Range Rover Evoque detailing

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Herkese merhaba,
Konuğum range rover evoque si4 polisaj, seramik ve detaylı iç temizlik işlemleri için geldi.
Mikron değerlerine baktığımda 110 ile 130 arasında değişiyordu. Bazı noktalarda 90 tespit ettim.

Kullanılan malzemeler
Polisaj Hazırlığı
Yıkama : Flowey b33 ve benzinlik köpüğü
Demirtozu : flowey r10
Jant temizleyici: Flowey r1
Davlumbaz : ceviz
Kil : Bilt hamber finish restorer

Polisaj
Cut : Koch Chemie h8, flowey hard cut
Polish : Koch chemie f6
Finish : Polytop Reflex

Koruma : Carpro cquartz uk 3.0

Dış plastikler : Koch chemie pss
Lastikler : Meg endurance
Jantlar : Autoglym srp

İç temizlik ve koruma
Tavan ve halılar : Valet pro Carpet cleaner
Alcantara : Koch chemie Polstar
Deriler : Valet pro Leather Soap
Plastik aksam : Good stuff apc
Koku giderici: Valet pro enzyme oudour eater
Deri koruyucu : Colourlock deri kalkanı
Plastik aksam koruma : Autobrite Direct Pink Sheen

Polisaja hazırlık ile başlayalım.

İlk hali, tam jantlara demirtozu aşamasında çekmişiz.

Demir tozu temizliği
flowey r10 (1:1) tercih ettim

Davlumbazlara da ceviz sıkıp bekledim

Durulamadan sonra ceviz ile davlumbaz temizliği

Jantlar flowey r1

Lastikler flowey b33

Detaylar

Ön yıkama flowey b33 (1:30)

Temaslı yıkama

Detaylar b33

Demir tozu temizliği yine flowey r10 (1:1)

Kil bilt hamber finish restorer
Kil kaydırıcı olarak sulandırılmış ad purple velvet kullandım. Yüzey çok kötü durumdaydı, kil yaparken simsiyah kirler aktı.

Maskeleme

Polisaj birinci aşamada koch chemie h8 ve bazı yerlerde flowey hard cut kullandım

Koch chemie h8 50/50

Bazı yerderde derin çizikleri giderdim. Hepsi tam gitmese de eskisi kadar belli olmuyor.

Polisaj ikinci aşama f6

İkinci aşama sonunda durum

A,b ve c sütunlarının tamamı piano black. Ped kirlendiği için tam sonuç alamadım ama tatminkar.

Öncesi

Sonrası

Pianoblack detaylar koch chemie m3

Kapı kolları yerine göre h8, f6

Üçüncü aşama Polytop Reflex

Pasta kalıntısı ve yüzey temizliği

Seramik uygulaması. Sürmesi ve silmesi çok kolay ancak biraz buff yapmak gerekiyor ikinci bezle.
Bir saat arayla çift kat uyguladım ve 2 saat sonra carpro reload uyguladım

24 saat kürleşmeye bıraktım. İç detaylar ile devam..

Kapı fitilleri good stuff apc

Tavan valet pro carpet cleaner ile temizledikten sonra ön konsolu ve kapı içlerini kc po ile temizledim.

Alcantara temizliği Kc Po (1:7)

Son düzenleme:

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Sadece alcantaradan çıkan kir

Valet pro leather soap ile deri temizliği

Suni ve gerçek deriyi beraber kullanmışlar. Genellikle vücuda temas eden yerler gerçek deriyken geriye kalanlar suni deriydi. Suni derilerde kc polstar kullandım, gerçek deride leather soap tercih ettim.

Kc polstar

Pedallar ve koltuk kızakları good stuff apc

Halılar ve bagajda valet pro carpet cleaner kullandım ve nemliyken enzyme odour eater sıktım

Derileri colourlock deri kalkanı ile korumaya aldım

Son dokunuşlar koch chemie pss ve endurance

Finaller
Dış mekanda iç fotoğraf çekemedim malesef

Herkese teşekkürler, keyifli forumlar dilerim.. :)

Son düzenleme:

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@Berkay Ellerine sağlık :) Good Stuff takibimde olan bir ürün, nasıl güzel iş çıkarıyor mu? pH değeri ölçtün mü? Kokusu var mı? Çocuk gibi bin tane soru sorayım :)

Celal

Uzman Detaycı
Üye
Berkay ellerine sağlık harika olmuş ,ama oldukça yorucu olmuş sanırım

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Berkay abi ellerine sağlık, bu kadar özenli çalışıp fotoğrafla anlatman çok güzel olmuş. :)
Polisajın 2. Aşamasına geçerken ipa gördüm, o sıra mı kullandın? Yoksa sadece fotoğrafa mı takıldı?

Dr HCD

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize sağlık:alkıssx: iç dış baya yorucu olmuştur koca araba, boyutu minibüsle yarışır:)
Aracın derileri baya kirlidir vp leather soap iyi iş çıkardı(matlaştırma) mı pis deride bayadır kullanıyorsunuz yorumunuzu merak ettim:)

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Işıl ışıl bir uygulama olmuş ellerinize emeklerinize saglık
Çok teşekkürler :)

Valla özen ve uğraşınızı tebrik ederim. :alkıssx::alkıssx::alkıssx::nazar: Baya uğraşmışsınız ama finallere de değimş.
Teşekkür ederim evet finaller beni de memnun etti.

Berkay eline emeğine sağlık, yorucu bir uygulama olmuş ama finallere değer..:alkıssx:
Teşekkür ederim :) O görüntüyü görmeye değer gerçekten. Umarım sahibi kıymetini bilir iyi bakar.

@Berkay Ellerine sağlık :) Good Stuff takibimde olan bir ürün, nasıl güzel iş çıkarıyor mu? pH değeri ölçtün mü? Kokusu var mı? Çocuk gibi bin tane soru sorayım :)
İstediğin kadar sor abi :) Kaygan yapısı var çalışmayı kolaylaştırıyor. Temizlik kabiliyeti af verso ile hemen hemen eşdeğer hatta bir tık iyi gibi. İz leke kalıntı bırakmıyor. Ph ölçmedim ama nazik bir yapısı var. Kokusu çok hafif yeşil çaylı. Yoğun bir koku yok. Rengi de şeffaf :)

Berkay ellerine sağlık harika olmuş ,ama oldukça yorucu olmuş sanırım
Teşekkür ederim abi, biraz öyle oldu tabi :)

Berkay abi ellerine sağlık, bu kadar özenli çalışıp fotoğrafla anlatman çok güzel olmuş. :)
Polisajın 2. Aşamasına geçerken ipa gördüm, o sıra mı kullandın? Yoksa sadece fotoğrafa mı takıldı?
Teşekkür ederim :) Bazen pasta kuruyor yüzeyde, yada sonradan görüyorum silmesi zor oluyor. İpayı o zaman kullanıyorum. Bir de 3. aşama öncesi ipa ile arabayı temizliyorum pastanın daha iyi çalışması için, faydası oluyor.

Ellerinize emeğinize sağlık Berkay hocam, baya yorucu ve bir o kadar da kaliteli bir uygulama olmuş :)
Çok teşekkürler hocam :)

Elinize sağlık:alkıssx: iç dış baya yorucu olmuştur koca araba, boyutu minibüsle yarışır:)
Aracın derileri baya kirlidir vp leather soap iyi iş çıkardı(matlaştırma) mı pis deride bayadır kullanıyorsunuz yorumunuzu merak ettim:)
Büyük ama vernik yumuşak oradan kurtardık :) Vp leather baya iyidir matlaştırmasından memnunum. Fırçayı hafif ıslatarak kulllanırsanız çalışması colourlock temizleyiciye göre daha pratik ve hızlı oluyor. Yalnız direksiyonda bazı durumlarda colourlock daha iyi matlaştırıyor gibime geliyor.

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Berkay dostum eline sağlık en son görüştüğümüz de uygulama yapmıyorum demiştin, bildiğin işini iyi yapan bı yer adı vermiştin önermiştin bana :) Baya gelistirmissin kendini helal olsun valla ellerine sağlık çiçek gibi uygulama olmuş :)

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Ben bu konuyu yeni gördüm. Ellerine sağlık. Kocaman bir araç ile uğraşmak her babayiğidin harcı değildir. :nazar:

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Berkay dostum eline sağlık en son görüştüğümüz de uygulama yapmıyorum demiştin, bildiğin işini iyi yapan bı yer adı vermiştin önermiştin bana :) Baya gelistirmissin kendini helal olsun valla ellerine sağlık çiçek gibi uygulama olmuş :)
Teşekkürler Kerem, gözükmüyorsun ne zamandır..
Priz ve yer olayı sıkıntı olduğu için uygulama yapmıyordum, onları halledince başladım ben de :)

Ben bu konuyu yeni gördüm. Ellerine sağlık. Kocaman bir araç ile uğraşmak her babayiğidin harcı değildir. :nazar:
Teşekkürler Can hocam, biraz uğraştırdı ama değdi :)

DMR

Usta Detaycı
Üye
İl
İzmir
Elinize sağlık, çok güzel bir uygulama olmuş. :nazar: Gümüş gri rengine benzer araçlarda boya kusurlarını görmek çok zor olsa gerek.

Berkay

Konu Sahibi ✔
Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Ellerine sağlık berkay detaylı anlatım için ayrıca teşekkürler

DENİZLİ

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...