Rutin Detaylı Temizlik

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Merhabalar,

Alacağım ürünlerle aracımı aylık olarak kendim temizleyeceğim. Aracım Dakota derili G30. Deri bakımı ve koruma için Hafif Deri Temizleyici ve Deri Kalkanı Seti ürününü alacağım. Aracımın kalan plastik yerleri yumuşak plastik. Konsol, orta göğüs ve kapı altı gibi yerlerin temizliği ve korumasını yapmak için ne kullanmalıyım? Evde Meguar's Quick Detailer var ama bu yeterli mi? Bunun yerine Nanolex Interior Cleaner üstüne Auto Finesse Spritz mi kullanmalıyım?
---
0 bilgiyle başladığım ve amatör olarak devam ettiğim detailing yolculuğumu ilk mesaj olarak burada sürekli güncellemeye karar verdim. Hep bilgilerin özeti hem de takip açısından yararlı olacaktır.

Tavsiyeler ve Araştırma Sonucu Alınan Ürünler
Fırça: WorkStuff Albino Güçlü Kimyaya Dayanıklı 3 boy fırça
Bez: Piano Black ve ahşap yüzeyler için soft wipe, diğer yüzeyler için standart mikrofiber bez
Plastik Temizlik: KC PO, Nanolex Interior Cleaner, AF Spritz
Deri Temizlik: Colourlock Deri Temizleyici
Koruma: Deri için Colourlock Deri Kalkanı, konsol için Gtechniq C6, Piano Black ve Ahşap için Zymol Detail Wax
Süpürge: Dyson Şarjlı Süpürge

Uygulamalar
1)
2)
3)

Son düzenleme:

esselcuk

Amatör Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Selam,
Ben koruyucu olarak Sonax Xtreme Torpido - Plastik Temizleyici, Koruyucu – Mat effect ve gtechniq c6 matte dash kullanıyorum iki ürün de güzel matlık bırakıyor. Sonax matt effect alırsan bu hem temizlik de yapıyor ayrıca temizlik ürünü de istiyorsan autoglym interior cleaner, auto finesse total gibi bir ürün kullanabilirsin koruma öncesi temizlik için.

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Teşekkür ederim.

Peki araç içini süpürürken, tozların çıkması için hangi fırçayı kullanmam uygun olur?
Yıkama ya da vakum makinam yok, dolayısıyla süpürürken olabildiğince tüm tozları çıkartmak istiyorum.

Ozgur_gs_91

Profesyonel Detaycı
Moderator
Site Kurucusu
İl
Kocaeli
Bende f30 var dakato siyah derili ben bu ikiliyi kullanıyorum memnunum. Ama deri fırçası gerekir birde sette yoksa.

muratyz

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Dardanel
Deri bakımı icin temin ettiğiniz ürün markasının fırçası var,iki adet alırsanız birini derilerde diğerini paspas taban halısı vs kullanabilirsiniz.
Torpido ve konsollar icin bol tüylü mikrofiber bez ve yumuşak detay fırçaları (bkz valetpro veya workstuff veya aliexpress ürünleri) kullanırsanız G30 un ici uzun süre yeni kondüsyonunu korur.

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul
Merhabalar,

Alacağım ürünlerle aracımı aylık olarak kendim temizleyeceğim. Aracım Dakota derili G30.

Deri bakımı ve koruma için Hafif Deri Temizleyici ve Deri Kalkanı Seti ürününü alacağım.

Aracımın kalan plastik yerleri yumuşak plastik. Konsol, orta göğüs ve kapı altı gibi yerlerin temizliği ve korumasını yapmak için ne kullanmalıyım?
Evde Meguar's Quick Detailer var ama bu yeterli mi? Bunun yerine Nanolex Interior Cleaner üstüne Auto Finesse Spritz mi kullanmalıyım?
Nanolex üzeri spritz yeterli olur ama spritz hafiften parlak. Hoş durmayabilir. Gtechniq c6 yada sonax cockpit mattefect kullanabilirsiniz. Bir de göğüs malzemesini korumanın en iyi yolu ön cam filmi. Ben çok memnunum aklınızda bulunsun :)

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Nanolex üzeri spritz yeterli olur ama spritz hafiften parlak. Hoş durmayabilir. Gtechniq c6 yada sonax cockpit mattefect kullanabilirsiniz. Bir de göğüs malzemesini korumanın en iyi yolu ön cam filmi. Ben çok memnunum aklınızda bulunsun :)
Evet spritz hafiften parlak tam mat denilemez.

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
@Berkay kesinlikle cam filmi yaptıracağım. Büyük ihtimalle önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde zaman ayarlayınca ilk işim o olacak. :)

@Bodrum48 Nanolex'i alacak hiçbir yer bulamadım. Ben parlaktan ziyade mat görünüm seviyorum, o halde spritz hiç almayayım.
Sonax ürünlerine karşı ön yargım var, GTechnic olanı alırım ama Nanolex yerine ne kullanabilirim?

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
@Berkay kesinlikle cam filmi yaptıracağım. Büyük ihtimalle önümüzdeki 2-3 hafta içerisinde zaman ayarlayınca ilk işim o olacak. :)

@Bodrum48 Nanolex'i alacak hiçbir yer bulamadım. Ben parlaktan ziyade mat görünüm seviyorum, o halde spritz hiç almayayım.
Sonax ürünlerine karşı ön yargım var, GTechnic olanı alırım ama Nanolex yerine ne kullanabilirim?
Bende @MoonDance tavsiyesi üzerine autoglym interior shampoo aldım,n11de 55tl ye bulabilirsin,üstüne koruma olarak bende spritz var, @MoonDance tan aldığım pink sheen var, turtle wax dash&glass var .ama c6 matte dash alınabilir bende baktım güzel ürün.

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Koch Pol Star'ı da yoğunlukla tavsiye edenler var. Ama bu sanırım temizlik için.
Koch Pol Star ya da bahsettiğiniz Autoglym Interior Shampoo üstüne C6 Matte Dash uygulamak doğru olur mu?

Bir de şöyle önemli bir sorum var. Aracın orta konsolunda, kapılarda ve göğüste ahşap var, bu ürünler o kısımda da kullanılabilir mi?

Brindabella

Uzman Detaycı
Üye
Koch Pol Star'ı da yoğunlukla tavsiye edenler var. Ama bu sanırım temizlik için.
Koch Pol Star ya da bahsettiğiniz Autoglym Interior Shampoo üstüne C6 Matte Dash uygulamak doğru olur mu?

Bir de şöyle önemli bir sorum var. Aracın orta konsolunda, kapılarda ve göğüste ahşap var, bu ürünler o kısımda da kullanılabilir mi?
Ahşap kısımlar için Zymöl Detail Wax var @Murat abi de. Pek bulunan bir ürün değil. Şiddetle tavsiye ederim.

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Ahşap kısımlar için Zymöl Detail Wax var @Murat abi de. Pek bulunan bir ürün değil. Şiddetle tavsiye ederim.
Zymol Detail Wax linkinden okuduğum kadarıyla, sanki daha çok dış aksam için diye anladım. Bu nedenle olsa gerek ahşaptan bahsetmemişler. Fineline Ridge Wood Trim dedikleri bu malzemeye zarar verme ya da parlaklığı matlaştırma ihtimali olur mu? Bilginize ihtiyacım var.

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye

Vala ben auto glym interior shampoo aldım.zaten aracınız yeni bir araç çok sık temizlik gerektirmez diye düşünüyorum,şahsen koch tarzı şişeli ürünler (af verso,vp apc ) tarzı sulandırma oranı olan ürünler olduğu için son kullanıcıya direk hitap eden ürünler daha çok hoşuma gidiyor,ve auto glym daimler onaylıydı ve ingiliz kraliyet ailesinin araçlarında kullanılıyordu diye okumuştum doğruysa.üstünede yılda 2-3 kez c6 matte dash uygulanıp ,ahşaplarda zymöl detail ile çok iyi olur.c6 yı kapı iç aksamındada kullanabilirsiniz plastik kauçuk vinil ürün bunları vadediyor.uv koruması ve aşınım dayanımı vs

Berkay

Master Detailing
Moderator
İl
İstanbul

Ne yaparsanız yapın apc kullanmayın bu arabaya. Bu işe özel iç temizleyici kullanın. Nanolex int. Cl. bu işin zirvesi. Deri dahil temizlersiniz. Bulamazsanız en kötü koch chemie polstar (1:15) sulandırıp temizleyin. Autoglym shampoo ile deri temizlenmiyor diye hatırlıyorum. Sizde de deri çok fazla var, pek iş göreceğini sanmıyorum.
Derileri de öyle internette izleyip fırçalayarak yormayın araba sıfırsa. Köpük yapan şişeye koyup nemli beze köpük yapın, orta baskı ile temizleyin.

Senede 2 defa detaylı temizlik için Colourlock hafif deri temizleyici size en uygun olanı. (bu işlemde fırça kullanılabilir)

Ayda bir rutin temizlikte de bahsettiğim ürünlerden beze sıkıp silmek şeklinde kullanın. Sürekli colourlock deri temizleyiciye hiç gerek yok.

Düzenleme:nanolex ile ahşabı temizleyebilirsiniz. Diğerleri için bir şey deyip sorumluluk almak istemem ama polstarın herhangi bir sıkıntı çıkaracağını sanmam.

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Zymol Detail Wax linkinden okuduğum kadarıyla, sanki daha çok dış aksam için diye anladım. Bu nedenle olsa gerek ahşaptan bahsetmemişler. Fineline Ridge Wood Trim dedikleri bu malzemeye zarar verme ya da parlaklığı matlaştırma ihtimali olur mu? Bilginize ihtiyacım var.
O tahta ve piano black kısımlar için kesinlikle zymöl detail wax kullanmalısın, zaten bir kere kullanırsan başka bir ürün kullanmazsın bir daha. Büyük bağımlılık yapar.

Noname

Yasaklı Üye
Yasaklı Üye
Ne yaparsanız yapın apc kullanmayın bu arabaya. Bu işe özel iç temizleyici kullanın. Nanolex int. Cl. bu işin zirvesi. Deri dahil temizlersiniz. Bulamazsanız en kötü koch chemie polstar (1:15) sulandırıp temizleyin. Autoglym shampoo ile deri temizlenmiyor diye hatırlıyorum. Sizde de deri çok fazla var, pek iş göreceğini sanmıyorum.
Derileri de öyle internette izleyip fırçalayarak yormayın araba sıfırsa. Köpük yapan şişeye koyup nemli beze köpük yapın, orta baskı ile temizleyin.

Senede 2 defa detaylı temizlik için Colourlock hafif deri temizleyici size en uygun olanı. (bu işlemde fırça kullanılabilir)

Ayda bir rutin temizlikte de bahsettiğim ürünlerden beze sıkıp silmek şeklinde kullanın. Sürekli colourlock deri temizleyiciye hiç gerek yok.

Düzenleme:nanolex ile ahşabı temizleyebilirsiniz. Diğerleri için bir şey deyip sorumluluk almak istemem ama polstarın herhangi bir sıkıntı çıkaracağını sanmam.
Katılıyorum, herkesin arabası değerlidir ama böyle pahada da değerli arabalarda her işin özelinde ürün tercih edilmeli.

Autoglym interior shampoo ben de aldım geçenler, ama kullanma fırsatım olmadı henüz. Üzerinde @Berkay Hocamın da dediği gibi deride kullanmayın yazıyor üzerinde ki zaten kokusu da apc kokusu gibi, ürünü bilemem ama kokusunu beğenmedim.
Bu arada pas pastan koltuğa ve torpidoya kadar geniş bir kullanım alanı var, güvenli karışımlı bir apc üretmişler adına da interior shampoo demişler gibi geldi bana.

Gyepestp

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Yılda 2 kere yapacağım deri temizliği ve deri kalkanı için Colourlock tercih ettim. Siparişi verdim, yarın gelir.

Aracın içinin rutin temizliği için öncelikli Nanolex, bulamazsam Koch Pol Star; koruma için de Gtechniq c6 alacağım. Bu konuda bana onay verebilir misiniz?

Bodrum48

Usta Detaycı
Üye
Yılda 2 kere yapacağım deri temizliği ve deri kalkanı için Colourlock tercih ettim. Siparişi verdim, yarın gelir.

Aracın içinin rutin temizliği için öncelikli Nanolex, bulamazsam Koch Pol Star; koruma için de Gtechniq c6 alacağım. Bu konuda bana onay verebilir misiniz?
Hocam bende bmw kullanıyorum f30,g30 da deri aksamlar daha fazla kapı içlerinde vs,koch ps toplu alım olursada nanolexe girilebilir.colourlock deri işinde başarılı bende kullanıyorum.c6da mantıklı ürün fiyatıda makul alın bence mat finish yaparsınız,beğenmez iseniz daha sonra farklı ürün arayışına girersiniz...