Oto deri koltuk boya sonrası pürüzlü yüzey sorunu..

Dulger007

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Merhabalar,
C207 kasa kodlu E coupe aracımın ön iki koltuktaki lekeler yüzünden boyatmak istedim ve aracı tavsiye edilen bir yere teslim ettim. Aracın işlemleri bugün bitti görüntü olarak beklendiğim gibi olmasada ortalama üstü bir işlem olarak görünüyordu ta ki aracı teslim alıp yola çıkana kadar. Koltuğa oturdum ve bir süre sonra fark ettim ki özellikle koltuğun sırt kısımları kıyafetim sürttükçe zımpara gibi bir yüzeye sahip ve resmen kıyafetimin tüylerini topluyor. Ellimi koltuğun yüzeyinde gezdirince pütürlü pütürlü bi tabakaya sahip olduğunu çok net hissediyorum ve hüsrana uğradım haliyle.
Danışmak istediğim koltuk tekrar bi işlem görürse bu sorun olurmu? Çok aşındırırmı dokusunu kaybedermi?
Tekrar yaptırdığım yere götürmeden deri sütü yada badem yağı gibi ürünler uygularsam yumuşatıp biraz daha iyi bir yüzeye sahip olabilir mi?
Ne yapmam gerekir sizce lütfen desteklerinizi esirgemeyin moralim oldukça bozuk :)

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Merhabalar,
C207 kasa kodlu E coupe aracımın ön iki koltuktaki lekeler yüzünden boyatmak istedim ve aracı tavsiye edilen bir yere teslim ettim. Aracın işlemleri bugün bitti görüntü olarak beklendiğim gibi olmasada ortalama üstü bir işlem olarak görünüyordu ta ki aracı teslim alıp yola çıkana kadar. Koltuğa oturdum ve bir süre sonra fark ettim ki özellikle koltuğun sırt kısımları kıyafetim sürttükçe zımpara gibi bir yüzeye sahip ve resmen kıyafetimin tüylerini topluyor. Ellimi koltuğun yüzeyinde gezdirince pütürlü pütürlü bi tabakaya sahip olduğunu çok net hissediyorum ve hüsrana uğradım haliyle.
Danışmak istediğim koltuk tekrar bi işlem görürse bu sorun olurmu? Çok aşındırırmı dokusunu kaybedermi?
Tekrar yaptırdığım yere götürmeden deri sütü yada badem yağı gibi ürünler uygularsam yumuşatıp biraz daha iyi bir yüzeye sahip olabilir mi?
Ne yapmam gerekir sizce lütfen desteklerinizi esirgemeyin moralim oldukça bozuk :)
Selamlar bir goruntu alabilirmiyiz size zahmet

Dulger007

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Selamlar bir goruntu alabilirmiyiz size zahmet
Hocam yükledim resimleri, koltuk dikişleride fiyasko epey aşındırılmış malesef, kırmızı ile işaretlediğim resimde sırtımı koltuğa sürtünce kıyafetin üzerinden resimdeki gibi tüy topluyor zımpara gibi hissediyorum

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Hocam yükledim resimleri, koltuk dikişleride fiyasko epey aşındırılmış malesef, kırmızı ile işaretlediğim resimde sırtımı koltuğa sürtünce kıyafetin üzerinden resimdeki gibi tüy topluyor zımpara gibi hissediyorum
Hocam boyama isi olmamiş sanki siz oturdukca hareket ettikce boyanan yerler aşinacak dikiş kisimlari çok kötü duruyor buna malzeme.ile.yapabileceginjz birsey yok yaptirduginiz yerle göruşün bence.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
İşçilik iyi değil ayrıca koltuğa boyama işlemi yapan biri o dikişleri öyle bırakmamalı diye düşünüyorum.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
İşçilik hatası ve tamamen yapılan yerle alakalı.

Daha önce orjinal elle yapılan gerçek deri döşemeleri gördüm ve kullandım. Hepsinde bebek poposu gibi tabir edilen şekilde yumuşak ve pürüzsüz olur

Dulger007

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Hocam boyama isi olmamiş sanki siz oturdukca hareket ettikce boyanan yerler aşinacak dikiş kisimlari çok kötü duruyor buna malzeme.ile.yapabileceginjz birsey yok yaptirduginiz yerle göruşün bence.
Evet hocam görüntü olarak yine neysede deriler zımpara gibi, dokusu hissi sertleşmiş, oturmaktan kaçıyorum resmen iş o kadar kötü. Yarın götürüp bırakayım tekrar ama bu işi böyle yapan biri nasıl düzeltecek orasıda ayrı korkutuyor beni

Dulger007

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
İşçilik hatası ve tamamen yapılan yerle alakalı.

Daha önce orjinal elle yapılan gerçek deri döşemeleri gördüm ve kullandım. Hepsinde bebek poposu gibi tabir edilen şekilde yumuşak ve pürüzsüz olur
Oldukça üzüntülüyüm doğrusu, içler acısı durum. Hem bir çok defa tembihlerim hem zaman olarak sıkıştırmadım ama durum ortada ve bunu böyle yapan biti nasıl toparlayacak düşünemiyorum

EmirhanYigiter

Uzman Detaycı
Üye
Eski Mercedes toplamış biri olarak şunu söyleyebilirim, yeni eski fark etmeksizin ilk baktığım şeylerden birisi koltukların ve döşemelerin boyalı olup olmaması. Mecbur kalınan durumlarda başka çare pek yok açıkçası ancak özellikle modelli araçlarda koltukların boyalı olduğu bir arabaya baksam kesinlikle almam o kadar net söyleyebilirim size.

Görüntüye bakılırsa işçilik klasik sanayi işçiliği, ortalama iç boya işçilikleri bu seviyede. Genelde bu tarz sonuçlar ortaya çıkıyor, dikişler de zımpara yapılırken olmuştur muhtemelen. Sanayide dikiş bantlayıp boya yapan ben daha görmedim.

En önemli kısım şu, durumu düzeltecek bütçe var mı ? Gerçekten düzgün işçiliğinden emin olduğunuz bir döşemeci varsa döşemeyi değiştirirseniz işçiliğe siz bile inanamazsınız. Yok ben o tarz ustalara bütçe ayıramam veya bu araca değmez gibi bir düşünceniz varsa o şekilde binmeye devam edin. Kötu ustanın yapacağı işçiliktense orijinal derinin boyalı olmasını tercih ederim.

Boyalı döşemeyi korumak için yapacaklarınız şunlar, kesinlikle kimyasal dokundurmayın, ustaların yağlı üst başla binmesine izin vermeyin. Nemli bez dışında ne denersem deneyeyim boyayı alıyor. Deri temizleyici, genel temizleyici veya iç mekan temizleyiciler de dokundurmamanız gerekenler arasında. Yani nemli bezin alamayacağı hiç bir lekeyi alamazsınız gibi düşünün temizleyici içeren herhangi bir ürün değdiğinde boya da geliyor.

Boya hangi kalitede olursa olsun temas edilen parçada kesinlikle açılmalar olacak. Sürtünmeyi engelleyemeyeceğiniz için bunu pek dert etmenize gerek yok açıkçası.