Polisaj yardımı

golf

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Aracıma her türlü iç dış uygulamaları yapacak seviyeye bu forum sayesinde geldim. Süreklide öğrenmeye devaö ediyorum. Fakat polisaj yapacak ne zamanım ne ekipmanın nede tecrübem var. Polisaj yapamadığım için aracıma koruma bile yapamıyorum. Bulunduğum şehirde (siirt) neredeyse işi bilen yer kişi sıfır, bir yerden daha önce bahsetmiştim, mekan yeniydi dikkatimi çekmişti, menzerna pastalar ve yeni pedler rafta beni iyice cezbetmişti, foto koyup forumada danışmıştım, fiyatta neredeyse bedavaydı. Tamam burada yaptır dedim kendime. Demirtozu temizliği kil temizliğimi yapıp bekledim. Bir kaç kere mekana öylesine gidip neler yapıyor diye gözlemleyim dedim, her gittiğimde pedler eskimiş, yeni ped yok ve polisaj yaptığı araçlarda bırakın çizikleri, boya pütür pütür, çizikler olduğu gibi duruyordu. Elemanda benim biraz anladığımı farkedince işi yapmak için pek isteksiz davranmaya başladı zaten. Bende sonunda tartışıp sorun yaşayacağıma emin olduğum için zaten vazgeçtim.
Şimdi bana polisaj için yardımcı olabilecek arkadaş var mı acaba, bu ay sonuna doğru istanbula taşınıyorum, bu forumdayken gidip dışarıda kasaplarla uğraşıp tartışmak aptallık olur geldi aklıma, bir arkadaş elbet yardımcı olur dedim. Durum bu arkadaşlar.

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
İstanbul'da bir çok üyemiz mevcut gereken yardımı gösterirler polisaj konusunda. Ama boya koruma için illa polisajli yüzey şart değil. Demirtozu, kil yapip wax atabilirsiniz. El pedi ile herhangi bir pastayı uygulayıp yüzeyi birazda olsa bu şekilde temizleyip boya koruma uygulanabilir.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
İstanbul'da bir çok üyemiz mevcut gereken yardımı gösterirler polisaj konusunda. Ama boya koruma için illa polisajli yüzey şart değil. Demirtozu, kil yapip wax atabilirsiniz. El pedi ile herhangi bir pastayı uygulayıp yüzeyi birazda olsa bu şekilde temizleyip boya koruma uygulanabilir.
Adminim nerede bu üyeler yahu İstanbul'daki? :) Bir tek Allah razı olsun @Fatihkandemir dedi gel yapalım polisaj, ya da al makineyi kullan istediğin kadar diye. Harici kimseden bir şey görmedik sitem ediyorum İstanbullu detay sever forumdaşlara :)

golf

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Sen İstanbul’a gel ayarlanır.
Ama koruma yapmak için polisaj şart değilki. Sen demir tozunu ve kilini yapıp korumaya alıcaksın her zaman. Forumda herkesin imkanı yok polisaj için ama kimse korumasını eksik etmiyor.
Fatih hocam teşekkürler, ay sonunda istanbuldayım artık. Her türlü şartlı yardıma açığım. Koruma olarakta seramik düşünüyorum o yüzden yapmadım, çizikleri almadan olmazdı.
Evet sayın pro bende bu yüzden forumdan yardım istedim. Forum varken dışarıda saçma sapan kişilerle sorun yaşamak gerçekten aptallık olur. Yardım içinde dediğim gibi her türlü yardıma açığım, ücret vs neyse tabiki.

Adminim nerede bu üyeler yahu İstanbul'daki? :) Bir tek Allah razı olsun @Fatihkandemir dedi gel yapalım polisaj, ya da al makineyi kullan istediğin kadar diye. Harici kimseden bir şey görmedik sitem ediyorum İstanbullu detay sever forumdaşlara :)
Haklısın ömer

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

narcobs

Acemi Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Eskişehirden de var mı böyle hayırsever üyelerimiz adminim :p

Şaka maka aynı sorunu ben de düşünüyordum, peki polisaj yaptırana kadar (2 ay falan beni idarecek) uygun fiyatlı boya koruma olarak ne önerirsiniz. Aracımın rengi antrasit, yıkamadan sonra kc pw kullanıyorum fakat kapalı garajda durmasına rağmen ertesi gün çok fazla tozlanıyor.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye

Şaka maka aynı sorunu ben de düşünüyordum, peki polisaj yaptırana kadar (2 ay falan beni idarecek) uygun fiyatlı boya koruma olarak ne önerirsiniz. Aracımın rengi antrasit, yıkamadan sonra kc pw kullanıyorum fakat kapalı garajda durmasına rağmen ertesi gün çok fazla tozlanıyor.
Ben söyleyim :D Kiwami :) @Pro

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.

Ömer hocam söylemiş bile tr içinde rahat ulaşılabilir olan Kiwami dışarıdan temin için Bilt Hamber Double Speed olabilir. :)

@can26 Eskişehirde yardımını esirgemeyecektir diye düşünüyorum. :)

narcobs

Acemi Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Ömer hocam söylemiş bile tr içinde rahat ulaşılabilir olan Kiwami dışarıdan temin için Bilt Hamber Double Speed olabilir. :)

@can26 Eskişehirde yardımını esirgemeyecektir diye düşünüyorum. :)
:saskin: Teşekkürler adminim

Aslında forumda çok araştırdım ve çoğunda Kiwami cevabını net bi şekilde gördüm ama şansımı zorluyorum sanırım :D sedan veya suv araçlara ne kadar ürün harcamam gerekiyor abi

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
:saskin: Teşekkürler adminim

Aslında forumda çok araştırdım ve çoğunda Kiwami cevabını net bi şekilde gördüm ama şansımı zorluyorum sanırım :D sedan veya suv araçlara ne kadar ürün harcamam gerekiyor abi
Başka ürün elde yoksa fantaziye kaçmaya gerek yok bence, her çeyizde bir fusso, bir authentic, bir kiwami olmalı benim fikrim. Bunlar Düğüne giderken giyilecek kurtarıcı beyaz gömlek gibi, her mevsim lazım, sürprizi yok.

Bunun haricinde mutlaka çok çok daha üstün ürünler vardır ancak, ulaşılabilirlik, fiyat gibi nedenlerde bu örnekleri verdim.

Ben hiç ne kadar harcamışım kontrolü yapmıyorum açıkçası tüketim gerçekten çok az oluyor bu ürünlerde. Daha doğru cevap verecekler vardır, ben yanıltmayım.

@golf 'ün konuyu da baltalamayalım :D

aklına bir şey takılırsa yazabilirsin her zaman

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Her zaman herkese elimden geldiğince yardım etmek isterim.

Sen elektriği ver geri kolay. :)

Fatihkandemir

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Fatih hocam teşekkürler, ay sonunda istanbuldayım artık. Her türlü şartlı yardıma açığım. Koruma olarakta seramik düşünüyorum o yüzden yapmadım, çizikleri almadan olmazdı.

Evet sayın pro bende bu yüzden forumdan yardım istedim. Forum varken dışarıda saçma sapan kişilerle sorun yaşamak gerçekten aptallık olur. Yardım içinde dediğim gibi her türlü yardıma açığım, ücret vs neyse tabiki.

Haklısın ömer
elimden geldiğince yaparız. Ama seramik için kapalı bir ortam lazım. Siz hayırlısıyla bir gelin bulunur bir hal çaresi.

golf

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Anadolu sorun değil hocam, neler yapabiliriz?

golf

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
Arkadaşlar hayırlısıyla istanbula taşınmış bulunuyorum, konuyu hatırlatayım dedim, yardımcı olacak arkadaşlar varsa sevinirim.