Evet gelelim yaptığımız detaylı temizliğe. Bir gün öncesinden malzemeler hazırlanıldı ve gerekli araca konuldu. Bir sonraki günün sabahı 8:00 de kalkılarak benzinliğin yolu tuttuk. Araçta dış koruma olmadığı için normal benzinlik köpüğü ile yıkamadan önce kapıları açınca kapı içleri direk gözüme geldi ve hemen oralara giriştik her zaman ki gibi resimli gidelim daha zevkli

Araç 20 senelik araba, aracın sahibi sadece araca biniyor. Belkide üstündeki kirler 10 senelik belkide daha fazla.
Kapı içlerine 1:10 hazırladığım Ceviz ve 1:10 hazırlanmış Multivwash Tfr ile temizledim.
Kapı içleri bitince arkama bir araç gelmişti ve tabi kapı içleri 1.30 saatimi almış ve saate baktığımda 10:00 olmuştu. Arkaya araç gelince lastiklere yapılan detay çekilemedi. Lastiklere hazırladığım 1:10 ceviz ile giriştim. Cevizi bilerek 1:10 yaptım denemek için aracın her yerin de kullanacağım çünkü.
Dış yıkamayı dediğim gibi benzinlik öpüğü ile tamamlayıp durulandık ve silindik. Arkasından hemen tavan a geçtim hemde würt ü denemek istiyordum ve çok memnun kaldım. Hem fırçaya sıktım kullandım hemde direk olarakta sıktım. Güzel kokusu ve ve temizliği gerçekten güzel 2 tane almıştım ama 5 tane alnırmış indirimden
Tavan bittikten sonra hemen iç plastik aksama geçtim ama plastik aksamda en çok zorlayan yer beni ön konsoldu resmen tozlar çamur olmuş. Ceviz, Multwash Tfr ve sihirli sünger ve normal bir süngerler ile temizliğimizi yaptık. Sperlikleride bu arada çıkardım.
Plastik aksamdan sonra hemen 1:5 suladırılmış Koch Chemie Po Star ile kapı kollarındaki döşemeleri temizledim. Postar sıktım el fırçesı ile fırçaladım ve kuru bez ile sildim temiz ve güzel oldu.
Plastik aksamı ve kapı kollarını bitirdiğimde saat 13:00 olmuş ve ben kahvaltı yapmamıştım evdekiler bişiler hazırlayınca evin önüne çektim arabayı eve çıkarak hem bir mola verdim hemde kahvaltımı yaptım. 1 saat mola sonrası 6. kattan aşağıya 40 metre kablomuzu sarkıttık arkasından arnica halı koltuk ve alf buhar makinasını indirdim. Sonra hemen Veta içerisinde hazırlanmış 50 ml Valetpro Carpet ile koltuklara ve tabana başladım. uygulayacağım zemine Carpet sıkıp arkasından buhar ile yumuşatıp şarjlı matkaba taktığım fırça ile fırçaladım ve arkasından arnica ile duru su sıktıktan sonra vakumla çektim.
Taban halısınada aynı işlemler yapıldı

Arkasıdan iç plastik aksama Pink Sheen uyguladım.
Direksiyona 3D LVP Condition Uyguladım.
Sonra ne mi? oldu

Katarak ameliyatı yaptıydık onuda görsel olarak ekleyelim.
Son olarak bir kaç foto ile finalleyelim.
Zaman ayırıp hem okuduğunuz için hem fotoğraflara baktınız için ayrıca olarak yorum yaptığınız için teşekkürler Detailforum ailesi.
Ve günün sonunda yapılan işin ufak bir özeti. Sağlıklı kalın.