Şampuan cilalı mı olcak ph nötr mü ?

muratbbk

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
konya
Arkadaslar herkese merhaba. Aranıza Konyadan katılıyorum. Başka bir forum sitesinden buranın daha edektif oldugunu okudum hemen kayıt yaptırdım. Öncelikle engin yecrübeleriniz paylaştıgınız için teşekkür ederim.
Benim aracıma dün pasta cila uygulaması yapıldı. Hem kafamdaki son eksiği tamamlandı hemde gıcır gıcır oldu. Ancak şimdi kafama başka bişey takıldı. Şampuanı nasıl olcak bu arabanın ? Kimileri cilalı al beslemeye devam etsin diyor. Kimileri ise ph nötr al yaptırdıgın cilayı bozma diyor. Hiç anlamadım napacagımı. Fikirlerinizi alabilir miyim ?

Numloq

Uzman Detaycı
Moderator
İl
Denizli
Öncelikle hoşgeldiniz, iyi forumlar. Anladığım kadarıyla aracınız da uygulama yapıldıkdan sonra boya koruma ürünü uygulanmamış. Öncelikle koruma ürünü uyguluyarak boyasını korumayı alın derim bunlar hybrid waxlar olur, hızlı cilalar olur, waxlar olur, seramik kaplama olur gibi gibi uzatır gideriz burda önemli olan amacınız ve dayanım süresi size kalmış. Forum da nerdeyse bütün hepsinin testleri ve incelemeleri var, tek tek bakarak bilgi edinebilirsiniz. Ardından ph nötr cilasız şampuanlar kullanmanız boya koruma ürününü perdelemez ve en doğal halini yansıtırız.

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Öncelikle tanışma konusu açabilirseniz memnun oluruz. Boyasına her hangi bir koruma ürünü (seramik,wax,nano vs) uygulanmış araçlara her zaman ph nötr hem korumayı perdelemeyecek hem yüzeydeki korumaya zarar vermeyecek ürünler tavsiye edebiliriz. F/p olarak Valet Pro concentrated,flowey ev 12 inceleyebilirsiniz. Genel itibarıyla forumda göz gezdirmeniz hem size fikir hemde ürünlere daha aşina olmanızı sağlar. Anlayamadığınız yerde hızlı soru-cevap başlığına göz gezdirip oradanda sorularınızı yöneltebilirsiniz,keyifli forumlar:)

muratbbk

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
konya
Tanışma konusu açmadığım için kusura bakmayın :):) Şimdi sadece pasta+cila yapıldıgı için wax ve nötr şampuan alıncak. Peki uygulaması nasıl olcak ? Yani önce şampuanla yıkayıp sonra her seferınde wax mı uygulıcam ?

can26

Profesyonel Detaycı
Moderator
Tanışma konusu açmadığım için kusura bakmayın :):) Şimdi sadece pasta+cila yapıldıgı için wax ve nötr şampuan alıncak. Peki uygulaması nasıl olcak ? Yani önce şampuanla yıkayıp sonra her seferınde wax mı uygulıcam ?
Waxlar ortalama ömürleri yıkama,hava ve aracın saklanma koşullarına göre 1-3-5 ay gibi dayanım gösterebilirler. Forumu inceler ürünleri biraz tanırsanız işiniz daha kolay olacak acele etmeden ürün tanıyıp nokta atışı ürünler seçip bunları hangi alanda nasıl kullanacağınızı tespit edebilirsiniz :)

emirksk

Amatör Detaycı
Üye
sadece pasta cila olduysa cilalı-ph nötr şampuan fark etmez.

wax uygularsanız, ki soft99 fusso ünlüdür dış etkene ve yıkamaya bağlı olarak aylarca gider bu tarz bir üründe ph nötr kullanmanız iyi olur çünkü cilalı şampuan uygulanan wax'ı gölgeleyecektir. biraz da sizin tercihiniz hızlı cilalar da var mesela katı waxlardan alt seviyede, 2-3 yıkamada bir uygularsınız. yarım saat kadar foruma göz gezdirin çoğu soru işaratleriniz gider.

muratbbk

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
konya
sadece pasta cila olduysa cilalı-ph nötr şampuan fark etmez.

wax uygularsanız, ki soft99 fusso ünlüdür dış etkene ve yıkamaya bağlı olarak aylarca gider bu tarz bir üründe ph nötr kullanmanız iyi olur çünkü cilalı şampuan uygulanan wax'ı gölgeleyecektir. biraz da sizin tercihiniz hızlı cilalar da var mesela katı waxlardan alt seviyede, 2-3 yıkamada bir uygularsınız. yarım saat kadar foruma göz gezdirin çoğu soru işaratleriniz gider.
Şimdi ilk yıkamada nötr şampuanla yıkayım o zaman.Yapılan cilanın etkisi gidince katı wax atayım. Olur mu öyle

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Şimdi ilk yıkamada nötr şampuanla yıkayım o zaman.Yapılan cilanın etkisi gidince katı wax atayım. Olur mu öyle
Hoşgeldiniz

Sşze pasta-cila yapan kişinin kullandığı ürünleri öğrenebilirseniz daha yardımcı oluruz.
Malesef dilimize pelesenk olmuş pasta cila terimi
Pasta yani polisaj ve cila yani boya korumadır ve ikisininde zibilmilyon tane çeşidi ve kombinasyonu var. Burada marka ve model çok ön planda. Bu şekilde sorunuza hak verirsinizki cevap bulamayız

Ph nötr zaten kullanmamız gereken bir şampuan her seferinde asidik yada bazik şampuanlar "pasta-cila" yı bırak verniği boyayı söker.
Telaşınızı ve heyecanınızı çok iyi anlıyoruz buradaki tüm forumdaşlar olarak. Lütfen önceki yapılan örnek uygulamaları ve hızlı soru-cevap postunu güzelce okuyun. İyice sindirmeye çalışın.

Ve genellikle başladığınız konuyu tam olarak okuyup bitirirseniz kafanızda oluşacak muhtemel sorularda otomatik olarak cevaplanacaktır. Hala kafanızda sorular oluşursa sizde hızlı soru-cevap bölümünde sorabilirsiniz.
Keyifli forumlar

muratbbk

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
konya
Hoşgeldiniz

Sşze pasta-cila yapan kişinin kullandığı ürünleri öğrenebilirseniz daha yardımcı oluruz.
Pasta yani polisaj ve cila yani boya korumadır ve ikisininde zibilmilyon tane çeşidi ve kombinasyonu var. Burada marka ve model çok ön planda. Bu şekilde sorunuza hak verirsinizki cevap bulamayız

Ph nötr zaten kullanmamız gereken bir şampuan her seferinde asidik yada bazik şampuanlar "pasta-cila" yı bırak verniği boyayı söker.
Telaşınızı ve heyecanınızı çok iyi anlıyoruz buradaki tüm forumdaşlar olarak. Lütfen önceki yapılan örnek uygulamaları ve hızlı soru-cevap postunu güzelce okuyun. İyice sindirmeye çalışın.

Ve genellikle başladığınız konuyu tam olarak okuyup bitirirseniz kafanızda oluşacak muhtemel sorularda otomatik olarak cevaplanacaktır. Hala kafanızda sorular oluşursa sizde hızlı soru-cevap bölümünde sorabilirsiniz.
Keyifli forumlar
Cevabınız için Teşekkür ederim :)

muratbbk

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
konya
Cevabınız için Teşekkür ederim :)
Hoşgeldiniz

Keyifli forumlar
Ama yapılan uygulamada hangi marka kullanıldı bilmiyorum. Sadece kalıcılığı artsın istiyorum:)
Soft 99 pahalı bir ürün mesela evet etkisi coktur ama ona yakın tavsiyeniz olursa daha iyi olur. Daha önce hızlı cila kullandım etkisi çok kısa oluyor. Ben en azından ayda bir uygulayım bir ay gitsin istiyorum. Tavisyeniz hangi ürün olur ?

Mentalfeed

Profesyonel Detaycı
Moderator
Emektar Detaycı
İl
Kayseri
Kalıcı olsun fazla uğraşmayayım diyorsunuz anladığım. Öncelikle IPA yada m700 tiner edinmelisiniz. Ve aracınızı agresif bir şampuanla yıkayıp mevcut uygulanan cilayı sökeceğiz. Daha sonra ipa yahut tinerle silerek yüzeyi ürün kullanımına uygun hale getireceğiz. Soft99 Fusso alıp incecik sürüp çok kurutmadan sileceğiz. Ve sizin şuanki isteğiniz yerine gelecek.

Malesef görece pahalı bir hobimiz var her yerde olduğu gibi burada da ne kadar ekmek o kadar köfte olayı var.

Bu yukarıda verdiğim bilgiler tamamen afaki olup (Aracın markası, modeli, yaşı, boya rengi, sonradan boyalı paneller, bakım ve saklama koşulları bilinmemekte) sizin bilgi açlığınızı bastırmak içindir.
Eğer ilerleyip 10-20 konu okursanız niye bana bunu yazdın ki, daha iyileri varmış yada keşke yazmasaydı şu ürünü alsaydım diye yorumları kabul etmiyorum:)

onurçiko

Master
Moderator
Site Kurucusu
İl
antalya
Merhabalar hoşgeldiniz, bu sizin suçunuz değil biliyorum, toplumda tamamen yanlış algılandığı için sizinde normal olarak yanlış alğıladığınız bir durumu önce açıklığa kavuşturalım öncelikle.

Ama yapılan uygulamada hangi marka kullanıldı bilmiyorum. Sadece kalıcılığı artsın istiyorum

Şöyle bir cümle yazmışsınız. Sizin yaptırdığınız işlem kalıcılıkla alakası olmayan bir işlem, yani kalıcılık derken yüzeyde kalması gereken bir ürün yokki onu korumaya çalışasınız. Size Pasta-cila dedikleri aslında yüzeyin çizklerinin hologramların, oksidasyonun, çeşiyli boya kusurlarının düzeltildiği bir işlem. Tabi onu da hakkıyla yaptılar ise. Yani bırada cila tabir ettikleri şey bir koruma ürünü değil hare gidericiye yada ince çizikleri almak için kullandığımız pastaya bunlar cila diyor. Sizin bir şeyi korumanız için önce o şeyin yüzeyde olması lazım.
Evet aslında bu işlemden sonra yani size yapılan pasta cila dan korunması gereken çok önemli birşey ve en önemli şey var. Buraya dikkat çekiyorum en önemli şey. Aracınızı çizmeden yani o pasta yapılmadan önceki haline dönmesini önlemek. Öncelikli hedefiniz bu olmalı. Bu konuyu başaramazsanız isterseniz dünyanın en iyi koruma ürünlerini kullanın zamanla aracınızın matlaşmasının önüne geçemezsiniz.
Araç nasıl yıkanır ile ilgili konuları, normal bizim açtığımız yıkama konularını ve yıkama aşamalarını ve sıralamasını, kullanılacak aletleri ve teminini önecekle kafanızda oluşturmanız gerekiyor. Sizinki biraz kitabın ortasından başlamak olur diğer şekilde.
Şimdiden kolay gelsin, ilk aşamalar biraz sıkıntılı gelebilir ama ilerledikçe büyük keyf alacağınıza emin olabilirsiniz. Yada nereden bulaştım ben bu işe de diyebilirsiniz tabi:)

Kermssl

Tecrübeli Detaycı
Üye
İl
İstanbul
En bastan baslamak iyi olacak galiba :)
Buraya geldiğimde sıfır bilgi birikimle geldim sizin gibi pasta cila yaptırmış biriydim(sözde polisaj) aracımda hare var sanarken aslında çizikmiş burda anladım bunu kötü işçilik kurbanıyım anlayacağınız sorunuz için arkadaşlarımın dediği gibi özellikle onur abinin dediği gibi kitabı ortadan okumamak lazım doğru eldiven hatta eldivenler doğru yıkama tekniği ve doğru nokta atışı ürün seçimi yapmak önemli ama nacizhane gördüğüm tecrübe edindiğim şampuan olan valet pro concentrated hem fiyat olarak hem performans olarak baya başarılı araçtaki boya korumayı waxi gayet iyi koruyor. Bide yanlışım olabilir bu konuda veya yanlış yönlendirme yapmak istemem ama ben bu şampuanı genelde bölünmüş olarak alıyorum 1 litrelik olarak satılan dan daha ucuza geliyor iki tane 500luk aliyorum tabi siz direkt 5 L de alabilirsiniz tercih meselesi ben biraz çabuk sıkılan biriyim ondan yeni ürün tecrübe etmek istediğimden temkinli yaklasiyorum:)

muratbbk

Konu Sahibi ✔
Çaylak Detaycı
Üye
İl
konya
Hepinize çok teşekkür ederim paylaşımlarınız için. İnanın hepsini dikkate alıyorum. Öğrenemeye geldim ben buraya. :deli:

_CaN_

Profesyonel Detaycı
Moderator
İl
Bilecik
Aramıza hoşgeldiniz. Öncelikle kendinize iyi bir boya koruma ürünü ve kova şampuanı almalısınız.