Renault Clio Rs Cup- Do It Yourself- Çizik giderim- CNR Detailing

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar 1 aydır üzerinde çalıştığımız Rs Cup projemizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Türkiye de nadir olan rengi ve donanımıyla Cup amcamız garajımızı ziyaret ederek reçete çıkarmamızı rica etti. Geçmişte amatörce boyanan tavanında bolca macun çatlağı olan fakat asıl gelme sebebi kaputun açılması ile tavanda oluşan hem göçük hem de çatlaklar boy gösterince soluğu bizim yanımızda almış. Yine sevindiricidir ki colormatic ön cama sahip olduğu için 6500 Türk(çok pahalı parçası) lirasından kıl payı kurtuldu :) Devamında kaputu değiştirmek yerine ciddi bedel ödeyerek böylesine güzel bir aracı karbon kaputa çevirmek istedik iyiki de istemişiz(3.5kg). Reçete çok kabarık olunca anahtarı bırakıp gitti. Konunun devamında neler yapıldığı açıklamalı olarak paylaşılacak :)

İlk bakış.

Motor içinden anlayacağımız üzere biraz çılgın delikanlı Cup amcamız :D

Karbon kaputu oturtup kara düzen ayar yapıp görüntüsüne baktık.

Kaput aracın orijinal ekipmanı olduğu için tüm aparatlar yerli yerince montajlandı.

Renk çalışmaları için boya acentesinin yolunu tuttuk adam bizi görünce biraz şeytan görmüşe dönse de seviyeli bir ilişkimiz var :D 18 kere boya yapıldı kartela boyandı. Geçmişte karma bir boya ile Şirinler mavisine çevirildiği için sanırım boyacı ustamız elinde kalan boyaları kullanmak istemiş :)

Devamında saç kartela ile devam ettik. Dokunuş ile birebir sonucu alamadığımız için sacı boyayıp aracın üzerinde deneyimlemek nokta atışı oluyor.

Sökmeye başladık fakat geçmişte yapılan kasap vari montajlar, gereksiz akıllı vidaler ve silikonları düzeltmek biraz zaman kaybı yaşattı.

Dışarıdan akıllı vidalayıp üzerine macun çekip üzerinde boyamışlar tamponu :)

Yine plastik tamiri atlayıp direk macun ile boyanan çamurluk kastırınca çatladı :)

Tamam bu braketler çok ucuz bir malzeme olmayabilir fakat böylesine nadir bir araç hakediyor olsa gerek.

Boyacıma aracı bırakıp tesviye işlemlerine başladık.

Aracın orijinal rengi :)

Boya hazırlık aşamaları sonrası soluğu fırında aldık :)

Kaputun vernik ihtiyacını giderdik.

Rengi tutturmanın büyük sevinci için bardağımı kaldırıyorum :D

Montaj aşamalarına geçtik, tamponlar orijinal maisden tedarik edilen braketler ile montajlandı.

Anteni geçmişte silikon ile montaj yapıp içinden ek yaptıkları için değiştirmek zorunda kaldık. Maisde kalan son anteni 540 Türk lirası vererek temin ettik öhh dedirtti :(

Olması gerekenden uzun bagaj amartisörü taktıkları için Cup spoiler tavana değiyor ve boyada iz yapıyordu onu da gereken ölçüsünü temin ederek montajladık.

Boyacının kir ve tozundan arındırıp diğer işlemler için adım attık. Elektrikli ve ısıtmalı Recaroları da nadirin de nadiri :)

Her gördüğümde gözümü tırmalayan sarı kaliperleri aracın gövde rengine çevirme kararı aldık fena da olmadı.

Konuyu burada bırakıp devamında çizik giderme ve seramik kaplama işlemleri ile devam edeceğiz. Ufak bir spoiler verecek olursam cidden harikaaaa oluyor. Kendinize iyi bakın değerli vaktinizi bize ayırdığınız için teşekkür ederiz.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Oldu mu şimdi bu, en güzel yerin de bitti. Merakla devamını bekliyorum. Kendi aracım gibi heyecanlandım bak.

Sefa46

Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Kardesim Eline Saglik İslemler cok iyi Sende Bir Harikasin devamini beklemedeyiz :)

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Oldu mu şimdi bu, en güzel yerin de bitti. Merakla devamını bekliyorum. Kendi aracım gibi heyecanlandım bak.
Heyecan iyidir abi en kısa zamanda toplu olarak paylaşacağım teşekkür ederim :)
Kardesim Eline Saglik İslemler cok iyi Sende Bir Harikasin devamini beklemedeyiz :)
Teşekkürler kardeşim eksik olma cansın
@CNR Detailing Konu çok heyecanlı ve bol maceralı, devamını sabırsızlıkla bekliyorum. :)
Hakan abi sana ufak bir spoiler vereyim o zaman hak ettin :D

Mertcankbr

Usta Detaycı
Üye
İl
Manisa
Elinize sağlık küllerinden doğmuş maşallah :nazar:
Orjinale sağdık yapılan işlere saygımız sonsuz :)

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Son düzenleme:

es026

Usta Detaycı
Üye
İl
Eskişehir
Konu efsane ilerliyor hocam. Bu tarz hasta işi paylaşımları görünce kıllıkta yalnız olmadığımı görüyor ve normal olduğumu düşünüyorum.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
İşçiliğini bilen biri olarak,canlı çok daha başka olduğundan eminim mamicim ellerin dert görmesin :) maşallah

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Konu efsane ilerliyor hocam. Bu tarz hasta işi paylaşımları görünce kıllıkta yalnız olmadığımı görüyor ve normal olduğumu düşünüyorum.
Aslında bizim hayatımız normal, olması gereken işçilik bu fakat bizim insanımız işleri sabunlamayı, üstünü kapatmayı ve bu bu kadar olura alıştığı için bizim tutumumuz onlara anormal geliyor. Normalin ta kendisi bizleriz :) teşekkür ederiz
İşçiliğini bilen biri olarak,canlı çok daha başka olduğundan eminim mamicim ellerin dert görmesin :) maşallah
Cancım beğenmene sevindim abartmıyorum herkes keşke canlı bir kere görse şu aracı o kadar diyorum :)

GirayGirgin

Usta Detaycı
Üye
İl
Çanakkale
Agacım dokunduğun müdahale ettiğin herşey hayat buluyor solmuş bir çiçeği canlandırmakta üstüne tanımam.Emeğine sağlık kardeşim benim.

batikankodak

Usta Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ/Çorlu
zamanında fiyatları nispeten uygundu , almaya niyetlendim güzelini ararken birden fiyatlar 2 katına çıktı.Gece bütün sahipleri toplaşıp grupça arttırmaya gitmişler.Ondan beri imrenerek bakarım . Cidden keyifli bir araç olup şahane bir uygulama olmuş.Sonuçları beklerizz :lezzetlix::smilex:

porsuk_y

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Ankara
İşte proje gibi proje gerçekten mükemmel.. böyle nadir makinaların bu hale getirilmesi gerçekten içimi acıtıyor. ama sonunda doğru ellere teslim edilmiş. elinize emeğinize sağlık devamını sabırsızlıkla bekliyoruz.:alkıssx::alkıssx:

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Heyecan iyidir abi en kısa zamanda toplu olarak paylaşacağım teşekkür ederim :)

Teşekkürler kardeşim eksik olma cansın

Hakan abi sana ufak bir spoiler vereyim o zaman hak ettin :D

Shop yapılmıs fotoları paylaşıyorsun Cnrr :terlisırıtan: Ellerine sağlık

Dragstar

Sensei
Moderator
Site Kurucusu
İl
Denizli
Emeğine sağlık Muammer tadı damağımızda kaldı devamını bekliyoruz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi