Plastik ürünleri karşılaştırması (iç mekan)

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Berkay eline koluna sağlık güzel bir inceleme olmuş.
Teşekkürler abi :)

Eline sağlık @Berkay Güzel bir inceleme olmuş. Sıralamada en pahalı olan en iyisi gibi çıkmış :D Nalet olası kapitalizm gene kazanmış :D AF spritz bende kullanıyorum ve kapılar kapalı iken uygulama yapılmıyor bu net. Sonrasında bana sadece yüzeyleri ıslak bezle değil de bunla spritz ile ıslatılmış bez ile temizlemişim gibi geliyor. UV koruması yazıyor olması umarım gerçekten bunu sağlayabildiği anlamına gelir :) Bitince farklı birşey alırım desem de bitecek gibi değil :)

Tekrar teşekkürler
Ben teşekkür ederim hocam. Pahalı ürün her zaman iyi değil ama çoğunlukla böyle oluyor :) Al gitsin ya, ben de zamanında bu leş supersheeni aldım hala bitmedi, bitmiyor.

Elinize sağlık. Ben pinksheen’e bayılıyorum. Çok memnunum
Teşekkürler, ben de beğeniyorum :)

@Berkay eline saglik kardesim colourlockda uv olsaymis tadindan yenmezmis ama yok isde
Olsa harika olurdu gerçekten. Bu arada colourlock denememe vesile olduğun için tekrar teşekkür ediyorum abi :)

Elinize sağlık, kesenize bereket... Benim favori ürünüm C6'yı da testte görmek güzel. Diğer ürünleri net bilmiyorum ancak C6 talimatlarında kürleşmeden bahseder. Hatta 24 saat ara ile 2 kat uygulamayı tavsiye ediyordu gibi hatırlıyorum. Sanki diğer tüm ürünlerden bu özelliği ile biraz ayrılıyor. Görüntüyü değiştirmeden mevcudu korumaya yönelik bir ürün.
Teşekkür ederim, c6yı hep diğer ürünlerle kıyaslamak vardı aklımda ama yeni hayata geçirebildim :)

kandillioglu

Çaylak Detaycı
Üye
verdıgın bılgıler ıcın tesekkurler uygulama yapmanda super olmus.
benımde urun almam gerekıyor c6 ve preserve arasında kaldım forumdan ogrencegım cok sey var:D

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Eline sağlık abi, güzel ve ayrıntılı bir test olmuş. Ben bütün iç trimlerde epey uzun zamandir Sonax Mattefekt kullanıyorum. Mat final isteyen ve toz tutma performansı arayanlar için tavsiye edebilirim.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Mrt

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Merhaba,
Elimdeki iç mekan kullanımına uygun olan plastik ürünlerini karşılaştırdım. Ürünler; Colourlock vinil koruyucu, gtechniq c6, auto finesse spritz, ad pinksheen, ag supersheen
Ürünleri hem yumuşak plastik hem sert plastik üzerinde test ettim. Yumuşak plastik ile başlayalım

Işıktan dolayı fotoğraf yanıltabilir, kendi gördüğümü aktaracak olursam;
Açıktan koyuya doğru
1.Autofinesse spritz ve gtechnic c6 aynı
2.colourlock vinil koruyucu
3.AutoBrite Pinksheen
4.AutoGlym Supersheen

Parlaklıkları azdan fazlaya doğru
1. c6, spritz, colourlock tam mat görüntü verdi
2.Autobrite pinksheen
3.Autoglym supersheen

Sert plastik testimize geçelim. Testi yaptığım sert plastik malzeme yumuşak plastiğe göre biraz daha parlak bir madde
(sıralama yine aynı)

Açıktan koyuya doğru
1.Colourlock vinil koruyucu
2.Gtechniq c6
3.Autofinesse spritz
4.autobrite pinksheen
5.autoglym supersheen

Parlaklıkları azdan fazlaya doğru
1.colourlock ve c6 aynı, tam mat görüntü verdi
2.Autofinesse Spritz
3.Autobrite Pinksheen
4.Autoglym supersheen

Ürün yorumlarım

Colourlock vinil koruyucu
Yumuşak plastik ve vinil alanlarda çok beğendiğim bir ürün, temiz ve neredeyse hiç kaygan olmayan bir dokunuş hissi var. Sert plastikte de görüntü olarak hiçbir fark yapmayan, sanki su sürmüşüm gibi hissettiren bir ürün.

Gtechniq c6
Hem yumuşak plastikte, hem sert plastikte çok beğendiğim bir ürün. Temiz ve çok az kaygan bir dokunuş hissi var. Dayanımı yüksek, antibakteriyel özellikli ve en önemlisi uv korumasına sahip.

Autofinesse Spritz
Yumuşak plastikte tam mat, sert plastikte biraz daha parlak bir görüntü bırakıyor. Temiz ve az kaygan dokunuş hissi var. Dayanımı az, temizleyici özellikli ve uv korumasına sahip bir ürün. Fazla toz çekiyor, ne tam temizliyor ne tam koruyor. Uygularken rahatsız edici bir kokusu var.

Autobrite Pinksheen
Hem yumuşak hem sert plastikte aynı satin görüntüyü veren çiçek bahçesi gibi kokan gayet stabil başarılı bir ürün. Dayanımı iyi, temiz ve önceki ürünlerden daha kaygan bir dokunuş hissine sahip. Bekledikçe daha da matlaştığını gözlemledim.

Autoglym superheen
Aşırı parlak görüntü veren, yoğun limon kokulu ürün. Yağlı ve çok kaygan dokunuş hissine sahip dokunulduğunda elinize yağ bulaşıyor, hatta dokunarak bu yağı sağa sola bulaştırmak mümkün. Fotoğrafta şöyle göstereyim:

Kırmızı ile işaretlediğim alanlar ürünü dokunarak bulaştırdığım alanlar.
Bir autoglym klasiği, yine şaşırtmadı. Vasat bir ürün. Dayanımı orta düzeyde. Uv koruması var.

Yanlış aktardığım bir bilgi varsa lütfen düzeltin, herkese teşekkürler :)
Ellerinize sağlık. Oldukça yararlı bir test olmuş.

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
verdıgın bılgıler ıcın tesekkurler uygulama yapmanda super olmus.
benımde urun almam gerekıyor c6 ve preserve arasında kaldım forumdan ogrencegım cok sey var:D
İkisi de iyi ürün, teşekkürler :)

Eline sağlık abi, güzel ve ayrıntılı bir test olmuş. Ben bütün iç trimlerde epey uzun zamandir Sonax Mattefekt kullanıyorum. Mat final isteyen ve toz tutma performansı arayanlar için tavsiye edebilirim.

SM-A505F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkürler, elimde olsaydı onu da koyacaktım karşılaştırmaya

Ellerinize sağlık. Oldukça yararlı bir test olmuş.
Teşekkürler hocam

ellerinize sağlık epey yararlı bir inceleme olmuş
Teşekkürler :)

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık. Detaylı incelemeleri çok seviyoruz. Kazanan yine bence spritz. F/p olarak hala çok iyi:paracıxx: