Renault Clio Rs Cup- Do It Yourself- Çizik giderim- CNR Detailing

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Neler oluyor burada ya. Çınar bey gözlerimiz hem araç ile hem senin uygulamaların ile şenleniyor. Devamını sabırsızlık ile bekliyorum :hava:

ormancı

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Böyle nadide bir aracın sizinle buluşması büyük kazanım olmuş sahibi açısından. Elleriniz dert görmesin. Serüvenin devamını merakla bekliyoruz

carking58

Uzman Detaycı
Üye
İl
İstanbul/Kayseri
Muammer abi eline sağlık, yapılanlar yapılacakların teminatı misali çok iyi bir sonuç çıkacağına eminim. Ayrıca boya tonu konusundaki tecrüben olağanüstü, bu gözlere iyi bak abi maşallah diyeyim :nazar:

xxman

Acemi Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize emeğinize sağlık, akıllı vida nedir arkadaş hiç anlamıyorum milleti

mirafiori

Uzman Detaycı
Emektar Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Araç nadir, geçmiş uygulamalar üzücü, güzel sonuçlar çıkmaya başlamış elinize sağlık şimdiden...

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Agacım dokunduğun müdahale ettiğin herşey hayat buluyor solmuş bir çiçeği canlandırmakta üstüne tanımam.Emeğine sağlık kardeşim benim.
Teşekkür ediyorum agacım havalar ısınsın artık mondeo projesine başlayalım :)
zamanında fiyatları nispeten uygundu , almaya niyetlendim güzelini ararken birden fiyatlar 2 katına çıktı.Gece bütün sahipleri toplaşıp grupça arttırmaya gitmişler.Ondan beri imrenerek bakarım . Cidden keyifli bir araç olup şahane bir uygulama olmuş.Sonuçları beklerizz :lezzetlix::smilex:
Teşekkür ediyorum fiyatlar malum gittikçe değerleniyor bu tür spor araçlar :)
İşte proje gibi proje gerçekten mükemmel.. böyle nadir makinaların bu hale getirilmesi gerçekten içimi acıtıyor. ama sonunda doğru ellere teslim edilmiş. elinize emeğinize sağlık devamını sabırsızlıkla bekliyoruz.:alkıssx::alkıssx:
Teşekkür ediyorum bizler de keza böyle araçları tekrar çok iyi hale getirmekten gurur duyuyoruz :)
Shop yapılmıs fotoları paylaşıyorsun Cnrr :terlisırıtan: Ellerine sağlık
Pro bey konum atttık efenim bekleriz :D
Emeğine sağlık Muammer tadı damağımızda kaldı devamını bekliyoruz

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
En kısa zamanda abi teşekkür ediyorum :)

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
İlgi ile takip ediyorum eline sağlık ustam.
Teşekkür ediyoruz :)
Neler oluyor burada ya. Çınar bey gözlerimiz hem araç ile hem senin uygulamaların ile şenleniyor. Devamını sabırsızlık ile bekliyorum :hava:
Can hocam o halde gözlerine sağlık teşekkür ediyoruz :)
Böyle nadide bir aracın sizinle buluşması büyük kazanım olmuş sahibi açısından. Elleriniz dert görmesin. Serüvenin devamını merakla bekliyoruz
İyi dilekleriniz için çok teşekkür ediyoruz bizde mutluluk duyuyoruz :)
Muammer abi eline sağlık, yapılanlar yapılacakların teminatı misali çok iyi bir sonuç çıkacağına eminim. Ayrıca boya tonu konusundaki tecrüben olağanüstü, bu gözlere iyi bak abi maşallah diyeyim :nazar:
Kardeşim teşekkür ederim. Gözlerim var oldukça boya tutturmaya devam Allah zeval vermesin kimsenin gözüne :)
Elinize emeğinize sağlık, akıllı vida nedir arkadaş hiç anlamıyorum milleti
Silikon akıllı vida ve Japon yapıştırıcısı olmazsa sanayide para kazanamayacak millet :)
Araç nadir, geçmiş uygulamalar üzücü, güzel sonuçlar çıkmaya başlamış elinize sağlık şimdiden...
Teşekkür ederiz hocam sonucu heyecan verici :)

yakupkilic

Acemi Detaycı
Üye
İl
Ankara
Arkadaşlar 1 aydır üzerinde çalıştığımız Rs Cup projemizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Türkiye de nadir olan rengi ve donanımıyla Cup amcamız garajımızı ziyaret ederek reçete çıkarmamızı rica etti. Geçmişte amatörce boyanan tavanında bolca macun çatlağı olan fakat asıl gelme sebebi kaputun açılması ile tavanda oluşan hem göçük hem de çatlaklar boy gösterince soluğu bizim yanımızda almış. Yine sevindiricidir ki colormatic ön cama sahip olduğu için 6500 Türk(çok pahalı parçası) lirasından kıl payı kurtuldu :) Devamında kaputu değiştirmek yerine ciddi bedel ödeyerek böylesine güzel bir aracı karbon kaputa çevirmek istedik iyiki de istemişiz(3.5kg). Reçete çok kabarık olunca anahtarı bırakıp gitti. Konunun devamında neler yapıldığı açıklamalı olarak paylaşılacak :)

İlk bakış.

Motor içinden anlayacağımız üzere biraz çılgın delikanlı Cup amcamız :D

Karbon kaputu oturtup kara düzen ayar yapıp görüntüsüne baktık.

Kaput aracın orijinal ekipmanı olduğu için tüm aparatlar yerli yerince montajlandı.

Renk çalışmaları için boya acentesinin yolunu tuttuk adam bizi görünce biraz şeytan görmüşe dönse de seviyeli bir ilişkimiz var :D 18 kere boya yapıldı kartela boyandı. Geçmişte karma bir boya ile Şirinler mavisine çevirildiği için sanırım boyacı ustamız elinde kalan boyaları kullanmak istemiş :)

Devamında saç kartela ile devam ettik. Dokunuş ile birebir sonucu alamadığımız için sacı boyayıp aracın üzerinde deneyimlemek nokta atışı oluyor.

Sökmeye başladık fakat geçmişte yapılan kasap vari montajlar, gereksiz akıllı vidaler ve silikonları düzeltmek biraz zaman kaybı yaşattı.

Dışarıdan akıllı vidalayıp üzerine macun çekip üzerinde boyamışlar tamponu :)

Yine plastik tamiri atlayıp direk macun ile boyanan çamurluk kastırınca çatladı :)

Tamam bu braketler çok ucuz bir malzeme olmayabilir fakat böylesine nadir bir araç hakediyor olsa gerek.

Boyacıma aracı bırakıp tesviye işlemlerine başladık.

Aracın orijinal rengi :)

Boya hazırlık aşamaları sonrası soluğu fırında aldık :)

Kaputun vernik ihtiyacını giderdik.

Rengi tutturmanın büyük sevinci için bardağımı kaldırıyorum :D

Montaj aşamalarına geçtik, tamponlar orijinal maisden tedarik edilen braketler ile montajlandı.

Anteni geçmişte silikon ile montaj yapıp içinden ek yaptıkları için değiştirmek zorunda kaldık. Maisde kalan son anteni 540 Türk lirası vererek temin ettik öhh dedirtti :(

Olması gerekenden uzun bagaj amartisörü taktıkları için Cup spoiler tavana değiyor ve boyada iz yapıyordu onu da gereken ölçüsünü temin ederek montajladık.

Boyacının kir ve tozundan arındırıp diğer işlemler için adım attık. Elektrikli ve ısıtmalı Recaroları da nadirin de nadiri :)

Her gördüğümde gözümü tırmalayan sarı kaliperleri aracın gövde rengine çevirme kararı aldık fena da olmadı.

Konuyu burada bırakıp devamında çizik giderme ve seramik kaplama işlemleri ile devam edeceğiz. Ufak bir spoiler verecek olursam cidden harikaaaa oluyor. Kendinize iyi bakın değerli vaktinizi bize ayırdığınız için teşekkür ederiz.
Çınar hocam ellerine sağlık. Çok başarılı görünüyor. Devamı için instagramdan dayanamayıp baktım ne yalan söyleyeyim :D

drerdogan

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
ısparta
Tebrikler, emeğinize sağlık
v6olanı Need For Speed Most Wanted ta favori aracımdı kendisi. Bunda motor ne var

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Ne tatlı bir renk ellerine sağlık. Keşke stickerler sonra takılsaymış o canımı sıktı

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emeğine sağlık mami bey, harika hikaye oldu :) keyifle takip ettik. Güle güle kullansın sahibi,maşallah :)

CNR Detailing

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Uygulama Uzmanı
Üye
İl
Ankara
Çınar hocam ellerine sağlık. Çok başarılı görünüyor. Devamı için instagramdan dayanamayıp baktım ne yalan söyleyeyim :D
Canın sağolsun be hocam sabırsız olabiliyor insan teşekkür ederiz :)

Tebrikler, emeğinize sağlık
v6olanı Need For Speed Most Wanted ta favori aracımdı kendisi. Bunda motor ne var
Teşekkürler Erdoğan hocam 2.0 Atmosferik 182 makine var. Alttan üstten dolu fabrikanın üstüne :)
Ellerine sağlık muhteşem görünüyor :sırıtan1: şunuda ekleyim :nazar::nazar:
Teşekkür ederiz :)

Ne tatlı bir renk ellerine sağlık. Keşke stickerler sonra takılsaymış o canımı sıktı
Stickerlar da gereken çizik giderim işleminden nasibini aldı önce sonra fark olmadı denilebilir. Teşekkür ederiz.

Emeğine sağlık mami bey, harika hikaye oldu :) keyifle takip ettik. Güle güle kullansın sahibi,maşallah :)
Teşekkürler Cancım güle güle binsin bi mukabele :)

Hazır elin değmişken B sütununu da siyah folyo ile kaplamayı teklif etmelisin :)
Emeğine sağlık :) @CNR Detailing
Söylerim abi sahibine deneyebilir güzelde olur. Teşekkür ederiz :)

Usta ellerde can bulmuş :)
Maşallah :nazar:
Oz lar ve karbon kaput göz alıyor :)
Maddiyatla herşeyi yapmak mümkün fakat doğru fiyat ile doğru parçalar gerçekten göz alıyor :) Teşekkür ederiz.

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Yapıyorsun bu sporu üstadım ellerine sağlık. Fotoğraflara 3 - 4 kere baktım. Gerçekten araç sıfır kondisyonuna gelmiş. Hak ettiği değeri sayende gördü bu nadide parça :alkıssx::alkıssx:

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Bildiğin renk değiştirmiş ya bu, bilmeyen biri komple boyandı diye düşünür kesinlikle. Harika olmuş kardeşim, ellerine sağlık. Yine bir başyapıt olmuş.

usurer

Usta Detaycı
Üye
İl
izmir
normalde anlayanı dönüp baktıran araç, şimdi anlamayanları bile baktıracak hale gelmiş ellerinize sağlık resmen fabrika ayarlarına dönmüş.
Atmosferik olan bu motoru çok seviyorum, pistte yüksek devirlerde kullanmak ayrı bir zevk.

Son düzenleme: