Öncelikle herkese yeniden merhaba.
Forumda yıkama bölümünde epey gerilere gittim fakat PPF li araçlar için bir yıkama önerisi veya tartışması göremedim. Detailing aşkıyla araba yıkayan adam zaten PPF kaplatmaz muhtemelen ama mecbur kalıp da kaplatanlar yine konuyu irdeleyecektir. Mümkünse burada biraz fikir alışverişi yepmak isterim
Öncelikle PPF bize ne kazandırır? konusuna girelim.
1- PPF bizlere ciddi anlamda boya koruması ve nisbeten darbe durumlarında da yine boyalı yüzey koruması sağlayan bir malzeme. Fiziksel detayına girmeye gerek yok
Bu malzemenin mat, şeffaf, parlak veya direk istediğinz renkde olan versiyonları mevcut olsa da tümünde yıkama ve bakım koşulları aslında aynı.
2- Yıkama durumları boyalı yüzeylerden çok daha kolay.
Gelelim bize ne kaybettirir, veya dez avantajları nelerdir? konusuna.
1- Eğer detailing işlerini seviyor, wax, glaze,qd ve türevi bir stoğunuz var ise, kötü haber şu ki neredeyse hiçbirini kullanamayacaksınız. (Mesela bende durum şu an tam da öyle)
2- Her hoşunuza giden ürünü alıp deneyemez, sadece birkaç ürün ile temizlik/bakım yapabilirsiniz. Çünkü PPF buna müsade etmez
Bu da detailing seven adamı mutlu etmiyor 
Dikkat edilmesi gereken yegane nokta ise uygulamacı tarafı.. iyi bir uygulamacıda bu işi yaptırmazsanız sonu hüsran! iyi bir PPF kullanmıyorsanız gene sonu hüsran! Aracınız aşırı kirlendi, kendiniz yıkayamıyorsunuz, AVM de yıkamaya vereyim 20 dk da yıkasınlar dediniz, araç size geldiğinde oradan buradan folyo kalkmış sonuç gene hüsran!
O zaman ne yapacağız? Konusu buradan sonra başlıyor.
Yıkama şampuanı seçimi : ihtiyacımız olan her zamanki gibi pH nötr şampuanlar fakar üreticiler bunu fırsata çevirip Wrapped Car shampoo diye çok özel bir karışım diye satabiliyor.
Bkz. Liquid Elements
Açıklamayı aynen ekliyorum :
The “Wrapped” foil shampoo is suitable as a washing water additive for all wrapped vehicles. The shampoo quickly and gently removes stubborn dirt from matt or shiny foil.
“Wrapped” Wrap shampoo can also be used for partially wrapped vehicles .
Son cümleye dikkat, kısmen kaplanmış araçlar için de uygundur diyor. Hani sadece on kaputta koruma varsa da al bunu her yeri yıkarsın.
Önerilerde Meguiars Gold serisi de önerilenler arasında. Bu da aslında PPF için özel bir ürün değil.. Ama adam kaplamaya o kadar para veriyorsan, şampuanın da gold olanını al diyor
Yıkama basit, ister sulandırılmış şampuan ile hızlı bir ön yıkama, sonrasında aynı şampuanla kova yıkama yap geç kenara diyor. Özel bir fantazisi yok fakat ne yaparsan yap güneş altında yıkama diyor ecnebi uzman arkadaşlar. Burada kendilerine katılıyorum
Zira güneşin böğründe bu iş yapılır ise, yüzeyde kuruyan şampuan PPF de renk solmasından tutun hava geçirgenliğine kadar birçok noktada olumsuzluğa sebep olacaktır.
Eee makineyi gölgede yıkadık, kuruttuk.. Biz detaycıyız, parlak severiz diyorsanız elbet onun için de kısıtlı seçenekler mevcut! Benim gibi AF finale 5 litre olarak alıp da kullanıyorsanız artık o stoklar jant, cam vs yüzeylerde kullanarak tüketebilirsiniz. Amma velakin kaplamalı yüzey için önerilmiyor. Teknik dayanağını bulamadım, o sebeple kendilerine katılıyorum veya katılmıyorum diyemeyeceğim. Nötr kalıyorum
PPF li arkadaşların imdadına gene Liquid Elements firması yetişiyor.
qd kutusu üzerine wrapped yazıp kakalıyorlar gibi dursa da markaya olan güvenimden dolayı denemek istediğim bir ürün. Markanın TR dağıtıcısına sosyal medyadan yazdım
Dönerlerse ona göre alır test eder forumla da paylaşırız 

Şimdilik bu kar, herkese keyifli forumlar, sağlıklı günler dilerim.
Forumda yıkama bölümünde epey gerilere gittim fakat PPF li araçlar için bir yıkama önerisi veya tartışması göremedim. Detailing aşkıyla araba yıkayan adam zaten PPF kaplatmaz muhtemelen ama mecbur kalıp da kaplatanlar yine konuyu irdeleyecektir. Mümkünse burada biraz fikir alışverişi yepmak isterim
Öncelikle PPF bize ne kazandırır? konusuna girelim.
1- PPF bizlere ciddi anlamda boya koruması ve nisbeten darbe durumlarında da yine boyalı yüzey koruması sağlayan bir malzeme. Fiziksel detayına girmeye gerek yok
2- Yıkama durumları boyalı yüzeylerden çok daha kolay.
Gelelim bize ne kaybettirir, veya dez avantajları nelerdir? konusuna.
1- Eğer detailing işlerini seviyor, wax, glaze,qd ve türevi bir stoğunuz var ise, kötü haber şu ki neredeyse hiçbirini kullanamayacaksınız. (Mesela bende durum şu an tam da öyle)
2- Her hoşunuza giden ürünü alıp deneyemez, sadece birkaç ürün ile temizlik/bakım yapabilirsiniz. Çünkü PPF buna müsade etmez
Dikkat edilmesi gereken yegane nokta ise uygulamacı tarafı.. iyi bir uygulamacıda bu işi yaptırmazsanız sonu hüsran! iyi bir PPF kullanmıyorsanız gene sonu hüsran! Aracınız aşırı kirlendi, kendiniz yıkayamıyorsunuz, AVM de yıkamaya vereyim 20 dk da yıkasınlar dediniz, araç size geldiğinde oradan buradan folyo kalkmış sonuç gene hüsran!
O zaman ne yapacağız? Konusu buradan sonra başlıyor.
Yıkama şampuanı seçimi : ihtiyacımız olan her zamanki gibi pH nötr şampuanlar fakar üreticiler bunu fırsata çevirip Wrapped Car shampoo diye çok özel bir karışım diye satabiliyor.
Bkz. Liquid Elements
Açıklamayı aynen ekliyorum :
The “Wrapped” foil shampoo is suitable as a washing water additive for all wrapped vehicles. The shampoo quickly and gently removes stubborn dirt from matt or shiny foil.
“Wrapped” Wrap shampoo can also be used for partially wrapped vehicles .
Son cümleye dikkat, kısmen kaplanmış araçlar için de uygundur diyor. Hani sadece on kaputta koruma varsa da al bunu her yeri yıkarsın.
Önerilerde Meguiars Gold serisi de önerilenler arasında. Bu da aslında PPF için özel bir ürün değil.. Ama adam kaplamaya o kadar para veriyorsan, şampuanın da gold olanını al diyor
Yıkama basit, ister sulandırılmış şampuan ile hızlı bir ön yıkama, sonrasında aynı şampuanla kova yıkama yap geç kenara diyor. Özel bir fantazisi yok fakat ne yaparsan yap güneş altında yıkama diyor ecnebi uzman arkadaşlar. Burada kendilerine katılıyorum
Zira güneşin böğründe bu iş yapılır ise, yüzeyde kuruyan şampuan PPF de renk solmasından tutun hava geçirgenliğine kadar birçok noktada olumsuzluğa sebep olacaktır.Eee makineyi gölgede yıkadık, kuruttuk.. Biz detaycıyız, parlak severiz diyorsanız elbet onun için de kısıtlı seçenekler mevcut! Benim gibi AF finale 5 litre olarak alıp da kullanıyorsanız artık o stoklar jant, cam vs yüzeylerde kullanarak tüketebilirsiniz. Amma velakin kaplamalı yüzey için önerilmiyor. Teknik dayanağını bulamadım, o sebeple kendilerine katılıyorum veya katılmıyorum diyemeyeceğim. Nötr kalıyorum
PPF li arkadaşların imdadına gene Liquid Elements firması yetişiyor.
qd kutusu üzerine wrapped yazıp kakalıyorlar gibi dursa da markaya olan güvenimden dolayı denemek istediğim bir ürün. Markanın TR dağıtıcısına sosyal medyadan yazdım

Şimdilik bu kar, herkese keyifli forumlar, sağlıklı günler dilerim.