Polytop Hybrid Sealer Maximus

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
izmir
Selamın aleyküm abilerim
Forumda polytop Sealer Hybrid Maximus hızlı cila ile alakalı bi bilgi bulamadım. Kullanan varmı ? Görüşleriniz nasıldır acaba. Dükkanımızdaki araçlar için aldım ben. Tabi bizde kullanırız zaten baya bi malzeme çıkıyor.
Cila olarak Menzerna Powerlock aldım üstüne de yıkama sonrası için polytop Hybrid Sealer Maximus hızlı cila aldım.

İbrahimk34

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Bi tanıdığımda görmüştüm sulandırma oranını hatırlamıyorum sık sil uygulamıştı bi parklaklığını yorumlayabilirim tatmin ediyo pw ile kıyaslarsam polytop daha derin parlaklık veriyor

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Bu ürünün incelemesi yapılmamıştı belki siz yaparsınız :D
Hatırladığım kadarıyla Islak araca sıkıp durulayabileceğiniz bir ürün. Pw gibi sık durula şeklinde uyguluyorsunuz ama havluların zamanla su emişini azaltabiliyor bu tür ürünler, iyi durulanmasına dikkat etmek lazım.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
daha önce foto olarak atmıştım hızlı soru cevap kısmındaydı sanırım. maximus diye aratırsanız yorumlarıma ulaşabilirsiniz. kendi yorumum pw'ye yakın boncuklama veriyor, parlaklık güzel. toz çekme durumunu gözlemleme şansım olmadı malesef. pw ile maximus arasında kalırdım bu tarz bi ürün alırken, x50 bi tık geride kalıyor.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
çok teşekkürler :D dipnot olarak paylaşmak isterim ki araç 2 senedir demirtozu,kil temizliği ve polisaj görmemiş bir araç. yıkama sonrası yüzeyde su itişi sıfır olunca biraz iş kolaylaşsın diyerek üstünkörü uygulamıştım. ona rağmen böyle boncuklar oluşunca çekmiştim bu kareyi :)

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
çok teşekkürler :D dipnot olarak paylaşmak isterim ki araç 2 senedir demirtozu,kil temizliği ve polisaj görmemiş bir araç. yıkama sonrası yüzeyde su itişi sıfır olunca biraz iş kolaylaşsın diyerek üstünkörü uygulamıştım. ona rağmen böyle boncuklar oluşunca çekmiştim bu kareyi :)
Dediğiniz şartlarda uygulandığı düşünülürse ürün iyi gibi duruyor.

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Bence pw bu dediğiniz koşullarda boncuklama olarak daha iyi boncuklanıyo
Yukarıda da belirttiğim gibi hocam hava karardığından acele ettiğim için üstün körü bir fısfıslama yapıp durulamıştım. Bu sebeple boncukların tavanda nizami sıralanmasındansa yüzeye karşı oluşturduğu yapıya bakarsak daha sağlıklı fikir verir gibi. O yüzden birleşip yapısı bozulan boncuklar yanıltmasın :).

Ek olarak pw ye göre gördüğüm bir artı olarak da kalıntı durumu daha az.

İbrahimk34

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yukarıda da belirttiğim gibi hocam hava karardığından acele ettiğim için üstün körü bir fısfıslama yapıp durulamıştım. Bu sebeple boncukların tavanda nizami sıralanmasındansa yüzeye karşı oluşturduğu yapıya bakarsak daha sağlıklı fikir verir gibi. O yüzden birleşip yapısı bozulan boncuklar yanıltmasın :).

Ek olarak pw ye göre gördüğüm bir artı olarak da kalıntı durumu daha az.
Anladım hocam peki sık durula olarak parlaklık ve toz tutma durumu nasıl ?

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Anladım hocam peki sık durula olarak parlaklık ve toz tutma durumu nasıl ?
Hocam inanın takibini yapamadım :) bu araca her yıkamada pw, x50, maximus gibi ürünler uygulayıp sonraki yıkamada b33 ile girişiyordum koruma olmayınca. Bir sonraki yıkamaya kadar geçen süreç uzun olunca aşırı bir fark göremedim. İnşallah bu yaz Bi kendi aracıma yapıp gözlemleyeceğim

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Selamın aleyküm abilerim
Forumda polytop Sealer Hybrid Maximus hızlı cila ile alakalı bi bilgi bulamadım. Kullanan varmı ? Görüşleriniz nasıldır acaba. Dükkanımızdaki araçlar için aldım ben. Tabi bizde kullanırız zaten baya bi malzeme çıkıyor.
Cila olarak Menzerna Powerlock aldım üstüne de yıkama sonrası için polytop Hybrid Sealer Maximus hızlı cila aldım.
Polytop markasını biliyorum ama hiç kullanmadım. Hybrid Maximus ise, okuduğum kadarıyla araç ıslakken uygulanabilen hızlı cila. 1:100 seyreltme oranı varmış. 1lt ürünü bitirmek epey zor olur :)
Bu tip ürünler genelde çok verimli olmuyor. Kimisi sonunu en baştan hazırlıyor. Yani boncuklanma çok vasat olabiliyor. Kimisinde de boncuklanma, parlaklık ve kayganlık wax sürmüş izlenimi ve hissiyatı veriyor ama dediğim gibi genelde verimsizler. 3 ay ömür biçilen ürünler benim kullanımımda ve özellikle kapalı otopark yüzü görmeyen otomobillerde en fazla 1 ay etkisini sürdürmüştü.
Netice, hayırlı olsun, güle güle kullanın. Mümkünse de öncesi sonrasını bizimle de paylaşırsanız çok seviniriz :) Ama koruma anlamında da beklentinizi de düşük tutun derim.

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Boncuklanması ıslak yüzeye uygulanan bir ürün için fena değil. Popüler bir ürün olsa kim bilir fiyatı da nerelere çıkar. En azından firma diğer firmalar gibi uçuk vaadler söylememiş. Bence bu etki 1 ay sürebilir :)

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
Boncuklanması ıslak yüzeye uygulanan bir ürün için fena değil. Popüler bir ürün olsa kim bilir fiyatı da nerelere çıkar. En azından firma diğer firmalar gibi uçuk vaadler söylememiş. Bence bu etki 1 ay sürebilir :)
pw kadar adı duyulsa fiyatı da oralara çıkar muhtemelen :D havalar düzelince dikkatlice uygulayarak tekrar bir test edeceğim. onda da yine bu tarz verim alırsam pw benim için bitmiştir diyebilirim :D sırf kalıntı durumundan dolayı yazın son zamanlarda x50 kullanıyordum.

Polytop markasını biliyorum ama hiç kullanmadım. Hybrid Maximus ise, okuduğum kadarıyla araç ıslakken uygulanabilen hızlı cila. 1:100 seyreltme oranı varmış. 1lt ürünü bitirmek epey zor olur :)
Bu tip ürünler genelde çok verimli olmuyor. Kimisi sonunu en baştan hazırlıyor. Yani boncuklanma çok vasat olabiliyor. Kimisinde de boncuklanma, parlaklık ve kayganlık wax sürmüş izlenimi ve hissiyatı veriyor ama dediğim gibi genelde verimsizler. 3 ay ömür biçilen ürünler benim kullanımımda ve özellikle kapalı otopark yüzü görmeyen otomobillerde en fazla 1 ay etkisini sürdürmüştü.
Netice, hayırlı olsun, güle güle kullanın. Mümkünse de öncesi sonrasını bizimle de paylaşırsanız çok seviniriz :) Ama koruma anlamında da beklentinizi de düşük tutun derim.
aynen öyle abi tam anlamıyla açıklamışsın :) pw'nin birebir rakibi denebilir. 1 yıkama kadar ömür biçiyorum :D bu sebeple hiç koruma vs olmayan misafir araçlarına sıkıyorum. iyice duruladıktan sonra aracı kurulamaya da faydası oluyor. ama öyle wax gibi 1 ay sonra arabaya yağmur yağdı şahane boncuk oldu vs denemiyor. çünkü bu tarz ürünler genelde araca direk toz çekiyor :) bu tarz yüksek oranlı sulandırılan ürünler için yarım lt bile ciddi bir miktar bireysel kullanıcı için. ayrıca bu tarz sulandırılan ürünleri kullanmadan hemen önce yapmakta fayda var. pw'yi kullandığım ilk zamanlar sulandırıp koyuyordum hazır dursun diye. bu şekilde olunca bariz şekilde boncuklar bozuluyor. o yüzden bu tarz ürünlerden verim almak için kullanmadan hemen önce yapmak son derece önemli

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Kesinlikle katılıyorum, aman övmeyelim, burda adı geçen ürünlerin fiyatı iki katına çıkıyor biliyorsunuz ki :)

ege

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
izmir
pw burda biter. gülücük. daha ucuz daha parlak ve daha düşük dilüsyon seviyesi.
yarın konusunu açarım.

beratt_hero

Konu Sahibi ✔
Acemi Detaycı
Üye
İl
izmir
Yorumlar için teşekkür ediyorum abilerim. Ben bu ürünü sık sil şeklinde uygulamayı düşünüyorum. Ve korumalı araçlara uygulanacak cila üstüne yıkama sonraları tabi. Güncelinde elimde polytop velox shine kullanıyorum soft99 kıwami üstüne uyguluyorum sık sil olarak. Memnunum ortalama 3 yıkama rahat gidiyor ama ben genelde her yıkama veya iki yıkamada bir uyguluyorum. Kıwami üstüne yapınca totalde seramik etkisi görülüyor. Instagram TurkMotion sayfamda biir gönderim var orada görebilirsiniz :)

İbrahimk34

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yorumlar için teşekkür ediyorum abilerim. Ben bu ürünü sık sil şeklinde uygulamayı düşünüyorum. Ve korumalı araçlara uygulanacak cila üstüne yıkama sonraları tabi. Güncelinde elimde polytop velox shine kullanıyorum soft99 kıwami üstüne uyguluyorum sık sil olarak. Memnunum ortalama 3 yıkama rahat gidiyor ama ben genelde her yıkama veya iki yıkamada bir uyguluyorum. Kıwami üstüne yapınca totalde seramik etkisi görülüyor. Instagram TurkMotion sayfamda biir gönderim var orada görebilirsiniz :)
Takipleşiyormuşuz zaten hemen bi bakıyım