Orbital Polisaj Makinesi, ped/keçe seçimi ve uygulaması hakkında

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Evet tabla dağıldı ve ne hikmetse internette vs yerde parçası yok. Servisteki elemanda bu garantiye girmez diyor bende girmiyorsa neden parçası mevcut değil dedim. Şaştı kaldı ve parçasını oda bulamadı broşürden. bıraktım makinayı oraya merkezle iletişim kurucam dedi.

şu yurt dışı olayları nasıl oluyor bir çözsem yapıcam birtek aliexpresten getirtebiliyorum ben ürün aliexpress gibi başka nerden sipariş verebiliriz ki bu şekilde.

verdiler abi hala onu mu kullanıyorsun yoksa başka makinalarla da haşır neşirmisin.
Yok aynı makinayı kullanıyorum, her sene makina mı alayım, nerede bu kurlarla:) Şaka bir yana ben çok memnunum makinadan.

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Evet tabla dağıldı ve ne hikmetse internette vs yerde parçası yok. Servisteki elemanda bu garantiye girmez diyor bende girmiyorsa neden parçası mevcut değil dedim. Şaştı kaldı ve parçasını oda bulamadı broşürden. bıraktım makinayı oraya merkezle iletişim kurucam dedi.

şu yurt dışı olayları nasıl oluyor bir çözsem yapıcam birtek aliexpresten getirtebiliyorum ben ürün aliexpress gibi başka nerden sipariş verebiliriz ki bu şekilde.

verdiler abi hala onu mu kullanıyorsun yoksa başka makinalarla da haşır neşirmisin.
Ben rupes aldım şuan hepsiburdadan bir miktar indirim var. Daha öncede söyledim araştırıyordum. Salamon habib gözde nalbur yamaçlar hepsine sordum bir lira indirim yapanda olmadı baktım böyle bi kampanya var aldım. Bende hep bir kere olsun tam olsun anlayışı var oyüzden rupes seçtim.
Tr piyasasında bulunmayan ürünlerede cesaret edemedim servis yönü vs olduğu için. Yoksa rupes kadar kaliteli ürünlerde vardır elbette.

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul

Elimde söktüğüm tabla var. Bulamazsan ses et

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Ben rupes aldım şuan hepsiburdadan bir miktar indirim var. Daha öncede söyledim araştırıyordum. Salamon habib gözde nalbur yamaçlar hepsine sordum bir lira indirim yapanda olmadı baktım böyle bi kampanya var aldım. Bende hep bir kere olsun tam olsun anlayışı var oyüzden rupes seçtim.
Tr piyasasında bulunmayan ürünlerede cesaret edemedim servis yönü vs olduğu için. Yoksa rupes kadar kaliteli ürünlerde vardır elbette.
rupesin hangi serisi link varsa bakabilirmiyim.

Elimde söktüğüm tabla var. Bulamazsan ses et
verdim bakalım servise msj attım az önce cvp yazmıs iletişime geçememiş. sen kl pronun tablasına uyumlu tablayı nerden buldun :D

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
21 değil de neden 15
21 salınımı daha büyük 15 daha küçük
15in de kendine göre avantajı var 21inde. Burada yüzeydeki sonuç bakımından rupesin videolarından izlediğim kadarıyla her iki makinada benzer kusur giderme oranları ve sonlandırma kabiliyeti sunuyor, ancak bunu farklı mühendislik yaklaşımı kullanarak yapıyor. Yani yüzeye ekstra bir parlaklık anlamında üstünlük yok sadece 21 daha büyük orbit hareketiyle daha fazla alanı kısa sürede tamamlarken 15 ise küçüklüğünün vermiş olduğu avantajla köşe kıvrım yerlerde çalışma kolaylığı sunuyor. Anladığım kadarıyla daha büyük orbit hareketinin yüzeye etkisi çok çok kısıtlı olur demek istiyor. Bu bakımdan tek orbit makina olacaksa 15 ideal olanı ama bir uygulamacıda tabiki 21 seçmeli vak nakit hesabı.
15in birde dakika/devir sayısı 21den daha fazla.

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Rupes e alternatif olarak flex xfe 7 - 15 önerebilirim. Bir süredir kullanıyorum ve memnunum. Fiyat olarak rupesten daha uygun , en azından ben alırken öyleydi. Düşünen olursa satın aldığım firmanın numarasını verebilirim , internetteki en ucuz fiyattan daha uyguna vermişti.
Ayrıca kutusundan hem 150 mm hem 125 mm taban çıkıyor.

Son düzenleme:

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
15in de kendine göre avantajı var 21inde. Burada yüzeydeki sonuç bakımından rupesin videolarından izlediğim kadarıyla her iki makinada benzer kusur giderme oranları ve sonlandırma kabiliyeti sunuyor, ancak bunu farklı mühendislik yaklaşımı kullanarak yapıyor. Yani yüzeye ekstra bir parlaklık anlamında üstünlük yok sadece 21 daha büyük orbit hareketiyle daha fazla alanı kısa sürede tamamlarken 15 ise küçüklüğünün vermiş olduğu avantajla köşe kıvrım yerlerde çalışma kolaylığı sunuyor. Anladığım kadarıyla daha büyük orbit hareketinin yüzeye etkisi çok çok kısıtlı olur demek istiyor. Bu bakımdan tek orbit makina olacaksa 15 ideal olanı ama bir uygulamacıda tabiki 21 seçmeli vak nakit hesabı.
15in birde dakika/devir sayısı 21den daha fazla.
Videoyu özetlediğin için ayrıca teşekkür ederim 15 daha küçük köşeler için avantaj diyorsun. 21 daha büyük oda zamandan tasarruf :D hersey için sağol.

Rupes e alternatif olarak flex xfe 7 - 15 önerebilirim. Bir süredir kullanıyorum ve memnunum. Fiyat olarak rupesten daha uygun , en azından ben alırken öyleydi. Düşünen olursa satın aldığım firmanın numarasını verebilirim , internetteki en ucuz fiyattan daha uyguna vermişti.
Ayrıca kutusundan hem 150 mm hem 125 mm taban çıktığı çıkıyor.
aralarında pekde fiyat farkı yok flex i siz ne kadar aldınız?

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
Rupes 21 3. versiyon tam set ise güzel fiyat. Aksesuarları çıkarınca başa baş gelir sanırım. Gerisi marka tercihi , ben alırken fiyat farkından ötürü flex tercih ettim .
Bu arada yarın fiyat sorayım flex için belki düşünen olur.
rupes mark 2 miş. ona göre fiyat yüksek o zaman. sizin satıcıdan bir fiyat bekleyelim o zaman :D

Ömer88

Usta Detaycı
Üye
Rupes 21 3. versiyon tam set ise güzel fiyat. Aksesuarları çıkarınca başa baş gelir sanırım. Gerisi marka tercihi , ben alırken fiyat farkından ötürü flex tercih ettim .
Bu arada yarın fiyat sorayım flex için belki düşünen olur.
Hocam flex i hangi firmadan almıştınız numarasını alabilirmiyim.

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Hocam flex i hangi firmadan almıştınız numarasını alabilirmiyim.
Efendi dış ticaret , 0532 391 31 82 Rıdvan bey ile görüşmüştüm ben.
Eğer 21 mm salınım isteniyorsa flex i elemek lazım direk. İki markayıda severek kullanan çok , hangisini alırsanız alın pişman olmazsınız. Ama her iki markayı uzun süre kullanmış bu işe uzun yıllarını vermiş kişilerden flex tavsiyesi gelince ve üzerine arada yüzde 20 kadar fiyat farkı olunca tercihim flexten yana oldu. Yanında 125 mm tabanıda ekstrası oldu.
Hatta tavsiyelerden ötürü fiyatları aynı olmasına rağmen rupes 75 lhr yerine flex xfe 7-12 80 almıştım. Ancak o makinada şöyle bir sıkıntı oluştu . Boşta ped kurutmak için çalıştırırken tabanın yumuşak kısmı yerinden çıktı. Aldığım yerle görüştüğümde fabrikasyon bir hata olduğunu fabrikadan sorun giderilmiş taban geldiğinde göndereceklerini söylediler. Bu arada ellerinde bulunan bir tabanıda bana gönderdiler makineyi kullanabileyim diye. Gönderdikleri tabanda kopup tamir edilmiş bir tabandı genel bir üretim sorunuymuş. Bendeki taban daha iyi durumda olduğu için yapıştırıp kullanmaya devam ettim.

Respect3578

Uzman Detaycı
Üye
İl
Aliağa/izmir
çok teşekkür ederim bilgiler için ama şuan aralarında pek bir fiyat farkı kalmamış 2500 tl bandı çok iyimiş de bu aralar o fiyatları bulmak mümkün olmayabilir.

Burak-Akın

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bilgilendiren, deneyimlerini paylaşanlara teşekkürler. Orbital makineler hakkında çok fazla bilgi geziyor nedir ne değildir insanın aklı karışıyor. Kimisi rupes alınır diyor kimisi ona o para verilmez gereksiz pahalı diyor. İleri de kablo çekme yada apartmanın kapalı garajı açılırsa bende edinmek istiyorum.