Opel Astra F Hatchback Automatic

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Geldik sondan 2. postumuza. Aracın yağ bakımı gelmişti ve karter contası da artık yavaş yavaş kendini bırakmıştı.Daha fazla beklemeden karter contası değişimi, yağ ve tüm filtrelerin değişimi için yeni ustamızın dükkanına gittik. Karter contasını keşke daha önce değiştirseydim dedim. Önceki sahipleri biraz bakımsız bırakmış sanırım. Motorun altı üstü her yeri artık sıfır oldu. Bir tek şanzıman keçelerimiz değişecek. Başka mekanik eksiğimiz kalmıyor. :) (Yağ olarak LM kullanıyoruz artık!)

Güncelleme tarihi: 30/10/2024

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Mekanik işler hariç çoğu işleri kendim yaptığım için araç artık ağır kire maruz kalmayacaktı. Ben de boyayı makinesiz olarak getirebileceğim en iyi kondisyona getirmeye çalıştım. Öncelikle benzinlik köpüğü ile foşur foşur yıkadım. Sonrasında bir tur detaylıca 3D wash and wax kullanarak yıkadım. Son olarak güzelce kuruladım. Kil+srp+wax uygulaması yaparak boyayı içime sinecek seviyeye ulaştırdım. Daha önce kil yapmamıştım. Gayet güzel temizledi boyayı. Çok kir çıkmadı. Biraz reçine vardı onları aldım. Motor kısmı zaten temizdi. Yıkamadan sonra güzel bir parlatma işlemi uyguladım. Bu arada hızlı cila olarak da Koch Chemie PW kullanıyorum. Artık güncel halimize geldik arkadaşlar. Bundan sonraki değişimleri size sık sık aktarırım. Konuyu okuyan herkese teşekkürü borç bilirim.
Not: İlk fotoğraftaki fırça benim değil. Yıkama eldiveni kullanıyorum. :sırıtan1:

Güncelleme tarihi: 08/11/2024

Erkan KOCAKAYA

Uzman Detaycı
Üye
İl
Bartın
Paylaşımlar için teşekkürler. Baya emek , vakit ve nakit harcanmış. Çok kıymetli bir araç olmuştur sizin için. Ustanizin da mekanı cennet olsun. El emeği olan işler her zaman kıymetlidir. Tekrar paylaşımlar için teşekkürler. Tecrübeleriniz kıymetlidir.

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Paylaşımlar için teşekkürler. Baya emek , vakit ve nakit harcanmış. Çok kıymetli bir araç olmuştur sizin için. Ustanizin da mekanı cennet olsun. El emeği olan işler her zaman kıymetlidir. Tekrar paylaşımlar için teşekkürler. Tecrübeleriniz kıymetlidir.
İlginiz için çok teşekkürler. Bu zamana kadar uğraştığım araçların içinde en fazla buna vakit ayırdım diyebilirim. :) Benim için yeri ayrı. Güncelleme yaptıkça burada da konuyu canlı tutmaya çalışacağım. :)

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Elinize emeğinize sağlık. Araçta baya baya ciddi bir emek söz konusu.:nazar:
Forumun hit konularından oldu kısa sürede :yıldızlı:

fatih86

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
.Manisa
Elinize emeğinize sağlık. Araçta baya baya ciddi bir emek söz konusu.:nazar:
Forumun hit konularından oldu kısa sürede :yıldızlı:
İlginiz için çok teşekkürler. Mekanik işleri de bittiği için şu anda bana ait yapılacak işler kaldı. :) Ama havalar bozdu artık. Kapalı yerim de olmadığı için mecburen bir süre bekleyecek.