Sahibinden Orjinal Hiç Temizlenmemis Polo

emrecanoran22

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Arkadaşlar merhaba, nadir konu açsam da forumu sıkı takip ediyorum okul olmadığı günlerde çevremizdeki eş dostun araçlarıyla ilgileniyorum. Araç sevdigim bı abimin babasının kendisi bağ bahçe ile uğraşmayı çok seven ama arabayla ilgisi olmayan birisi. Son 6 aydır hiç yikamaciya dahi verilmemiş bi araç. 3.5 gün civarı sürdü iç ve dış temizliği. Epey fotoğraf geliyor olacak aşağıda . Aracı alıp öncelikle demirtozu ve kil temizliğini yaptım . Demirtozu da koch chemie FB kil ise valet pro mavi . İkisindende ben çok memnunum uzun süredir kullanıyorum . Ardından aracı arkadaşın dükkana aldım . Boya düzeltme olarak müşterinin bı beklentisi yoktu ben tek aşamalı bı polisaj yaptım meguiars d300 ile yüzeydeki ölü tabakayı aldım . Ardından turtle ice wax uyguladım. Parlaklığı destekledigi için üzerine de turtle wax seal nshine yaptım çok sevdiğim bı ürün benim yüzey kayganligi su iticiliği güzel. Ardından işimizin en zor olduğu yere ic kısma geldik. Sadece süpürmek 1 buçuk saatimi aldı . Ki fircalamama rağmen ilk seferinde tam istediğim gibi olmadı da. Ardından koltulara valet pro carpet i sıkıp fircaladim . 1/20 ile temizlik benim işimi gördü . Ardından makina ile çekmeye başladım ama asıl iş burda temiz suya ulaşmak gerçekten zor oldu . 5 6 kez koltukları çekmek zorunda kaldım suyla durulama yaparak . Ardından iç plastiklere geçtim koch chemie gs ve valet pro apc kullanıyorum bu aşamalarda ikiside bence sınıfınin iyi ürünleri . Sert plastiklerde silgi sungerden de destek aldım . Her yeri temizledikten sonra koch chemie ts ile korumaya aldım tüm plastikleri . Araç içinde epey kötü koku vardı bı tazeleme açısından koku bombası uyguladım . Deri kısımları koch Pol star ve colourlock deri fırçasiyla temizledim . Tavanı da wurt araç içi temizleyici köpükle geçip arkasından nemli bezle sildim. Ama ilginçtir tavani çok pis değildi. Her aşamanın fotoğrafı yok ancak önce ve sonrası olarak fotoğrafladim çoğunu iş üstünde foto çekmek aklına gelmiyor insanın bunu forumda çok iyi yapan abilerimize selam

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ttopak

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
Adana
Eline sağlık hocam çok süper bir uygulama olmuş. Araç birde kırmızı olunca uygulamayı göstermiş.

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Pro

Profesyonel Detaycı
Yönetici
Admin
Site Kurucusu
İl
.
Ellerinize sağlık, yorucu bir bakım olmuş ama değmiş :)

green_spell

Usta Detaycı
Üye
İl
İstanbul
Hocam elinize/emeğinize sağlık.
İnsanlar bu halde bir arabaya nasıl biniyor, yani detayla işi olsun olmasın, mikrop yuvası olmuş bu.
Paylaşım için teşekkür ederiz...

Kerim07

Acemi Detaycı
Üye
Elinize sağlık araç resmen ahıra dönmüş ben bu haldeki araca binemezdim şahsen araç kendine gelmiş umarım bundan sonra bu temizliğin kıymetini bilerek kullanır araç sahibi güzel uygulamanız için teşekkür ederiz

Mugzy

Usta Detaycı
Üye
İl
Ankara
Fotoğraflar herşeyi anlatıyor zaten. Baksanıza bazı canlılar yaşam alanı ilan etmiş aracın içini :)

Shirb13

Uzman Detaycı
Üye
İl
Tekirdağ
arkadaşım eline sağlık, bende çerkezköydeyim. @KaiZeN Erçin abi de tekirdağda. Trakya kanadı olarak bir ara buluşalım derim :)

bu arada würth tavan temizleyici köpüğe ulaşamadığın zamanlarda köpürterek uygulamak suretiyle valet pro carpet cleaner yada koch chemie gs yi yada ikisini karıştırarak (1-10) oranında sulandırdıktan sonra uygulayabilirsin. Ben bu şekilde yapıyorum sonuçlar gayet başarılı aklında bulunsun isterim.

emrecanoran22

Konu Sahibi ✔
Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
tekirdağ çorlu
Arkadaşlar hepinize çok teşekkür ederim . Yorumlarda çok haklısınız araba gerçekten çok kötüydü kokuyu duymak istemezdiniz. Daha iyi bakacaklarina söz verdiler ama inandiniz mi derseniz hayır @Shirb13 hocam çok iyi olur Kapaklı ya sık sık geliyorum . Yorumlarınız içinde teşekkür ederim bulamadığım zamanlarda Pol starı kullanıyordum onuda denerim.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

SubaruOutback

Profesyonel Detaycı
Moderator
Test Uzmanı
İl
istanbul
Sahibi galiba tövbeliymiş araç yıkamaya/yıkatmaya:komik: aracın içine dahi binemem bunu görsem. Eline saglık valla kabuk degistirmis resmen..
Aldığındaki temizliği yeter dedi herhalde :D :D
Ben şahsen bu halde otomobili kullanamam. Yeri geliyor, şehir dışında kiralık otomobille toz toprak şantiyelere giriyorum, en azından çamurlu teslim etmeyeyim diye gördüğüm ilk yakıt istasyonunda otomobile su tutuyorum.

ccibb

Uzman Detaycı
Üye
İl
Kırklareli
Maaşallah
Ellerine sağlık
Yalnız bu arabayı böyle kullandıklarını düşününce bütün vücuduma bir titreme geldi
Pek ihtimal vermesem de inşallah emeğine saygı gösterip biraz daha özenli kullanırlar aracı