Herkese merhabalar, uzun süredir forumu takip ediyorum ve polisaj konusunda bir çok araştırma yaptım. Polisaj öncesi yapılacak ön hazırlıklar, polisaj esnasında nelere dikkat etmeliyim vs çoğu konu hakkında teorik olarak bilgim var. Polisaj yapabilmek için kendime bir çıkma kaput edindim denemelerimi ilk olarak onun üzerinde yapacağım. Sizlerdende polisaj makinası, ped, pasta seçimi hakkında bilgi almak istiyorum. Ped pasta konusu araca göre değişiklilik gösterebilecek birşey ancak başlangıçta hangi pedleri ve pastaları edinmeliyim, tam anlamıyla bilmiyorum.
Pasta Ped Seçimi:
Araştırmalarıma göre. Lake country, Menzerna, Koch Chemie, Ufs (yün) ped markaları genel olarak tercih ediliyor ve başarılı bulunuyor.
Ped olarak kontrol etmesi daha kolay olacağı için 75lik ve 125lik pedler ile çalışmayı düşünüyorum.
Ağır aşındırıcı pastalar sert ped(yün), Orta aşındırıcı pastalar orta sertlikte ped, finishing pasta finishing ped ile kullanılıyor.
Pasta olarak forumda genel olarak kullanılanlar Koch Chemie H8-F5-M2. Pastaları bölünmüş olarak tercih etmemeliyim çünkü bozulabiliyor.
Polisaj Makinası Seçimi:
Polisaj makinası olarak bir adet rotary makina(çizikleri almak için), bir de orbital makina(orta aşındırıcı pasta ve finish için) almayı düşünüyorum.
Polisaj makinası olarak çok fazla seçenek var. Beni uzun süre götürebilecek sağlam ve verdiğim emeğin karşılığını iyi bir şekilde alabileceğim, fiyat performans olarak tatmin edecek makinalar tercih etmek istiyorum.
Orbital makinalarda fiyatlar çok yükseliyor. İlk aşamada Orbital makina için eğer çok gerekli değilse 1500tl üzeri rakamlar vermek istemiyorum. 2. el Rupes'te düşünebilirim. Sizce aşağıda görmüş olduğunuz makinalardan hangilerini tercih etmeliyim yada bunlar dışında önerileriniz var mıdır?
Rotary makina olarak:
- Dewalt849x (1000tl)
-Bosch Gpo 14(740tl)
Orbital makina olarak:
3D HD Dual Action Polisher(680tl)
Klpro KLPJ7171(530tl)
Üst segment orbital makina olarak:
Rupes Lhr15 Mark2(2800tl)