Renault Clio Sporttourer 1.5 Dci Joy Boya Koruma Uygulamasi

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Arkadaslar Merhaba Herkeze iyi Calismalar

Bugun ku konugumuz Renault Clio Sporttourer Joy Paket Siyah Renkli aracimizdir.Aracimizda Yogun Cizikler ve Hologramlar mevcuttu ve ustesinden gelerek son fabrika cikisi ayarlarina geri getirdik :hava: Detayli uygulama anlatimi ve Resimler i sizlerle basbasa birakiyorum :mutlu:

Kullanilan Malzemeler

Ön Yikama Flowey B33
Temasli Yikama Flowey EV17
Meguiars 34 ( Yuzey Temizlieyici Kil Uygulamasi icin)
Meguiars Agresif Pembe Kil
Turtle Wax T 10 (Kalin Pasta)
Meguiars 83 (İnce Pasta)
3D Aca 520 (Finish Pasta-Hare Giderici Cila)
Meguiars 20 (Polimer Boya Koruyucu Wax)
All Season Dressing (Meguiars Prof Lastik Parlatici)
Glass Cleaner (Yogun İzoropil Oranli Cam Temizleyici)
Hyper Dressing (Cok Amacli Parlatici Davlumbazlar icin)

Yikama/Kil Uygulamasi/Maskeleme

Maskeleme Bant Dayson Markadir Yapismasi ve tutunmasi guzeldir.

[/url]

%50 Resimler Öncesi Sonrasi ( T10 Sonrasi Direk cektim sonucu net gormek icin hafif hologram mevcut)

Polisaj Asamasi

İlk olarak Motor Kaputundan basladim T10 Pastayi denemek icin ve yorumlari sizlere aktarmak icin

Ben Meguiars 101 den sonra begendigim en guzel pasta hic zorlanmadan tek seferde cizikleri alabildi hafif hologram kaliyor uzun sure kucuk devirde calisildiginda oda kalmaz ben zaman a karsi oynadigim icim hizlica yapip geciyorum diger asamalara birakiyorum netligi sonuc itibari ile guzel tozumasi normal KRİTER OLARAK TOZUYAN PASTA BANA HER ZAMAN GUVEN VERMİSTİR.

Tek İslemle sonuc budur.En kisa zaman da @onurçiko abi sana da yollamaya calisacagiz :)

M83 İnce Pasta İslemi Meguiars Soft Buff Polish Ped Makita ile Devam

Polisaj İsleminden sonra detayli yikama ve detaylandirma trim aksam temizleme islemi

Araci yikamisken motor a da el attim
Meguiars Super Degreaser 1/6 Oranin da sulandirip motor a uyguladim ayni zaman da Davlumbazlara da bu urunu uyguluyorum kir ve leke cikarma durumu iyidir.

3D Orbital ile 3D 520 Aca Uygulamasi Ped Olarak Meguiars Finish Disc tercih ettim

3D Orbital ile Meguiars 20 ile devam urun guzeldir kalicilik ve parlaklik iyi seviyede dir Su iticilik boncuklanma zayiftir Ancak Diger Kriterler bizi fazlasiyla mutlu ediyor :)

Solmus ve Renk atmis Dis Trim ve Plastik aksamlari Ultimate Black ile Fabrika ayarlarina cevirdim :)

Uygulamam Sona Ermistir bu Yapilan İslemler Hic durmaksizin 8 Saat sürmüstür.

Son düzenleme:

mustafacagri

Uzman Detaycı
Üye
İl
Ankara
@Sefa46 eline koluna sağlık abi. baya mat olan boya aslında ne kadar da hoşmuş :) finallerde araç yine showroomdan yeni dışarıya çıkarılmış gibi :D t10 da baya güzel iş çıkarmış. bu aşamadaki fark bile çok çok büyük

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Ellerine sağlık final harika :yıldızlı: Floweyden memnun kaldın mı hocam yorumun nedir ?
Hocam Dls 21 e gore cok cok iyi ancak Meg Snow Foam ve Hyper Wash e gore zayif korumaya dokundugu icin ama kesinlik le parasini hakediyor temizligi guzel tabi diger Markalari kullanmadigim icin saglikli bir yorum olmaz :) İnterior u cok begendim İ2 olan in kokusu cok guzel

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
SW nin en yakıştığı arabalardan birisi ve oldukça güzel görünüyor. Elinize sağlık.
Tesekkur ederiz :)

@Sefa46 eline koluna sağlık abi. baya mat olan boya aslında ne kadar da hoşmuş :) finallerde araç yine showroomdan yeni dışarıya çıkarılmış gibi :D t10 da baya güzel iş çıkarmış. bu aşamadaki fark bile çok çok büyük
Tesekkurler kardesim T10 artik Favori urunlerim arasinda :)

Bu kare her şeyi açıklıyor... Tebrikler
Abi tesekkur ederim :)<3

Mis gibi kalite ve işçilik kokuyor,
Elinize sağlık.
Tesekkurler hocam :)

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
@Sefa46 Eline, emeğine ve paylaşımına sağlık :)
Bant için Dayson markasını not aldım :)
Ultimate Black'i sürüp kurumasını mı bekliyorsun yoksa sürüp bezle siliyormusun ? Hiç kullanmadım o ürünü, jel kıvamında mı nasıl bir ürün ? Yüzeyde boncuklanma yapıyor mu? Yüzeyi ne kadar süre koruyabiliyor ? (Amma soru sordum yahu :) )

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
@Sefa46 Eline, emeğine ve paylaşımına sağlık :)
Bant için Dayson markasını not aldım :)
Ultimate Black'i sürüp kurumasını mı bekliyorsun yoksa sürüp bezle siliyormusun ? Hiç kullanmadım o ürünü, jel kıvamında mı nasıl bir ürün ? Yüzeyde boncuklanma yapıyor mu? Yüzeyi ne kadar süre koruyabiliyor ? (Amma soru sordum yahu :) )
Abi Normal sivi cila seklinde ped e ürünü yedirdikten sonra uygulama yapilacak bolgede direk etki gosteriyor islak bir etki birakmiyor sonradan silmeye gerek kalmiyor Yuzeyi arac in kirlenme durumuna gore degisiyor yazin daha cok dayaniyor kisin biraz daha kisa dayandigini tespit ettim hani sure olarak tam gozlemleme sansim olmadi hocam :)

DropX

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
73
İlk fırsatta bi araba bulup girişecem bende açık alan falan dinlemiycem artık :) eline sağlık güzel olmuş gerçekten

onurolgun

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Elinize saglik herzamanki gibi bu uygulamada cok guzel olmus.
3d markasinin orbital makinesinden memnunmusun hocam ? Kl pro ve 3d arasinda hangisini alsam diye kararsizim,

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Sefa hocam eline sağlık yine senin kalemin uygulama olduğu belli :) siyahın finali bir başka oluyor ,t10 için cleaner ile silip dolgu,geri gelme kontrolü yapabildiniz mi güzel cutting yapmış görünüyor yabancıyız mazur gör lütfen :)

Sefa46

Konu Sahibi ✔
Profesyonel Detaycı
Moderator
Uygulama Uzmanı
İl
Ankara
Elinize saglik herzamanki gibi bu uygulamada cok guzel olmus.
3d markasinin orbital makinesinden memnunmusun hocam ? Kl pro ve 3d arasinda hangisini alsam diye kararsizim,
Memnunuz hocam Son asamalar icin makina cok guzel yani Wax ve Glaze icin uygun cizik vs almak cok zordur 8 MM zaten kendisi ufak hafif kullanimi rahattir KL yi hic kullanmadim ancak Forumda makinadan bahsedilmisti bakabilirsiniz hocam :)

Sefa hocam eline sağlık yine senin kalemin uygulama olduğu belli :) siyahın finali bir başka oluyor ,t10 için cleaner ile silip dolgu,geri gelme kontrolü yapabildiniz mi güzel cutting yapmış görünüyor yabancıyız mazur gör lütfen :)
Tesekkurler hocam Geri gelme olayi yasamadik Yasamayizda tozuma olayi iyi dolgu veya silikon olsaydi tozumazdi yapisir kalirdi yine onunla alakali ben ufak bir test yapar donus yaparim size :)