Opel astra k iç temizlik ve koruma (Amway LOC+ AF Spritz)

DetayDeposu

Konu Sahibi ✔
Tonyukuk07
Firma Yetkilisi
Üye
Güzel bir uygulama olmuş ancak yüzeyde kir yok ise APC ile temizlik çok gerekli değil. Tuş bölgeleri için sulu temizlik çok gerekli değil.
AF Spritz eğer bez üzerine değil direk yüzeye sıkılır ise ve kuruma yaparsa leke bırakıyor fakat sonra tekrar Spritz sıkılmış bez ile üzerinden geçince o lekeler gidiyor.
İç kısımdaki piano blackler ne yazık ki çabuk çiziliyor onlar için kullanılan wax lar var onlardan temin edebilirseniz çizilmeye karşı belki bir miktar daha dayanıklı olurlar. Benimkileri ben folyo ile kapladım çok kötü olmadı ama piano black kadar da güzel durmadı.
Elinizdeki fırçayı daha kaliteli bir fırça ile değiştirmeniz durumunda yapacağınız temizlikten daha çok keyif alacaksınız o fırçayı da atmayın dış kısımlarda kullanabilirsiniz.
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Küçük bir plastik aksam paylaşımından bile yorumlarınız ile çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam edeceğim. Dikkate alıp sabırla uzun açıklamalar yapan yol gösteren herkese teşekkür ederim.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

PassionateDetailing

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İl
Adana
Verdiğiniz bilgiler için çok teşekkürler. Küçük bir plastik aksam paylaşımından bile yorumlarınız ile çok şey öğrendim ve öğrenmeye de devam edeceğim. Dikkate alıp sabırla uzun açıklamalar yapan yol gösteren herkese teşekkür ederim.

Benimde tavsiyem kir durumuna göre 3-4 ayda bir apc ile temizlik yapın rutin olarak spritz kullanın ya da benim yaptığım gibi apc+sirke karışımı yapın çok kirli yerleri rutin temizlemek için.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Aynı araçları kullanmamız gayet güzel :) kapı fitil gıcırtısını sıfır aldığımda servis çözdü. Şerit şeklinde kaput koruma filmi çektilet o bölgeye. Piano Black, Opel eye ve göstergeden çok bozuk yollarda gelen trim sesleri için de servis garanti kapsamında izolasyon yaptı şimdilik sıkıntı yok gibi :) geçen sene Eibach 3cm yay taktırmıştım haftaya onu söktürünce daha da rahatlar diye düşünüyorum.

Apc konusunda yukarıda arkadaşlara da dediğim gibi, amway firması hiç bir yüzeye ve materyale zarar vermez sloganına sahip olunca zarar vermez diye düşünmüştüm demek ki veriyormuş tavsiyelerinizi dikkate alacağım. Konsol yan kısımları, koltuk yanları sırtları ve başlıkları deri değil. Deri görünümlü materyal olduğunu biliyorum yanlışım yoksa. O yüzden oralara da Mı deri temizleyici uygulamalıyım?

Direksiyon da gerçek deri değil ama suni deri. Üzerlerinde bir kaplama oluyor. Konularımda çok yazdım aslında bu olayı. Deri görünümlü meteryaller belki direksiyon kadar hassas değiller ama düzenli apc kullanımı zamanla hasar verebiliyor. Sert plastiğe göre çok çok dayanıksızlar. Benim tavsiyem araç içinde sert plastik haricinde hiç bir yerde apc kullanılmaması. Auto finesse total, nanolex interior cleaner(favorim) gibi ürünlerle rutin temizlik yapılması daha doğru geliyor bana eğer deri temizleyiciden daha pratik bir şey arıyorsanız. Hatta üzerlerine koruma yapılsaydı bundan sonra yapılacak temizliklerde sadece nemli bez ile silmek gayet yeterli geliyor apcye gerek kalmıyor.