Polisaj Makinası, Ped, Pasta Seçimi Hakkında

Kerim07

Acemi Detaycı
Üye
Çok güzel bir konu olmuş biz yeni başlayacaklar için değerli yorumlarını yapan arkadaşlara çok teşekkür ederim. :)

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Konuya güncel çekelim.
amatör olarak başlıcam, kl pro dual action mı almalıyım yoksa rotary mi?
bütçe olarak 2.500'e kadar çıkabilirim tek derdim bi kere alayım bütün işimi görsün bi makine arıyorum.

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Konuya güncel çekelim.
amatör olarak başlıcam, kl pro dual action mı almalıyım yoksa rotary mi?
bütçe olarak 2.500'e kadar çıkabilirim tek derdim bi kere alayım bütün işimi görsün bi makine arıyorum.
Amatör olarak başlayacaksanız dual makine tavsiye ederim, kl pro bende var çizik almada bir iki tık zorlanıyor bana göre; bu yaz(Adanaydım) yaptığım polisajda da 4.5 deviri geçmeme rağmen çok ısındı sürekli ara verip makineyi soğuttum. Ha kışın İstanbulda da bir kere yaptım o zaman hiç ısınmamıştı. Senede bir iki defa hobi amaçlı kendi aracınıza polisaj yapacaksanız uygun fiyatlı olarak tavsiye ederim. orbital makine daha güzel finish bırakır, boya yakma riski çok daha düşüktür. Ama kendizi geliştirip eş dosttan başlayıp vs uygulamalar yapacaksanız o zaman rotary makine şart olabilir

brkcskn

Çaylak Detaycı
Üye
Amatör olarak başlayacaksanız dual makine tavsiye ederim, kl pro bende var çizik almada bir iki tık zorlanıyor bana göre; bu yaz(Adanaydım) yaptığım polisajda da 4.5 deviri geçmeme rağmen çok ısındı sürekli ara verip makineyi soğuttum. Ha kışın İstanbulda da bir kere yaptım o zaman hiç ısınmamıştı. Senede bir iki defa hobi amaçlı kendi aracınıza polisaj yapacaksanız uygun fiyatlı olarak tavsiye ederim. orbital makine daha güzel finish bırakır, boya yakma riski çok daha düşüktür. Ama kendizi geliştirip eş dosttan başlayıp vs uygulamalar yapacaksanız o zaman rotary makine şart olabilir
Cevap için teşekkürler. Evde 3 araç var kimi zaman uygun gelen (babam'dan dolayı) alıp sattığımız araçlarda oldu. Bir de arkadaş çevrem biraz vardır karcher se6100 makinem var en az 10 araba 3 ev temizliği yaptığı için bu polisaj makinesi en giriş modeli bana yetmeyecek gibi duruyor. Polisajı hobi amaçlı yapacağım ama eş dost arkadaşlar bana da bana da diye tutturacağı için (ücretsiz yaparım, çünkü hobi bu) sanırım biraz orta-üst segment makina bakmaya başlacağım gibi ama hala rotary mi dual mi onda kararsızım.

ShelbyGarage07

Çaylak Detaycı
Üye
İl
Antalya
Herkese merhabalar, uzun süredir forumu takip ediyorum ve polisaj konusunda bir çok araştırma yaptım. Polisaj öncesi yapılacak ön hazırlıklar, polisaj esnasında nelere dikkat etmeliyim vs çoğu konu hakkında teorik olarak bilgim var. Polisaj yapabilmek için kendime bir çıkma kaput edindim denemelerimi ilk olarak onun üzerinde yapacağım. Sizlerdende polisaj makinası, ped, pasta seçimi hakkında bilgi almak istiyorum. Ped pasta konusu araca göre değişiklilik gösterebilecek birşey ancak başlangıçta hangi pedleri ve pastaları edinmeliyim, tam anlamıyla bilmiyorum.

Pasta Ped Seçimi:

Araştırmalarıma göre. Lake country, Menzerna, Koch Chemie, Ufs (yün) ped markaları genel olarak tercih ediliyor ve başarılı bulunuyor.
Ped olarak kontrol etmesi daha kolay olacağı için 75lik ve 125lik pedler ile çalışmayı düşünüyorum.
Ağır aşındırıcı pastalar sert ped(yün), Orta aşındırıcı pastalar orta sertlikte ped, finishing pasta finishing ped ile kullanılıyor.
Pasta olarak forumda genel olarak kullanılanlar Koch Chemie H8-F5-M2. Pastaları bölünmüş olarak tercih etmemeliyim çünkü bozulabiliyor.

Polisaj Makinası Seçimi:

Polisaj makinası olarak bir adet rotary makina(çizikleri almak için), bir de orbital makina(orta aşındırıcı pasta ve finish için) almayı düşünüyorum.
Polisaj makinası olarak çok fazla seçenek var. Beni uzun süre götürebilecek sağlam ve verdiğim emeğin karşılığını iyi bir şekilde alabileceğim, fiyat performans olarak tatmin edecek makinalar tercih etmek istiyorum.

Orbital makinalarda fiyatlar çok yükseliyor. İlk aşamada Orbital makina için eğer çok gerekli değilse 1500tl üzeri rakamlar vermek istemiyorum. 2. el Rupes'te düşünebilirim. Sizce aşağıda görmüş olduğunuz makinalardan hangilerini tercih etmeliyim yada bunlar dışında önerileriniz var mıdır?

Rotary makina olarak:
- Dewalt849x (1000tl)
-Bosch Gpo 14(740tl)

Orbital makina olarak:
3D HD Dual Action Polisher(680tl)
Klpro KLPJ7171(530tl)
Üst segment orbital makina olarak:

Rupes Lhr15 Mark2(2800tl)
ürün adı verip vermemekle kararsız kaldım yanlız shine mate diye bi firma var arakdasımın rupes almaya gücü yetmediği için aldı ve kullanıyor gayetde memnun fiyat performans olarak kesinlikle öneriyor rupese o kadar para vermem diyor
not: ben rupesciyim :D

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
ürün adı verip vermemekle kararsız kaldım yanlız shine mate diye bi firma var arakdasımın rupes almaya gücü yetmediği için aldı ve kullanıyor gayetde memnun fiyat performans olarak kesinlikle öneriyor rupese o kadar para vermem diyor
not: ben rupesciyim :D
Her türlü marka ve ürün tavsiyesi verebilirsiniz.

DENİZLİ