Passat kaliper boyama - jant seramik

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Arkadaşlar valla baştan söyleyeyim yapılacak iş değil 6-7 saat sürdü ama canım çıktı.
Yapılan uygulama ilk önce araçı komple yıkadım jantları yüzeyini demir tozu yaptım aralara çok girmedim zaten sökünce yıkanacak diye aracı yıkamamdaki sebep boya sonrası yıkayamayacak olmamdı. Kaliperlerin oraları dilan iyice demir tozu sıktım oraları temizledim. Sonra kurulama sonrası jantları söküp hışır örtüyle maskeleme yaptım balata spreyi kullanıp tekrar temizledim . Kurumasını bekledikten sonra motip aliminyum çinko sprey ile boyayıp kurumaya bıraktım yaklaşık 45dk-1 saatte toz kuruması oldu bu arada o kuruken jantın içini demir tozu sıkıp fırçaladık üstüne foamlance şle ceviz geçip bir daha fırçaladım tabiki ziftler kaldı selsil zift katranla ziftleri çözdüm kurşun yapışkanlarınkaldı selsil onları yumuşattı tırkanla çıkardım sonra tekrar selsil yaptım bezle bastırıp silince hiç bir şey kalmadı. Sonra matkap polisaj 400 menzerna ile stpa 3 inç ped kullandım çin malı microfiber birde stpa koni sünger iç kısımlarıda matkapla microfiber pedle polisaj yaptım tertemiz ettim ancak tabi pasta kalıntısı kaldı tekrar cevizle yıkadım eldivenle sonra kuruladım m700 temizledim seramikledim. Kurumaya bırakınca jantları kaliperlerin verniğine geçtim vernik ve jant 40-45 dk kurumaya bıraktım ve sonra arabaya janta taktım ve bir teker bitti aynı işlem 4 jantada yapıldı.

Kaliperler için kullanılan malzemeler
Motip aliminyum çinko sprey
Üstüne motip akrilik vernik
Balat spreyi
Hışır boya örtüsü kağıt bant

jantlar için
quickwax demir tozu
Selsil zift katran temizleyici kurşun yapışkanlarında etkili oldu sprey 500ml
Mothers fırça
Menzerna 400
Çinli jant süngeri koni şekilli
Yıkama cevizli eldivenle
M700 temizlik
Nanolex si3d seramik

jantların iç kısmını silmedim nanolexi sürüp bıraktım dayanım uzun olsun diye
Dış yüzeyi sildim.

gelelim fotolara

Son düzenleme:

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Arkadaşlar valla baştan söyleyeyim yapılacak iş değil 6-7 saat sürdü ama canım çıktı

Balat spreyi

jantlar için
quickwax demir tozu
Mothers fırça
Menzerna 400
Yıkama cevizli eldivenle
M700 temizlik
Nanolex si3d seramik

Dış yüzeyi sildim.

gelelim fotolara

Ellerine sağlık. Maskeleme özellikle açık alanda bu şekilde olması en iyisi:atess:

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ellerine sağlık başkan sonuçlar gayet güzel, aynı işlerle şu günlerde bende uğraşıyorum + olarak jantları da boyayacagim:yazik: Çok yorucu iş çook.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Arkadaşlar valla baştan söyleyeyim yapılacak iş değil 6-7 saat sürdü ama canım çıktı

Balat spreyi

jantlar için
quickwax demir tozu
Mothers fırça
Menzerna 400
Yıkama cevizli eldivenle
M700 temizlik
Nanolex si3d seramik

Dış yüzeyi sildim.

gelelim fotolara

Aslında erindiğimiz, korktuğumuz ya da ertelediğimiz ama hepimizin yapması gereken bir detay. Eline sağlık başkan, son fotoğraftaki görüntü harika, jantlar, diskler, kaliperler araba rengi ahenk süper

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Abi ellerine sağlık, resmen sıfırfam daha iyi olmuş. Bana da jantlara uğraşma isteği geldi, boşluk bulduğumda hemen yapıxağım. :)
Kaliperler de pas falan var mıydı? Var ise tel fırça ile mi temizlediniz?

technologyst

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Test Uzmanı
Üye
İl
kahramanmaraş
Abi ellerine sağlık, resmen sıfırfam daha iyi olmuş. Bana da jantlara uğraşma isteği geldi, boşluk bulduğumda hemen yapıxağım. :)
Kaliperler de pas falan var mıydı? Var ise tel fırça ile mi temizlediniz?
Tel fırça kullanmadım temizdi sadece balata spreyi ile iyice temşzledim tabi öncesinde komple aracı yıkadım

ffsahin

Usta Detaycı
Üye
İl
Kayseri
Çok güzel olmuş , elinize sağlık. Arabayı komple maskelediğiniz iyi olmuş , sonradan uğraşmaktansa önlem almak en doğrusu.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Ellerine sağlık
İlk yormuş ama sonuç gayet başarılı
Zaten bizim yaptığımız bütün uygulamalar herhangi birinin gözünde yapılmaz işler ama biz yapıyoruz
Detaycının farkı detaylarda gizlidir :)
@Pro jantları sprey boyayla mı boyıycan
Benim de niyetim var, amatör uygulamaya elverişli sprey boya düşünüyorum ama yapabileceğim farklı uygulamaları da değerlendirmek isterim

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ellerine sağlık
İlk yormuş ama sonuç gayet başarılı
Zaten bizim yaptığımız bütün uygulamalar herhangi birinin gözünde yapılmaz işler ama biz yapıyoruz
Detaycının farkı detaylarda gizlidir :)
@Pro jantları sprey boyayla mı boyıycan
Benim de niyetim var, amatör uygulamaya elverişli sprey boya düşünüyorum ama yapabileceğim farklı uygulamaları da değerlendirmek isterim
Evet abi sprey boya kullandım, dün bitirdim işlemleri yorucu bir süreç ama sonuçları tüm yorgunluğa değiyor.