Parlaklıgı yakaladığımız en güzel foto..

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Öne çıkan konu #361
Maşallah araca. Yalnız bir tık daha iyi parlayabilirdi gibi geldi bana. Belki fotoğrafta yanıltıyor olabilir.
Telefon kötü foto çekiyor fakat kesinlikle bir tık daha iyi parlayabilirdi. Golf için konuşacak olursaak Glossworkz' ü iyi uyguladım diye düşünüyorum ama BSD'yi uygularken biraz çekingen davrandım üzerinde lekeler kalacak diye. Peugeot içinse o kadifemsi duruş çok hoşuma gitmişti ilk uygulamam için o yüzden paylaştım. Elim alıştıkça daha iyi parlaklıklar yakalayacağım diye umuyorum. Buradan öğrenecek çok şeyim var :)

Driver_can

Usta Detaycı
Üye
Ekli dosyayı görüntüle 7570
Bu hd speed + 3d poxy sonrası çekilmişti. Hayatımda yaptığım ilk uygulamaydı heyecandan çok fazla foto çekmemiştim

Ekli dosyayı görüntüle 7571 Ekli dosyayı görüntüle 7572

GOLF'de arkadaşımın arabası için bir yıkama günü yapmıştım. Finali CG Glossworkz + Sonax BSD ile yapmıştık.
Elinize sağlık gayet güzel olmuşlar.Golf tam benlikmiş renk donanım kafamdaki araç.5 tane golf 7 aldım biri sıfır olmak üzere ,kurşun gri rline bir golf denk getiremedim.Araç benzinliyse arkadaşınızında satma düşüncesi olursa haberim olursa sevinirim

Emre Mert

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Fotoğraf 2010 yılına ait. Babam arabayı otomatik yıkama makinesinde yıkattıktan sonra atletle kurulayıp, pamukla Turtle Wax Platinum wax uygulamıştım :D 500 ml cilanın yarısını bitirmiştim yanlış hatırlamıyorsam :D Kokusu harikaydı, bol çizikli boyada parlaklığa gözle görülür katkısı oluyordu. Yağmur yağdıktan sonra ciladan eser kalmıyordu tabi :) Arabayı ayrı, jantları ayrı özledim.
DSC03499.JPG
DSC03502.JPG

emboli

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Elinize sağlık gayet güzel olmuşlar.Golf tam benlikmiş renk donanım kafamdaki araç.5 tane golf 7 aldım biri sıfır olmak üzere ,kurşun gri rline bir golf denk getiremedim.Araç benzinliyse arkadaşınızında satma düşüncesi olursa haberim olursa sevinirim
Teşekkürler. Diğer konu için özel mesaj atiyorum.

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
Fotoğraf 2010 yılına ait. Babam arabayı otomatik yıkama makinesinde yıkattıktan sonra atletle kurulayıp, pamukla Turtle Wax Platinum wax uygulamıştım :D 500 ml cilanın yarısını bitirmiştim yanlış hatırlamıyorsam :D Kokusu harikaydı, bol çizikli boyada parlaklığa gözle görülür katkısı oluyordu. Yağmur yağdıktan sonra ciladan eser kalmıyordu tabi :) Arabayı ayrı, jantları ayrı özledim.
Ekli dosyayı görüntüle 7574
Ekli dosyayı görüntüle 7575
Çok güzel bir anekdot. Her detaycının serüveninde bir kaplumbaga yada almana (sonax) deger. Her biri kişiye münhasırdır birde Özlemle hatırlamak ve sevgiyle özlemek büyük hatıralara mahsustur. iyi detaylar

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Can hocam biraz pasifik mavinin tadını çıkarsaydın :)

Paian

Profesyonel Detaycı
Bilge Detaycı
Üye
İl
-
Gayet güzel ellerinize sağlık. Sanırım bu parlaklıkta elektrik etkisi de mevcut. ;)
Hehehe mümkündür :). Soft99'a da gönderdim sonuçları. Bundan sonra uygulama sırasında daha iyi tutunma sağlayabilmek için ufak bir elektrik akımı verilmesinin daha iyi olacağı uygulama yönergesine eklenecek :).

Şaka bir yana da Kiwami, aracın maskülen hatlarını ortaya çıkardı. Hem derinlik var hem de yüzey ışığını güzel yansıtabiliyor. Fiyatının gerçekten çok ötesinde.

Nonamee

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Hehehe mümkündür :). Soft99'a da gönderdim sonuçları. Bundan sonra uygulama sırasında daha iyi tutunma sağlayabilmek için ufak bir elektrik akımı :pverilmesinin daha iyi olacağı uygulama yönergesine eklenecek :).

Şaka bir yana da Kiwami, aracın maskülen hatlarını ortaya çıkardı. Hem derinlik var hem de yüzey ışığını güzel yansıtabiliyor. Fiyatının gerçekten çok ötesinde.
Uygulama yönergesine eklesinler faydalı olur da adamlar hep Japonca yazıyor anlaşılmıyor. Korkum o ki bu şahane fikir karambole anlaşılamayacak. :komik:
Daha önce carnauba içerikli neler kullandınız bilmiyorum ama ben birkaç çeşit kullanma şansım oldu biraz da çeyize ekleme. :super:Carnauba waxları hala tercih ediliyor olması işte tam da bu söylediğiniz etkenlerdendir. Yüzeye kattığı derinlik ve sıcaklık. Yoksa sealantlara seramiklere yenik düşmesi kaçınılmaz olurdu. İnsanlar hala bir kutu waxa 100usd verip 1 ay 2 ay dayanımı sorun etmiyor. Esasen Soft99 Kiwami benim de sevdiğim bir ürün hele abisi Authentic daha da güzel gelmişti gözüme parlaklık ama dayanım çok çok az idi ve silmesi ve kokusu Kiwamiye göre daha kötüydü ( P.s elektriksiz klasik silme) :) Velhasıl kelam bu fiyat bandında Kiwami iyi üründür. Fiyatının da ötesinde değil esasen Poorboys blue olsun P21s concours look olsun S100 olsun petes53 olsun o fiyatlara ne ürünler olduğunun kanıtıdır yoksa HD wax olsun ultra hd wax olsum Autofinesse Temptation Soul Desire Illusion olsun fiyatları performanslarına göre bana kalırsa çok yüksek. İleride Zymöl deneme şansınız da olur umarım keyif alırsınız sonuçta bu iş zevk ve keyif işi.

Polonur

Tecrübeli Detaycı
Üye
İlk göz ağrısı NXT.. Bu arada 2. Foto da en üst katta seni izleyenler var galiba onur hocam.:komik:
Benim de ilk göz ağrım nxt wax ama pek haşır neşir olamamıştık neyseki bozulmamış kullanayım dedim canauba alana kadar beni idare eder israf olmasın.

Evet izleyen oluyor sabahın 7sinde başlayıp 10a kadar arabayla uğraşınca insanlar uyanıyor detay izlemeyi seviyorlar:p