Protech Plus Vw Golf 7 - İç Detaylı Temizlik ve Nasiol Seramik Kaplama

ProtechPlus

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhaba,

Geçen hafta yapmış olduğum golf 7 aracımızın uygulama görsellerini sizinle paylaşıyorum.

Araç aşırı berbat bir haldeydi. Tavanında çam ağacı altında yatmasından dolayı bir sürü reçine vardı ne kil ne gazyağı ne demirtozu hiçbiri sökmedi. Bende karadüzen temizledim pasta cila düzelttim :)

İç İle başlayalım

Derilerde colorlock ile devam ettim.

Çinden getirttiğim boya ölçme aleti ile zımpara yaptığım yerleri kontrol edip ona göre hareket ediyorum.

Arka 4 parça spoiler çok gözüme battı söküp parlatıp dayson ile yapıştırdım.

Reçineyi çıkartmak için resmen tırnaklama değil anahtar ile verniğe verniğe asılmışlar malesef zımpara yapmak zorunda kaldım.

Sıralama işe şöyle bu sefer nasiol pasta kullandım çok beğendim

Ön Yıkama
Polytop Demirtozu Temizliği
Valet Pro Kil
Detaylı İç Temizlik
Deri Klinik Güçlü Deri Temizleyici
Colorlock Deri Kalkanı
Nasiol CleaRub 305
Detaylı Yıkama
Nasiol CleaRub 505
IPA Temizliği
Nasiol ZR53 Seramik Kaplama
Nasiol GlassShield
İç Trimlere Auto Finesse Sptriz
3D Magic Dressing ile Sarp'ı karıştırdım fena bişey çıktı :D

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@ThatsMyRoad Emeğine, paylaşımına sağlık :)
Bazı reçineler malesef reçine sökücüler ile bile çıkmıyor. Artık ağaçtan ne,nasıl damladıysa. Duster'ın arka kısmı milyonlarca nokta ve 2 tane başparmak büyüklüğünde reçine ile kaplanmıştı. Ben küçük noktaları TW'nin mavi şişedeki reçine söken şampuanı ile çıkarmıştım. (şampuanı süngere dökmek gerekiyor) Ama büyük reçineler şampuanla çıkmamıştı. Elimde başka ürün var onu denemek için kil, pasta...vs kullanmadım. (bahsi geçen 2 reçine marttan beri duruyor :D :D , bir ara çıkartırım artık :D :D )

ProtechPlus

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@ThatsMyRoad Emeğine, paylaşımına sağlık :)
Bazı reçineler malesef reçine sökücüler ile bile çıkmıyor. Artık ağaçtan ne,nasıl damladıysa. Duster'ın arka kısmı milyonlarca nokta ve 2 tane başparmak büyüklüğünde reçine ile kaplanmıştı. Ben küçük noktaları TW'nin mavi şişedeki reçine söken şampuanı ile çıkarmıştım. (şampuanı süngere dökmek gerekiyor) Ama büyük reçineler şampuanla çıkmamıştı. Elimde başka ürün var onu denemek için kil, pasta...vs kullanmadım. (bahsi geçen 2 reçine marttan beri duruyor :D:D , bir ara çıkartırım artık :D:D )
Üstad sizi bigün dükkanımda ağırlamak isterim. Müsait olduğunuz herzaman davetlimsiniz :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğinize sağlık hocam,zr53ü hem uygulaması gereksiz riskli hemde sertliği ve kir,kireç tutma gibi sorunlar yaşadığımdan hiç sevememiştim. Boya ölçer nasıl hocam mil cinsinden mi ölçüm yapıyor :)

ProtechPlus

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Emeğinize sağlık hocam,zr53ü hem uygulaması gereksiz riskli hemde sertliği ve kir,kireç tutma gibi sorunlar yaşadığımdan hiç sevememiştim. Boya ölçer nasıl hocam mil cinsinden mi ölçüm yapıyor :)
Valla aşırı severek kullanıyorum. Sadece anında silmek gerekiyor çift bez ile onun dışında hiçbir problem yaşamadım. Boya ölçer ortalama olarak gösteriyor mm ve mil olarak gösteriyor en azından ortalama bişeyler anlaşılıyor şuanda yeterli :)

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Valla aşırı severek kullanıyorum. Sadece anında silmek gerekiyor çift bez ile onun dışında hiçbir problem yaşamadım. Boya ölçer ortalama olarak gösteriyor mm ve mil olarak gösteriyor en azından ortalama bişeyler anlaşılıyor şuanda yeterli :)
Teşekkür ederim yorumunuz için hocam :)

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Yine detaylı bir uygulama olmuş benimde iki yıl önce bmw nin bağaj kapağında pul pul çam reçinesi olmuştu neler yapsam gitmemişti en son annem upraşıp durma kendiliğinden gider o demişti bende büyük sözü dinleyeyim dedim oluruna bıraktım aradan bir kış geçtikten sonra tahminim sıcak soğuk farkında pul pul görümüm kayboldu gitti

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Yine detaylı bir uygulama olmuş benimde iki yıl önce bmw nin bağaj kapağında pul pul çam reçinesi olmuştu neler yapsam gitmemişti en son annem upraşıp durma kendiliğinden gider o demişti bende büyük sözü dinleyeyim dedim oluruna bıraktım aradan bir kış geçtikten sonra tahminim sıcak soğuk farkında pul pul görümüm kayboldu gitti
Aha valide doğru bilmiş ya :)

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Ellerinize sağlık, iç kısımlarda ki detaylar çok hoşuma gitti. :) O direksiyon neymiş öyle parladıkça parlamış. :D En sonunda Colorlock ile müdahale etmişsiniz. :) Şu reçine muhabbeti benim aracın tavanında da bir kaç yerinde var, ne yaptıysam çıkmadı. :(

ProtechPlus

Konu Sahibi ✔
Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ellerinize sağlık, iç kısımlarda ki detaylar çok hoşuma gitti. :) O direksiyon neymiş öyle parladıkça parlamış. :D En sonunda Colorlock ile müdahale etmişsiniz. :) Şu reçine muhabbeti benim aracın tavanında da bir kaç yerinde var, ne yaptıysam çıkmadı. :(
isterseniz sırrımı dm'den verebilirim :D

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ellerine sağlık çok güzel bir uygulama yine. Yunumoboyu bende ilk alanlardanım ama bir ısınamadık birbirimize. :confused:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Eline sağlık, güzel bir uygulama olmuş, beyaz gerçek rengine burunmuş.
Lastik için karışımı denemek lazım, merak ettim.