Peugeot 207 - Koltuk temizliğinin zirvesi, İç temizlik

emirksk

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Öncelikle herkese sağlıklı günler dilerim.

Aracı aldığımdan beri yapmadığım tek işlem koltuk temizliğiydi. Majör koltuklar temiz gözükse de amacım 2007 model koltuğa kim bilir kimler oturdu o narin kumaşına diyip en azından temiz olsundu ve arka

koltuklarda lekeler mevcuttu fakat fırsat bulamamıştım. Karantina günlerinde zaman geçirmelik araç yıkama, genel temizlik gibi şeyler yaparken şeytan dürttü ve tüm koltukları yüklenip eve çıkardım.

Arka koltuklar minder ve sırt ayrı ayrı tak çıkar mantığında ve kılıflar fermuarlı ama ön koltuk kılıfları dünya kadar mandal kanca tutuyor.

Kullanılan malzemeler;
Vida açma amaçlı elektrikli matkap
Torx 10-15-30 lokma
Çamaşır makinesi
Derby yapıştırıcı
Valet Pro Carpet Cleaner 1:10
KC Green Star 1:15
AliExpress fırçaları
Kafayı yememek için sağlam sabır

Önce ufaklardan başlayalım, arka koltuklar sağ tek parça, orta ve sol iki parça olarak yapılmış. Küçük parçayı hemen çıkardım ama büyük olanın kılıfı çıkarmak için dikiş sökmem gerekti.

Cırt cırtları eskimiş ve çıkarırken koptu. Derby ile yapıştırdım sıkıntısız tuttu.

Temiz halleri beni gayet tatmin etti.

Sıra babalarda;

Sağ yolcu koltuğunu sökmek yaklaşık 4-5 saatimi aldı. Mantık olarak kılıfı tutan mandalları yuvasından ayırmak yeterli fakat 35-40 (otuz beş - kırk) tane mandal tuttuğu için bir sağdan bir soldan çalışmak ve

ulaşmak için ayrı çaba gerek o yüzden çok uzun sürüyor ve tecrübesizlik cabası. Yolcu koltuğundan tecrübe edindiğim için sürücü koltuğunu sökmek 2.5 saat civarı sürdü.

Sökümden birkaç kare;

Bunu alalım kenara

Çok kirli gözükmüyor dediğim kılıfların yıkama suyu;

Televiyon izlemek onun da hakkı;

İskelet ve sağ sol kapakların temizlenmesi, 1-2 ufak yerde kir kaldı fakat apc, sıcak su + apc, aseton, sihirli sünger dörtlüsünden hiç biri çıkartamadı. Tavsiyeniz varsa deneyebililirim.

Koruyucu kapaklar 1:15 Green Star kullanıldı.

Sensörümüz bu;

Geri takma işleminden birkaç kare;

Uğraşırken hasar gören kafalık yuvasını onarmaya çalıştım.

Bitti sonunda;

Not:Gözüken tüm potluklar sürekli bir yerleri takmayı unuttuğum için oluşmuş. Çoğu kez söküp düzeltmem gerekti.

Araç cıbıldak kalmışken buraya el atmamak olmazdı tabi, direk before-after olarak atıyorum. Halılar 1:10 Carpet Cleaner, diğer yerler 1:15 GS.

Context oluşturmak baya bir zamanımı aldı mutlaka gözümden kaçan yerler olmuştur. Hatalı bir yer varsa lütfen belirtin düzelteyim. Yaptığım uygulamalar dibine kadar amatörce olup apartman kapısının önünde yapılmıştır. Yerim müsait değil diyenlere ilham olsun. :D Pedalları değiştireceğim için ellemedim. Okuduğunuz için teşekkür ederim, hayırlı akşamlar hayırlı iftarlar. :tesekkurr:

Son düzenleme:

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık,konu özeni ayrı hoşuma gitti halılara bir tur daha geçilebilirmiş gibi sanki ama bu sonuçlar bile gayet tatminlar :) ilk fırsatta pedallarda hallolursa dahada güzel olacak gibi :komik:

emirksk

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Emeğinize sağlık,konu özeni ayrı hoşuma gitti halılara bir tur daha geçilebilirmiş gibi sanki ama bu sonuçlar bile gayet tatminlar :) ilk fırsatta pedallarda hallolursa dahada güzel olacak gibi :komik:
Teşekkürler hocam, halılara koltukları takmadan önce tekrar çalışacağım ama çok yoruldum. Koltukları da ne zaman indirir takarım bilemiyorum malum karantinadan dolayı. Aracı da şuan kullanmıyorum o yüzden bu şekilde yayınlamak daha doğru geldi. :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Emir Bey, elleriniz dert görmesin, emeğinize sağlık.

Ben de koltukları söküp dışarı almayı seviyorum. Kılıf sökecek kadar ileri gitmemiştim. 2-3 kere tecrübe ettiğim üzere sökerken mutlaka bir yer zarar görüyor. Tamir edilebilecek düzeyde ise ne ala. Diğer türlü çok zorlamamak gerektiğini tecrübe edindim :)

emirksk

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Emir Bey, elleriniz dert görmesin, emeğinize sağlık.

Ben de koltukları söküp dışarı almayı seviyorum. Kılıf sökecek kadar ileri gitmemiştim. 2-3 kere tecrübe ettiğim üzere sökerken mutlaka bir yer zarar görüyor. Tamir edilebilecek düzeyde ise ne ala. Diğer türlü çok zorlamamak gerektiğini tecrübe edindim :)
Teşekkür ederim hocam. Her koltuk benimkiler gibi mi bilemiyorum ama ben de sökmeden önce 3-4 defa düşünmek gerektiğini tecrübe ettim. Bir koltuğu söktükten sonra diğerini daha kolay sökerim dedim öyle de oldu fakat aynı değillermiş takarken içten ufak bir kısım kırıldı, bir mandalı takacak yer simetrik olmasına rağmen denk gelmedi gibi sorunlar da yaşadım. Ama araçla uğraşmak çok zevkli. :)

Samatyalı

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Önce elinize emeğinize sağlık gerçekten kılıfından sıyırmak sabır ve zaman işi lakin yaptığınızi kesinlikle küçümsemek gibi olmasın bana çokta pratik gelmedi Zaman,emek / fayda açısından tabi

Saint_33

Amatör Detaycı
Üye
Ellerinize sağlık iyi cesaret işi bu derece temizlik.Helal olsun.

emirksk

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Önce elinize emeğinize sağlık gerçekten kılıfından sıyırmak sabır ve zaman işi lakin yaptığınızi kesinlikle küçümsemek gibi olmasın bana çokta pratik gelmedi Zaman,emek / fayda açısından tabi
Vakum makinası ile çekmek kesinlikle çok daha mantıklı. Ben uğraşmayı ve kendi emeğim ile bir şeyler yapmayı, sonuç tatmin etmese bile en azından ben yaptım gözüyle bakmayı sevdiğimden, e zaman da bol olunca girişeyim dedim. :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık, valla okurken içim rahatladı. Baya uğraşmışsınız ama taban halısı bej olduğu için mecbur biraz kirler kalmış canınız sağolsun. bende koltukları çıkartıp temizlik yapmıştım ama siz 1 ileri daha gitmişsiniz, baya yorucu olmuşdu siz daha fazla yorulmuşsunuzdur.:)

SeYYaH

Acemi Detaycı
Üye
İl
Sakarya
Elinize emeğinize sağlık. İyi ve yorucu bir çalışma olmuş. Bu korona günleri bilen bilmeyen seven sevmeyen tüm erkekleri detail ustasına çevirecek sanırım. Bende sizin gibi söküp temizleyip bir 15 gün sonra takmıştım. Arabanın arka koltuğunu fabrika da arkadaşlar la beraber takabildim yerine oturtamamıştım. Bence sökmesi kolay takması çok zordu. Umarım sizinkiler çok kolay olur. Ama kesinlikle değiyor ;)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, bu karantina günlerinde söküp takma işleri nereye gidiyor arkadaş. Valla büyük cesaret, gıpta ile izliyorum.

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık, koltuğu, tavanı falan söküp eve getirdim de kumaşını sökmedim hiç:komik:
Özellikle çamaşır makinesi kısmı çok güzel olmuş:taraa:

KaiZeN

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
Hocam eline sağlık, on numara temizlik olmuş. Valla sizlerin bu emeğini görünce Wax uygulamak en basiti diyorum. Ben yapamazdım..

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ellerine sağlık. Çok büyük uğraş vermişsin. Dediğin gibi bolca sabır gerekmiş :komik:

emirksk

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
Yorumlarınız için teşekkürler arkadaşlar, bol detaylı günler dilerim.:heyecan: