmuştur diyorum. :) Doğru mu sayın detaycı arkadaşlar? (Davlumbazları parlak olmayan bir araç tam olarak temiz sayılmaz...)

Güncelleme tarihi: 09/11/2021

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Bundan sonrası biraz yokuş aşağı. Yan sanayi antenimiz su almış. (Yani öyle tahmin ediyordum.) Ama sanırım kablo grometinin olduğu yerden de bir su geliri olmuş. (Kaporta işlerimi yapan usta Dyson ile show yapmıştı.) Moralimi ilk bozan iş bu olmuştu. Bu işe kadar bütün işlerim yolunda gitti. Araçtan biraz soğutmuştu. Stepne havuzundan 5 litre su çıkardım. :) Sağlık olsun dedik. Bu arada bu fotoğraftaki meşhur parça şanzıman halatı. Numarasını ezbere biliyorum. 90523047. Astra F, Corsa B, Vectra A hepsinde aynı parça var. Sadece kafa kısımları farklı. Bendeki parçayı Corsa'dan sökmüştük. :) Aracın üzerindeki şanzıman halatında çok boşluk vardı. Ustam 2 tane tüp contası ve kopilya ile tamir etmişti. :) (Tekrar Allah rahmet eylesin diyelim.) İlerleyen zamanda şanzıman halatına da yer vereceğiz.

Güncelleme tarihi: 18/12/2021 - 27/12/2021

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Sonra ne mi oldu? Araç silindir kapak contasını zamanla çürütmüş. Yanık değildi. Sadece 100 derecelerde çalışmaya başladı. (Opel sıcak çalışır ekibini zaten dinlemedim.) Ustamla karar verip aracı söktük. Silindir kapak contası çürümüş ve kapağın kenar kısmında küçük bir yeri de çürütmüş. Sanırım antifriz kullanılmadan bir süre araç kullanıldığı için acısı sonradan çıktı. Neyse bir başladık işlemlere. Söktükçe mutlu olduk. :) İlk kez ben sökmüşüm aracı. 25 yaşında bir araç. Pistonları dahi tertemiz. Boşluk vs. yok. Kapakta ne varsa tamir ettik. Lifter sesi vardı. Temizleyip tekrar kullandık. (GM olanları bulmak imkansız gibi bir şey olduğu için temizleme yoluna gittik. Zaten kolay kolay bozulacak bir parça değil.) Bir süre araçtan soğudum. Sadece yıkayıp bindim. Sonra ara ara bakımlarını yapmaya başladım. Tekrar barıştık gibi oldu. :)

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Yaz mevsiminde akşamları kendime uğraş olsun diye parça restore etmeye başladım. Araçta sigara içmediğim için çok fazla küllük kullanmıyorum. Genelde içinde bozuk para falan olur. Gözükmeyen yerde olduğu için görüntüye çok takılmadım. Sağlam ve kemikli olması için sigara külü ve japon yaptım. :)

Güncelleme tarihi: 17/07/2022

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Durur mu Astra F durmaz. :) İstanbul dönüşü birden klima soğutmayı kesti. :) Sibop değiştirdik yok. Gaz bastık yok. Baktık ki kompresörün etrafından bayağı bir kaçak var. Sıfır klima kompresörü aldım. Gm siboplarla birlikte gaz basıldı. :)

Güncelleme tarihi: 19/07/2022

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Bütün ustalarımdan çok memnunum. Ama yine de şu sanayi beni yoruyor. Araç tamirden geldikten sonra sökülüp takılan yerleri kontrol ediyorum. Akıllı vidaya karşı alerjim var... Yerinde olması gereken klipsleri yerine taktım. :)

Güncelleme tarihi: 22/07/2022

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Aracın lastiğine bir çivi girmiş. Söktük baktık. Lastiğin iç kısmına saçma sapan bir yama yapılmış. Lastikler de çok iyi değildi. Hemen 4 tane Kumho lastik aldım. Hamuru gayet güzel. Aracın yol sesini bile azalttı. :)

Güncelleme tarihi: 23/07/2022

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Kaldığımız yerden devam edelim. :) .Aracın klima yapılırken karter koruma sökülüp takıldı. Sanırım bu arada karter korumanın vidalar yalama olmuş. Kılavuz çektik. :) Artık orjinal gibi montajlandı.
Lastikler değişti. Sonrasında direksiyon hafifledi. Hışırtı sesi gitti. En önemlisi aracın yol sesi azaldı. :) Tabi her fırsatta çektiğim fotoğraf makine dairemiz. :) Şanzımanda halâ terlemeler devam ediyor. Geri kalan her türlü problemi giderdim. İlk fırsatta da aracın altını yıkayacağım. :)

Güncelleme tarihi: 26/07/2022

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Sonra ne yaptık? Elimde aracın orjinal teybi vardı. :) Kondisyon olarak gerçekten sıfır gibi. Kıyamadığım için bir tane daha aldım. Mekanik aksamı sanırım biraz bakım istiyor. Kodu vs. her şeyi üzerinde. :) Benim fikrim mekaniği komple iptal edip onun yerine güzel bir bluetooth modül eklemek. 2 yıldır yapamadım orası da ayrı tabi...

Güncelleme tarihi: 28/04/2023

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Bulunduğum yerde yedek parça olarak çok zahmet çekiyorum. Bu yüzden belirlediğim bir kaç online satıcıdan her şeyi temin ediyorum. Hatta tarihe göre sıralayıp haftalık kontrol ediyorum. Stoğa düşen ürünlerden ise hemen çeyize ekleniyor. Dolaşırken 1997 hb tampona uygun olarak paçalık bulunca affetmedim. Bununla birlikte yedek olsun diyerek kapı pimleri ve koltuk kızak mekanizmasının plastiklerini de satın aldım.

Güncelleme tarihi: 04/05/2023

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Sonrası biraz yokuş aşağı demiştik ya. Aslında güzel şeyler yapmışım şimdi fark ediyorum... Aracın yağ değişimi geldi. Ön takım da arada ses yapıyordu. Tabi bir işi ya tam yap ya hiç yapma politikası gereği yine tam yapmak zorunda kaldık.
Yağ ve tüm filtreler, salıncaklar, viraj denge çubuğu burçları, amortisör takozları, amortisör bilyaları ve en önemlisi amortisörleri değiştirmem büyük fark yarattı. (Araca hep Shell yağ kullanıyordum. Bu bakımda da Shell tercih ettik. Sonrasında bir arkadaşım Lm önerdi. İlerleyen zamanda karşılaşacağız. Güncele az kaldı arkadaşlar!)

Güncelleme tarihi: 06/02/2024 (Ustamın aracımla son ilgilenmesiydi. Rahmetle anıyorum. Bana araba konusunda çok şey öğretti.)

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Ustamı kaybettim, bir süre aracın yanına bile inmedim. O kadar etkiledi beni. Ama ustam da olsa ilgisiz bırakmamı istemezdi. :) Severdi aracı da beni de. Ben de başladım araçla tekrar ilgilenmeye. Bir gün hanımdayken hararet 100 civarlarına gelmiş. (98 derecede fan açar 95 derecede kapatır. Eğer o fan çalışmazsa yedek fan 105 derecede açar 98 derecede kapatır.) Neyse hanım hemen kenara çekmiş. Zaten evin önüne de gelmiş. Sular akarken fotoğraf attı. Gidip baktım yedek su deposunun bağlantı yeri eskiydi. Orası kırılmış. Hemen bir depo sipariş ettik. Ertesi gün bahane ile soğutma suyunu da değiştirip motor içini güzelce yıkayıp antifriz de ekleyip toparladım. Artık depo tertemiz ve 6-7 ay kadardır da kirlenmiyor. :)

Güncelleme tarihi: 05/05/2024

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Konuyu biraz fazla uzattım. :) Artık güncele gelelim. Sonra ne yaptık. Hanım otoparktan çıkarken sinyali ve tamponu sürtmüş. Çamurluğun ucu da biraz çizilmiş. Herkes hasarlı bölgeyi yaptırırken ben de detaylıca girdim işlemlere. Kaput, ön tampon, arka tampon, ayna kapakları, tavan ve sağ ön çamurluk boyandı. Tavanda biraz kuş pisliği vardı, kaputta ise boya açılmaya başladı. Boyadan önceki fotoğraflarında da güneş yanığı olan yerden açılmaya başladığı için boyanın altının güzel hazırlanmadığını düşünüyorum. Neyse biraz da boyadan fotoğraf atalım. :) Tabi biz de boş durmadık. Daha önceki postlarda yaptığım sislerin tamirini görmüşsünüzdür. Tamir yaptığım şapkalar iyice çürümüştü. Ben de söküp led denemesi yaptım. Ancak beğenmeyip çıplak bıraktım. Ampüller şapkasız olarak yaşamına devam ediyor. Zaten sadece vizede kullanıyorum. :)

Güncelleme tarihi: 05/05/2024

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Boya sonrası taze fotoğrafları paylaşalım. Boyadan alırken dikkatimden kaçan biraz zımpara hatası var. Ancak çok göze batmıyor. Ben de polisaj yapacağım için çok önemsemedim. Tadımlık bir kaç tane fotoğraf paylaşalım. Devamında daha güzelleri gelecek. :) (2 numaralı fotoğrafı çok beğeniyorum. Paçalık detayını fark ettiyseniz artık tamponumuza tam uyumlu. Çentikleri bile uyuyor.)

Güncelleme tarihi: 16/05/2024

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Tabi sanayi işi biraz farklı. Bir yer yapılırken diğer yere illa ki zarar görüyor. Yine bir polen filtresi değişimi ve motor temizliği yaptığım günden kareler. :) Lastiklerin bakımsızlığını görmezden gelin. :)

Güncelleme tarihi: 19/05/2024