Paslardan Arınma, Restorasyon ve Detay Uygulamaları

Kzmsefa

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine emeğine sağlık abi, çok başarılı işlemler yapmışsın birde o yetmezmiş gibi çok da güzel fotoğraflamışsın helal olsun maşallah. :nazar::alkis:
Ayriyeten videodaki stop-motion tekniği ve onlarıda gife dönüştürüp yüklemen de çok güzel olmuş abi:)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam bravo, iyi cesaret bu işler. Elinize sağlık, görsel çalışmalarınızı ayrıca takdir ediyorum.

Muratcan

Usta Detaycı
Üye
İl
Antalya
Elinize sağlık. Pas olayından nefret ederim. Benim kaliperler ve disklerde var. Aşırı sinir ediyor beni. Siz üstesinden çok güzel gelmişsiniz. Mest oldum :)

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık hem fotoğraf hem video çekmek çok zor iş gif gibi olan hareketli fotoları sevdim:) Pas işini ben de hiç sevmem , uygulamada emek akmış :alkis:

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam eline sağlık, maşallahın var valla arabanın altını adam etmişsin. Foto detayları da on numara beş yıldız olmuş:mutlu:

CemPektaş

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Elinize sağlık, yorucu bir uygulama olmuş belli ama sonuçlar gerçekten çok iyi. Denenmeyeni deneme furyası devam ediyor, diferansiyele seramik uygulaması da gördük. Bu yaz daha neler göreceğiz bakalım. :taraa:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@ormancı abi eline sağlık gerçekten merakla inceledim. kriko gifini 2 kere falan izledim :) Bu tarz yüksek ve heybetli araçlarda genelde kaporta kısmını parlatsalar da bu alt kısımlar hep pas ve kirden gözüme batıyordu. Detay kelimesini yaşatmışsın gerçekten pırıl pırıl çıkmış helal olsun :)

ormancı

Konu Sahibi ✔
Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerine emeğine sağlık abi, çok başarılı işlemler yapmışsın birde o yetmezmiş gibi çok da güzel fotoğraflamışsın helal olsun maşallah. :nazar::alkis:
Ayriyeten videodaki stop-motion tekniği ve onlarıda gife dönüştürüp yüklemen de çok güzel olmuş abi:)
Çok teşekkür ederim. Stop-motion tekniğini youtube da irlandalı bir restorasyon ustasının videosunda görmüştüm. Tam istediğim gibi editleyemedim ama idare eder sanırım.

Hocam bravo, iyi cesaret bu işler. Elinize sağlık, görsel çalışmalarınızı ayrıca takdir ediyorum.
Çok teşekkür ederim.

Elinize sağlık. Pas olayından nefret ederim. Benim kaliperler ve disklerde var. Aşırı sinir ediyor beni. Siz üstesinden çok güzel gelmişsiniz. Mest oldum :)
Teşekkürler hocam. Asidik bir jant temizleyici ve zımparayla dahi o bölgelerden kolayca uzaklaştırabilirsin. Dikkat edilecek husus asidik çözeltilerin pası söktükten sonraki süreçte, normal zamana göre o bölgenin daha da hızlı paslanıyor olması. O yüzden hemen antipas veya boya yapılması gerekiyor.

Elinize sağlık hem fotoğraf hem video çekmek çok zor iş gif gibi olan hareketli fotoları sevdim:) Pas işini ben de hiç sevmem , uygulamada emek akmış :alkis:
Teşekkürler hocam. Paslanmayı ciddiye almak lazım yoksa önüne geçilmiyor kanser hücresi gbi.

Teşekkürler üstat

Ellerine sağlık çok güzel uygulama olmuş
Çok teşekkür ederim sensei

Hocam eline sağlık, maşallahın var valla arabanın altını adam etmişsin. Foto detayları da on numara beş yıldız olmuş:mutlu:
Çok teşekkür ederim fotoları beğenmenize sevindim.

Elinize sağlık, yorucu bir uygulama olmuş belli ama sonuçlar gerçekten çok iyi. Denenmeyeni deneme furyası devam ediyor, diferansiyele seramik uygulaması da gördük. Bu yaz daha neler göreceğiz bakalım. :taraa:
Teşekkürler hocam. Elimde daha kalite seramik olsa sürerdim valla :) Bakalım çinli seramik ne kadar dayanacak.

@ormancı abi eline sağlık gerçekten merakla inceledim. kriko gifini 2 kere falan izledim :) Bu tarz yüksek ve heybetli araçlarda genelde kaporta kısmını parlatsalar da bu alt kısımlar hep pas ve kirden gözüme batıyordu. Detay kelimesini yaşatmışsın gerçekten pırıl pırıl çıkmış helal olsun :)
Çok teşekkür ederim hocam. Arazi sonrası ve tuzlu/solüsyonlu yollar sonrası mutlaka bu araçlarda alt yıkama yapmak gerekiyor.

Son düzenleme:

kaan67

Acemi Detaycı
Üye
Elinize sağlık cidden eziyetli bir iş olmuş.Arabanin altında çalışmak gerçekten zor