Ormancı Uygulamaları

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
02.05.2020 Tarihli Rutin Yıkama ve Kaput Polisajı

Uzun bir mesai sonrası keyifli ancak benim açımdan sonlara doğru yorucu bir temizlik oldu. Bazı kısımların fotoları olmadığından affınıza sığınırım.
Dokuz gün ve yaklaşık 450km sonrası aracın kirli durumu.

Eski tip 2lt.lik Veta pompa ile ön yıkamada 1/20lik Flowey B33 kullandım. İlk defa 1/20 oranında kullanıyorum B33 ü ve bence fazla ürün sarfettiğimi düşünüyorum. Modifiyesiz ilaç pompasıyla bile köpük yaptı neredeyse.

Güzelce duruluyoruz ve ön yıkamamız bitiyor.

Çift kovada zymöl şampuan, ardından durulama ve peşinden divortex red storm ile demir tozu sökme işlemini uyguladım. Aracın rengi siyah olduğundan mıdır yoksa benim gözlerden midir bilemiyorum ama demir tozu sökücünün rengi bakır rengi gibi oldu. Jantlarda daha da koyu bir bakır rengine dönüştü. Bu bölümlerin fotoğrafı yok ne yazık ki.

Kil olarak vp kullandım. En son bir ay kadar önce yapıldığından sanırım, fazla bir kalıntı gelmedi kile. Kil kaydırıcı olarak kovada kalan şampuanın üstünden fısfısa doldurup uygulama yaptım. Kile gelen en fazla materyal bu şekilde.

Demir tozu ve kil uygulamasından sonra 1/20 lik Flowey B33 ile yıkayıp kaputa ipa geçtim. Kaputun önceki hali bu şekildeydi.

Polisajda Menzerna 1000 ve 2500, Dr Beasley Ebony Polish kullandım. Pedler Ufs Domestic keçe, SPTA turuncu ped ve Befar bordo ped. (@_CaN_ hocam sorunuza buradan yanıt vermiş olayım)
Ön kaput polisajında ilk olarak Menzerna 1000 i 12lik Ufs Domestic keçe ile uyguladım. Polisaj makinam KL nin hda 1703 modeli.

Bu kombinasyonda kaputun 1/4 ünü yaptım ama ufs ile menzerna 1000 uymadı gibi geldi bana ya da ben uydurumadım birbirlerine. Daha sonra SPTA turuncu pedle menzerna 1000 uygulayarak daha iyi sonuç aldım.
ufs ile menzerna 1000 i tek vuruş geçtiğimdeki durum:

Bazı yerlerde kılcal çizikler dahi gitmemeye başladı ve spta turuncuya geçtim.

Menzerna 1000 ve SPTA turuncu ped geçmeden önceki hali ve geçtikten sonraki hali.

Daha sonra b33 ve ipa geçip spta turuncu ve menzerna 2500 uyguladım. Son olarak tekrar b33 ve ipa uygulayıp Befar bordo ped ile Dr Beasley Ebony Polish geçtim.

Araca dört yıldır sahibim ve en son 2019 yılı kurban bayramında polisaj yapmıştım. Çok fazla taş izi var. Çiziklerin çoğunluğu aracın babamda kaldığı kısa bir dönemde fırça ve oto yıkamacılarda yıkanması sonucu meydana gelmiş.
Kaput polisaj işlemi yaklaşık bir buçuk saat sürdü ve işin açıkçası uykusuzluk ve sıcak yüzünden hiç sevmediğim bir biçimde yoğunlaşamadan yapmak zorunda kaldım. Çiziklerin %75 i gitmiştir diyebilirim kabaca.

Dr Beasley Ebony Polish i ilk defa kullandım ve gerçekten güzel ürün. Befar bordo ped yerine başka ped ile uygulansa eminim daha da kendini gösterecektir.
Aracı tekrar tamamen 1/20 lik B33 ile yıkayıp zymöl ile kova yapıp tamamına iap geçtim ve TW Sealant uyguladım. Sealant amcaoğlu seal n shine a göre sıkıldıktan sonra silinmesi açısından biraz daha zor gibi geldi. Bez kaynaklı olmuşta olabilir bu durum.

Daha sonra hemen gidip çayır çimende aracı kirlettim :taraa:

@onurçiko hocam misafirim ol gel de uçak yerine şu gariban helikoptere detay yapalım :)

O değerli zamanınızı ayırıp okuduğunuz için şimdiden teşekkürler.
Ellerine sağlık, ebony çok şahane finali var sanki biraz dolguda yapıyor. Tamamen dönüşsüz diyemeyiz. Helikopterle final güzel olmuş:alkis:

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Uzun bir mesai sonrası keyifli ancak benim açımdan sonlara doğru yorucu bir temizlik oldu. Bazı kısımların fotoları olmadığından affınıza sığınırım.

Eski tip 2lt.lik Veta pompa ile ön yıkamada 1/20lik Flowey B33 kullandım. İlk defa 1/20 oranında kullanıyorum B33 ü ve bence fazla ürün sarfettiğimi düşünüyorum. Modifiyesiz ilaç pompasıyla bile köpük yaptı neredeyse.

Çift kovada zymöl şampuan, ardından durulama ve peşinden divortex red storm ile demir tozu sökme işlemini uyguladım. Aracın rengi siyah olduğundan mıdır yoksa benim gözlerden midir bilemiyorum ama demir tozu sökücünün rengi bakır rengi gibi oldu. Jantlarda daha da koyu bir bakır rengine dönüştü. Bu bölümlerin fotoğrafı yok ne yazık ki.

Kil olarak vp kullandım. En son bir ay kadar önce yapıldığından sanırım, fazla bir kalıntı gelmedi kile. Kil kaydırıcı olarak kovada kalan şampuanın üstünden fısfısa doldurup uygulama yaptım. Kile gelen en fazla materyal bu şekilde.

Demir tozu ve kil uygulamasından sonra 1/20 lik Flowey B33 ile yıkayıp kaputa ipa geçtim. Kaputun önceki hali bu şekildeydi.

Polisajda Menzerna 1000 ve 2500, Dr Beasley Ebony Polish kullandım. Pedler Ufs Domestic keçe, SPTA turuncu ped ve Befar bordo ped. (@_CaN_ hocam sorunuza buradan yanıt vermiş olayım)
Ön kaput polisajında ilk olarak Menzerna 1000 i 12lik Ufs Domestic keçe ile uyguladım. Polisaj makinam KL nin hda 1703 modeli.

Bu kombinasyonda kaputun 1/4 ünü yaptım ama ufs ile menzerna 1000 uymadı gibi geldi bana ya da ben uydurumadım birbirlerine. Daha sonra SPTA turuncu pedle menzerna 1000 uygulayarak daha iyi sonuç aldım.

Menzerna 1000 ve SPTA turuncu ped geçmeden önceki hali ve geçtikten sonraki hali.

Daha sonra b33 ve ipa geçip spta turuncu ve menzerna 2500 uyguladım. Son olarak tekrar b33 ve ipa uygulayıp Befar bordo ped ile Dr Beasley Ebony Polish geçtim.

Araca dört yıldır sahibim ve en son 2019 yılı kurban bayramında polisaj yapmıştım. Çok fazla taş izi var. Çiziklerin çoğunluğu aracın babamda kaldığı kısa bir dönemde fırça ve oto yıkamacılarda yıkanması sonucu meydana gelmiş.
Kaput polisaj işlemi yaklaşık bir buçuk saat sürdü ve işin açıkçası uykusuzluk ve sıcak yüzünden hiç sevmediğim bir biçimde yoğunlaşamadan yapmak zorunda kaldım. Çiziklerin %75 i gitmiştir diyebilirim kabaca.

Dr Beasley Ebony Polish i ilk defa kullandım ve gerçekten güzel ürün. Befar bordo ped yerine başka ped ile uygulansa eminim daha da kendini gösterecektir.
Aracı tekrar tamamen 1/20 lik B33 ile yıkayıp zymöl ile kova yapıp tamamına iap geçtim ve TW Sealant uyguladım. Sealant amcaoğlu seal n shine a göre sıkıldıktan sonra silinmesi açısından biraz daha zor gibi geldi. Bez kaynaklı olmuşta olabilir bu durum.

@onurçiko hocam misafirim ol gel de uçak yerine şu gariban helikoptere detay yapalım :)

Ellerinize sağlık, kaputtaki hava durumu güzelleşmiş :)

cabay

Uzman Detaycı
Üye
İl
istanbul
Elinize sağlık, çok hoş görseller var :) Haziran ayı içerisinde babama bi tiguan alacağız nasipse. Amarok dedim ama bu yaştan sonra binemem ben onu dedi :D Amarok bende bir ukte... Bir gün Rize'me geri dönersem Ranger veya Amarok almayı düşünüyorum. Birde binek olsa güzel olur tabi :)) Ne yardan geçiyor insan ne serden.

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli

Ellerine sağlık çok güzel uygulama olmuş final resmide harika

DENİZLİ

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@ormancı Eline, emeğine, paylaşımına sağlık :) Ben hep şunu merak ediyorum ve bir türlü net cevaba erişemiyorum, daha doğrusu her sorduğum kişiden farklı cevp aldım.
Soru: Bu otomobil/pick up bu hali ile tüv'den nasıl geçiyor? Şu soruya net bir cevap bulabilirsem şahane olacak :)

ormancı

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emeğinize sağlık hocam yarıda kesilmeseymiş dedim keşke :) ebony gerçekten çok keyifli bi final bırakıyor :nazar:
Teşekkürler Can hocam. Ebony uygulaması kadar sonucu da keyifli gerçekten. Zaman yaratamazsam polisajın tamamı her sene olduğu gibi kurban bayramında gerçekleşecek :)

Eline sağlık üstad yorgunluğuna rağmen kaput çok iyi görünüyor..tw nin silmesi biraz sorunlu bencede hatta ben ilk uygulamadan sonra onur beye belirtmiştim..bir sonraki uygulamada bezden mi diye 3 ayrı bez denedim parça parça yine aynı idi..ama memnunum yinede tw den
Teşekkürler Celal hocam. Tw selant bana da seal n shine a göre daha zor silindi gibi geldi. İçindeki maddelerin farklı olduğunu Onur üstad testlerinde kanıtladı zaten hocam.

ormancı

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
elinize sağlık. bu kadar b33 kullanmanız biraz fazla sarfiyat ve gereksiz olmamış mı? okuduğuma göre 3-4 defa b33 kullanmışsınız. Aralarda kullanmanıza gerek yoktu bence yorulmanızın nedeni bu olabilir.
Abi ellerine sağlık baya yorulmuşsun, öğrendiğim ve okuduğum kadarıyla çizik giderirken aralarda şampuan kullanmak gerekmiyor. bu yüzden yoruldunuz sanırsam, yanlışım varsa düzeltin. Emeğinize çok güzel olmuş, peki ufs padler cidden çiziği alırken fark yaratıyor mu ?
Teşekkürler beyler. B33 ü polisaj aralarında hem pompadaki ürün bitsin hem çizikleri görmek hem de daha az ipa gider belki diye sadece kaputta kullandım. 15sn de kaputa sıkmış olsam 15 sn durulama desek kurulama falan max 2şer dk.mı almıştır. 12 saatlik gece mesaisi üzerine önceki günden de gelen uykusuzluk ve öğleden sonra bastıran sıcak çarptı beni açıkça.
@Sercan20 ufs domestic güzel keçe ama daha iyi cut pastalarını hak ediyor açıkçası. Menzerna1000 ile keyif vermedi.

Ellerine sağlık. Sizin için yorucu olmuş. Kaput ile 1,5 saat uğraşmak normal bence. Gerçekten güzel bir sonuç için bu süreler çalışılması gerekiyor cidden.

Polisaj katları arası yıkamayı, mevcut çizik durumunu daha iyi görmek ve aşındırıcının yaptığı ya da yapma ihtimali olan dolguyu sökme amaçlı yaptınız sanırım.

Bu arada yabancı forumlarda menzerna 1000 serisinin ped seçtiğini okumuştum. Bundan dolayı sorun yaşamış olabilirsiniz.
Teşekkürler Can hocam. Kaput büyük normal araçlara göre birazcık ve benim acemilikle birleştirirsek süre olarak daha uzun sürmesi gerekirdi gibime geliyor. B33 1/20 oranıyla yağ tabakası falan bırakmıyor ve camın alt kısımlarına sıçrayan pasta artığına da hemen müdahele için de iyi oldu sanırım. Menzerna 1000 bence de ped seçiyor resmen. Kiloluk almıştım vakti zamanında yıllardır bitmedi gitti bir türlü :)

ormancı

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine sağlık, ebony çok şahane finali var sanki biraz dolguda yapıyor. Tamamen dönüşsüz diyemeyiz. Helikopterle final güzel olmuş:alkis:
Çok sağol Hurşit hocam. Ebony güzel ürün yau tam benlik. Arazide ufak tefek dala dikene mecbur sürtünen siyah araçlar için :taraa:

Ellerinize sağlık, kaputtaki hava durumu güzelleşmiş :)
Teşekkürler hocam. İlk haline göre %75 daha iyi gibi havası :)

Elinize sağlık hocam en son çıkan görüntü çok başarılı
Teşekkürler Mehmet hocam

Teşekkürler İdris hocam

Elinize sağlık, çok hoş görseller var :) Haziran ayı içerisinde babama bi tiguan alacağız nasipse. Amarok dedim ama bu yaştan sonra binemem ben onu dedi :D Amarok bende bir ukte... Bir gün Rize'me geri dönersem Ranger veya Amarok almayı düşünüyorum. Birde binek olsa güzel olur tabi :)) Ne yardan geçiyor insan ne serden.
Teşekkürler hocam. Umarım amarok lehine dümen kırar babanız ve sizin de işinize yarar kuş gözlemi ve fotoğraflanmasında :)

Ellerine sağlık çok güzel uygulama olmuş final resmide harika

DENİZLİ
Teşekkürler Süleyman hocam. Sondaki fotoyu çekmek son anda aklıma geldi eve dönerken.

Ellerinize sağlık çok güzel bir uygulama olmuş:)
Teşekkürler hocam sağol.

@ormancı Eline, emeğine, paylaşımına sağlık :) Ben hep şunu merak ediyorum ve bir türlü net cevaba erişemiyorum, daha doğrusu her sorduğum kişiden farklı cevp aldım.
Soru: Bu otomobil/pick up bu hali ile tüv'den nasıl geçiyor? Şu soruya net bir cevap bulabilirsem şahane olacak :)
Teşekkür ederim hocam sağol.
Tüv muayenesinde arazi araçlarının laatik ebat ve jant ebatlarına bakılmıyor binek araçlar gibi. Ayrıca sonradan yükseltme yapılmış araçlarda ön ve arka tamponun yere olan mesafesi ölçülüyor. Bu ölçünün ne olduğunu bilmiyorum ama kriterleri karşılamayan araçların tampon altlarına demir borudan tampon eki yapılıyor mesafe kapansın diye ve bu şekilde geçiyor. Bu uygulama kamyonlar için de geçerli. Hatta ultra lüks mercedes g class 4x42 bile fabrika çıkışı arka tampon altı bu şekilde.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, güzel bir uygulama olmuş, eski haline göre oldukça başarılı da olmuş, daha ne olsun.
Final resimlerindeki konseptler de iyi olmuş, güzel bir kompozisyon. Senin aracı bitiririzde o helikopterin detayı biter mi bilmem, aslında çok ilginç bir deneyim olur:)

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Uygulama şahane olmuş, kaputta adım adım baharın gelişini izledik sanki :) Son fotoğraftaki helikopter detayı da ayrı bir güzel olmuş, sizin koca oğlanın ne kadar cüsseli olduğu da iyice ortaya çıkmış yanında.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık araba kocaman kaputun 1.5 saat almasına şaşırmadım:) siyah arabaya polisaj yapmak zor valla:rulet:

ormancı

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Eline sağlık, güzel bir uygulama olmuş, eski haline göre oldukça başarılı da olmuş, daha ne olsun.
Final resimlerindeki konseptler de iyi olmuş, güzel bir kompozisyon. Senin aracı bitiririzde o helikopterin detayı biter mi bilmem, aslında çok ilginç bir deneyim olur:)
Üstat helikopterin durumu forumdaki No Comment konusundaki araçların haline doğru gidiyor. Forum olarak dalmak lazım :)

Uygulama şahane olmuş, kaputta adım adım baharın gelişini izledik sanki :) Son fotoğraftaki helikopter detayı da ayrı bir güzel olmuş, sizin koca oğlanın ne kadar cüsseli olduğu da iyice ortaya çıkmış yanında.
Teşekkürler. 175cm boyum var ama kaputta fıskiyelerin arasına polisaj makinasıyla zor uzanıyorum valla :)

Elinize sağlık araba kocaman kaputun 1.5 saat almasına şaşırmadım:) siyah arabaya polisaj yapmak zor valla:rulet:
Teşekkürler hocam. Sizin megane ın siyah tonu da çok güzel. Çamurluklara çok dikkat etmek lazım ama. Benim eski megane ikimde vukuat yaşamıştım polisajda :rulet:

@ormancı, bey elinize saglık. sonuçlar çok hoş .

iyi detaylar
Teşekkürler üstat sizden öğrendiklerimizle ilerlemeye çalışıyoruz.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Üstat helikopterin durumu forumdaki No Comment konusundaki araçların haline doğru gidiyor. Forum olarak dalmak lazım :)

Teşekkürler. 175cm boyum var ama kaputta fıskiyelerin arasına polisaj makinasıyla zor uzanıyorum valla :)

Teşekkürler hocam. Sizin megane ın siyah tonu da çok güzel. Çamurluklara çok dikkat etmek lazım ama. Benim eski megane ikimde vukuat yaşamıştım polisajda :rulet:

Teşekkürler üstat sizden öğrendiklerimizle ilerlemeye çalışıyoruz.
Hocam ben gelene kadar sen ona en azında bir demirtozu, kil üstüne de pw falan yap, en azından idare etsin:) :)

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam eline sağlık güzel bir uygulama olmuş. Menzernanın sanırım 400-2500-3800 kombinasyonu daha çok beğeniliyor yada tercih ediliyor.

ormancı

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam eline sağlık güzel bir uygulama olmuş. Menzernanın sanırım 400-2500-3800 kombinasyonu daha çok beğeniliyor yada tercih ediliyor.
Teşekkürler hocam.
Evet o seri 1000/3000 serisine göre daha sonra çıktı diye hatırlıyorum. Uygulayanlar da genelde 400 den sonra 3800 e geçiyorlar. Şeffaf olmak gerekirse aynı fiyatlara çok daha kaliteli pastalar var menzernaya göre.

Atocan

Profesyonel Detaycı
Üye
İl
Ankara
Eline sağlık hocam çok güzel olmuş bu koca aslan komple yorucu olabilir ama harika olur devamını dört gözle bekliyorum maşaAllah :nazar::)